Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Război intr-un cuvant!!!!

Creat de angellla29, 05 Octombrie 2011, 19:46:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

  Poate ar merita adus in discutie si noul ''dusman'' SIIL/SIIS
  Din cuvantarile liderului lor :
Siria nu este a sirienilor, Irakul nu este al irakienilor. Aceste teritorii sunt ale musulmanilor, ale tuturor musulmanilor. Acesta este sfatul pe care vi-l dau. Dacă veţi accepta acest sfat, vom cuceri Roma şi vom stăpâni lumea, cu voia lui Allah

  Daca adaugam si incalzirile de muschi dintre is-ra-el si p-al-est-ina cred ca avem un nou focar de nelinisti.  :-D

Xanadron

Daca nu bagi si-un videoclip tot degeaba... :lol:

Pariez ca lumea (de pe Terra Plata, evident) :-D s-a plictisit demult de semnele astea mici, negre, multe si enervante.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: Xanadron din  09 Iulie 2014, 11:46:32
Daca nu bagi si-un videoclip tot degeaba... :lol:

Pariez ca lumea (de pe Terra Plata, evident) :-D s-a plictisit demult de semnele astea mici, negre, multe si enervante.

:lol: :lol: sper ca este destul de .... suficient
https://www.youtube.com/watch?v=rpiUqS3s4_8

tractorbeam

Citat din: fiulploii din  09 Iulie 2014, 11:40:45
  Poate ar merita adus in discutie si noul ''dusman'' SIIL/SIIS ...

Il asteptam pe hogea asta si pe la noi (am auzit ca pofteste la teritoriul Munteniei si Moldovei).
O sa-l "ospatam" stramoseste (a.k.a. sa-l tragem in tzeapa) printr-un dispozitiv din lemn de brad ascutit la unul din capete si uns cu untdelemn (marca inregistrata Vlad Tepes).  :evil:


Xanadron

#559
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

#560
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

fiulploii

  Adica distragem atentia in alt loc decat acolo unde ne jucam?  :roll:
  Cu ce mijloace sf?

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Arhanghelul

#563
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

Din articolul asta:   http://www.zerohedge.com/news/2014-07-08/us-set-alienate-angry-germany-next-crackdown-shifts-bnp-commerzbank-deutsche-bank

...ramai cu o disonantza cognitiva-n retina, :lol: constatind ca 'meriganii par sa sape ei insisi la "ingroparea" dolarului, ofticindu-i acum si pe francezi c-o "amenda" gigantica de 9 miliarde USD pt. ne-anularea contractului de construire a port-elicopterelor clasa "Mistral" pentru rusi.

Asta, dupa ce i-au enervat la culme pe nemti refuzind repatrierea aurului german din Fort Knox (care-i oricum papat de mult prin re-gajari succesive de catre rechinii perciunati ai Wall-Street-ului si City of London), ascultind platitudinile spuse la telefon de paiatza frau Merkel sau racolind cel putin doi securisti nemti din Bundesverfassungsschutz si unul din aaviatia germana (Vril / Haunebu someone here? :ufo: 8-)) prin mana lunga a CIA.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

#565
Daca privesti lucrurile in sens invers s-ar putea sa ai surpriza sa vezi ca actiunile respective au rol de intarirea dolarului. Astfel la o interpelare de genul :

"Bai meriganilor, mai opriti naibii tiparnita aia ca scoateti puhoi de bani fara acoperite " raspunsul poate fi

"Ba nu frate, uite ca avem in cont aurul german (ca d'aia nu-l dam si facem reclama negativa pe el ) si avem 9 MLD USD munciti de francezi si luati cu japca (amenda) zilele trecute pentru ca asa a vrut muschiul nostru "

Asa ca meriganii mai pot tipari lejer vre-o 2 mc de hartie verde ...ca sa nu mai socotim alte sanctiuni si amenzi  (vezi Rusia&Ucraina) care sunt "pe drum" si care prin valoarea lor declarata vor acoperi hartia verde merigana scoasa la kilogram/tona.

