Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Despre dorinta de a cunoaste

Creat de dida, 18 August 2011, 04:51:43

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dida

Salutari de Bine, Tuturor!

Fiind la inceput de comunicare aici, pe forum, imi ingadui sa pornesc in acest drum ,  ca si  un 'moto' al devenirii fiecaruia ,
si anume , printr-un  fragment de  text din operele lui Rudolf Steiner : " Introducere in Cunoasterea Suprasensibilului",


" Fiecare om poate dobindi el insusi cunostiintele stiintei spirirituale...Caci omul este o fiinta ginditoare. Si el poate gasi calea cunoasterii, numai pornind de la gindire.  Daca i se da mintii sale o imagine a lumilor superioare, ea nu este neroditoare pentru el, cu toate ca , deocamdata aceasta imagine nu este decit o povestire despre realitatile superioare, in care nu poate privi, inca prin proprie contemplare. Caci  insesi gindurile care i se dau astfel, reprezinta o forta care actioneaza mai departe, in lumea gindurilor sale.
Aceasta forta va fi activa in el si va trezi facultati latente.
Cel care este de parere ca e inutil sa te daruiesti, in gindire, unei asemenea imagini, acela se inseala.
Si aceasta pentru ca in gindire, el nu vede decit irealul, abstractul.
Insa la temelia gindului sta o forta vie.
Si dupa cum, pentru cel ce are cunoastere, gindul este o expresie directa a lucrurilor contemplate in spirit, tot astfel, comunicarea acestei expresii actioneaza in acela caruia i se comunica , ca un germene, din care se va naste rodul cunoasterii.
Cel ce cauta cunoasterea superioara dispretuind insa munca in gindire, si adresindu-se altor forte din om, acela nu tine seama de faptul ca gindirea este cea mai inalta dintre facultatile pe care le poseda omul in lumea sensibila.

Deci, celui ce intreaba: cum voi dobindi eu insumi cunostintele superioare ale stiintei spirituale?..- aceluia sa i se spuna:
-   incepe prin a te instrui  din comunicarile pe care le fac altii despre aceste cunostinte.
-   si daca  va spune: - eu insumi vreau sa vad; nu vreau sa stiu nimic despre ce au vazut altii, atunci sa i se raspunda:
-   - Intaia treapta spre propria cunoastere o constituie tocmai asimilarea comunicarilor facute de altii.
..................................................................................................
Cercetatorul spiritual cere discipolului sau urmatoarele:
-   Nu trebuie sa crezi cele ce spun, ci sa le gindesti , sa faci din ele continutul propriei tale lumi de gindire, iar gindurile mele, ele insele, vor actiona in tine in asa fel, incit vei recunoaste adevarul lor! "



mr

#1
Citat din: dida din  18 August 2011, 04:51:43
Cercetatorul spiritual cere discipolului sau urmatoarele:
- Nu trebuie sa crezi cele ce spun, ci sa le gindesti , sa faci din ele continutul propriei tale lumi de gindire, iar gindurile mele, ele insele, vor actiona in tine in asa fel, incit vei recunoaste adevarul lor! "

sau, cu alte cuvinte:

,,Nimeni nu va poate arata mai mult decat ceea ce exista deja, pe jumatate adormit, in zorii cunoasterii voastre.
Maestrul, in umbra templului, nu le impartaseste discipo­lilor intelepciunea sa,
Ci mai curand le‑mpar­taseste din credinta si din iubirea lui.
Daca intr‑adevar este-ntelept, nu va ademeneste spre casa‑ntelepciunii, ci va conduce pana in pragul propriei voastre inte­legeri".
  Kahlil Gibran

Bine ai venit pe forum, dida!
Sper sa ai taria sa rezisti aici avand in vedere plaja foarte larga de puncte de vedere ale colegilor. Banuiesc ca pana acum ai citit forumul si te-ai familiarizat cu abordarile. Deci, asteptarile tale ar trebui sa fie cat de cat conturate! :P
Mult succes!
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

abyss

Salutari si tie @dida!

Despre cunoastere... o intrebare care necesita din partea ta un raspuns, numai daca iti face placere:

-Ar putea cineva sa creada intr-adevar ca privandu-se omenirea mii de ani de "lumina soarelui" ar putea descoperi lumina interioara sau obtine Iluminarea?

