Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

proiectul kia:play sau stop?

Creat de Sedentar Astral, 16 Noiembrie 2011, 13:37:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

doriti ca proiectul kia sa continue?

DA
2 (66.7%)
NU
1 (33.3%)

Numărul total de membrii care au votat: 3

Votare închisă: 26 Noiembrie 2011, 13:37:19

Sedentar Astral

Citat din: @biss din  16 Noiembrie 2011, 14:51:41
Si cu ce te afecteaza topicul KIA? Te tine cineva cu forta spre lecturarea lui?
DA si NU! da,ma afecteaza,pt ca intru atunci cand am timp,si la postari recente vad doar kia,kia,kia.

Citat din: @biss din  16 Noiembrie 2011, 14:51:41
Daca majoritatea totusi voteaza intr-un sens opus viziunilor tale ce te faci cu acest gen de libertate-democratie?
o sa fac ca si basescu...declar ca acest sondaj a avut doar rol consultativ!  :lol:
Acolo unde ziua cu noaptea se-mbinã,
Mã gãsiți pe mine...
Sunt Sedentar Astral,
ȘI ÎMI CONVINE !

abyss

Bine man, fii pe pace. Iti recomand cu caldura sa nu mai citesti acel topic (KIA).
Ma scuzati am treaba, intentia mea era sa ajut. Vad ca mi se scot cuvintele din conext, si altele.
Daca mai aveti probleme sunati la interfon.

ariel

Citat din: Sedentar Astral din  16 Noiembrie 2011, 14:18:52
 
PS   nu imi place deloc ce se intampla cu rufonul acum...il citesc de multa vreme,fara sa fi fost membru,si pot certifica ca INAINTE ERA MUUUUUUUUUUULT MAI BINE!
PS2   daca as fi moderator,"iubirea" ar ateriza de urgenta...ghici unde? :evil:

ps1....te-a oprit cineva sa dezvolti acele subiecte/topic-uri care candva te-au incitat ???....e greu nu ?...e fain cand altii muncesc (chiar daca-i doar un hobby) asa cum au facut de-a lungul timpului alx,urban,spooky,jackie,ciuciulete,shadowman,xanadron,baaron,ark,ryn,jean...si multi altii care din varii motive acum nu mai posteaza ....sau o fac foarte rar...
poate ca-i momentul nu doar sa-i citim sau recitim ci sa le urmam exemplul...cauta...citeste...argumenteaza...descopera....intelege
Daca vrei doar sa citesti atunci poate ar fi cazul sa taci
ps2....norocul nost ca nu vei fi niciodata....
"Sa avem seninatatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat,curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat si mai ales intelepciunea pentru a face deosebirea intre cele doua posibilitati" (Marc Aurelius)

Sedentar Astral

Citat din: ariel din  16 Noiembrie 2011, 15:09:32
ps1....te-a oprit cineva sa dezvolti acele subiecte/topic-uri care candva te-au incitat ???....e greu nu ?...e fain cand altii muncesc (chiar daca-i doar un hobby) asa cum au facut de-a lungul timpului alx,urban,spooky,jackie,ciuciulete,shadowman,xanadron,baaron,ark,ryn,jean...si multi altii care din varii motive acum nu mai posteaza ....sau o fac foarte rar...
poate ca-i momentul nu doar sa-i citim sau recitim ci sa le urmam exemplul...cauta...citeste...argumenteaza...descopera....intelege
Daca vrei doar sa citesti atunci poate ar fi cazul sa taci
din pacate pentru mine,nu mi-am permis niciodata sa postez pe acele topicuri pentu ca am crezut,si DEOCAMDATA mai cred,ca nu pot adauga informatii valoroase la ceea ce au scris cei mentionati de tine mai sus,asa ca am preferat sa ma abtin,decat sa scriu tampenii doar pentru a avea stelute...
poti fi sigur/sigura ca atunci cand voi avea ceva important de spus,o sa o fac,fara sovaire.pana atunci,insa nu doresc sa cresc greutatea internetului cu povesti goale...

Citat din: ariel din  16 Noiembrie 2011, 15:09:32
ps2....norocul nost ca nu vei fi niciodata....
never say never...
Acolo unde ziua cu noaptea se-mbinã,
Mã gãsiți pe mine...
Sunt Sedentar Astral,
ȘI ÎMI CONVINE !

