Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Teoria relativitãþii ºi cãlãtoriile în timp

Creat de PaulR, 06 Decembrie 2005, 08:50:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

PaulR

TEORIA RELATIVITATII si CALATORIILE IN TIMP  este un subiect vechi, dar inca fierbinte.Propun sa dezbatem acest subiect pe larg si astept cat mai multe informatii pe tema asta :roll:

Skywalker

La subiectul asta nu stiu sa scriu prea multe. Din cate stiu, daca depasesti
viteza luminii atunci te intorci in timp.
 O calatorie in timp a fost si misteriosul experiment Philadelphia. Oamenii au calatorit in viitor, iar cand s-au intors, toti au innebunit, n-au mai fost apti de nimic, au fost ca niste handicapati mintali.

Skp

Parerea mea ...pare ...  putin SF  .....dar....daca omul ar reusi sa  transforme corpul uman in lumina ....(ma refer la particule si molecule si alte chestii:))  atunci ....ar putea trimite  acel corp uman sau  chiar si ..o sonda ceva .... cu un fel de reflector sau..mai bine zis laser... in spatiu.....si atunci....poc :))   ar conta doar cat de departe ar ajunge acea raza laser:))))

Skywalker

Skp, ce ai scris tu ar fi un fel de teleportare. Si zic ca nu ar fi imposibil de realizat. Asa cum acum sute de ani, curentul electric era ceva de SF, asa
si teleportarea asta intr-un viitor se va realiza. Sa privim spre viitor.

spooky

eu as dori totusi sa mentionez faptul ca avem parte totusi de o teorie.

CitatTEORÍE, teorii, s.f. 1. Formã superioarã a cunoaºterii ºtiinþifice care mijloceºte reflectarea realitãþii. 2. Ansamblu sistematic de idei, de ipoteze, de legi ºi concepte care descriu ºi explicã fapte sau evenimente privind anumite domenii sau categorii de fenomene. ◊ Loc. adv. În teorie = în mod abstract, speculativ. 3. (În sintagme) Teoria informaþiei = teorie matematicã a proprietãþilor generale ale surselor de informaþie, ale posibilitãþilor de pãstrare ºi de transmitere a informaþiilor etc. Teoria literaturii = ramurã a ºtiinþei literaturii care studiazã trãsaturile generale ale creaþiei literare, curentele ºi metodele artistice etc. Teoria relativitãþii = teorie a relaþiilor dintre spaþiu, timp ºi miºcare a materiei, în care legile fundamentale ale fenomenelor fizice sunt enunþate într-o formã valabilã atât pentru viteze relative mici ale corpurilor, cât ºi pentru viteze relative foarte mari, apropiate de viteza luminii. 4. Partea teoreticã a instrucþiei militare. [Pr.:te-o-] – Din fr. théorie, lat. theoria.
Trimis de silvia, 19/03/2004. Sursa: DEX '98

teoria spune ce se intampla cu masa cand accelereaza spre viteza luminii... dar nu spune ce se intampla cu masa cand aceasta are deja o viteza mai mare decat viteza luminii...

sa nu uitam ca in trecut prima viteza [bariera], si sper sa nu ma insel, era de 72 km/h.... a doua cred ca a fost viteza sunetului.... iar a treia a luminii... din cate imi aduc amite s-au identificat particule in univers care calatoresc cu de 6 ori viteza luminii...

asadar, orice e posibil...
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Skywalker

Daca intr-adevar exista gauri de vierme, atunci e posibila si calatoria in timp. Dar tind sa cred ca momentan gaurile de vierme exista doar teoretic.

Skywalker

O celebra calatorie in timp:

