Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Trans-Formare

Creat de abyss, 24 August 2012, 18:34:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss


Despre morgelloni si nu numai...

//Trance-formation
este ultimul film al lui Max Iga
, postat pe internet în data de 22 aprilie, în care abordează o problemă de o gravitate extremă, pentru întreaga rasă umană, reliefând denaturarea termenului de "singularitate" şi, mai ales, impunerea insidioasă şi agresivă a agendei "transumaniştilor", promotorii unei viziuni halucinante, de abandonare a esenţei umane în favoarea transformării noastre în mecanisme cibernetice, sub pretextul murdar al depăşirii limitărilor biologice, în timp ce se glorifică statutul de sclavi pe care-l vom "câştiga" drept răsplată a unui asemenea târg, demn de numele Satanei.\\  sursa = http://antiiluzii.blogspot.ro/


TRANCE - FORMATION

fiulploii

Personal nu sunt de acord cu victimizarea si aruncarea vinei in corpore pe umerii tuturor oamenilor .
Toata lumea va capata raspunsurile la intrebarile fundamentale Cine suntem? De unde venim ? atunci cand se va stii Istoria reala a Umanitatii de catre toti.
  Pana atunci , ramane in subconstient capcana mileniilor religioase.
Alte comentarii mai pe seara.  :-)

panta_rh_ei

  Interesant filmul mai ales prin aceea ca , intr-o forma condensata, etaleaza – pentru ca nu poate fi vorba de-o revelatie –  tendintele  ocultei mondiale . Ocultata este doar identitatea planificatorilor/decidentilor nu si scopurile lor pentru ca...ne comunica intr-un mod redundant aproape ce vrea sa faca din noi. Reactia noastra a fost coplesitor entuziasta la multitudinea de filme cu tenta SF : star trek, terminatorul si cate altele pe care le stiti voi mai bine(ca eu nu prea vizionez filmele astea – o fi probabil reactia instinctiva de respingere a unei astfel de evolutii ) in care ni se prezinta – aparent zic eu -omul-calator interstelar, membru al unor organizatii i ntergalactice si aparator al nu stiu caror principii de adevar/dreptate, al pacii intergalactice etc. Personajele sunt umanoizi cu diferite infatisari, cyborgi si roboti perfecti atotputernici. Oare nu ni s-au prezentat aici pasii facuti spre era inteligentei artificiale aduse la perfectiune  sub paravanul imaginii < omul+entitati extraterestre inteligente> ?
  Cu tot respectul @biss, nu cred ca termenul de singularitate este denaturant ; ne arata doar ca acest concept poate fi/este aplicat si altor procese – aici cel tehnologic si ne baga asa in ochi pericolul pe care-l reprezinta 'singularitatea tehnologica'  , ca despre asta se face vorbire, nu ? Singularitatea tehnologica=inteligenta artificiala in care poate fi integrata inteligenta umana si care va deveni(IA) mult mai complexa, rapida decat I U , capabila sa se autoregenereze si in final sa ne domine.
  Despre asta se vorbeste cred peste tot, inclusiv in revistele care apar si la noi deci nu mi se pare nimic nou. Peste tot se face apologia tehnologiei avansate care ne va asigura nu doar o sanatate de fier  ci chiar nemurirea  si cine nu vrea sa devina nemuritor ?:)
Efectele benefice sunt scoase in evidenta si de aceea mai nimeni nu se alarmeaza pana cand nu vine cineva care sa plaseze filmulete pline de simboluri sau sa ne spuna – ca aici- verde-n fata ce viitor ne asteapta. Pana atunci aplaudam frenetic si sustinem 'eforturile' care se fac intru distrugerea noastra ca specie prin orbire, pasivitate, exacerbarea 'calitatii' de consumisti si cate altele. Mi se pare ca suntem chiar vinovati cu totii si a ne refugia in spiritualitate nu e o solutie.

