Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Război intr-un cuvant!!!!

Creat de angellla29, 05 Octombrie 2011, 19:46:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

#150
Doua (poate trei) stiri au trecut oarecum "nelegate" si nebagate in seama :

Jaf de proportii: 10 kg de diamante au fost furate pe aeroportul din Bruxelles
O furgoneta a companiei Brink's, care se ocupa de colectarea si transportul de valori, a fost atacata pe aeroportul din Bruxelles, chiar in momentul in care angajati ai companiei scoteau un container cu diamante ce urma sa fie depus intr-un avion cu destinatia Zurich (Elvetia), relateaza mass-media belgiene, preluate de Belga.
http://www.business24.ro/articole/jaf+armat+furt+diamante

Furt de diamante la Paris

La o zi dupa spectaculosul furt de diamante de pe aeroportul din Bruxelles, doi barbati inarmati au jefuit standul de bijuterii al companiei De Beers dintr-un centru comercial din Paris.

Cei doi au reusit sa fuga cu pietre pretioase in valoare de aproximativ trei milioane de euro
http://www.ziare.com/europa/bruxelles/furt-de-diamante-la-paris-1219808
.............................

-  Oricum am privi lucrurile cele doua furturi indica ca si autori niste profesionisti, sincronizati, informati, extrem de eficienti (2 furturi in 2 zile).
-  Dupa senzationalul stirilor ...tacere.
- "Piata de diamante"e una "inchisa", o casta a celor mai rafinati cumparatori-vanzatori de pietre pretioase, unde valorificarea diamantelor furate e aproape imposibila

Toate acestea pot duce la o singura ipoteza plauzibila - "cineva", "undeva" ... vrea/cauta sa cumpere arme (una din putinele piete "libere" a diamantelor) in vederea unei "DUDE" a carei valoare logistica porneste de la 55 milioane de euro in sus...

Un nou "9-11" in "asteptare" sau doar coincidenta ?

Arhanghelul

#151
La o actiune "profy " ... cu doua scule ( levier si un ciocan "de tinichigiu" ) plus un kalasnikov "de platsic" ...

... eu zic ca sunt est europeni ... Gogu (baiatu' de la pacanele), Gigel (baiatu' de la vulcanizare), Dorel (ucenicul lu' nea Gigi de la garaje) si la volan Fata lu' Tata ... lipsa strategie de actiune ( recunosc ca ...  un AK este suficient sa tina la respec si 2-3 pistolari ... dar totusi sa vi cu trusa lu' nea Gigi  de la masina ... este o performanta de Bollywood  ... ca si la tablourile "olandezului zburator" ... dar mai sti ...se  poarta (noua moda) furturi si jafuri executate cu noua tehnologie "disproportionata" ... viitoarele spargeri de banci o sa se execute ...  cu cutite de plastic de la fast food-ul de peste drum ...  :evil: :-D ...

Diamond Robbery Airport Brussels



Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Arhanghelul

#152
SCHENGEN ...

" :mrgreen: - o fraza de dânsii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata,
Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata,
Ati mai purta osânda ca vita de la plug?"

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/harta-schengen-care-este-tara-care-a-refuzat-sa-intre-in-acest-spatiu-179398.html



P.S. La ce ne trebuie acest "schengen" ... ati parasit judetul Romania ... bine ati intrat in judetul Ungaria/Bulgaria ... ati priceput ideea ...



P.S.S. Fara a fi membri U.E.(01.01.2007) ... se puteau face calatori pe continent cu pasaportul ... acelasi timp il stau si acum la granita cu bolentinu ... deci nu vad impedimentul pentru persoanele fizice ... persoanele juridice nu ma intereseaza ca sunt pe(lucreaza pe bani) ... bani ... deficit export /import ... deci nu avem nici un avantaj de tranzit ...

P.S.S.2 Nu vreau in Schengen ... o declar public ... este un dezavantaj pentru oameni corecti  ... un avantaj pentru "shmecheri" ... ne-am sacrificat prea mult sa devenim membru ...UE ... nu merita sacrificiul bunastari noastre "comune" ...

Resurse:
http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/imparat.php
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

SLEAH19

#153
Citat din: Arhanghelul din  14 Martie 2013, 14:28:24
SCHENGEN ...

P.S.S.2 Nu vreau in Schengen ...

   Din păcate dragă Arhanghelul nu contează ce vrem noi. În condiţiile în care în Asia se relochează polul comercial al lumii iar prin bazinul Pacificului SUA poate jongla cu el , Europei nu-i rămân alternative decât această unire pentru o piaţă mai fiabilă şi un consum mai protejat oarecum cu legi în aceste condiţii de globalizare, şi va conta foarte mult Rusia cu resursele ei care şi ea poate jongla .