Intram intro noua faza a razboiului economic in care toata populatia globului munceste (cat munceste) si meriganul vine si spune ... o parte din munca ta, e a mea.  Vrei s-o dai de buna voie ...ok.
Daca nu inventam o sanctiune/amenda/ ciugmangleala (dovedita cumva si validata de adunarea fraierilor datori tot la noi) si de maine esti si tu dator la noi un purcoi de bani.
Nu pot sa ma abtin sa nu spun : O varianta "Bercea Mondialul" jucata la scara mai mare  :evil:

Ganditorul

#566
O sa dau o replica aici (printr-un post prea lung pt a fi citit) la ceea ce a scris colegul @Sleah19, pentru ca apreciez concluzia la care a ajuns dar nu si felul cum a ajuns la ea - si aduc argumente serioase la originea rusofobiei :

http://adevarul.ro/news/societate/originea-rusofobiei-romani-ajuns-uram-rusi-1_50ae60847c42d5a6639c2f75/index.html

Asa ca, cu permisiunea mediatorilor, o sa avem o discutie prieteneasca si constructiva - ca de la "ciolovec" la "patriot roman" (asta dincolo de strategia de sute de ani a romanilor, strategie excelenta care ne-a salvat de multe belele - "sa nu ai 2 dusmani deodata").
Deci dincolo de pozitia oficialitatilor, care sunt obligate sa spuna ceea ce spun, hai sa punem sincer argumentele pe masa intr-o discutie extrem de necesara si folositoare in interiorul societatii romanesti.

1. De cand e lumea si pamantul principiul de drept al prezumtiei de nevinovatie guverneaza atat relatiile interumane in dreptul civil si penal cat si relatiile intre state in dreptul international.
- In ultimii 10-20 de ani incalcam dreptul international pedepsind state/sefi de state/popoare - inainte de a prezenta dovezi indubitabile ale vinovatiei lor. Dupa campaniile de pedepsire, daca acele dovezi ale vinovatiei nu apar sau sunt dovedite false ... asta e, mortul de la groapa nu se mai intoarce.
- in orice proces de drept civil/penal/international obligatia de a aduce dovezile care incrimineaza invinuitul revine celor care fac acuzatia - abia apoi invinuitul se apara prezentand dovezile sale care sa-i sustina nevinovatia. Acele dovezi ale acuzatorilor n-au venit - dar noi trecem, ca si alta data, la sanctiuni.

- Ne bagam picioarele in sistemul de drept international - ce nevoie mai avem nevoie de el cand dreptatea se imparte de sistemul militaristo-mediatic ?

2. Ceea ce generic definim ca "imperiul rus" si care ne-a adus atat durere nu a fost intotdeauna rusesc autentic ci ... ucrainean, georgian, polonez etc etc.

a. Primul link dat mai sus are o continuare extrem de instructiva numita "Colonizarea Basarabiei" unde in final o sa vedeti ca cele mai rele tratamente aplicate romanilor nu au fost aplicate de rusi/velicorusi/rascolnici (2% la 1817 si 8 % la 1897) ci de ...ucrainieni (8.7% la 1817 si apropape 20% in 1897).

http://ro.wikipedia.org/wiki/Colonizarea_Basarabiei

Dar foarte probabil adversitatea fata de rusi a fost sustinuta de faptul ca tarul era cel care alipise teritoriile romanesti la imperiul tarist edificate cel mai bine de randurile din primul link :
"Cauza Rusiei în România este pierdută pentru totdeauna". Evenimentele din 1877-1878 sunt identificate de Alex Mihai Stoenescu drept momentul în care poporul nostru a devenit definitiv ostil Rusiei: ,,Comportamentul politic necinstit al Rusiei, dar mai ales devastările, incendierile, furturile, violurile şi umilinţele aduse românilor de către armatele ţariste au produs o distrugere decisivă a imaginii vecinului de la Răsărit. (...) Anul 1878 este pragul de la care în mentalul colectiv românesc se instalează fenomenul rusofob, pe un puternic fond naţionalist. A doua trădare, cea din Primul Război Mondial, şi apoi infiltraţia comunistă în presa şi politica românească de până în Al Doilea Război Mondial vor duce la apariţia sentimentului solid de ură împotriva Rusiei, ură care a purtat trupele române dincolo de Nistru, care n-a slăbit nici sub regimul comunist, producând o incredibilă expulzare a trupelor sovietice din ţară în 1958, şi care funcţionează şi astăzi la aceleaşi dimensiuni aparent interminabile".