  Cred ca am spus cel putin o data pe aici pe undeva ca neavand/necunoscandu-ne trecutul/ trecand besmetici prin prezent nu ne vom putea construi un viitor al nostru si - adaug acum – vom trai murind in viitorul construit de altii pentru noi.
  Nu stiu in ce masura aceasta tesatura diabolica apartine doar unor muritori , unor Eti sau e o colaborare dar sigur noi suntem victime pasive si aplaudaci frenetici asteptand sa vina Cineva de Undeva sa ne izbaveasca, asteptand sa vina sfarsitul lumii sa curete tot raul din lume exceptandu-ne evident pe noi/unii dintre noi care vom supravietui in bunkare mai sofisticate sau mai rudimentare dupa posibilitati sau dupa capacitatea de-a exploata posibilitatile altora  - important este sa supravietuim.
  Scuzati-mi mica rautate care nu-i de fapt decat revolta neputintzei mele,  nu de-a supravietui unei apocalipse(cu sensul care I se da acum) ci de-a putea schimba ceva.
  Solutia este la noi cei multi dar pentru ca suntem dispersati , separati conceptual si intoleranti, din ce in ce mai egoisti, mai izolati si singuri in noi insine chiar daca la modul declarativ promovam idei nobile  le facem jocul fara ca ei - indiferent cine sunt -  sa depuna prea mari eforturi sa ne convinga.
   
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

abyss

#3
Am postat filmul deoarece el in sine e denaturant si propagandistic. Comentariul scris ce insoteste filmul nu imi apartine ci l-am preluat din sursa pe care am si specificat-o. Mi s-a parut totusi un bun prilej de discutii deoarece prin film sunt presarate si informatii interesante.
  Cand vorbim de istoria reala la ce ne referim? La greselile care s-au tot repetat sau la adevarurile care ar trebui repetate? Sau amandoua caz in care pe mine ma intriga faptul ca civilizatia umana a involuat spiritual dar a evoluat intrucatva tehnologic. Unii sunt de parere ca zeii din zorii umanitatii sunt o inventie insa in opinia mea nu erau doar niste simple reprezntari ci au fost fiinte vii care au lasat urme adanci in amintirea oamenilor. Urme care vobesc in primul rand despre nevoia de moralitate in actul de constientizare. Indiferent de civilizatii si continente vechile principii sunt prezente asemeni unui fertilizator pus alaturi de samanta plantata. Sunt multe de spus, iar timpul desi este o impresie devine foarte limitat.

Un weekend placut tuturor!

panta_rh_ei

 Bunele intentzii – si ma refer la film – nu sunt intotdeauna chiar bune si nevinovate ; intotdeauna au un mesaj subliminal diferit de cel declarat.
  Semnalul de alarma nu trebuie totusi ignorat ; ca noi ca indivizi sau comunitati restranse nu putem schimba nimic, e altceva.
Pericolul supertehnologizarii a fost intuit de mult. Imi amintesc de-o povestioara SF publicata intr-unul din almanahele  ceausiste si care se numea 'Camioanele' ; era vorba de masini  inteligente si independente in actiunile lor nu doar imprevizibile dar preponderent distructive indreptate impotriva omului. Despre o lume robotizata dar cu roboti inteligenti care 'slujeau' omul vorbeste foarte frumos Asimov in « Robotii de pe Aurora » si invaziile extraterestre din filmele SF nu pot traduce cumva invazia IA ?
In toate cazurile se desprinde ideea ca omul regreta  creatia sa si incearca s-o distruga pentru a-si recastiga atributele umane si independenta.
  Intuind toate astea putem face ceva sa le evitam ? Ma tem ca nu pentru simplul motiv ca dorintza unora de-a fi mici Dumnezei e prea mare.
Istoria ? Chiar daca face parte dintre stiintzele exacte este produsul imaginatiei celor care interpreteaza  dovezile arheologige. Cat de aproape de realitatea acelor vremuri pot fi aceste interpretari ? Si sa nu trecem peste 'amanuntul' ca istoria o scriu de regula invingatorii. Deci care ar fi adevarurile sau greselile istorice ? greu de spus mai ales ca totul trece prin filtrul individual. In vremea pe care o traim noi si care va deveni istorie, ca facatori de istorie stim sa spunem cu siguranta care-i greseala si care-i adevarul ? sigur sunt de 7 miliarde de ori 7miliarde -1 greseli la un adevar 
  Am involuat spiritual si sunt putine sanse sa ne dezbaram de dorintele acumularii materiale altfel decat fortzatzi cumva de imprejurari. Teluricul este inca dominant.
Citeam ceva despre credinte,rituri,superstitii ; o carte in care se neaga implicit existenta zeilor ca fiinte vii si de ce nu,  Creatori ai omului.
«  Cea dintai intrebare care a framantat mintea omului a fost salvarea sufletului. Asigurarea unei vieti vesnice, printr-o trecere biruitoare peste pragul mortii, a dat ideei de suflet un inteles supraomenesc, o insusire divina si o putere izvorata dintr-o consacrare originara » - ca sa vezi la ce se gandea omul primitiv cand isi cioplea uneltele de piatra sau cand statea la panda sa vaneze un mastodont. Doar teama de necunoscut  sa fie cauza care a generat mituri, legende, superstitzii, religii ?
In mod cert omul a convietzuit cu Creatorul sau, zeii au existat si s-au aratat aievea omului primitiv care a incercat permanent sa pastreze vie imaginea lor prin mituri, legende , religii(chiar daca denaturate si furate in timp) spre cunoastere/recunoastere la o viitoare intalnire. De ce au plecat zeii ? si unde ? cine se teme de revenirea lor ? de ce ?  pentru ca principiul fertilizator a fost indepartat/separat de samantza ?
   Nevoia de moralitate exista . Va fi poate pentru multa vreme una dintre nevoile imposibil de satisfacut ?
  Cand omul va atinge nivelul de constiintza de care vorbeste Dl.Urban pe un topic
(nu-mi amintesc cum numeste, din pacate:(  ), nevoia moralitatzii de care vorbesti va fi satisfacuta. Pana atunci nu ne ramane decat sa lucram fiecare asupra sa .
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