Xanadron

#19
Desi-s pro-libertate absoluta (care sa nu uitam totusi ca n-ar trebui sa afecteze p-a altora ;)) precum colegul @biss - thumbs up BTW pentru moderarea ta originala -, revin cu citeva precizari utile poate:

- Topicul KIA, desi s-ar pupa cel mai bine c-un forum SF (gind la gind aici cu altii, inclusiv criticul coleg Sedentar Astral), ar merge poate si aici - cu micutza conditie ca "jucatorii" sa aiba nu doar imaginatia unor scriitori SF profesionisti, ci si un minim "numitor comun" in citeva directii - nu multe, cam 1001 doar. :-D

- De ce zic asta? Fiindca aparent lejerul joculetz ar implica desfasurari de fortze (virtuale, evident) pe... mult prea multe planuri - tehnologic, survivalist, sociologic, psy-ops-istic, futurologic, remote-vieweristic, eto-co/logi(sti)c, :-D militar-strategic, medical-nutritional-biochimic etc s.a.m.d. Si chiar daca fiecare jucator ar fi expert in fiecare domeniu citat, "asamblarea" lor intr-un concept viabil (teoretic) ar cere probabil ani de zile si-un forum dedicat exclusiv.

- Asa ca rezultatul final nu poate fi (in umila mea parere) decit varza/ghiveciul... care este. :lol:
In care rasar ca ciupercile ayahuasca (printre rare postari oarecum OK directionate) diverse aberatii monosilabice printre puncte=puncte fara numar, :-D videoclipuri, fantazari puerile alimentate de temeri subconstiente, schimbari din mers ale regulilor oricum nebuloase initial si tot asa.

Concluzie (doar proprie, evident): desi-s convins ca dintr-un joc de genul asta s-ar extrage concluzii utile (si... triste 8-)) de catre specialistii manipularii masselor, sa ma ia Gaia :lol: daca Babilonul n-ar fi fost decit un mic cartier in orasul KIA...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

dab270277

Eh ... asta imi place extrem de mult. Ca din toata aceasta cearta o sa iasa ceva constructiv pana la urma. Sa speram ca nu o sa avem nevoie de inca cateva cicluri de evolutie ca sa ne trezim la realitate. Ca ne jucam in nisip la 40 de ani sau avem alte metode de a ne relaxa este un lucru bun. Cand am spus ca aceasta rasa pe care noi toti o numim umana trebuia sa dispara sau ma rog, sa fie un pic modificata multi au spus ca sunt un "nebun". Astazi mai mult ca niciodata sunt pentru trierea populatiei sau mai bine zis aplicarii metodelor radicale. Nu contez eu ca individ sau tu. Conteaza doar viitorul.
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

Ganditorul

#21
Lylyt_ice
Citat...(1)deci cu alte cuvinte vor prelua comanda acestui FORUM (in favoarea initiatorului jocului respectiv) si (2)atunci uzerii normali nu mai au nici o sansa sa-si sustina si sa-si prezinte punctele de vedere!!! Acest lucru se intampla deja!!!

(1) Chestia cu "comanda" vad ca e o ... obsesie. Ceva mai inainte "calatorul" voia musai sa mearga ca "Moise prin desert, calauzindu-si poporul" spre victorii nemaintalnite (sustinut bineinteles de remarcabila-i pregatire militara)
(2) Userii normali, chiar si cei paranormali, au la dispozitie posibilitatea de a se incinge (...mai tare ca pe KIA) pe oricare alt subiect din forum (2.368 de subiecte ...dupa ultima statistica). Nu vad sa se intample asta ... dimpotriva, atractia principala e sa arate ca niste "useri anormali" au o imaginatie bogata si ies din matricea "sistemului" pe KIA (subiect care a primit si o denumire de cod, adanc cugetata, - ...Killed In Action)  :evil:
De ce nu Know In Action ?

Pe de alta parte cred ca celor care critica KIA l-ar trebui o oglinda (pt a critica mai bine )- pt ca daca am scadea din postari pe cele "impotriva" si pe cele ale "trolilor" am ajunge la mai putin de jumatate din spatiul utilizat de topic, iar postarile ar avea si un oarecare sens .
Nu pot sa neg "ghiveciul" obtinut punctat atat de bine de Xanadon.  Dar el a aparut exact din manipularea la care suntem supusi zi de zi astfel incat nu deosebim necesitatile imediate de necesitatile indepartate, dorintele imediate de dorintele indepartate, obiectivele imediate de obiectivele indepartate, actiunile utile/eficiente de actiunile inutile - la nivel de grup.
Ori in KIA exact asta incercam sa invatam - si mai mult, poate fi un prim pas spre iesirea din manipulare, iesirea din "sistem".
Ce-i rau ca incercam asta, dorind sa reusim - fara sa avem aceasta certitudine ?