b. Multe suferinte a adus sovietizarea Europei de Est - dar sa cunoastem cativa din promotorii macelului din perioada comunista :

Lavrenti Pavlovici Beria - fost un politician sovietic și șef al aparatului polițienesc în timpul regimului lui Stalin.

Beria a rămas cunoscut în principal ca executor al epurărilor staliniste din deceniul al patrulea, deși el a fost implicat doar în fazele finale ale procesului de epurare. A fost implicat și în masacrul de la Katyn, în timpul căruia au fost asasinați aproximativ 22.000 de ofițeri polonezi.
Numai ca Beria  un etnic mingrel, (dintr-un grup etnic georgian din regiunea Samegrelo) a fost fiul unui țăran, Pavel Huhaevici Beria. S-a născut în satul Merheuli, lângă Suhumi, în Abhazia (Georgia), atunci provincie a Imperiului Rus


Iosif Vissarionovici Stalin - nu mai e nevoie de prezentare - s-a născut în orașul Gori, Georgia, în familia cizmarului Vissarion Ivanovici Djugașvili.

Lev Davidovici Troțkia fost un revoluționar bolșevic și intelectual marxist rus născut într-o familie de evrei așkenazi din Ucraina  El a fost un politician influent la începuturile existenței Uniunii Sovietice, mai întâi Comisar al poporului pentru politica externă iar mai apoi ca fondator și prim comandant al Armatei Roșii și Comisar al poporului pentru apărare.
  - În 1900 a fost condamnat la patru ani de exil în Siberia, unde i s-au și născut primele două fiice. A evadat din Siberia și și-a luat numele de Troțki de la un temnicer întâlnit în Odessa. A plecat la Londra unde s-a alăturat lui Vladimir Ilici Lenin, editorul și directorul ziarului Iskra Scânteia al Partidului Social Democrat al Muncii din Rusia.
- După venirea la putere a bolșevicilor, el a devenit Comisar al Poporului pentru Afacerile Externe, având ca sarcină importantă negocierea tratatului de pace cu Germania și aliații ei. Dar retragerea de la negocieri din 10 februarie 1918 a provocat invazia germană pe 18 februarie. (asta ca sa nu uitam de capacitatile lui intelectuale si de urmarile esuarii negocierilor cu germanii)


- Sa nu uitam insa si de romanul/moldoveanul nostru Mihai Frunze - cel care ar fi avut ocazia sa fie in locul lui Stalin :

http://www.ziare.com/international/ucraina/mihail-frunze-romanul-din-fruntea-armatei-rosii-care-a-cucerit-crimeea-si-ucraina-interviu-cu-scriitorul-dan-alexe-1289510

articol din care merita retinuta concluzia lui Dan Alexe (scriitorul care s-a ocupat mai mult de acest personaj al istoriei ):

"Desi s-a scris mult despre Mihail Frunze, nu se stie cu certitudine daca vorbea curent romana... A fost insa singurul roman din jurul lui Lenin si Stalin si nu si-a ascuns niciodata originea.

Trebuie spus insa ca in acei primi ani ai Uniunii Sovietice era de fapt mai bine sa nu fii rus in cercurile puterii."

si asta pentru ca desi de aici, de la noi, lucrurile se vad altfel statistica (ce nu poate fi socotita "cioloveca" ) arata cei care au avut cel mai mult de suferit in gulagul sovietic au fost ...rusii.