Deci Schengenu e un fel de colectivizare şi ca la colectivizare unii vor intra  cu hectare de pământ, cai, car cu boi , vaci ,heleşteie , livezi, batoze , tractoare,circulare, utilaje iar alţii cu..sufletul .

Patria este acolo unde-i bine ,  spunea  Napoleon, o personalitate care avea şi el o viziune a unificării Europei. La nivel de individ ori noi ori urmaşii noştrii oricum vom devenii un fel de traistă în băţ şi ne vom reloca acolo unde ne va fi mai bine. Sclavagismul nu a fost abolit ci doar a căpătat forme mai subtile şi perfide. Închei un contract de muncă, ei un credit de la bancă şi eşti sclav de bună voie.
De aceia se pune mare accent pe regionalizare , pe o Europă a regiunilor dezvoltate pe interese economice specifice unei regiuni şi nu o Europă a naţiunilor care naţiuni crează numai disensiuni şi anacronisme , piedere de viteză şi satgnare economică.

Abordarea de către UE ca şi un tot unitar a zonelor emergente/consumatoare din Asia,Oceania ,Africa, America de Sud  ,  pot amâna sfârşitul economiei neoliberale. Dacă abordarea se face ca un colos cu picioare de lut, vor fi numai fricţiuni şi protecţionism.

                                                           Aşa că ..Hail UE!

Pentru toţi cei care ..... au adus umanitatea în acest stadiu ... dedicaţie specială:

Daca-aş fi trăsnet v-aş trăsni,
V-aş îneca daca-aş fi apă,
Şi v-aş săpa mormântu-adânc
Dac-aş fi sapă.

Daca-aş fi ştreang v-aş spânzura,
Daca-aş fi spadă v-aş străpunge,
V-aş urmări dac-aş fi glonţ,
Şi v-aş ajunge.

Dar eu, deşi ramân ce sunt,
O voce-adânca îmi murmură
Că sunt mai mult decât orice,
Căci eu, sunt ... ură.


http://agonia.ro/index.php/poetry/120340/Ur%C4%83
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

Cu SCHENGEN-ul e mult de discutat - sunt avantaje si dezavantaje.
La noi, la gradul nostru de dezvoltare si civilizatie ... sunt mai mult avantaje.
Nu-i cazul sa dezvoltam aici cum functioneaza SCHENGEN si cum s-a tradus functionarea lui in Romania (adica dupa ureche ...si trasi de urechi atunci cand faceam boacane). Numai in domeniul agricol daca s-ar aplica legile UE si tot ar fi un mare, mare avantaj pt romani.
Noi am intrat in UE doar cu numele ... cu practica suntem tot in afara, ca altfel nu se poate tine bunastarea si milioanele unora care plimba cerealele pe la bursa.
Ca avantaj direct si imediat (ca e la moda) - in interiorul SCHENGEN nu sunt permise re-trasari de granite ... asa ca  aia cu "steagu albastru" isi cam iau adio de la autonomie teritoriala. De asta si fac exact acum scandal .... nu se primesc in SCHENGEN tari care au probleme teritoriale (si atunci, ca sa nu se vada asta, se inventeaza motive de neacceptare a Romaniei in SCHENGEN. Nu ca ar fi greu de fabricat la clasa politica care o avem... ).
Adica noi ne "batem" cu secuii pe autonomie teritoriala si ramanem in afara SCHENGEN - iar de profitat, profita aia de scot banii din nerespctarea regulilor comerciale din UE. Ce-s prosti sa vrea sa intram in SCHENGEN... si sa fie cate un neamt la fiecare punct de intrare in tara ? Si ei pe unde sa mai bage tirurile (cu tigari, legume-fructe etc), sau vapoarele cu petrol si cereale (nu ca le-ar aduce de undeva, doar le plimba pana in larg si inapoi ... dar actele se plimba pana la destinatie (bursa internationala) si aduc profituri uriase ).
Daca ar fi sa luam in calcul si bancile ... care nu ne-ar vrea in SCHENGEN pt ca ar trebui sa scada dobanzile la 2% (ca in UE) avem deja prea multe motive ca o tara ca Romania din care se pot mulge (inca) multe miliarde de dolari/euro sa nu fie acceptata in SCHENGEN.
Pacat doar de romanul de rand care e invatat sa vada in UE doar o ...colectivizare. Dar aici se cuvine o intrebare :

- Daca in regim de asociere de state (UE), in regim de reguli care pot fi invocate in derularea unei echilibru comercial in schimburile internationale, daca fara taxe si bariere vamale nu rezistam si ne vaitam ca ne e greu - credeti ca singura, Romania va rezista "independenta" in fata marilor corporatii care au profituri cat PIB-ul unei tari dezvoltate sau al unui continent mai subdezvoltat ?? 
Sincer, as vrea sa vad si eu cum va functiona "independenta" asta ....:evil:

fiulploii

Citat din: Ganditorul din  14 Martie 2013, 20:10:59
..Sincer, as vrea sa vad si eu cum va functiona "independenta" asta ....:evil:
Spre Siberia  :evil: si aici nu e vorba de colega noastra de forum . Sper totusi ca vom ramane aici, adica pe centrul Europei fiindca in nici un caz nu suntem in est.
  Dupa Europa unita urmatoarea etapa am auzit ca ar fi United States of EurAsia .

