Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Iranul va fi atacat de Israel in 2012

Creat de tractorbeam, 27 Ianuarie 2012, 23:29:55

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tractorbeam

Un interviu cat se poate de lamuritor cu ministrul apararii israelian Ehud barak - unul din cei mai decorati militari de top din Israel.

http://www.nytimes.com/2012/01/29/magazine/will-israel-attack-iran.html?_r=1&ref=magazine

Chestiunea se pune astfel: nu cand (asta deja s-a transat) ci cum (care va fi modalitatea cea mai eficienta dar nu neaparat cea mai putin costisitoare in termende material si oameni.)
Lectura placuta.

Ganditorul

Pai nu spune nici macar "cand" ... sau cel putin n-am inteles eu cand va fi ales "momentu"...

Arhanghelul

#2
Citat din: tractorbeam din  27 Ianuarie 2012, 23:29:55
Un interviu cat se poate de lamuritor cu ministrul apararii israelian Ehud barak - unul din cei mai decorati militari de top din Israel.

http://www.nytimes.com/2012/01/29/magazine/will-israel-attack-iran.html?_r=1&ref=magazine

Chestiunea se pune astfel: nu cand (asta deja s-a transat) ci cum (care va fi modalitatea cea mai eficienta dar nu neaparat cea mai putin costisitoare in termende material si oameni.)
Lectura placuta.

Piesele sunt pregatite sa inceapa jocul de sah ... daca iese cu regina " mandarina  rosie " blocata/capturata ... nici lumanari ...nu ne mai trebuiesc ... cand porneste marele tzar orga ...

http://en.rian.ru/infographics/20120116/170787562.html

______________________________________________________________________________

Citat:
"Şi să ştiţi că de acum înainte nu voi mai trimite altă epistolă ca aceasta de acum şi când nu vă veţi aduce aminte de ea deschide-voi porţile cerului şi voi da ploaie cu foc în luna lui Februarie, de vă voi arde de vii de pe faţa pământului; voi trimite asupra voastră fiare sălbatice de vă vor mânca de vii, şi voi lua lumina de pe faţa pământului şi va fi întuneric mare şi vă voi trimite trăsnete de vă vor arde; atunci veţi merge la mormintele morţilor şi veţi striga: "Ieşiţi voi morţilor din mormânturi să intrăm noi de vii, că nu mai putem răbda muncile şi pedepsele ce ne-a trimis Dumnezeu pentru păcatele noastre"; Iară Eu îmi voi întoarce faţa de la voi ca să nu v-aud şi vă voi părăsi în veci pentru că v-aţi făcut răi, mozaviri, mincinoşi, nici nu vă iubiţi unul pe altul şi sunteţi curvari, sodomiteni, de daţi bani cu camătă (cu dobândă) şi opriţi osteneala săracilor şi nu-i iubiţi."

http://www.sfantulnectarie.ro/HTML/MENIU%20STANGA/ACATISTIER/epistoliilerugaciunilevisulsibraulmaiciidomnului.html

___________________________________________________________
Alte surse:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/cutremure-cutremur.htm
http://en.rian.ru/infographics/20120120/170858830.html
http://ide4ortodox.blogspot.com/2011/02/vremea-spanaculuiplanul-american.html


Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

tractorbeam

Citat din: Ganditorul din  28 Ianuarie 2012, 00:59:10
Pai nu spune nici macar "cand" ... sau cel putin n-am inteles eu cand va fi ales "momentu"...
Pai spune autorul interviului in ultimul paragraf ca asta e impresia lui dupa aceasta discutie. Nu spune explicit interview-atul. Dar linia rosie sau limita care a fost incalcata de Iran este imbogatirea uraniului la 20% care da posibilitatea ulterioara a imbunatatirii la 60% si folosirea apoi la bombe nucleare - dupa o rafinare la 90%.
Faptul ca Iranul si-a mutat la Fordow si dumnezeu stie unde centrifugele pentru acest tip de imbogatire arata ca sunt hotarati sa aiba arma atomica. Iar Israelul nu doreste un Iran nuclear in coasta lui. Dupa 2012 Iran-ul intra in asa zisa zona de imunitate - are destul material rafinat si chiar daca bombardeaza atunci - efectele vor fi mici si chiar degeaba. Deci fereastra de oportunitate se inchide dupa 2012. De altfel Netanyahu le-a spus compatriotilor sai ceva de genul: o sa ne bombardeze si ei dar nu o sa fie ca Londra in 1940 adica o sa fie pierderi israeliene sustenabile/suportabile. Deci zic eu care urmaresc de cativa ani situatiunea prin zona aia ca s-a imputzit deja chifteaua. Urmeaza bombardeaua! Sa vedem ce consecinte are pentru noi.

