Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Război intr-un cuvant!!!!

Creat de angellla29, 05 Octombrie 2011, 19:46:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

O si mai scurta interventie... pina cind ursu' n-o mai avea coada deloc.

Daca n-am fi in UE, benzina ar costa un sfert din cit e acum. Sa nu uit: si tigarile. :lol: Si inca 10000000 de chestii.
Unicul minus: n-am avea-o pe geniala EBA :| (si alti oligofreni) in parlamentul european.
Ahm... si n-am mai rata cheltuirea unor bani UE care oricum nu ne vin.

Probabil ca dezastrul (= dezmembrarea industriei, irigatiilor etc) ar fi luat doar o alta forma, desi tot cu becalienii nostri vanghelizati in bordureli videanuiste, :x da' macar am fi fost la fel de prosti, insa nu trasi de urechi de toti maimutoii "crestin-popular-democraci" - doar cu ai lor insa.
Fiindca unii sint mult mai egali decit altii in UE asta de kkt.
Am zis! :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

Contribuim la bugetul UE cu sume mult mai mari decat cele care se intorc , accesarea fondurilor europene este greoaie deliberat, datorita lor .

   De fapt dupa reorientarea noastra din 1990 spre occident si democratie , valori enorme si din Romania sau scurs catre occident, iar resursele sunt deja ale lor.  Transele de imprumuturi intra in tara si a doua zi se intorc prin bancile occidentale inapoi de unde au venit , noi ramanand cu gaura si cu datoriile de achitat. Orice se plateste , pentru orice pas trebuie sa dai bir suveranilor atunci cand esti vasal, acceptarea in NATO o platim prin contractul cu Bechtel. Acceptarea in UE cu renuntarea la productia interna de otel, carne si produse agricole, tractoare si camioane  ,ARO , nave comerciale etc.Tot ce functioneaza cat de cat in tara asta , nu e al nostru.

  Numai dari platim de cand existam: 125 de zile au chefuit romanii dupa ce au pus mana pe aurul Daciei, cea mai lunga fiesta din istorie , am platit tribut  secole la otomani , hapsburgi, taristi, nazisti , rusi bolsevici, UE , SUA..... vasali vom fi pentru forever si nu avem alternativa decat aceasta UE ca sa ne departam de fantoma Imperiului Tarist indiferent de forma si culoarea lui, alba sau rosie, ca si cum iesim din gaura de sarpe si intram in gura de lup, nu putem sa ne permitem sa fim nici neutrii ca Elvetia pentru ca nu au venit inca gradinarii in Gradina Maicii Domnului sau Carpatian Garden , nu mai stiu cum io zice. Hai ca bat campii si am ajuns deja in papura ....

   
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

horia2008

Citat din: Xanadron din  15 Martie 2013, 00:44:40
Daca n-am fi in UE...
Rau cu rau, da' mai rau fara rau..
sau nu?? :? :?
cum o fi mai rau? :|


classic

#168
In rubrica "Saptamana pe scurt", din Revista Romania Mare - nr 1181 din 12.03.2013 -  Vadim face urmatoarea afirmatie: "De acum într-un an de zile, Planeta va cunoaşte o mare catastrofă: încă nu ştim dacă va fi vorba de un război nuclear sau de o glaciaţiune – dar ceva, cum n-a mai fost, va fi, cu siguranţă. Astea sînt semnele cele adevărate. Nu va fi sfîrşitul lumii, dar ceva şocant se va întîmpla, ca un ultim avertisment pe care Dumnezeu îl va da speciei umane. Să ne rugăm."

Sa fie asta avertismentul profetic care anunta castigarea prezidentialelor de la anul!? Sau se refera la interpretarile profetiilor lui Nostradamus despre alegerea ultimului papa!?
We all live under the same sky, but we don't all have the same horizon.
(K. Adenauer)