- Sa incheiem expunerea ce incearca sa defineasca "adversarul" cu ucraineanul :

Nikita Sergheevici Hrușciov cel care prin "excelenta gandire sovietica" era sa arunce lumea in haosul razboiului nuclear (prin criza rachetelor din Cuba ) si care a rupt Crimeea de la Rusia alipind-o Ucrainei in 1954 (fapt ce a dus la o justificare a realipirii Crimeeii la Rusia in 2014).

3. E clara, indubitabila, intentia imperiului rus de a se extinde spre Europa Occidentala - iar in acest proces imperiul tarist a inghitit teritorii, populatii si culturi diferite - unele mai apropiate de civilizatia occidentala, altele mai salbatice, mai razboinice si mai crude ca manifestare. Imperiul tarist le-a "inghitit" si le-a dominat de-a lungul timpului - dar de cele mai multe ori abuzurile, jafurile, crimele suferite de romani au fost opera acestor popoare inglobate in armata tarista si impinse in prima linie - pentru a asigura stabilitatea imperiului si lipsa unei forte care sa loveasca imperiul din interior (iar istoria "Colonizarii Basarabiei" spune mult mai multe despre acest subiect al folosirii fortei brute a acestor populatii ).
   In acest context devine interesanta si viata lui Mihai Frunza - cel care a condus armata rosie a bolsevicilor (formata in special din musulmani din Abhazia/Georgia/Turmenistan, tatari sau kazaho-kirghizi) impotriva armatei albe loiala tarului formata din kazaci/ucrainieni. De-a lungul timpului "ursul siberian" a supus si dominat aceste populatii

- Si atunci azi devine presant raspunsul la intrebarea :
Cine are mai multa nevoie de controlul asupra acestor teritorii ?  Cine este mai avantajat de controlul "ursului siberian" asupra acestor teritorii - Rusia sau Europa ?
Rusia vrea o punte spre Europa Occidentala care sa o scoata din izolarea, enclavizarea in continentul asiatic. Europa insa ce-si doreste ?

Pentru ca azi Ucraina apare ca un mare stat feudal, in care ordinea de stat este scrisa de marii moguli din teritoriu (care fiecare are "armata lui" ce-i apara interesele sub masca ...democratiei), ce-si impune democratia cu forta (emanatii de la Kiev si-au fondat ascensiunea politica pe lupte de strada/crime/violenta si pe distrugerea probelor ce le incriminau hotiile si coruptia - dovezi aflate in Palatul de Justitie incendiat la inceputul anului ), Ucraina ce vrea sa scape de sub dominatia Rusiei, a "ursului siberian" DAR nici nu vrea sa auda si-si bate joc de un eventual controlul UE in teritoriile sale (Ucraina a semnat mai multe acorduri cu UE ... dar cate din aceste acorduri au fost si reapectate ? )

- Uitam prea repede ca emanatii de la Kiev sunt cel putin autorii morali ai oribilei crime din Odessa cand au fost incendiati de vii protestatarii pro-rusi de catre forte ce depind direct de administratia de la Kiev - intamplari de o cruzime fara margini pe care le-am uitat, le-am iertat numai pentru ca autorii s-au autointitulat pro-europeni. Cum se numeste infractiunea de drept international prin care este acuzat un regim care isi ucide cu buna stiinta prorpii cetateni, diferentiati pe grupuri etnice, confesionale etc ?
Parca "genocid" si "crime impotriva umanitatii" - dar ce mai conteaza forta dreptului cand avem la indemana forta militaristo-mediatica care stabileste vinovatiile dupa alte criterii ?
Macar pentru aducere aminte priviti pentru o clipa aici :

http://www.gandul.info/international/razboi-civil-in-ucraina-imagini-dramatice-cu-victime-ale-violentelor-din-odesa-12580933

- "Uitam" cu buna stiinta ca in conformitate cu dreptul international in Ucraina se desfasoara un razboi de purificare etnica (sustinut "legal" de prima lege pe care au abrogat-o emanatii -"legea drepturilor minoritatilor nationale" ), razboi de purificare etnica mascat de autointitularea principalilor actori in pro-europeni, razboi peste care se suprapune o practica feudala moderna, in care magnatii locali isi confrunta armatele proprii in dorinta de a scapa de acuzatiile legale de hotie si coruptie, in dorinta de a lua o bucata cat mai mare de "cascaval" din relatia economica cu UE si SUA.
- Sa nu uitam insa ca dupa rusi... romanii sunt urmatoarea etnie ca pondere in Ucraina si ca acest razboi de purificare etnica poate trece granita spre Romania, sub diferite forme de manifestare, oricand.