Ganditorul

#4
Daca "bombardeaua" pleaca de la noi ...ARE. Si pentru noi si pentru toata Europa. In sfarsit avem ocazia sa ne intoarcem la ... "epoca razboiului rece", daca asta ne dorim (sau mai corect spus ... pentru ca prea ne-o dorim) !

andrei

   Salut!
Nu stiu daca bombardeaua va pleca de la noi,dar de venit sigur va venii aici.In cazul unui atac din partea fortelor aliate,o prima riposta Iraniana, va viza in afara Israelului,Turcia,Bulgaria Grecia si Romania,tarile aflate sub raza de actiune ale sistemelor Shahab-3 modificate,care pot lovii tinte de pana la 2000 de km.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Ganditorul

#6
Da, ai dreptate. Dar numai din Romania se poate ataca in acelasi timp si Iranul si UE - pt ca un raspuns din partea milioanelor de cetateni europeni de origine ... araba, care prb nu vor sta sa priveasca linistiti cum o tara din UE  pune la dispozitie aeroporturile pentru Zeii Razboiului, va arunca Europa intr-o situatie care-i va taia si ultima speranta de relansare economica - relatia cu Asia si distrugerea cooperarrii Europa-Asia. Ungaria si Romania vor fi prb tarile cele mai vizate (si f probabil nu degeaba s-au propus sanctiuni pentru cele 2 tari care au o politica ferma de evitare a dezastrului programat - sanctiuni dorite si de unii gugustiuci de la noi) Asa, ca exercitiu de imaginatie - cand fortele pro Iran se numesc China si Rusia iar cele contra se numesc Sua & co ... unde credeti ca se va situa linia de demarcatie intre cele doua forte antagoniste ? In  Turcia, Grecia, Bulgaria sau Romania ? Plimbam costiuge, cruci si colive pe strada ... ar fi bine sa fim atenti ce ne dorim, ca s-ar putea sa se implineasca mai repede decat credem ! Orice zi de echilibru in Romania e o zi castigata pentru viitorul nostru - pt ca e nevoie doar de o singura zi de "neguvernare" pentru ca sa se valideze participarea directa a noastra in acest conflict - asa cum a fost prin 97 cand un guvern cu gust de ciorba si un "presh" cu figura de tzap au validat atacarea vecinilor sarbi de la noi, fara sa intrebe pe nimeni (asa cum prb sunt semnate acordurile internationale semnate de gugustiucii de atunci...). Orice zi de intarziere prin neparticiparea noastra inseamna imense forte sustinute financiar in viitoarea zona de conflict - si asta costa. Acum, cumva, am evitat si fentat aceasta decizie, am intarziat si evitat declansarea atacului de la noi... si pedeapsa e clara - sa cada lovit de propriul popor - ca Ceausescu. Ca doar nu credeti ca intereseazza pe cineva daca romanul are sau nu sarmaua in farfurie ... atunci cand se spune "JOS TOT".

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Ganditorul

Daca vom vb numai "teoretic" despre WW3, NWO si alte  subiecte fierbinti - fara aplicare pe Romania - degeaba vom spune peste timp " am stiut dar n-am vb, pt ca nu era "etic"".  Iar dupa parerea mea povesti sunt doar cele care considera ca "totul e intamplator si spontan" ... ca-n 89. Motive sa inchizi ochii si sa spui ca e "deplasat" poti gasi oricand si bineinteles putem alge sa tacem malc si sa vb peste 10 ani, plangandu-ne ca am avut o sansa ... dar ne-am complacut in copy/paste (despre al 12-lea Iman, mahdi, allah etc) in loc sa judecam un pic si cu propria materie cenusie.