andrei

  De acord cu toti colegii de mai inainte.Sa completez si eu pe ici pe colo.Iata de fapt cum functioneaza aceasta gasca care se numeste U.E.Au fost cateva state care au avut aceasta initiativa,cu Franta si Germania cap de lista,Italia,Tarile de Jos,Belgia si Luxemburg.Astia au pus bazele U.E.,dupa care au inceput sa faca un lobby agresiv,aratand ce bine o duc ei acolo si ce prapaditi si amarati sunt ceilalti.Astia ramasi pe afara au cam zgait ochii si ce si-au zis ,,Bai nene ce bine o duc astia din U.E.,ce bine ar fi sa fim si noi acolo''
  Si au venit cu cereri de intrare in U.E. Numai ca nu stiau ce ii asteapta.Cei sase fondatori au zis cam asa: ,,Prietene, noi te primim in U.E. dar tu trebuie sa ne dai noua sa exploatam ,vindem,consumam,etc,  petrolul tau,sau carbunele tau sau minereurile tale ca tu esti cam prost si nu te pricepi iar noi destepti cum suntem, stim mai bine ce sa facem cu ele si o sa mearga treaba struna pentru toti.Daca nu esti de acord stai tu pe afara si spala-te pe cap cu ele,ca noi oricum iti facem concurenta si pina la urma te terminam."Asa ca vrand-nevrand noii veniti trebuiau sa faca pe plac tuturor celor mai vechi in U.E. altfel ramaneau de caruta.
   Asa se fac negocierile astea si cu timpul imultindu-se nr celor intrati,odata cu ei si nr. pretentiilor ,pentru cei veniti mai la coada cererile sunt din ce in ce mai multe si mai greu de indeplinit.Pentru ca cei mai vechi cauta sa recupereze la randul lor din pierderi,sau si ceva pe deasupra, pe spinarea noilor veniti.Un fel de Alba-Neagra .Castigatori...Fondatorii :-D care nu dau nimic la nimeni si aduna de la toti :-D
   Adica un fel de prosteala pentru prostii care se inghesuie crezand ca il prind pe Dumnezeu de picior odata cu intrarea in U.E. si se aleg cu mai nimic,dupa ce sunt jecmaniti de toti vechii membrii, decat cu titlul de membru U.E.si cu speranta ca la randul lor o sa-i jecmaneasca pe altii.  Cel mai rau este ca cei mai multi si-au dat seama ca au luat teapa si cauta sa isi refaca economiile pe seama noilor veniti ridicandu-se cu pretentii din ce in ce mai mari.
   La noi, cu spatiul Shenghen si refuzul Germaniei se intampla acelasi lucru.Exista niste pretentii din partea nemtilor pe care nu le-am acceptat.Ca urmare pana nu le dam ce vor,nu intram in Shengen.
   Stie cineva ce doresc nemtii, :-D si erau gata sa primeasca de la vechea guvernare de era atata prietenie si acum nu mai sunt siguri ca mai pupa? :-D
   Stie cineva de ce venise coana Merkel val vartej la Bucuresti mai acu' vre-o doi-trei ani si plecase tare multumita si foarte prietenoasa?
   Cine stie sa raspunda :-D :-D :-D
   
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Ganditorul

Domnule, daca tot faci istoria UE ... Fa-o cum trebuie, ca sa inteleaga lumea de ce exista curente pro si anti UE, de ce exista conditii care pot fi acceptate si conditii care sunt facute exact ca sa o iei la goana tipand ca vrei independenta.
UEeste un conglomerat de state in care nucleul dur pro UE este Franta si Germania, iar celalalt nucleu, al tarilor ce vor fi pururi contra UE e condus de Anglia si formeaza fostele tari EFTA.
Niciodata tarile EFTA nu vor accepta modul de gandire franco-german si se vor opune unei bune functionari comunitare prin diferite acte si legi, prin diferite pozitii si normative.
Noi suntem la mijloc in acest joc si evident ca unii cer aderarea serios in timp ce ceilalti, care nu vor extinderea spre Asia, ne pun bete in roate prin diferite forme.
Despree anii 90 si ce s-a intamplat dupa "eliberarea noatra de sub jugul comunist" n-are rost sa mai vb. Ati vazut pana acum o tara "eliberata" "democratizata" in care sa mai ramana ceva la dispozitia localnicilor "eliberati" ? (Irak, Afganistan, Libia....). Daca ne mai "eliberau" putin occidentalii si moscalii ajungeam in izmene pe strada...
Azi incepem sa ne ridicam un pic din dezastrul 90-2000 si probabil asta nu convine unor curente mari externe. asa ca ne dau la cap - adica ne fac sa ne dam singuri in cap ... aplaudand democratia, doar, doar extinderea se opreste pe Carpati si reconfigurarea economiei mondiale nu se face pe o varianta in car Europa scapa de sub tutela americana si se extinde spre bogatiile Asiei.
Cam asta-i pe scurt situatia in care suntem iar "la mijloc" situatie la care nu am vazut propuse solutii de colegi ci doar eternele vaicareli-televizionistice .

