Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Război intr-un cuvant!!!!

Creat de angellla29, 05 Octombrie 2011, 19:46:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

SLEAH19

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

CitatVine!

http://www.tion.ro/aeronave-de-mare-capacitate-au-inceput-sa-opereze-pe-aeroportul-international-timisoara/1213898

.... da noi avem pista bună :-o!!!

Avem si creier putin ... si-o sa ne bagam in rahatul asta de razboi cu zambetul pe buze, multumiti ca am ales linistea "consensului social". O s-o avem la fiecare colt de strada ... :fullmoon:

Xanadron

Povestea cu armele de distrugere in masa (remember Saddam?) - din nou scoasa de la naftalina, acum contra sirienilor: :x
CNN: Syria Combining Chemicals To Make Sarin Gas

Ce-mi place mie - vorba vine - :-D e ca taman posesorii unor asemenea arsenale gigantice (SUA) arata cu degetul in directia altora (inainte de-a lua linia de ochire, evident) :rocket:.

La fel cum pe detinatorii ILEGALI de capete nucleare fara numar (recte Israel) ii freaca grija altor doar prezumtivi producatori de arme similare, cum ar fi Iranul (da' Pakistanul de ce nu va preocupa, bre? sau Arabia Saudita? - ca pina si cearshafistii astia tembeli, da' bogati stiti prea bine ca au boambe atomice - dosite pe la vecini deocamdata).  8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

Citat din: Xanadron din  05 Decembrie 2012, 11:58:58
Povestea cu armele de distrugere in masa (remember Saddam?) - din nou scoasa de la naftalina, acum contra sirienilor: :x
CNN: Syria Combining Chemicals To Make Sarin Gas

Ce-mi place mie - vorba vine - :-D e ca taman posesorii unor asemenea arsenale gigantice (SUA) arata cu degetul in directia altora (inainte de-a lua linia de ochire, evident) :rocket:.

La fel cum pe detinatorii ILEGALI de capete nucleare fara numar (recte Israel) ii freaca grija altor doar prezumtivi producatori de arme similare, cum ar fi Iranul (da' Pakistanul de ce nu va preocupa, bre? sau Arabia Saudita? - ca pina si cearshafistii astia tembeli, da' bogati stiti prea bine ca au boambe atomice - dosite pe la vecini deocamdata).  8-)

Parerea mea e ca la sirieni se pare ca e pe bune treaba, adica chiar au arme chimice (am vazut ca unii vorbeau inclusiv de cele biologice).
Asta ar fi motivul pentru care nimeni nu intra "pe fata" peste Assad. Sa nu uitam nici ca NATO a atacat Iugoslavia fara acordul clar al ONU, iar doborarea avionului ala turcesc sau bombardarea de catre armata siriana a unor zone din Turcia si chiar Israel putea fi un "cassus beli" pentru a intra in Siria fara un astfel de acord.
Unde nu au curajul nici macar sa instituie o zona de interdictie aeriana astfel incat avioanele (si elicopterele) sirene se desfasoara in voie.

Problema e ca sirienii au arme chimice plus destule rachete capabile sa loveasca Israelul, iar Assad daca se va vedea pus cu spatele la zid (stiind ce au patit Saddam sau Gadafi de ex) ar putea da ordin la un atac general cu arme chimice.

De asta trag tare israelienii sa-si construiasca un sistem de aparare antiaeriana cat mai bun, si chiar i-au facut proba in conditii de lupta recent (cand cu bombardamentele din Gaza).

De asta se baga bani, fonduri si arme (plus foarte probabil forte speciale actionand sub acoperire) pentru sustinerea rebelilor, dar nu se intra direct in Siria. Vor sa il dea jos pe Assad prin intermediul rebelilor si un ajutor direct nu poate avea loc pana nu se securizeaza armele chimice ale armatei siriene, ceea ce pare destul de putin probabil
Probabil au primit acum informatii cum ca Assad incepe sa isi piarda calmul sau se simte tot mai incoltit si incearca sa evite o astfel de reactie. Ma intreb ce vor sa faca sau ce pot sa faca daca Assad va folosi arme chimice?