mr

#5
Dincolo de anumite elemente manipulatorii, mesajul documentarului mi se pare a fi ok: umanitatea a fost cucerita treptat si izolata intr-o inchisoare mentala, ca pas premergator unei alte etape corespunzatoare de drept doar "inteligentei" luciferiene, iar singura solutie pe care am avut-o si o avem la indemana este constientizarea imensului potential al fiintei noastre (trup, minte, spirit). Mesaj similar cu cel trasmis de toate cartile fundamentale ale omenirii, de-a lungul timpului.

Aceasta solutie nu va disparea in viitor. Desi se incearca din rasputeri, simultan, prin mijloace chimice, sociale, educationale si mediatice, alterarea genetico-informationala a fiintei noastre. Nu vor putea elimina aceasta solutie intrucat cei care au aceasta agenda doar paraziteaza umanitatea. Vor mai castiga ceva timp, vor mai incetini anumite procese, dar nu pot evita ...inevitabilul. Lumea asta nu este a lor. Le-a fost doar permis cu un anumit scop, chiar daca zeci de mii de ani, sa se desfasoare aici. Suficient, in prostia lor, sa creada ca sunt stapani de drept.

Rasa umana evolueaza. Chiar daca se afla in infern acum. Privita ca o singura fiinta, intreaga umanitate, chiar are nevoie de aceasta calatorie purificatoare, pentru a capata experienta si a decide de una singura, la un momemt dat, sa evolueze constient, in celalalt sens. Sa nu uitam "Ce este dedesubt este la fel cu ce este deasupra, iar ce este deasupra e la fel cu ce este dedesubt, pentru a implini miracolul unui singur lucru." Si nu cred ca acest principiu si-a perdut validitatea. Asa cum un om, in urma unei suferinte personale, ajunge sa "vada" si altceva, analogic sunt convins ca se aplica si la o scara mai mare.

A fi spiritual inseamna a fi constient si a beneficia de cunostinte de toate si din toate planurile ce alcatuiesc fiinta, omul, simultan. De aici izvoraste solutia de care vorbeam mai sus si de care se vorbeste in documentar. Spiritualitatea inseamna cunoasterea, stiinta a mediului in care activeaza omul. De aici izvoraste puterea de a fi independent si vertical, un om liber cu adevarat. Automat, nemanipulabil. 