Ce mistooo e rolul asta de "cautator de nod in papura " ...poti sa carcotesti cat vrei, si mai pari si "destept".  :rainbow:

fiulploii

  Se zice ca pana la Dumnezeu te mananca sfintii  .  :-D

Ipoteza SF sociala:

  Ca de obicei si in deplina concordanta cu mentalitatea umana generala , o idee buna a fost deturnata sau si mai precis , in spatele unei idei bune sunt ascunsi aia de isi freaca mainile boscorodind in barba.
  Ca de obicei , asa cum spunea @Ganditorul , suntem la mijloc . Eu unul m-am saturat sa aleg mereu intre doua rele. Insa, se pare ca nu avem ce face. Cel putin la acest moment.
  UE este un concept bun . Noi am avut casa - asta vizavi de ce spunea @Ganditorul intr-o postare mai sus. Si am vrut in marea casa UE. Pentru asta, din varii motive , am acceptat sa ne dam casa noastra '' de-a f***i pomana '' .
Am acceptat - din motive diverse , unele foarte grave dupa parerea mea, sa dam vrabia din mana pe cea de pe gard. Am intrat in patru labe in marea casa europeana . Si am intrat si cu pupa inainte . Ca deh , am avut timonieri meseriasi. Si am vrut la masa principala cu aia mari . Si am avut si avem acces la aceasta masa insa numai dupa ce s-au ghiftuit stapanii sau numai pentru distractia stapanilor.
Acum ce sa facem? Nu mai avem casa, nu mai avem resurse , bate vantu-n buzunare , flamanzi suntem, zdrente mai avem incat sa ne acopere goliciunea , afara bate crivatul Siberiei . Mai avem o salba ascunsa prin buzunar si ceva lemne de foc puse deoparte insa nu stim numai noi de lucrurile astea.
Demnitatea noastra a ramas undeva in trecutul abia zarit prin aburii Timpului si noroaiele imperiilor . Da, am fost candva mari insa acum suntem in coma - indusa , dupa parerea mea. Unul din laboratoarele sociale experimentale este Romania. Se testeaza medicamente , substante , inginerii sociale , se fac experiente psi, monetar-financiare si uite-al-dracu , romanii inca mai sunt, inca mai rezista. Cat timp? Nu stie nimeni . Daca planurile unora vor merge bine  zona balcanilor va fi parcelata intre diversi .
  Exista o actiune concertata la nivel mondial fiindca sunt semne de rezistenta . Este o lupta surda pentru existenta care se intinde in timp . Castigatorul ia totul .
  Solutii ? Daca iesi din UE , la resursele pe care le mai avem as vrea sa stiu cum naiba o sa rezistam fara razboi ? Daca ramai in UE o sa fim regionalizati pe niste criterii cretine si teama mie ca se va ajunge la spargerea muntilor Carpati in grupele subdivizionare.
  Multe interese, multe jocuri , multe grupari , soarta jocului nu e inca hotarata . Si fac pariu pe ce vreti voi ca soarta jocului depinde de noi , de romani. Am eu asa o intuitie. Nu ma bazez pe nimic concret si nici nu am cum, Informatiile de genul asta apartin altor ''sectoare'' . Insa asta deduc eu din miscarile la nivel european si mondial care razbat prin mass-media.

Si chiar nu ma mir de tactica romanilor : fiecare e singur impotriva tuturor.

Am luat-o rau de tot prin ceapa pana am dat de cucuruz  :lol: Credeam ca sunt singur insa ce sa vezi ? Plin locul dom'le !  :lol:
 

Ganditorul

#172
Super analiza colega fiulploii. Numai ca ai aitins exact ce dorem (printre altele) - Regionalizarea Romaniei.

