Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

In căutarea vieţii extraterestre: Enceladus - noua frontieră

Creat de zana@M, 30 Martie 2012, 14:01:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

zana@M

Ca multe dintre corpurile cereşti cunoscute, Enceladus poartă numele unui personaj mitologic: în mitologia greacă, Enceladus este unul dintre Giganţi - fiii zeiţei Gaia. În bătălia dintre Giganţi şi zeii olimpieni, Enceldas a fost ucis de zeiţa Atena, care l-a străpuns cu o suliţă, şi a fost înmormântat în insula Sicilia, sub muntele Etna.
De ce este Enceladus atât de îmbietor?
Pentru că, spun savanţii, are toate ingredientele-cheie necesare vieţii.
Pe Enceladus există apă (lichidă şi sub formă de gheaţă), carbon organic, azot (sub formă de amoniac) şi hidrocarburi, detectate de Cassini cu ajutorul spectrometrelor.
Savantii spun ca ,este necesara o misiune conceputa special in acest scop ,Cassini  este echipată doar pentru a detecta prezenţa unor molecule organice simple, nu a unor compuşi mai complecşi.
Oamenii de ştiinţă visează chiar la o sondă capabilă nu doar să cartografieze precis suprafaţa lui Enceladus şi să adune date spectrometrice, să facă fotografii etc., ci şi să colecteze probe din atmosferă şi din jeturile de gaze şi gheaţă.
Nu e posibil foarte curand din doua motive .In primul rand toată lumea se ocupă de Marte (a se citi: fondurile sunt direcţionate, în cea mai mare parte, spre programele de explorare a Planetei Roşii). În al doilea rând, un drum până la Enceladus ar dura şapte ani DACĂ ar putea fi folosită atracţia gravitaţională a planetei Jupiter (cea mai mare planetă din sistemul solar şi vecina lui Saturn) pentru a accelera vehiculul; altminteri, misiunea ar lua zece ani în loc de şapte.
Dar acest ajutor din partea lui Jupiter nu e disponibil oricând: datorită unor particularităţi legate de forma orbitelor corpurilor cereşti implicate, maximul influenţei exercitate de Jupiter ar fi atins în 2015-2017, iar apoi efectul ar scădea treptat, urmând să reapară abia în anii 2030.

Nu e timp suficient pentru a pune la punct o misiune spaţială de asemenea anvergură atât de repede (2015-2017)
Ramane anul 2030 ,când va fi disponibil din nou ajutorul lui Jupiter.
Enceladus ar putea deveni următoarea vedetă a căutărilor privind viaţa extraterestră, deoarece are foarte multe de oferit - are însuşiri care pot să alimenteze nădejdile în mult mai mare măsură decât planeta Marte.
http://www.descopera.ro/stiinta/8321066-in-cautarea-vietii-extraterestre-enceladus-noua-frontiera

,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,