Orice altceva nu inseamna spiritualitate.
Deci, refugierea in spiritualitate este de dorit! Si e singura solutie!  :wink:
Asta cred eu..
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

panta_rh_ei

  Dincolo de faptul ca-ti respect parerea nu cred ca pot fi de acord cu toate punctele expuse.
  Daca la trupul=inchisoare a sufletului adaugam aceasta inchisoare mentala inseamna ca acceptam deja sa fim dusi intr-o inchisoare de maxima securitate si in cazul asta lanturile sunt mai greu de sfaramat si simpla constientizare a potentialului fiintzei umane nu prea cred sa ajute. Acceptarea cu pasivitate a acestei parazitari, constienti fiind de ea, ar putea sa duca la paradoxul : inevitabilul inevitabil.
  Daca umanitatea o privesti/privim ca o fiinta atunci  trebuie sa spunem ca sufera de cancer tumoral si este metastaziata pana la limita suportabilitatii/viabilitatzii.
  Trebuie sa punem la treaba potentialul ala de care suntem constienti si sa nu acceptam resemnati fatalista idee ca trebuie sa trecem prin acest infern. Poate ca trebuie dar fara sa miscam un deget ? Pasivi ? Resemnati ?
  Esti tentat sa ma intrebi ce-ar trebui sa facem  Ei bine.. la actiuni concrete trebuie raspuns la fel – sa nu le mai dam concursul la intemnitarea noastra.
  Plecand de la citatul din postul tau si de la definitia spiritualitatzii,  constiintza de sine si cunoasterea omului in toate aspectele sale structurale(fizice si eterice) si manifestarilor sale in plan material si spiritual ar fi de ajuns sa cunosti si ceea ce este SUS ?
  M-am ferit intotdeauna de definitzii pentru ca mi s-au parut limitative.
Noi nu suntem independenti dar putem fi liberi in profunzimea fiintzei noastre si verticali-nemanipulabili daca « nevoia de moralitate in actul de constientizare » - asa cum bine a punctat cred dl.@biss – va fi satisfacuta.
  Spiritualitatea in absenta actiunii nu cred sa fie suficienta. Actiunea – cu riscul asumat al unei reactiuni – poate include esecul dar obligatoriu inseamna experienta si evolutie.
Am spus toate astea pentru ca mi s-a parut ca detectez in postul tau un soi de resemnare – daca am gresit, imi cer scuze.
O seara buna.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Urban

In fata Mintii Tacute, intreg Universul se preda.

mr

#8
Citat din: panta_rh_ei din  26 August 2012, 23:06:12
    Daca la trupul=inchisoare a sufletului adaugam aceasta inchisoare mentala inseamna ca acceptam deja sa fim dusi intr-o inchisoare de maxima securitate si in cazul asta lanturile sunt mai greu de sfaramat si simpla constientizare a potentialului fiintzei umane nu prea cred sa ajute. Acceptarea cu pasivitate a acestei parazitari, constienti fiind de ea, ar putea sa duca la paradoxul : inevitabilul inevitabil.
Eu nu vad ca spiritul/sufletul este intr-o inchisoare in trup. Trupul este interfata fiintei cu unul din cele trei planuri de existenta simultana. Cu siguranta exista multe limitari dar ele sunt asumate si folosite pentru un anumit scop. Daca reusim sa accesam ceva din planul cauzal probabil putem sa realizam si acest scop. Cum? Ceva indicii sunt lasate cu grija, depinde de receptia celui care cauta.

In nici un caz nu am vorbit de acceptarea cu pasivitate a acestei parazitari. Aceasta parazitare se produce pe fondul pricipiului cauzei si al efectului. Iar alegerile umanitatii, luate per ansamblu pana acum, au determinat aceasta directie de fundatura. Personal, caut sa fiu cat mai realist in abordare si sa fac tot ce pot face cu mijloacele pe care le am la un moment dat. Posibilitatea de a "muta muntii" exista atat pentru fiecare individ in parte, cat si ptr umanitate. Dar ea devine posibila abia dupa ce subiectul intelege de ce trebuie sa o faca si in contextul regulilor care guverneaza acest colt de univers. In rest, este o utopie.
Citat din: panta_rh_ei din  26 August 2012, 23:06:12
   Daca umanitatea o privesti/privim ca o fiinta atunci  trebuie sa spunem ca sufera de cancer tumoral si este metastaziata pana la limita suportabilitatii/viabilitatzii.
  Trebuie sa punem la treaba potentialul ala de care suntem constienti si sa nu acceptam resemnati fatalista idee ca trebuie sa trecem prin acest infern. Poate ca trebuie dar fara sa miscam un deget ? Pasivi ? Resemnati ?
 