Problema - pusa anapoda - e catastrofala pentru noi ( pentru ca poate duce la acceptarea in Schenghen numai a regiunilor din nor-vestul tarii - cum bine subliniai mai sus) desi in esenta e de fapt o aliniere a practicii UE pentru cei care vin in "casa", in clubul UE.

REGIONALIZAREA este un deziderat al perioadei DE DUPA ADERAREA IN SCHENGEN - adica pentru accesarea la bugetul 2014-2020 si numai daca suntem inauntrul UE cu toate drepturile. DE CE ?
Simplu - pentru ca odata cu intrarea in SCHENGEN suntem pentru cativa ani buni "poarta comerciala de est a UE" si daca suntem destepti putem sa ne dezvoltam mergand pe accesarea de fomduri pe directiile de comert ale UE cu Asia in nord, peste Marea Neagra in est, sud-est, sau prin sudul tarii, prin Bulgaria spre bazinul Marii Mediterane si canalele comerciale de acolo (profitand de colapsul comertului naval al Greciei si preluind o parte din acet comert).

- Nu stim acum care sunt traseele de comert odata ce vom deveni "poarta de est a UE" , nu stim care vor fi fluxurile de capital si de forta de munca. E inutil si chiar periculos sa incepem regionalizarea acum - pe criterii istorice, traditionale sau mai bine zis de "os de ros" pt baronii locali.
- Asa ca la noi - desi toti sunt pt regionalizare - sunt 2 curente clare, pro si contra UE, si n-o sa intru in capcana de a da culoarea politica care joaca una sau alta din variante (cum a facut colegul Xanadron) pentru ca nu exista asa ceva. Oricare forta politica romanesca are in componenta ambele tendinte creionate de interese personale sau de grup.

- Dar rolul societatii, adica al nostru, e sa diferentiem regionalizare pe "uite ciolanul" de regionalizarea care are o componena logico-comerciala, pt ca una e sa faci regiuni pe traseul de iesire a comertului din UE, peste munti, spre granitele amintite ( si asta inseamna bani multi atrasi pentru o infrastructura reala - autostrazi, cai ferate, aeroporturi, porturi maritime si tot ce se poate dezvolta romanul - comert, turism, industrie, agricultura - in jurul acestor obiective necesare UE  ) si alta e sa faci regiuni pentru baronii locali, pentru extremistii autonomiei sau pentru "glorie politica",  pe o lipsa de logica comerciala, politica si sociala ce ne poate fi fatala.

REGIONALIZAREA Romaniei este o arie cantata pe 2 voci,
1) de cei contra UE care vor face totul ca sa demonstreze ca extinderea spre Asia e un esec, e o varianta idioata asa cum sunt si romanii ( neacceptati iata, pe buna dreptate, in Schengen) care fac totul anapoda si in interesul personal al unor baroni locali, validand astfel varianta unei UE guvernata anglo-american - nu franco-german si
2) de cei care incearca sa bage si ceva in buzunar in interes propriu ( ca am fi naivi sa credem ca mai exista sfinti care fac totul doar din "dragoste de tara") dar care armonizeaza acest prim interes si cu interesul UE in zona, cu extinderea spre imensul potential uman si de resurse ale Asiei si cu interesul national.
- In prima varianta daca vrem resurse si comert va trebui o aliniere a UE la campaniile de "democratizare" cu arma in mana pentru vanatoare de resurse
- In a doua varianta e posibila o racordarea la resursele Asiei cu conditia spargerii blocadei comerciale prin UE, blocada ce tine continentul asiatic in umbra marilor puteri comerciale anglo-americane - singurul pericol fiind miliardele de asiatici ce pot invada UE pentru un loc de munca, pentru o viata civilizata, pentru o piata de desfacere.

Ce alegem (dincolo de vaicarelile traditionale...)?




Xanadron

#173
Eu cred ca batem cu totii cimpii (cu sau fara gratie :-D) - si inca off-topic, fiindca parca de rezbeluri era vorba p-aici.
Si sa nu uit - n-am dat "culoare politica" taberelor pro- sau anti-UE, ba chiar citez nume din toate haitele de jefuitori scirbavnici cind exemplific chestii economice (triada becalian-vanghelian-videanizata de mai sus e un exemplu).