mr

#22
V-ati gandit vreodata ca "ghiveciul" de pe acest topic, generat de discutiile libere, reprezinta "starea natiunii" reala din aceste vremuri in care traim? Se pare ca imediat ce iesim din tiparele in care tot noi ne-am lasat prinsi, ne simtim ca puii de gaina proaspat iesiti din ou... si vrem sa intram la loc cand dam de duritatea lumii. Aici nu e vorba de manipulare, pentru ca ea nu prinde la niste oameni cu o anumita cunoastere efectiva, ci de frica unora dintre noi de a iesi din tipare! A lasa imaginatia sa lucreze si de a controla produsul ei, este o dovada de eliberare interioara de tipare. Nimic altceva!

Nu mi-am propus sa intru in joc, dar nu-i neg nici pe de parte utilitatea.

Vremurile se schimba, totul se schimba in jurul nostru. Este absurd sa credem altceva in fata acestor evidente! Noi ce facem? Ne dam cu fricile de schimbare in cap unul altuia? Cam asa se vede...  :rainbow:

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

#23
Hai sa revin, mai clar poate (desi transant 100% nu cred ca poate fi nimeni p-un subiect atit de subiectiv-discutabil ca "utilitatea" unui topic de pe un anume forum): una-i sa-ti placa o idee, si cu totul alta-i sa subscrii musai si la rezultatul aplicarii ei. :roll:

E o situatie similara sa zicem criticarii unui adept entuziast al ideii unui OZN romanesc, care are insa tupeul :-D sa strimbe din nas cind vede ca "obiectul" mai mult tzopaie decit zboara, folosind eventual drept combustibil mamaliga semi-exploziva. :lol:

Nu mai intru acum in arcanele 8-) analizei:
- Miriadelor de factori implicati intr-o Schimbare cu S mare.
- Diferentzelor - si uneori chiar prapastiei de intzelegere - dintre membrii unui forum liber, la fel de heterogeni ca-n viatza reala si practic imposibil de angrenat armonic fie si intr-un..."simplu" joc - doar in aparentza simplu de fapt.

N-am de gind sa neg deci eventualul rol formativ al unor postari de mare calitate din zona asta, fie ele doar tangentiale profilului RUFOn (ex.: "Intoarcerea la principiu" unde am de gind sa aberez :-D si eu o tzira-n curind), dar jocurile de genul asta implica un rol activ al tuturor participantilor si nu doar o asimilare preponderent pasiva a unor informatii/consideratii remarcabile uneori.

Inevitabil zic eu asadar, derularea aventurilor KIAline n-are cum sa fie altfel decit una cu zgaltzaieli, noduri, hopuri, rateuri, poticneli, invirteli in cerc si tot asa.

Ori, si mai simplu: fratii Strugatki or fi exceptia care confirma regula SF-ului creativ "nashit" individual, dar ma-ndoiesc ca Picnic la marginea drumului ar fi putut fi scris in colaborare cu tot cartieru'. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

romulus

Citat- De ce zic asta? Fiindca aparent lejerul joculetz ar implica desfasurari de fortze (virtuale, evident) pe... mult prea multe planuri - tehnologic, survivalist, sociologic, psy-ops-istic, futurologic, remote-vieweristic, eto-co/logi(sti)c, :-D militar-strategic, medical-nutritional-biochimic etc s.a.m.d. Si chiar daca fiecare jucator ar fi expert in fiecare domeniu citat, "asamblarea" lor intr-un concept viabil (teoretic) ar cere probabil ani de zile si-un forum dedicat exclusiv.
Nu inteleg de ce trebuie sa teoretizam si sa facem atatea " judecati de valoare " in planuri :filosofic, psihologic, militar  si nu mai stiu io ce,... pentru un joc de ....copii !Nu putem fi si altfel decat sobri si precisi, cu atitudini, miscari si propuneri fundamentate stiintifc, cu dovezi si probe si atestari....
Uite Siberia o propunere: creaza tu inca un topic, cu titulatura " Comentarii si critici despre proiectul KIA" ! In acest mod chibitii si criticii vor avea un loc unde sa ...chibiteze si sa... critice, fara a mai interfera cu actiunea,iar noi sa ne vedem de joaca !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David