"Experimentul Philadelphia

Originile Proiectului Montauk dateazã încã din 1943 când se cercetau metode pentru invizibilitatea la radar, la bordul navei USS Eldridge. ªi cum Eldridge se afla în rada ºantierului naval militar din Philadelphia, evenimentele legate de navã au fost numite Experimentul Philadelphia. Obiectivul acestui experiment era sã facã nava invizibilã pentru radar, dar pe lângã acest deziderat, s-a mai obþinut ºi un alt efect la care nimeni nu s-a aºteptat. Nava a devenit invizibilã ochiului liber ºi a dispãrut pur ºi simplu din continuumul spaþio-temporal. Era de negãsit! Deºi acest efect era o mare realizare tehnologicã, pentru oamenii aflati la bordul navei a fost un dezastru. Mai mulþi marinari aflaþi pe navã au fost transportaþi în afara acestei dimensiuni (a lumii noastre) ºi la întoarcere se aflau într-o stare de dezorientare mentalã completã ºi de teroare cumplitã. Unii dintre ei chiar se aflau cu corpul în pereþii metalici ai vasului! Cei care au supravieþuit au fost pensionaþi cu titlul "mental nepotrivit" sau chiar discreditaþi ºi întreaga afacere a fost ascunsã, clasificatã. Dupã rãzboi, cercetãrile au continuat fiind conduse de dr. von Neumann care s-a ocupat de aspectele tehnice ale Experimentului Philadelphia. Noile lui ordine vizau motivele pentru care mentalul uman nu rezistase experimentului ºi de ce oamenii nu puteau fi folosiþi în experimente interdimensionale fãrã a cauza dezastre. S-a început un studiu pe un mare numãr de oameni condus la Laboratoarele Naþionale Brookheaven din Long Island, New York. Acesta s-a numit Proiectul Phoenix.

...
Proiectul Montauk

Motivul pentru care a fost aleasã aceastã tabãrã este cã deþinea deja o uriaºã antenã radar de tip Sage ce emitea frecvenþe de 400 - 425 MHz, frecvenþã ce coincidea cu cea folositã pentru interacþiunea cu mentalul uman din fazele anterioare ale cercetãrilor. La sfârºitul decadei anilor 1960 reactivarea Camp Hero s-a fãcut fãrã fonduri militare. Pânã în 1972, Proiectul Montauk era deja bine pregãtit pentru a începe cercetãri masive pentru controlul mental al oamenilor, animalelor ºi altor forme de viaþã existente pe Pãmânt.

De-a lungul anilor, cercetãtorii de la Montauk s-au adâncit în perfecþionarea tehnicilor de control mental ºi au continuat explorarea potenþialului uman. Dezvoltând capacitãþi psihice în personalul folosit, s-a ajuns în momentul în care gândurile unei persoane puteau fi amplificate cu ajutorul aparatelor, astfel cã iluziile mentale puteau fi manifestate atât subiectiv cât ºi obiectiv! Aceasta includea crearea virtualã a materiei. Toate acestea au fost cu totul noi pentru "experienþa umanã obiºnuitã" dar cei care conduceau Proiectul Montauk nu aveau de gând sã se opeascã aici. Odatã cu descoperirea faptului cã o fiinþã umanã putea manifesta (crea) materie prin simpla gândire, ce s-ar fi întâmplat dacã subiectul uman creea o carte dar nu în prezent ci în trecut? În acest fel a apãrut ideea de a distorsiona timpul. Dupã ani de cercetãri empirice, au fost deschise astfel porþi ale timpului în care se realizau experimente de neconceput. Proiectul Montauk a ajuns astfel sã re-deschidã un vortex temporal înapoi, în 1943, când se realizase Experimentul Philadelphia.

Jonglerii cu timpul

Aceste informaþii au ajuns la public datoritã lui Preston B. Nichols, un geniu în electronicã care a descoperit într-o zi cã el insuºi era victima experimentelor. Lucrând pentru o firmã din Long Island care avea lucrãri cu militarii, Preston cerceta telepatia ºi a descoperit cã unde radio de mare putere erau transmise asupra echipei cu care lucra el, blocând oamenii. Ca expert în radio ºi electronicã, Preston a descoperit cã emiþãtorul era la Staþia Fortelor Aeriene de la Montauk ºi a început cercetãri amãnunþite care au durat mai mult de 10 ani. El a achiziþionat multe din echipamentele folosite în timpul Proiectului Montauk ºi a descoperit spre uimirea sa cã mulþi oameni din Montauk ºi-l aminteau de pe vremea când el lucrase acolo. Punctul culminant a fost atunci când soþul verisoarei lui a afirmat cã Preston lucrase la Montauk. Dupã îndelungi argumentãri pro ºi contra, Preston a început sã-ºi aminteascã pasaje din viaþa lui care îi erau necunoscute pânã atunci. Dupã ce a discutat cu mai mulþi oameni de ºtiinþã ºi ingineri care aveau legãturã cu Proiectul Montauk, Preston a reuºit sã puna cap la cap evenimentele ºi sã afle ce s-a întâmplat. Cumva, el trãise douã vieþi: într-una lucrase la Montauk, iar în cealalta lucrase în altã parte.

