Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

FOTOGRAFII SPECTACULOASE IN SPATIU - `OCHIUL SI MANA LUI DUMNEZEU`

Creat de zana@M, 03 Octombrie 2011, 15:02:12

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

zana@M

Astronomii de la European Southern Observatory au facut cateva fotografii speciale cu o formatiune aflata la 700 de ani lumina de Pamant, in constelatia Varsator.

Folosind telescopul cu raze X Nasa Chandra, astronomii au surprins o prima imagine incredibila a unui nor albastrui sub forma unei pupile stralucitoare albastra si albul ochiului, inconjurate de gene. Imaginea a fost numita "Ochiul lui Dumnezeu".


O a doua imagine spectaculoasa pare sa aiba forma unui maini care tine o bucata de carbune incins si a fost numita "Mana lui Dumnezeu".
Sursa....http://spatiusiastronomie.scienceline.ro/FOTOGRAFII_SPECTACULOASE_IN_SPATIU____OCHIUL_SI_MANA_LUI_DUMNEZEU__6732_536_1.html
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

Tileanu

ochiul lui dumnezeu e de fapt nebuloasa Helix descoperita prin sec. XIX, vizibila de altfel si de aici de pe pamant cu un telescop rudimentar caci emite lumina si in spectrul vizibil (forma de "ochi" e oarecum caracteristica oricarei nebuloase planetare)
http://en.wikipedia.org/wiki/Helix_nebula
A doua pare marea nebuloasa din constelatia Orion.
2 + 2 = 5