Mai are rost sa definesc asa-zisele "partide", ale caror la fel de asa-zise dogme si statuturi fac pariu ca nu-s cunoscute nici de "seriosii" politicieni vestici?
Mai crede cineva ca partidele-s altceva decit gashti legalizate de jefuitori asociati prin cea mai josnica antiselectie? :roll:

In orice caz, si circul controverselor astora UE-Schengen da materie prima de tocat  tuturor analistilor "seriosi" sau amatori, deturnind Turma de la ideea mult mai buna de schimbare a Sistemului, luat ca Establishment.

Taman de trebusoara asta  - demolarea Sistemului, fiindca pentru renovari e prea tirziu - nu trebuie sa aiba deci timp/orizont de gindire NIMENI.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

#174
 - Ca s-o terminam cu tenta asta a discutiei e bine de subliniat ca intr-adevar nimeni nu poat avea dreptate de unul singur in teoriile emise - dar e bine ca ne completam, ca se discuta si altfel decat din prisma celor care "au vapoare in port si tiruri in vama" , ca punem in discutie si avantajele/dezavantajele noastre - a celor care ar vrea un salariu bine platit in vest sau aici, care ar vrea o viata normala - macar atat de normala cum e in UE.
Si o putem avea daca stim sa punem problema pragmatic si nu prin prisma aurolacilor politici care suprasatureaza administratia de la noi sau de aiurea.

CitatIn orice caz, si circul controverselor astora UE-Schengen da materie prima de tocat  tuturor analistilor "seriosi" sau amatori, deturnind Turma de la ideea mult mai buna de schimbare a Sistemului, luat ca Establishment.

Taman de trebusoara asta  - demolarea Sistemului, fiindca pentru renovari e prea tirziu - nu trebuie sa aiba deci timp/orizont de gindire NIMENI.

Aici as avea o rezerva - daca e sa demontezi un Sistem nu te apuci sa-l distrugi pe cel mai nou, care e in faza de dezvoltare/perfectionare, unde mai poti schimba cate ceva - daca nu chiar elemente esentiale - pentru ca altfel ramai cu Sistemul ala vechi de care se pare ca am uitat, ala bipolar cu "scuturi antiracheta" si gard de sarma la mijloc.

Aia care au scos bani frumosi pe sistemul bipolar n-au iutat si fac pe "drk in 4" sa-l reimpuna in functie - inclusiv prin masuri care sa-ti ridice nivelul hepatic de greatza la cote alarmante atunci cand privesti la un Sistem nou, cum este UE-Asia.
Asa ca personal prefer sa modernizez o casa noua chiar daca inca nu e functionala decat sa investesc intr-o sandrama veche, gata sa se prabuseasca la prima pana de curent care lasa tiparnitza de "biletzele verzi" fara alimentare. Nu de alta, dar la sandrama ca sa pui stekerul in priza trebe sa ai arma in mana si castron metalic pe cap... ca sa te aperi de "prieteni" binevoitori.

P.S. Greselile de ortografie (mancatul literelor) e din vina tastaturii care refuza sa mai arunce literele pe ecran oricat as batea in taste. Se vede ca e de pe vremea "sandramalei" si isi apara "timpurile apuse"  :evil:

andrei

  Domnule, sa stii ca niciodata nu vei afla adevarata fata a lucrurilor privind stirile de la t.v. si de prin unele unele ziare.Poti sa prezinti istoria U.E. asa cum vrei sau cum ai priceput-o.Adevarul este insa ca vorbim de un mecanism pus le punct de NWO,pentru a-si usura munca de organizare a noii ordini.Si asa cum banuiam, nu cunosti ce conditie au pus nemtii.Fie vorba intre noi ...cauta pe net informatii despre datoria Germaniei catre Romania.Apoi coreleaza imformatia asta cu cea despre cei care s-au oferit sa rascumpere creantele si totul cu orientarea politica a fostului si actualului guvern.Dupa aceea mai vorbim.Numai sa nu te oferi sa dai o suta de euro pt nemti cum doreai sa o faci si pentru greci. :-D 
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

SLEAH19

#176
  Propunerea de soluţii/sisteme mai bune pentru Romania  decât sistemul UE, în condiţiile în care şi comunismul şi democraţia sunt nişte experimente ale aceleiaşi găshti care au finanţat şi toate părţile implicate în conflictele mondiale este o utopie cu un procent de cel puţin trei sferturi fantasmagorie la punerea în practică ,  dar pot încerca unul la nivel de idee măcar de dragul nodului în papură şi bucuriei cârcotaşe,  care oricum nu ne-a propus ceva mai mult decât televizorul , doar că a încercat să fie mai detailat.