Si ma intreb de ce ii schimba pe toti dictatorii astia destul de seculari asa de fapt, dar si nationalisti, si ii inlocuiesc cu un amestec de islamisti (astia de obicei au capatat influenta mai mare si in Irak si in Libia si Egipt si vor avea si in Siria unde cine stie ce se va intampla cu sitii lui Assad, crestinii si druzii care il sprijina) si forte controlate de "vest". Parerea mea e ca fundamentalistii islamici (in general suniti) sunt controlati (macar financiar) de sauditi, care lucreaza pentru aceiasi sefi ca si "vestul". Noul presedinte al Egiptului se pare ca si-a luat-o un pic in cap asa ca i-au dat de inteles sa revina la ordin sau se ingroasa treaba
Iar planul asta e cu bataie mai lunga si are ca scop retrasarea sferelor de influenta si de control la nivel global

De aia eu "tin" cu Assad sa zic asa (la fel cum am "tinut" si cu Gadafi), desi a facut si multe victime, dar nu cred ca are mari sanse de a rezista tavalugului

Ganditorul

#139
Totdeauna e mai usor sa faci dezordine si distrugere decat sa mentii o strategie constructiva. Distrugerea o pot face si copiii - iar copiii mari ( a se citii tembelii ajunsi la varsta celei de-a doua copilarii ) fac dezordine sub semnul declararii unuia sau altuia dintre liderii zonali ca fiind "dictatori"  - desi ceea ce rezulta din "lupta pentru democratizare" este de sute de ori mai rau decat "guvernarea dictatoriala" din zonele democratizate.
Pe de alta parte - da-o-n puii mei de lege internationala si de acorduri intre state - pentru ca labareala definita de colegul nostru "De asta se baga bani, fonduri si arme (plus foarte probabil forte speciale actionand sub acoperire) pentru sustinerea rebelilor," asta inseamna - dispretul legii si acordurilor internationale sub paravanul unor minciuni mediatice retardate - ca au arme chimice, ca au arme atomice, ca se p...sa impotriva vantului si alte sabloane care din lipsa de fantezie (distructiva) sunt identic folosite de la razboiu' rece incoace.
Singurul pericol real in zona este suprapopularea - ca tot vb de Izrael - care este o insula din ce in ce mai mica in marea araba care-si dubleaza numarul de persoane chiar si sub tirul celei mai negre saracii sau celor mai negrii nori de razboi continuu, iar o "linistire a apelor" in zona araba ar da idei liderilor arabi cu privire la Izrael. Asa ca trebuie sa fie mentinut conflictul, ba aici, ba colo - ca sa aiba arabii "mintea ocupata" . De aici si "ideea unor lideri importanti ai terrei" ca populatia ar trebuii redusa cu 80% printr-un conflict mondial nimicitor (chipurile ...pentru salvarea Pamantului de la distrugere si poluare). Am mai vb de asta ...nu mai insist pe aceasta teorie idioata.
Ce ma mira ... ca inca mai punem botu' la vrajelile astea !

Xanadron

#140
Citat din: Ganditorul din  05 Decembrie 2012, 16:14:44
(1) Totdeauna e mai usor sa faci dezordine si distrugere decat sa mentii o strategie constructiva.
[...]
(2) Ce ma mira ... ca inca mai punem botu' la vrajelile astea !
1. Asa-i.

2. Noi, nu! :wink: (de Nicolae Labis)

O parte din noi ne-am invins
Greseala, minciuna si groaza,
Dar e drum, mai e drum necuprins
Pana-n zarea ce-si leagana oaza.
Generatii secate se sting,
Tinerii rad catre stelele reci  -
Cine-si va pierde credinta-n izbanda
Pe-aceste mereu miscatoare poteci?