Nu este deloc fatalista aceasta trecere prin infern. Ba cred ca este o regula esentiala pentru orice spirit care merge spre Centru. Atata timp cat un spirit trece prin dualitate, pentru a o depasi, are nevoie de cunoasterea celor doi poli ai dualitati. Daca in prima faza nu stie ce e bine si ce e rau, de exemplu, pe masura ce traieste experienta ajunge sa faca doua coloane cu bine si rau. Pasul urmator este intelegerea faptului ca acesti doi poli opusi se completeaza reciproc si conduc incet, dar sigur, spre concilierea contrariilor, intr-o stare androgina care-i permite spiritului sa se elibereze de dualitate.

Potentialul il avem, dar pe parcursul acestei calatorii in dualitate pornim din faza in care habar nu avem cine suntem pana la momentul echilibrului. Pana atunci invatam sa ne constientizam si sa ne folosim cat mai eficient potentialul. E ca o scoala, nu o inchisoare. Gandul ca viata fizica este o inchisoare, din toate punctele de vedere, este doar o etapa in aceasta calatorie.
Iar in aceasta privinta, personal sunt departe de a fi resemnat. Ba din contra, sunt motivat. Dar, repet, caut sa traiesc in prezent si sa-mi folosesc cat mai eficient resursele.
Citat din: panta_rh_ei din  26 August 2012, 23:06:12
    Esti tentat sa ma intrebi ce-ar trebui sa facem  Ei bine.. la actiuni concrete trebuie raspuns la fel – sa nu le mai dam concursul la intemnitarea noastra.
  Plecand de la citatul din postul tau si de la definitia spiritualitatzii,  constiintza de sine si cunoasterea omului in toate aspectele sale structurale(fizice si eterice) si manifestarilor sale in plan material si spiritual ar fi de ajuns sa cunosti si ceea ce este SUS ?
  M-am ferit intotdeauna de definitzii pentru ca mi s-au parut limitative.
Cred ca fiecare om care are mai multa experienta stie ce are de facut in privinta evitarii intemnitarii. Si mai stie ce are de facut si ptr cei din jurul sau care sunt in pragul trezirii. Toti ceilalti raman intemnitati pana vor alege singuri ca trebuie sa iasa din temnita. Acesta cred ca este mecanismul.

In dualitate nu cred ca poti cunoaste ceea ce este SUS decat prin ceea ce este jos. De aceea aceasta cunoastere trebuie sa se faca pe toate planurile. In prima faza cunosti SUS-ul aferent manifestarii, apoi cel al non-manifestarii. Mai toate doctrinele ezoterice vorbesc despre acest lucru.

Nu intentionez sa definesc ceva anume, mi-am expus doar pareri personale. Cu atat mai mult sa incerc sa limitez un domeniu atat de vast la o interpretare proprie. Este doar aportul meu la acest subiect. Daca gasesti ceva bun in ceea ce am zis, e bine, daca nu, la fel. 
Citat din: panta_rh_ei din  26 August 2012, 23:06:12
    Spiritualitatea in absenta actiunii nu cred sa fie suficienta. Actiunea – cu riscul asumat al unei reactiuni – poate include esecul dar obligatoriu inseamna experienta si evolutie.
Am spus toate astea pentru ca mi s-a parut ca detectez in postul tau un soi de resemnare – daca am gresit, imi cer scuze.
In toate posturile mele in care m-am referit la spiritualitate nu am eliminat sau minimizat importanta actiunii. Ba mai mult, consider ca spiritualitatea nu exista fara actiune. O cunoastere teoretica tinde spre zero fara una efectiva, directa.

Nu ai pentru ce sa-ti ceri scuze. Multumesc si eu pentru dialog.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

panta_rh_ei

Citat din: Urban din  26 August 2012, 23:32:27
In fata Mintii Tacute, intreg Universul se preda.

Atata timp cat exista 'minti gureshe" Universul nu capituleaza si ofera un loc si mintilor tacute care vor incepe macar sa gangureasca la un moment dat:)
Menirea Invatatorului este de-a lumina  mintea celor care-si doresc asta pentru ca, nu-i asa, ce rost are FOCUL care arde intr-o singura vatra daca nu incalzeste pe nimeni? :-D
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.