 
Citat din: Ganditorul din  15 Martie 2013, 15:32:34
- .....

Aici as avea o rezerva - daca e sa demontezi un Sistem nu te apuci sa-l distrugi pe cel mai nou, care e in faza de dezvoltare/perfectionare, unde mai poti schimba cate ceva - daca nu chiar elemente esentiale - pentru ca altfel ramai cu Sistemul ala vechi de care se pare ca am uitat, ala bipolar cu "scuturi antiracheta" si gard de sarma la mijloc.

.....

   Deci pornind de aici ar trebui să facem mai întâi curăţenie în propria ogradă unde nu suntem deloc mulţumiţi de cei care ne conduc sistemul . Sistemul actual , Democraţia adică e unul care nu e perfect dar vorba e că altul mai bun nu este ( aici ar interveni în mod normal,socrate cu matriarhatu), deci Gânditorul dixit - nu te apuci să-l distrugi pe cel mai nou , păi dacă nu îl distrugi atunci trebuie să-l perfecţionezi , ţinând cont că trăim acum într-o democraţie reprezentativă, adică votăm pe cineva să ne reprezinte la putere, următorul nivel ar fi o democraţie participativă, adică toţi cei zdraveni la cap să aibă  puterea şi posibilitatea de a influenţa în mod direct decizia, un fel de Parlament cât o naţiune , un fel de Turnu Babel unde rîdem/glumim, da nu părăsim incinta, Establishment-ul adică.

  Ce e de făcut?
Să conştientizăm că personal nu putem noi să integrăm Ţara noastră aşa cu totul,  în orice, oricât de patrioţi  suntem , şi acele energii pe care le pierdem luptând în zadar cu frâiele şi deciziile majore care vin din neant ,  să le folosim împreună cu libertatea individuală de care înca mai dispunem pentru binele celor din proximitatea noastră, - Ţara nu poate ajunge în schengen , dar eu pot , pe sistemul remarcat la români şi de fiulploii: singur împotriva tuturor sau în traducere tălmăcită,  fiecare cu ***** masii, dacă aste sunt vremurile care vin, îmi iau clanul şi merg la Munchen , sau la Copenhaga sau aiurea... şi o să le povestesc eu nepoţilor despre ,, A fost o dată o Românie,, . Ce , nu aşa s-a creat America, din tot felul de dezrădăcinaţi?
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

kandaon

#177
Citat din: Xanadron din  15 Martie 2013, 14:58:23
Eu cred ca batem cu totii cimpii (cu sau fara gratie :-D) - si inca off-topic, fiindca parca de rezbeluri era vorba p-aici.


Cum e vorba de razboaie, si eu sunt cat de cat pasionat de avioane si alte aparate zburatoare, am gasit o chestie interesanta

Aici e un articol din 2005 (e vorba de mai multe tipuri de aparate de zbor secrete)

http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_antigravity.htm

"In addition, the TAW-50 is armed with microsuperexplosive HyperDart missiles. These are just a little larger than ordinary aircraft cannon ammunition, but travel at hypersonic speed for up to three minutes, and have enormous explosive capability. One HyperDart can blow apart a MiG fighter anywhere within 20 feet of the HyperDart. The TAW-50 carries several hundred HyperDarts. "

Amu nu stiu cat e adevar sau fabulatie in articolul ala, dar ideea unor rachete de mici dimensiuni a aparut acu o luna si in media "serioasa" (si tot in legatura cu Lockheed, desi eu cred ca Northrop sunt si mai tarii in domeniu asta)

http://air-show.co/military-aviation-news/details-emerge-about-lockheeds-cuda-missile/

http://3.bp.blogspot.com/-WmHdON4q_18/UMgAQdFnCbI/AAAAAAAAB-Y/IgrsB4jEniI/s1600/AIM_120-CUDA-Compare-Size.jpg

Racheta e jumatate din una obisnuita, dar ar avea aceiasi raza de actiune, doborand tinta prin impact direct la mare viteza.
Un avion ar putea astfel duce un numar dublu (daca nu triplu) de rachete, marindu-i foarte mult eficacitatea.