Cine din noi va muri
Inainte ca trupu-i sa moara?
Cine-o sa-si lepede inima-n colb  -
Insuportabil de mare povara?
Ca un vant rau, ori ca o insulta
Intrebarea prin randuri trecu.
- Asculta, asculta, asculta!
Noi, nu! Niciodata! Noi, nu!
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

Frumoasele versuri de mai sus intr-o interpretare memorabila dintr-o vreme in care toti vibram intr-un gand :

Anda Calugareanu - Noi, NU! (Generatii secate)

Arhanghelul

#142
Krezicova ... pocni ceva ... financiar ...

http://www.enational.ro/live/china-se-pregateste-de-un-mare-razboi-227815.html/
http://www.antena3.ro/externe/armata-chinei-se-pregateste-de-lupta-ordinul-primit-de-fortele-militare-chineze-ingrijoreaza-intreaga-lume-199277.html

China se pregateste de un mare razboi(n.r. crash economic - comercial)

Conform analistilor economici si militari, China face stocuri de alimente si metale, ceea ce indica o pregatire de razboi, anunta Business Insider. Expertii in agricultura ai Natiunilor Unite sunt bulversati de cantitatea uriasa de orez importata de China, 2,6 milioane de tone de orez  in 2012, fata de 575.000 de tone in 2011.

Orez, lapte praf, minereu de fier, in vrac

In conditiile in care productia de orez proprie nu a fost afectata! In plus, China a importat in vrac aproape tot laptele praf pentru copii din Australia. Pentru ca nu faceau fata cererii externe, companiile producatoare au ,,rationalizat" necesarul intern. Stocarea unor uriase cantitati de alimente este, pentru analistii militari, un indiciu pentru pregatirea unui razboi. In afara de alimente, China a cumparat, intr-o singura luna din 2012, mai mult aur decat rezerva Bancii Centrale Europene. De asemenea, in ultimele luni a facut stocari masive de minereu de fier si de cupru. In portul Qingdao, un terminal pentru importul de minereu de fier, acesta se afla descarcat in mormane inalte cat o  cladire de trei etaje. Acesta este un nou indiciu ca economia globala va intra intr-o criza catastrofala, fie razboi sau nu.



http://www.rumaniamilitary.ro/armata-chinei-se-pregateste-de-lupta

Din imaginea de ansamblu ...
http://blogs.aljazeera.com/liveblog/topic/mali-15936
http://adevarul.ro/international/in-lume/interventia-militara-mali-dovada-franta-nu-evita-nesfarsit-angajeze-conflicte-internationale-1_50f626ab7bdf4709054a6f58/index.html#



http://www.voanews.com/content/france-to-send-more-troops-to-mali/1583944.html
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

adrian75

#143
Suprapopularea din zona Orientului Mijlociu nu este singura problema,mai sunt doua,la fel de grave,poate chiar mai grave: 1) PETROLUL! SUA sunt dependente de petrolul din Orientul Mijlociu si pentru ca problema sa fie si mai complicata...puternicul grup de interese din spatele guvernului american gestionează (printre altele) si aceste afaceri cu petrol. Razboaiele americanilor din Orientul Mijlociul se vor sfarsi atunci cand rezervele de petrol vor fi secatuite (asta daca nu cumva, între timp, magnatii petrolului vor trece la producția unei forme de energie alternative care sa înlocuiască petrolul - lucru greu de crezut in viitorul apropiat). 2) INDUSTRIA PRODUCATOARE DE ARMAMENT - este a doua din lume ca profitabilitate si ( o buna parte din aceasta industrie) este controlată de aceeași magnati amintiti mai sus. Orientul Mijlociu este una dintre cele mai bune piețe de desfacere pentru aceasta industrie producatoare de armament si este de la sine înțeles ca aceasta piața trebuie...intretinuta. Asta in ceea ce priveste Washington-ul.....Moscova are si ea un rol foarte important in aceasta complicata ecuatie. Dar cand doi se cearta, un altul castiga - stim cu totii cine. Deși rândurile scrise mai sus nu reprezintă părerea mea personală, subscriu in totalitate acestora.

OM

#144
Citat din: Arhanghelul din  16 Ianuarie 2013, 12:19:08
Krezicova ... pocni ceva ... financiar ...

China se pregateste de un mare razboi(n.r. crash economic - comercial)
Din imaginea de ansamblu ...