Descoperirile lui Preston au fost confirmate când un om pe nume Duncan Cameron a apãrut la uºa casei sale. Duncan afirma cã avea aptitudini pentru cercetãri psihice ºi cã a fost antrenat chiar la Agenþia de Securitate Naþionalã (NSA). Fãrã a-i spune nimic din peripeþiile sale vizavi de Montauk, Preston l-a dus pe Duncan la Montauk ºi a fost surprins sã vadã cã Duncan cunoºtea deja întregul plan de amplasare a bazei Montauk ºi cã lucrase acolo. Duncan a fost considerat primul om cu capacitãþi psihice care a fost folosit în experimentele de cãlãtorie în timp ºi ºi-a reamintit cã fusese ºi la bordul USS Eldridge în timpul Experimentului Philadelphia împreunã cu fratele sãu Edward (în prezent recunoscut ca Al Bielek).

Conform spuselor celor doi (Preston ºi Duncan), Proiectul Montauk a culminat la 12 august 1983. Un întreg portal de timp funcþiona perfect, dar lucrurile ieºiserã de sub control iar Duncan a adunat un grup de oameni ºi au decis sã distrugã proiectul. Când se afla pe scaunul de la Montauk (un dispozitiv conectat la receptoare radio cu cristale cu care se transmiteau gânduri prin antena gigant Sage), Duncan a materializat un monstru gigant din subconstientul sãu care efectiv a distrus clãdirea. Oamenii care lucrau la Camp Hero au abandonat baza subit. Gurile de aerisire ºi intrarile în subsol au fost astupate cu ciment.

Desi foarte mulþi au încercat sã scrie cãrþi sau sã facã cercetãri despre acest subiect, nu le-au dus la bun sfârºit. De exemplu, un reporter de la New York Times s-a retras imediat ce a descoperit cã Proiectul Montauk a fost real.

Dupã ce cartea "Proiectul Montauk: experimente în timp" a vãzut lumina tiparului, au continuat cercetãrile astfel cã noi argumente ºi probe au fost descoperite pregãtind astfel apariþia volumului "Montauk revizuit: aventuri în sincronicitate" în care se dovedeºte cã experimentele de la Montauk sunt strâns legate de ocultism ºi societãþile secrete.

Detalii înfricoºãtoare

Al Bielek spune cã el ºi cu Preston erau cei doi marinari care manevrau echipamentul special de pe Eldridge (din Experimentul Philadelphia). El afirmã c1a filmul "Experimentul Philadelphia" este corect în esenta dar cã atunci când el ºi cu fratele lui au sãrit peste bordul navei nu s-au trezit în deºertul Nevada (aºa cum se vede în film) ci la o bazã secretã din Montauk, New York în 1984. El afirmã cã guvernul a re-deschis acelaºi experiment 40 ani mai târziu, în aceeaºi zi a anului (12 august) deschizând astfel un tunel al timpului între cele douã date. Dacã acest tunel nu era închis, atunci întreaga lume din aceasta dimensiune era sortitã distrugerii.

Al Bielek spune cã fratele lui a decis sã rãmânã în viitor iar el sã se întoarcã în 1943 pentru a închide tunelul distrugând echipamentul de pe Eldridge. El a reuºit acest lucru iar tunelul a fost astfel închis. În 1984 la Montauk se deschisese acest tunel de timp cu ajutorul extratereºtrilor. Mai mult, el afirmã cã un OZN urmãrea de aproape experimentul din 1943 ºi a fost prins în vortexul energetic ºi transportat în viitor.

Dupã experienþa sa la bordul navei Eldridge, Al Bielek a lucrat într-o echipã ce dezvolta tehnologie nuclearã dar nu a fost de acord cu aceste cercetãri ale guvernului. Ca urmare, guvernul a vãzut în el un pericol ºi l-ar fi ucis însã structura sa energeticã era intim legatã de cele douã experimente de cãlãtorie în timp (1943 ºi 1984). De aceea, ei credeau cã uciderea lui va determina perturbãri majore în continuumul spaþio-temporal. S-a luat astfel mãsura de a fi redus înapoi la starea de copil folosind o tehnologie furnizatã de extratereºtri ºi l-au pus în locul fiului familiei Bielek în anul 1927.