Interesant e ca Lochkeed a venit cu mini racheta asta la momentul la care tot mai multi incep sa se planga de costurile tot mai mari si intarzierile la proiectul avionului F-35 (un frate de export mai mic si mai saracut al avionului invizibil F-22) pe care vor ei sa-l vanda fara numar fara numar.

E posibil asadar ca de voie de nevoie criza asta sa scoata la suprafata niste chestii din "programele negre", chiar daca modificate si inferioare, pentru a asigura chiar si asa profitul si dominatia unor companii "prea mari ca sa cada"

LE - despre Schengen, ar putea fi un lucru bun poate, pentru unele afaceri, ar putea fi unul rau la fel de bine. Oricum adoptarea euro cred ca ar fi cu adevarat un lucru rau pentru noi

Ganditorul

#178
Citat din: andrei din  15 Martie 2013, 02:48:46
...Iata de fapt cum functioneaza aceasta gasca care se numeste U.E.Au fost cateva state care au avut aceasta initiativa,cu Franta si Germania cap de lista,Italia,Tarile de Jos,Belgia si Luxemburg.Astia au pus bazele U.E.,dupa care au inceput sa faca un lobby agresiv,aratand ce bine o duc ei acolo si ce prapaditi si amarati sunt ceilalti.
Astia ramasi pe afara au cam zgait ochii si ce si-au zis ,,Bai nene ce bine o duc astia din U.E.,ce bine ar fi sa fim si noi acolo''
  Si au venit cu cereri de intrare in U.E. Numai ca nu stiau ce ii asteapta.Cei sase fondatori au zis cam asa: ,,Prietene, noi te primim in U.E. dar tu trebuie sa ne dai noua sa exploatam ,vindem,consumam,etc,  petrolul tau,sau carbunele tau sau minereurile tale ca tu esti cam prost si nu te pricepi iar noi destepti cum suntem, stim mai bine ce sa facem cu ele si o sa mearga treaba struna pentru toti.Daca nu esti de acord stai tu pe afara si spala-te pe cap cu ele,ca noi oricum iti facem concurenta si pina la urma te terminam."
Asa ca vrand-nevrand noii veniti trebuiau sa faca pe plac tuturor celor mai vechi in U.E. altfel ramaneau de caruta.
   ....
Un fel de Alba-Neagra .Castigatori...Fondatorii :-D care nu dau nimic la nimeni si aduna de la toti :-D
    Cel mai rau este ca cei mai multi si-au dat seama ca au luat teapa si cauta sa isi refaca economiile pe seama noilor veniti ridicandu-se cu pretentii din ce in ce mai mari.(probabil aici te referi la pretentiile fata de Romania - tara plina de oameni harnici, incoruptibili, cu un grad extraordinar de civilizatie si cu o economie care "duduie"... nu ca nemtii aia prapaditi, lenesi si necivilizati  n.a.:evil: )
   ...
   Stie cineva ce doresc nemtii, :-D si erau gata sa primeasca de la vechea guvernare de era atata prietenie si acum nu mai sunt siguri ca mai pupa? :-D
   
   Cine stie sa raspunda :-D :-D :-D


Domnule draga, fara suparare, raspunde la intrebarea pe care singur ai pus-o pt ca cu siguranta esti printre putinii muritori care stie care este legatura dintre motivatia Germaniei de a face Uniunea Europeana si dorinta actualului cancelar de a ajunge la scopul suprem pentru care a fost infiintata UE - acela de a lua ceva din Romania.
Sa nu te superi pe mine dar "postul de TV" care a dat informatiile astea nu l-am vazut. Dar sunt un om rabdator si dornic de cunoastere. Lumineaza te rog un biet nestiutor in ale tainelor istoriei si iarta-mi intrazneala de a te supune la acest efort de informare a unui semen mai neinformat.
Multam frumos.

P.S. Apropo de greci - inca prefer sa dau 100 de euro ca sa ajut o tara europeana ajunsa in impas decat 200 de euro ca sa-mi faca meriganii autostrada. Chestie de gusturi ...nimic cu substrat economic.