Cred ca mai degraba este vorba de crash-ul economic spre care tinde SUA, avand in vedere ca si Germania (motorul economiei EU) cere restituirea aurului pe care-l are stocat in SUA si Franta.
http://www.antena3.ro/externe/germania-isi-retrage-aurul-depozitat-in-sua-si-franta-199448.html
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/germania-va-repatria-o-parte-din-rezervele-sale-de-aur-din-franta-si-sua-176819.html
PS: cat despre razboi, nu cred ca economiile nationale ale marilor puteri vor putea sustine un conflict de o mare amploare.
In link-ul alaturat vedeti un grafic detaliat al pietelor internationale pentru metale pretioase:
http://www.ktd.ro/ro/date_externe/grafice.php?grafic=metale
Concluzia mea este ca, doar crash-ul economic este cauza acestor manevre economice.
Parerea mea.
Tie, popor ingrat, nu-ti va ramane nici cenusa mea.

darksid3

Problema este ca fiecare criza majora, a fost precedata de un razboi, cel putin pana acum. O alta problema este ca nu suntem suficient de evoluati ca sa credem ca nu va mai exista un nou conflict global, ba chiar, moralmente vorbind, suntem in urma, comparativ cu cei de acum nici 100 de ani.
11.11

Ganditorul

#146
OM :
CitatPS: cat despre razboi, nu cred ca economiile nationale ale marilor puteri vor putea sustine un conflict de o mare amploare

Daca privesti lucrurile normal, asa este.
Numai ca razboiul nu e normal - el este un comert cu moartea ( comert care nu are standarde de calitate, bariere comerciale sau "taxe vamale" -  ci doar un singur reper - eficienta distrugerii ), comert care apare exact atunci cand oricare alte forme de schimb comercial sau dezvoltare economica inceteaza sa mai aduca profit. In acest caz nu mai e vb de "suficienta evolutiei", de cultura, traditii sau "economie nationala" ci de supravietuire cu orice pret.
Ori daca acum, in pragul acestul colaps global, precedat de o criza artificiala in care am intrat usor, fortat, mai de mult, omenirea nu gaseste o soltie de dezvoltare pasnica, o solutie pentru profit in conditii de dezvoltare economica atunci nu mai exista nici o sansa de a stopa apocalipticii razboiului, care au la dispozitie o multime de motive plauzibile pentru a amorsa conflictul.
Suprapopularea, preventia nucleara sau terorista, tensiunile etnice, religioase, sociale sau "dictatura declarata" sunt doar preambului unui singur subiect - conflictul generalizat.

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

AK-urile 47 vad ca-s inca in trend.

In orice caz, asocierea cuvintelor "islam, petrol, al-quaeda, terorism, instaurare democratie" deja-i NLP (neuro-linguistic programmed). :wink:

Dac-ar fi fost luat si vreun israelian ostatic, situatia va garantez ca era deja rezolvata. 8-)
Sint oricum curios cit si cum se vor implica francezii - nici ei nu-s chiar fraieri.

P.S. Cred ca se umfla prea mult in media stirea asta, de importantza sa-i zicem... tribala.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#149
http://www.mediafax.ro/externe/coreea-de-nord-a-anuntat-ca-rupe-acordurile-de-neagresiune-cu-seulul-phenianul-va-intrerupe-si-telefonul-rosu-dintre-cele-doua-tari-beijingul-face-apel-la-calm-si-la-retinere-10653822

Fara prea multe comentarii - scenariul pare oricum sa faca parte dintr-un film mai lung, cu incercari de asmutire reciproca China-Japonia.

Se pare totusi ca a devenit din ce in ce mai greu de pornit un rezbel "serios", omenirea fiind (in ciuda unei apatii aparente) ceva mai... treaza ca-n secolul XX.
Notiunea de "global awakening" a inceput deci sa-i sperie si pe sforari (ori se prefac doar?). :wink:
(v. Zbigniew Brzezinski): :evil:

Zbigniew Brzezinski Still Admits The Global Political Awakening Proving Very Difficult For The Elite
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/