- Astia sunt pro-europenii pe care UE ii doreste in interiorul uniunii ? Astea sunt practicile democratice ale viitoarei Uniuni Europene - si cooperarea economica va fi inlocuita cu modelul "democratiei Kievului" in care argumentele sunt bataile in parlament, violentele, crimele si luptele stradale ?

- Poate Uniunea Europeana sa domine cu aceiasi eficienta ca Rusia noile teritorii alipite (UCRAINA) sau Tanti Europa se va trezi "cu dusmanul in pat", dezintegrata din interior a UE  fiind mai  rapida decat ar spera si cei mai radicali dintre eurosceptici ? (mai ales daca va primi in stafful UE urmasii de caracter ai ucrainienilor Trotki, Hrusciov ... care se zaresc prin prisma actiunilor emanatilor de la Kiev)

- Poate Uniunea Europeana sa ia decizii clare -  acum cand dreptul international este suspendat si sanctiunile se dau inainte de stabilirea vinovatului nu pe principii de drept international ci pe principii militaristo-mediatice, cand este vorba de un grav incident - atacul asupra unui avion civil - decizii luate de sefi de stat strsati (posibil santajati) de scandaluri mediatice de 2 bani ?

4. In plan intern am invatat dupa sinistra bataie de joc de la Plevna ( 1878 - cand ne-am sacrificat pentru victoria impotriva turcilor ... ca sa primim ca multumire dislocarea unor teritorii romanesti, jaful si distrugerea din restul Romaniei ) ca e mai bine sa incheiem acorduri bilaterale, directe, cu inima imperiului rus, cu Moscova, decat sa avem de-a face cu hienele de la marginea imperiului.

- Aceasta strategie de tara ne-a salvat de multe lucruri mai mizere decat cele traite si stiute din tata-in fiu (si nu din istoria merigana servita azi ca adevar ). Le-am dat cate o moldoveanca frumoasa si desteapta ca momeala si sursa de informatii, ne-au dat la schimb votca si uraniu in bucate, am impartit "frateste" profitul in afaceri comune (adica ei au luat 70% si noi 30% ), am luptat "impreuna" impotriva "putredului occident" (structura de partid luptand atat de aprig incat au furat "secretul", traind mai bine decat multi milionari occidentali), am stiut sa fim nationalisti si fermi in 1968 - cand altii nici nu visau sa infrunte "ursul siberian", ne-am creeat o viata suportabila, mai suportabila ca in alte teritorii ocupate. In general ne-am descurcat bine - atat cat de bine se putea descurca o tara aflata la marginea imperiului.

Dupa 89 am impartit - la fel de "frateste" - active, sfere de influenta, halci mari din industria Romaniei - n-a fost idealul in afaceri dar nici n-am plecat cu "degetul in gura".
-  Numai ca in relatia cu hienele de la marginea imperiului am luat o prima cizma in gura cand am pierdut investitia combinatului de la  Krivoi Rog (aproape 1 miliard de dolari ), o a doua cizma in gura cand granitele  si acordurile au fost incalcate prin extinderea "Canalului Bristroe"... Si pentru ca era sa cadem pe spate am primit pentru "echilibrare" un sut in k..r de la partenerii nostrii din na-tio care au spus ca nu se baga in relatia dintre doua state chiar daca e vb de "discutii la granite" (si implicit incalcarea suveranitatii ...ce teoretic ne era asigurata de ...umbrela) .
- Si ne-am "reechilibrat" urgent invatand ca proverbul "fereste-ma doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar singur" are sens si ca umbrela de securitate pe care eram tare bucurosi ca am obtinut-o ... e gaurita si ne ploua prin toate gaurile posibile.
Iar ca sa ne "reechilibram total" am cedat unui SRL de apartament de peste ocean si drepturile de exploatare din jurul Insulei Serpilor pe care abia le castigasem dupa 50 de ani prin decizia finală aparţinând Curţii Internaţionale de Justiţie, care a şi dat verdicul în anul 2009. Cine vrea sa citeasca despre " gestionarea unei relaţii dificile" cu "civilizatia" de langa noi o poate face in articolul de mai jos :

http://www.contributors.ro/global-europa/romania-si-ucraina-gestionarea-unei-relatii-dificile/