P.S. 2 - Ceea ce ne-au facut noua tarile europene in anii 90 ... cam facem si noi acum altor tari. Asa ca pozitia de "lup moralist" e cam jenanta ! :fullmoon:

andrei

  Da-mi voie stimabile domn sa-ti atrag atentia cu deosebita curtoazie ca nu-mi permit sa te luminez, considerand ca te numeri printre persoanele luminate care frecventeaza acest forum,concluzie la care iti doresc sa ajungi si dumneata in cel mai scurt timp.
  Cu deosebit respect imi iau ingaduinta sa fac unele referiri vis-a-vis de postarea dumitale de mai inainte,sperand ca in nemarginita dumitale bunavointa vei avea gratia de  scuza lipsa mea de maniere elegante.
   Asadar draga domnule, te anunt ca esti intr-o prima eroare atunci cand faci  referire la un post t.v. Eu am spus ca te poti documenta pe net si anume dand o simpla cautare dupa:-,,Datoria Germaniei catre Romania".
   Apoi poti face acelasi lucru,dand o alta cautare dupa:-,,Datoria Germaniei catre Grecia".
   Si acum o sa imi permit, nu sa te luminez,ci doar sa te ghidez:
   Asadar cand Grecia a cerut Germaniei sa-si plateasca datoriile si nu a cedat,a primit o scutire de datorie de o suta de miliarde de euro.Romania a incercat si ea sa faca acelasi lucru,dar a primit ceea ce se poate traduce prin ,, siktir"
   Pentru ca totusi cineva a insistat,rusii au aflat de datorie si au intrat pe fir,cerand ca sa se calculeze dobanzile.Asfel cu dobanzi cu tot, datoria Germaniei catre Romania, se ducea undeva catre 70-80 de miliarde.Au fost cateva persoane care au incercat sa vanda creanta acestei datorii catre Rusi pe o suma fixa,dar nu au reusit din pricina ca au aflat nemtii.Ca urmare coana Merkel a convocat Bundestagul,ca sa primeasca lamuriri suplimentare si dupa ce sa lamurit a plecat val-vartej spre Bucuresti.Aici a negociat si a primit asigurari de la fostul guvern(care guvern nu trebuia sa faca asta) ca Romania nu va mai face gargara pe acest motiv.
   Numai ca odata cu schimbarea guvernului din Romania care acum este de stanga,toata intelegerea veche nu mai sta in picioare si acum nemtii se pot trezi pe cap cu acea datorie.Asadar au inceput sa umble la vechile tehnici de santaj,puse la punct odata cu fondarea U.E.,adica au blocat intrarea in Shenghen pana cand nu vor primii asigurari ca vom renunta sa mai revendicam datoria.
   Fara speranta ca am reusit sa te luminez,sper totusi ca te-am lamurit cat de cat,stimabile domn,macar la acest punct.
   Referitor la chestia cu ,,lupul moralist" mi se pare dragul meu domn ca te invarti in jurul cozii fara sa reusesti sa o prinzi.Pai stimabile domn, :-D asta sustineam si eu ca tarile nou intrate in U.E. jecmanesc pe cei care doresc sa intre la randul lor,pentru a-si recupera pierderile,adica pentru a recupera ce au fost obligate la randul lor sa plateasca...tocmai pentru a primii acceptul de intrare in U.E. Este si cazul Romaniei bineinteles, ca asa se poarta in U.E.
   Singurii care nu au platit nimic si doar au luat de la toti,sunt tocmai aia pe care ii perii dumneata,adica nemtii si ceilalti cinci fondatori ai U.E.
   Dupa cum ti-am mai spus o data, poti sa dai cate sute de euro vrei grecilor,ca tot te-ai invatat sa le dai de vre-o douazeci de ani.Sau iti inchipui ca la scutirile alea de datorii ale Greciei nu a contribuit cu sarg si poporul Roman? :-D
   Cu speranta ca vei avea deosebita gratie sa scuzi lipsa de maniere si exprimarea oarecum neacademica de la sfarsitul mesajului raman incredintat ca ai reusit sa te luminezi pana la urma stimabile domn.
 
 
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.