Fratele lui, care rãmãsese în viitor, era fascinat de tunelul timpului de la Montauk. Acesta a fost prins în tunel în cadrul unor experienþe ºi a murit. Din acelaºi motiv de a nu distruge întreaga lume, s-a luat decizia de a lua spiritul acestuia (care murise) ºi folosind aceeaºi tehnologie furnizatã de extratereºtri, l-au pus în corpul celui de-al treilea fiu al tatãlui lor. Preston uitase deci cine era, deºi avea acelaºi tatã.

Al Bielek spune cã folosindu-se echipamentele aflate în cadrul Proiectului, ei au fost capabili sã identifice cel puþin patru alte planete Pãmânt aflate în universuri paralele (ca în filmul "Sliders") iar într-unul din acestea, Germania nazistã câºtigase al doilea rãzboi mondial.

Cu altã ocazie, Al Bielek a afirmat cã extratereºtrii cenuºii existã cu adevãrat ºi cã guvernul SUA a primit tehnologii de la ei în schimbul stabilirii lor pe Terra. El afirmã de asemenea cã aceºti mici cenuºii sunt ghidaþi (subjugati mental) de o rasã de extratereºtri Reptilieni care vin din constelaþia Orion. Însã cei din Orion nu pot supravieþui pe Pãmânt astfel cã îi folosesc pe micii cenuºii ca sã le pregãteascã aceastã planetã pentru a fi locuibilã. De asemenea, au fost mari bãtãlii în spaþiul cosmic între o Confederaþie a Planetelor ºi Alianþa Orion (formatã din Reptilieni ºi micii cenuºii). "

avramescub

 :|Ma indoiesc ca asa e....Cred ca a fost tot o miscare a guvernului Statelor Unite pentru a fi popular, ca si in filmele americane, daca Van Damme celebrul actor joaca intr-un film si se lupta cu toate fortele militare el castiga...ca si aici daca acest subiect parea imposibil...au facut ei ceva ca sa dem ca sunt cei mai tari si ca pot face asta  :-D aaa shi altceva....nici calatoria pe luna nu se stie daca a fost realizata,deci....

toma

Experimentul Experimentul Philadelphia, un mare bluffff!
Citatsi sper sa nu ma insel, era de 72 km/h.... a doua cred ca a fost viteza sunetului.... iar a treia a luminii... din cate imi aduc amite s-au identificat particule in univers care calatoresc cu de 6 ori viteza luminii...
Nu, prima bariera a fost 25 km/h! La viteza asta aerul iesea din vechicul iar calatorii urmau sa moara asfixiati :lol:(de la Academia Franceza citire...sa tot fie cam pe la 1700.. si ceva!). Nu am auzit sa se fi identificat vreo particula mai repejoara decit fotonul. Tahionul este inca in virful creionului!
Citatgaurile de vierme exista doar teoretic.
Da, cam asa e, dar gaurile negre ...unde duc????
Citataaa shi altceva....nici calatoria pe luna nu se stie daca a fost realizata,deci....
Iar o luam de la capat :lol:????
Skywalker, cuptorul cu microunde, celularul, calculatorul tau sti la ce frecvente merg???
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Skywalker

Bogdan, e foarte posibil sa ai dreptate. Acum ,cand vedem ca de fapt multe din marile realizari ale americanilor au fost de fapt niste povesti fabricate, nu ne indoim ca si asta cu experimentul Philadelphia sa fi fost tot o poveste fabricata.

Toma a scris:
CitatDa, cam asa e, dar gaurile negre ...unde duc?
In apropierea gaurilor negre, materia se descompune pana la nivel de atomi si este atrasa. Sunt multe de zis aici, dar poate cu alta ocazie. 

   Un alt caz de calatorie in timp(de data asta e ceva mai credibil)

    In 1954, un sud african pe nume Searle a vizitat Olympia, din sudul Greciei, cu un prieten pe nume Robert. In timpul sederii lor acolo, cei doi au escaladat muntele, dar nu au vazut decat valea inecata in ceatza. Searle descrie ce au vazut: "Atat Robert, cat si eu am auzit voci de copii cantand. Credeam ca vin de la cladirea din lemn, care seamana cu o scoala sau cu o biserica. Dincolo de aceasta intinsa zona nisipoasa erau case si colibe de lut cu acoperisul tesit. Din multe astfel de casute iesea un fum in spirale perfecte. Am privit scena vreme de cam 5 minute."