- Asa ca noi ca romanii ar trebui sa luam in calcul toate punctele tari si toate punctele slabe in aceasta analiza de riscuri ce priveste perioada de dupa 2015 - dincolo de ceea ce sunt obligate sa spuna oficialitatile romane prin tratatele semnate anterior, tratate prin care "latram" si "sarim la gatul imperiului rus" la comanda externa, pentru ca asa au hotarat guvernele noastre din perioada 89-2014.

Imi doresc ca la aceasta interpelare sa primesc un raspuns argumentat, pertinent, dincolo de resentimentele normale, justificate, antirusesti, care sunt valabile si pot fi luate in considerare pana la un anumit punct, in care ratiunea trebuie sa primeze inaintea sentimentelor. Am scris aceasta lunga replica nu pentru a apara pozitia Rusiei ci pentru ca vreau sa trag un semnal de alarma ca incercand sa scapam de DRK ...s-ar putea sa ne trezim in brate cu TA-SU :evil:



P.S.   
                   Exista dovezi clare (si stiute international) ca Ucraina si-a dezarmat, in urma cu ceva timp, armata din tinuturile de sud -sud-est (azi tinuturi pro-ruse), si ca a vandut intregul armament (usor si greu) pe piata neagra (daca nu ma insel, armament cu o valoare de peste 2 mld euro)  - ceea ce face din Ucraina un stat pe lista neagra a tarilor ce sustin terorismul - si nu un stat ce trebuie pupat in k..r pentru criminala dezordine creeata in acest colt de lume (subiect prezentat si argumentat zilele trecute de gen. Strainu la un lung interviu, la o televiziune romana).

P.S.S.     
                     Spirala masurilor aberante, a cheltuielilor aberante, care sa puna Romania in starea de imposibilitate a platilor bugetare a inceput. Aceasta spirala se va finaliza cu un jaf de proportii inimaginabile asupra bogatiilor subsolului Romaniei - jaf care va face ca rusii ce ne-au jefuit in trecut sa para niste iepurasi pe langa rechinii care "ne asteapta la usa" dupa 2015.

http://neinfrantii.forumactual.net/t178-usl-ponta-contra-romaniei#836

.

Xanadron

Harasho analiza! :lol: - zise un alt ciolovec de la peluza.

Inclusiv PS-ul si PSS-ul, care-ar trebui sa reaminteasca unora (ca mie nu-i nevoie) cit de importanta-i in analiza oricaror evo- sau involutii globale - post-evenimente acci- ori incidentale - detasarea de parti-pris-urile "istorice" macar, daca de alea prezente-i mai greu.

...Ar trebui deci sa-i urim de 4 ori mai mult decit pe rusi pe "partenerii" UE care ne-au jefuit pina acu' de 4 ori mai mult ca rusii/sovieticii? (ex. aleatoriu: austro-ungurii ne-au manglit per total 800 tone aur de-a lungul vremii, versus 200 tone rusii.)
Zic asta lasind deoparte statisticile prezentului, in care OMV-ul e cu muuult mai rau decit oligarhii rusi "neferosi" de la Slatina, Tulcea etc. Si pe care acelasi presedinte vituperant si "rusofob" (sanchi) se pare ca i-ar fi favorizat ocult de "n" ori contra spagi imense - in timp ce recitea probabil discursurile anti-mafia putino-KGB_ista (reala si ea, nici vorba.)