Sunt curios cum va evolua credinta prin Marele Iezuit Francisc Intaiul  :lol:

SLEAH19

#156
Nu -mi bat capul să văd de ce natură este activismul tău pro UE, Gânditorule dar te rog să mă laşi pe mine să fiu un om de rând care dacă nu văd în UE o colectivizare văd un stat nazist. Mai degrabă tu încerci să ne înveţi să vedem o faţă umană creionată de regulile UE.
   
Eu am avut ocazia să stau mult la discuţii cu un om care a participat la discuţii de preaderare în anii 90, în delegaţia tehnică iar la întâlnirile unde lipseau cei din politic , iubiţii tăi europeni nu aveau tată nu aveau mamă şi spuneau lucrurilor pe nume : nu veţi intra în piaţa europeană cu complexele vostre mastodont de creştere a animalelor , noi producem carnea. Tot aşa şi cu oţelul , nu aveţi voie voi să produceţi oţel în Europa  etc

Deschide tu mai bine ochii şi nu mai lua de bune nişte reguli făcute de politicienii UE care nu au rolul decât de a fi mănuşa de catifea în pumnul de fier al ecomomicului care nu are şi nu va avea nici o milă şi cum să mai emitem pretenţii acum când ne prezentăm în curu gol la poarta schengen:

Citat din: SLEAH19 din  23 Februarie 2013, 13:17:19
Nimic în creionarea noii lumi nu-i ce pare a fi. Am încercat de mult să-mi fac o părere proprie de ce se întâmplă astfel de lucruri şi de ce tot felul de asasini economici acţionează cu succes pe teritoriul românesc  - Nu poţi pătrunde ca naţiune în noua reaşezare geopolitică cu fruntea sus, cu bogăţiile şi armata intacte, ori eşti făcut bucăţi şi integrat felii precum fosta Iugoslavie ori accepţi ( guvernele postrevoluţie) să intrii târâş ca un milog cu industria şi armata praf şi pulbere iar resursele concesionate pe un secol. Şi nu numai noi , Ungaria are o datorie de aprox 100 de miliarde de euro la o populaţie de 9 milioane de locuitori şi la o ţară care e doar o pustă ( câmpie) , nimic nu mai e a lor în ţara aia , nici zugrăveala de pe case (asta pentru cei care îi invidiau că beneficiază de loby puternic în occident) - Dacă cineva ar scoate Ungaria la vânzare azi , nu primeşte 100 de miliarde pe ea iar ei nu vor achita acea datorie nici în următoarea sută de ani.

P:S: Să nu uit ... Hail UE!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

Cum am spus sunt si avantaje, si dezavantaje. Respect parerea ta foarte corecta pentru situatia din anii 90 - dar cred ca azi avem mai multe avantaje decat dezavantaje. Faptul ca nu stim sa profitam de avantaje si marsham numai pe dezavantajele care ni se servesc la tot pasul ca "unica solutie" e alta poveste.

Xanadron

#158
Doar citeva cuvinte, ca am de scris (da' nu aici :-D): mie, pe persoana fizica  - vorba vanghelionului - mi se rupe si de mama lu' Schengen, ca n-am vapoare-n port si nici TIR-uri in vama. :-P

UE e mai rea (zic io) ca fosta URSS - n-ati trait vremile comisarilor sovietici, dar n-ati pierdut nimic, ca-i avem si-acu', doar ca le zice "ioropeni" -, iar viitoarea SUE o sa consfinteasca sclavagismul dus pe noi culmi.
Si daca maine s-ar egaliza SALARIILE sau dobinzile romanesti-bulgaresti etc cu restul UE si nu doar TAXELE-accizele si alte inventii d-astea dracesti as banui ca-i la mijloc o manevra perversa. :x

O sa-i zica cumva noii orinduiri, ceva cu democratie-n coada in orice caz, dar nu conteaza cum - e a 1001-a oara cind repet ca socialismul corporatist cu temelie fascista (model "Made in China", cu miliardari en-gros calare pe fraierii egalizati in saracie si datorii vesnice) ne asteapta la un coltz.