Vlad6

Da,dar....nu cred ca avem de ce sa ne facem griji.Pentru ca fortele armate ale uniunii europene si ale americanilor sunt cu mult peste cele iraniene.
In UE se investesc anual 300 de miliarde de dolari in armata,iar in SUA dublu.UE are un personal activ de 1,6 milioane de soldati,iar SUA 2 mil.fara sa luam in calcul cei in rezerva,sau cei apti pentru a fi luati in lupta.
Din punct de vedere tehnologic suntem iar mult mai avansati,avand eurofighter typhoon,airbus a 400,queen elizabeth&charles de gaulle carriers,si multe altele.Singurele lucruri care ar trebui sa ne sperie din partea lor ar fi terorismul.atat.in rest nu ar avea cum sa miste.
oricum,pacat ca s-a ajuns si la aceasa discutie.sper sa nu existe nici-un razboi.doamne fereste!

Cautatorul

#10
Vlad6 esti naiv daca numeri oamenii si tehnica si zici ca iranienii sunt ca si batuti.
Nu uita ce au reusit sa faca cativa oameni inarmati cu cutere, cate pierderi a adus SUA.
Si nu uita cat de dependenta de petrol este economia lumii.


Apropo de subiect:

"Directorul Serviciului israelian de informaţii externe (Mossad), Tamir Pardo, a purtat discuţii secrete cu oficiali americani, în ultimele zile, pe tema programului nuclear iranian, informează ziarul Haaretz, în ediţia electronică.


In cursul sesiunii, Feinstein l-a întrebat pe Clapper dacă Israelul intenţionează să atace instalaţiile nucleare iraniene, oficialul american cerând discutarea acestui subiect după evacuarea din sală a jurnaliştilor.

Conform unor surse americane, Feinstein a anunţat apoi că s-a întâlnit zilele trecute la Washington cu directorul Mossad, iar Petraeus a precizat că discuţiile cu acesta s-au axat pe programul nuclear iranian.

Directorul CIA a subliniat că Israelul insistă că Iranul dotat cu arme nucleare ar fi o "ameninţare existenţială" la adresa statului evreu."

http://www.realitatea.net/seful-mossad-vizita-secreta-in-sua-tema-iranul_909455.html

Lucrurile se precipita.

Alta informatie interesanta:
"Unii oficiali iranieni, probabil inclusiv liderul suprem Ali Khamenei, şi-au schimbat strategia şi sunt acum dispuşi să susţină atacuri asupra unor ţinte aflate chiar în SUA.

Este un avertisment lansat în Senatul SUA de James Clapper, directorul Comunităţii naţionale de informaţii americane, potrivit Business Insider.

Clapper a declarat că disponibilitatea Teheranului de a sponsoriza atacuri vine ca răspuns la "percepţia liderilor iranieni privind ameninţarea pe care SUA o reprezintă la adresa regimului"

http://www.realitatea.net/avertismentul-care-da-fiori-sua-unde-va-lovi-iranul_909470.html

Iranul stie ca nu poate castiga un razboi cu SUA decat daca ii ataca din interior.

Probabil seful Mossadului s-a dus sa discute cu Obama pentru a incerca pentru ultima data sa-l convinga, in caz contrar il vor ucide pe Obama:

"Serviciile americane însărcinate cu protecţia preşedintelui SUA analizează un articol controversat apărut într-un ziar evreiesc din Atlanta, în care se vorbeşte despre asasinarea lui Barack Obama, relatează CNN, citat de NewsIn. Între timp, patronul ziarului şi-a cerut scuze pentru articol.
Andrew Adler, proprietarul şi editorul publicaţiei Atlanta Jewish Times, a scris în într-un articol din 13 ianuarie despre ameninţarea reprezentată de Iran pentru Israel. El a afirmat că, din punctul său de vedere, Israelul dispune de trei opţiuni pentru a contracara regimul iranian.