Mai pe scurt, incep sa cred ca nici macar Marea Neagra nu-i singurul nostru vecin bun... :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

horia2008

#568
Fain, la asta ne pricepem de minune, la gasit vinovati pe care sa revarsam ura
Da' cum dracu' se face ca la vot iese exact cine trebuie?  :-o :-o :-o :-o
Cine-i de vina? :| :|



kandaon

Citat din: Xanadron din  23 Iulie 2014, 13:14:58

...Ar trebui deci sa-i urim de 4 ori mai mult decit pe rusi pe "partenerii" UE care ne-au jefuit pina acu' de 4 ori mai mult ca rusii/sovieticii? (ex. aleatoriu: austro-ungurii ne-au manglit per total 800 tone aur de-a lungul vremii, versus 200 tone rusii.)
Zic asta lasind deoparte statisticile prezentului, in care OMV-ul e cu muuult mai rau decit oligarhii rusi "neferosi" de la Slatina, Tulcea etc. Si pe care acelasi presedinte vituperant si "rusofob" (sanchi) se pare ca i-ar fi favorizat ocult de "n" ori contra spagi imense - in timp ce recitea probabil discursurile anti-mafia putino-KGB_ista (reala si ea, nici vorba.)

Mai pe scurt, incep sa cred ca nici macar Marea Neagra nu-i singurul nostru vecin bun... :-D

Aici sunt iarasi de acord, Rusia si UE (si cand spun UE ma refer de fapt la Germania in primul rand, care are si un cerc de tari subordonate in vest si chiar est, si apoi la Franta si Anglia) nu le putem privi cu ochi prea buni.
In mod paradoxal pentru unii poate, ii putem privi cu ochi buni pe americani (cel putin pana la un punct), pentru ca ei au tot interesul sa contrabalanseze (si chiar sa doboare) alianta asta monstruoasa ce se prefigura intre Germania (si poate si Franta) si Rusia pentru reimpartirea Europei.
Sa nu uitam totusi ca nici Germania, nici Franta si nici Anglia nu sunt pe podium in ceea ce priveste economia si PIB-ul. Japonia (locul 3) are un PIB cat Germania si Franta la un loc, China (locul 2) are un PIB cat Germania, Franta si Marea Britanie la un loc, iar SUA (locul 1) are un PIB cat China, Germania, Franta si Anglia la un loc.
Iar dpdv militar SUA sunt de departe cea mai puternica forta.
Germania, Franta etc fara UE ar fi mult mai jos. Bariere vamale pentru produsele lor (care sunt mai scumpe si asa, atunci ar da faliment sau ar avea un somaj imens), competitie peste tot prin Europa, fara NATO care sa asigure cat de cat securitatea (deci bani mult mai multi bagati in armament), regimuri nationaliste care ar putea aparea in Europa, inclusiv razboaie, proliferarea armelor nucleare etc. Nivelul de trai si securitate pe care l-au dobandit in anii 1990-2000 in special (poate si ceva in anii 80') ar scadea dramatic, si la cum s-a obisnuit sa traiasca populatia lor ar fi ceva dezastruos.

Noi trebuie sa ne vedem interesele noastre si sa navigam printre astia, dar daca e cazul si nu se poate altfel nu trebuie sa ne dam la o parte. Din pacate nu prea avem conducatori capabili.

Insa sincer nu-mi pasa de aurul Germaniei ramas in SUA nici cat negru sub unghie, nici de amenda posibila primita de Franta, care vinde prosteste arme rusilor. Cata lume stie ca de fapt dupa WW 2 aliatii prevedeau ca Germania sa fie impartita in cateva statulete dezindustrializate si unde s-ar fi practicat doar agricultura? Doar ambitiile imperialiste ale lui Stalin au facut ca SUA sa promoveze unirea teritoriilor Germaniei de Vest si sa formeze RFG ca un fel de tampon in fata URSS.
Tot SUA au impus stergerea datoriilor de razboi ale Germaniei si au permis reindustrializarea ei. Care s-a facut cu mana de lucru foarte ieftina adusa din Turcia (tara care nu fusese afectata de razboi).