    Cand s-au intors la hotel, Searle a intrebat cum se numea satul. Uluit, proprietarul a spus ca nu exista un astfel de loc. A doua zi, Robert a revenit la locul cu pricina si a privit din nou varful muntelui, dar nu a gasit nici o urma din ceea ce vazuse.

    Povestea este extraordinar de ciudata, caci asa cum insusi Searle a scos in evidenta, "Cladirea din lemn care ar fi putut fi o scoala era din alta epoca decat constructiile din lut." Cazusera dintr-o gaura neagra temporala intr-o alta gaura neagra temporala?

toma

Citatgaura neagra temporala
Atentie la exprimare, o gaura neagra este o satea neutronica de densitate extrem de mare, fortele gravitationale fiind asa de mari incit nici lumina nu "scapa" de acolo. Steaua absoarbe materia din jur, interesant e pe unde o ...scoate :-o
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Mihai_Tm

Pai prin alta gaura neagra...,banuiesc ca a intra intr-o gaura neagra e ca si cum ai intra dintr-o incapere in alta pe o usa,desi spatiul dintre cele 2 incaperi poate fi extrem de mare sau de ce nu foarte mic,depinde pe unde sunt pozitionate aceste gauri negre,cine stie pana la urma? sunt atatea lucruri la care ma gandesc si la care nu le dau de cap incat cateodata ma sperii,ma minunez sincer cum este facut universul si totul in general,e ceva chiar maret,oare in afara de legile pe care le stim noi si care se aplica pe Pamant,oare cate mai sunt in tot universu asta,de ex ce legi se aplica la intrarea intr-o gaura neagra s.a.m.d.

toma

Citatde ex ce legi se aplica la intrarea intr-o gaura neagra s.a.m.d.
Uimitor nu? Poate Einstein sa fi stiut ceva....
Si apropo, daca lumina nu scapa de acolo cum scapa ...gravitonii?
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

liteady73

Salut Toma !...

Imi place intrebarea logica si in acelasi timp provocatoare pe care ai lansat-o...:)

Din cate se stie in momentul de fata, gravitonii nu sant decat un artificiu matematic impus pentru a face mai usoara intelegerea fenomenelor care au loc la nivel cuantic - fenomenul gravitational avand o simetrie aproape perfecta cu fenomenul magnetic, dpdv al intensitatii si propagarii.

In momentul de fata se lucreaza in continuare cu campuri de forte in orice domeniu afiliat, "inventandu-se"  doar din motive teoretice si matematice particule cum ar fi gravitonul - sau cum am mentionat intr-un alt articol al forumului, crononul.

De asemeni, in momentul de fata, se prea bine stie de paradoxul indus de conceptul - inca nerezolvat -, acela ca un camp fundamental produs adiacent unui fenomen afecteaza instantaneu (viteza infinita - e absurd ) entitatile din cadrul sistemului in care se afla.
Pentru a explica aceast paradox care incalca teoria relativitatii s-a introdus conceptul de cuanta vector al campului de forta, purtatoare de energie - asta in cazul oricarei astfel de particule -, care interactioneaza la nivel cuantic - intr-o alta dimensiune - cu particule de exact acelasi tip, transmiterea unei astfel de unde fiind din punct de vedere uman, observational, instantanee.

Gravitonii nu exista... Pentru ca nu se poate face comparatie cu electroni sau alte particule cu spin care au masa de repaus.

Alethia_Spitz

Gaurile negre si gaurile de vierme sunt gauri spatio-temporale in univers. Ca sa ajungem sa le stapanim trebuie sa vedem unde duc. Deobicei iesirea din ele este la mii de ani lumina de intrare. DEaca am ajunge sa le stapanim cateva mii de ani lumina le-am putea parcurge in cateva secunde sau minute. Dar pentru asta intai trebuie sa dezvoltam tehnologia comunicatiilor astfel incat astronautii aflati intr-o racheta aflata la zeci de mii de ani lumina de Terra sa poata comunica cu oamenii de NASA la fel de usor cum a fost legatura dintre NASA si astronautii de pe Luna.