Una dintre ele este asasinarea "preşedintelui pentru a asigura existenţa Israelului". "Daţi aprobare agenţilor Mossad din SUA să elimine un preşedinte considerat neprietenos faţă de Israel, pentru ca actualul vicepreşedinte să îi ia locul şi să dicteze că politica Statelor Unite include să ajute statul israelian să îşi distrugă inamicii", a scris Adler."

http://www.realitatea.net/asasinarea-lui-obama-propunerea-socanta-a-unui-ziar-pentru-evrei_906696.html

angellla29

Citat din: Vlad6 din  01 Februarie 2012, 04:59:02
Da,dar....nu cred ca avem de ce sa ne facem griji.Pentru ca fortele armate ale uniunii europene si ale americanilor sunt cu mult peste cele iraniene.
In UE se investesc anual 300 de miliarde de dolari in armata,iar in SUA dublu.UE are un personal activ de 1,6 milioane de soldati,iar SUA 2 mil.fara sa luam in calcul cei in rezerva,sau cei apti pentru a fi luati in lupta.



Pai tocmai asta este...Mie nu de iranieni imi e teama :| Stii tu e un vechi proverb : "Fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc singur!!! Si asa ca fapt divers, cica: UE si USA trec printr-o criza economica cum nu s-a mai vazut. Vrajeli, pai atunci cum se explica sutele de miliarde cheltuite pe armament? Ah da, astea nu se pun. Sunt pentru scopuri "nobile": DE A UCIDE!!!! Vai mama mea, ce scop nobil :evil: Eu fac un pariu cu voi dragi colegi. Nu va fi nici un razboi in Iran deoarece Iranul nu e singur....daca ma intelegeti :evil:

http://www.ziare.com/vladimir-putin/sua/rusia-se-teme-ca-israelul-va-impinge-sua-sa-atace-iranul-1144901

Ganditorul

Ciudata "democratia" asta, care trateaza prietenia cu recomandari de acest fel - mai ales ca e vb de cel mai puternic om de pe pamant. Poate ca americanii ar trebui sa dea un anunt pentru 2-3 milioane de voluntari, gata sa moara pt cauze si interese straine, pt ca doar asa isi pot pastra la conducere ceea ce au ales... Anuntul o fi valabil si pentru alte popoare care uita sa-si arate prietenia ?

Vlad6

Citat din: Cautatorul din  01 Februarie 2012, 07:23:51
Vlad6 esti naiv daca numeri oamenii si tehnica si zici ca iranienii sunt ca si batuti.
Nu uita ce au reusit sa faca cativa oameni inarmati cu cutere, cate pierderi a adus SUA.
Si nu uita cat de dependenta de petrol este economia lumii.


Ce sa zic,americanii au invatat ce inseamna umilinta in vietnam,si s-a vazut cat de bine au coordonat totul pentru afganistan si irak.nu au mai repetat aceleasi greseli.Au experienta.
Eu sper in continuare ca nu o sa existe nici un conflict

Arhanghelul

#14
Citat din: Vlad6 din  01 Februarie 2012, 23:16:20

Ce sa zic,americanii au invatat ce inseamna umilinta in vietnam,si s-a vazut cat de bine au coordonat totul pentru afganistan si irak.nu au mai repetat aceleasi greseli.Au experienta.
Eu sper in continuare ca nu o sa existe nici un conflict

Noroc(?) ...  cu tehnologia ... ca era un nou "Vietnam" ...
http://stirileprotv.ro/stiri/international/barack-obama-a-anuntat-oficial-armata-sua-se-retrage-din-afganistan.html
http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/bilantul-razboaielor-americane-in-zece-ani-225-000-de-morti-229996.html

http://www.ziare.com/international/irak/ultimii-soldati-americani-au-parasit-irakul-costul-celor-9-ani-un-trilion-de-dolari-si-mii-de-vieti-1140255

Repet ... avantajul tehnologic si tiparnita  ... a fost salvarea lor ... ca erau mai multi  licurici ... ingrasamant "natural" ...

P.S. De cate ori auziti de o drona , un robot terestru ,un robot marin sau/si  submarin ... doborata/distrus/"neutralizat" ... sa va ganditi ...ca puteau sa fie vehicule conduse de  piloti/conducatori/operatori ... ce erau tarana acum ...

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05