Papa Francisc asta nou si iezuit (cica are doar un plamin saracu', d-aia cred ca tine cu saracii :-D) o sa-si gateasca singur in continuare (doar ca acum inconjurat de videoreporteri CNN) si-o sa rezolve absolut toooot.
Nu doar pedofilia luciferica - vaticaneza si nu numai -, ci mai ales anestezierea Turmei treptat mai sarace, care-si va trai si mai abitir simulacrul de viatza la tembelizor sau butonind smartphoane.

In rest, viatza-i frumoasa. Heil UE! :lol:
(ori mai bine in curind pe ecrane SULEA = Statele Unite ale Lihnitilor Europei si Asiei).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

acme

Citat din: Ganditorul din  14 Martie 2013, 20:54:30
Cum am spus sunt si avantaje, si dezavantaje. Respect parerea ta foarte corecta pentru situatia din anii 90 - dar cred ca azi avem mai multe avantaje decat dezavantaje. Faptul ca nu stim sa profitam de avantaje si marsham numai pe dezavantajele care ni se servesc la tot pasul ca "unica solutie" e alta poveste.

Nu ti se pare ca pina acum ni s-a servit aderarea ca "unica solutie"?
We're born alone, we live alone, we die alone.

abyss

Statele unite ale planetei Terra... Povesti constructive. Totusi sunt de acord sa ne tina ca pe neamurili proaste pe la gard. Romanii, adica noi, ne-am tiganit peste masura. Nu ne putem compara cu nici unul din statele vecine. Mai bine asa inca 200 de ani decat sa imputim europa. Oricum cine vrea si e capabil ori eficient in ceea ce face e primit oriunde.
  Avem 3 probleme: bogatiile naturale, tiganii si sistemul educational.

fiulploii

Citat din: abyss din  14 Martie 2013, 22:22:00
  Avem 3 probleme: bogatiile naturale, tiganii si sistemul educational.
Nope ! Exteriorizam ! Problema suntem noi insine. Fiecare. Pentru lipsa de atitudine .
Am impresia ca motto-ul fiecaruia este : singur impotriva tuturor .
Si fara alte comentarii , vezi caracterizarile colegilor tanchisti referitoare la propria natie.
Nu-i asa ca e haios?    :-D
Evident, parerea mea..

horia2008

#162
Citat din: Ganditorul din  14 Martie 2013, 20:54:30
Cum am spus sunt si avantaje, si dezavantaje. Respect parerea ta foarte corecta pentru situatia din anii 90 - dar cred ca azi avem mai multe avantaje decat dezavantaje.
pai da, azi, au rezolvat problema, suntem de rapa, ne integreaza pe faras; avantajele sunt mai degraba aparente...

Citat din: abyss din  14 Martie 2013, 22:22:00
  Avem 3 probleme: bogatiile naturale, tiganii si sistemul educational.
hmmm...
bogatiile naturale problema aproape rezolvata
tiganii problema intretinuta, de aratat pisica
sistemul educational Carti! Te Fac Neprost, dar nu, le dai frate KanalD, Antena2 si ce-o mai fi; rezolvat si asta
:oops: :oops: :oops:


Ganditorul

 :-D :rainbow: :evil: ... orice as scrie voi raspundeti de parca eu va bag cu forta in UE, nazzi si alte colhozuri moderne. Nici vorba - eu doar evaluez situatia si spun ca azi e cea mai buna sansa.

Pana acum nu am vazut alte propuneri concrete care sa ne ofere prosperitatea aia de care se vorbeste ca va fi ... dupa ce iesim din UE ( in afara de ce au scris colegii mai sus - SULEA si Alderbaran). Asa, pe principiul "mie nu-mi place casa asta ... si cand esti dat afara in frig si ploaie plangi ca aia au fost ticalosi si ca nu gasesti adapost" e usor sa te opui, sa cautii defecte, sau sa carcotesti din orice.
DAR ce facem DUPA...? ? ?
Sunt o minte deschisa, dati voi alte solutii mai bune si ... caut eu "nodul in papura". :fullmoon:

adrian75

Am avut ocazia sa cunosc părerile unor oameni de rând din Italia si Germania (nativi, nu romani  plecați la munca), absolut toti erau împotriva  UE, spunând ca înainte de introducerea monedei unice aveau un nivel de trai mult mai ridicat. La nivel de state, sentimentul general este ca le-ar fi mai bine pe cont propriu. Cât despre noi romanii, nu știu cum ar fi mai bine : in UE sau afara. Cert este ca ar trebui sa gândim mai mult, sa muncim mai mult, sa furam mai puțin si sa începem sa ne comportam ca o natiune, nu de alta, dar anumite minți luminate aflate la vest de granitele noastre inca mai considera ca Transilvania le aparține.