Xanadron

Aham - "ea" e deci reptilianca de care ne povesteai, calator astral?! :lol:

Lasind gluma la o parte acum (generata insa doar de abracadabrantele :-D tale dezvaluiri, moncher) - ii urez si eu bun venit pe RUFOn... adevaratei Dida, indiferent sub ce forma fizica exista. :martiansmile:
Si mult succes in limpezirea indrumarilor pe spinosul drum al Cunoasterii - domeniu abstract in care prefer sa nu intru insa.
Fiindca, repet, nu prea cred sa mai fie timp de multa filosofie... :roll:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Citat din: horia2008 din  18 August 2011, 12:08:42
scuze de off topic, nu ma pot abtine...

calatorule, te-ai uitat la profilul didei?? se potriveste cu poza ta??
come on......
Cred ca postarea ta aterizeaza direct in cosuletul de gunoi, :-D colega horia2008 - d-aia e buna activarea optiunii "vezi ce mesaje s-au mai postat in timp ce tastai un raspuns".

Ca sa evit insa aceeasi soarta a prezentei postari, inclin sa cred ca lucrarile lui R. Steiner sau M-me Blavatski etc etc (ca sa nu mei vorbim de tsunami-ul "New Age" actual) trebuie citite cu maaaxim simt critic/reticent - chestie evident dificila, fara sa le fi parcurs in totalitate.
Totusi, ceva navigatie pe situri de recenzii sau forumuri dedicate ajuta poate. :roll:

P.S. @calator astral: Habar n-aveam ca tipu-i o celebritate - nu-s microbist oricum.
Mai mult de-atit - dupa mine, fotbalul ar trebui interzis, moncher :-D - nu ride (prea mult), fiindca-s de parerea ca nu mai e de mult un joc - si nici macar un sport. Nu intru insa in detalii, c-as fi prea offtopic.
Si "nebun" :lol: clar ca sint - altfel as fi scris carti vandabile, nu 1.300 de postari pe RUFOn. :-P
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

dida



Multumesc pentru salutari si pentru tot.
Da, va citesc de mult si sint familiarizata cu ce se petrece pe aici, este un forum viu!

Am sa reflectez la intrebarea lui biss si voi raspunde intr-un ragaz de reflectie. E prea buna....intrebarea!

Recunosc ca am inceput cu 'folozofia', rupta  din autorul R.S,  si care vad ca  il incurca mult pe  "calatorul astral " desi, din cite retin eu, Steiner considera ca Iisus se afla acum in  Soare, (astru)...asta, apropo de religiozitatea pe care si-o afirma Dl. calator...

Revin curind cu mare placere printre voi , stelarilor!:star:

dida


Raspund intrebarii lui biss, :


"-Ar putea cineva sa creada intr-adevar ca privandu-se omenirea mii de ani de "lumina soarelui" ar putea descoperi lumina interioara sau obtine Iluminarea?"

Dupa cit incerc sa  inteleg,  afirmi ca omenirea a fost privata de mii de ani , de lumina soarelui.

Acum, faptul ca ai pus in ghilimele –lumina soarelui---, sa inteleg, ca totusi, nu te referi la lumina fizica radiata de Soare...(nu stiu daca in termeni fizici ma exprim corect), ci la "lumina dindaratul Soarelui "...

In aceast sens, cred cu siguranta, ca este  """musai si neaparat""" sa se ajunga, sa ajungem, la Iluminare. Fiindca s-a realizat(volitiv, ori, nu), o puternica presiune(un blocaj nefiresc si neprevazut- poate) spre calea singulara(unica) de a mai fi...
(" a fi, sau a nu fi!")

Ori, omenirea creata si ajunsa in stadiul actual, in care noi, majoritatea populatiei terestre traim volens-nolens, sintem in mod acut si necesar,  supusi unei grabnice schimbari..

Acum, daca pomenesti de Iluminare, cit mai probabil, schimbarea trebuie sa fie in sens de evolutie spirituala, chiar daca, sa zicem, ca asta ar insemna moartea fizica a tuturora(aproape)

Stiu, ne-am dori ca iluminarea sa se petreaca concomitent cu viata terestra si acest lucru il intrezaresc si eu,  ideal.


Cam atit, pentru ceea ce gindesc eu, deocamdata.



StarDust

Mesajele off-topic mutate la cosul de gunoi. Doua postari ale lui Xanadron le-am lasat deoarece, contin urarea de bun-venit si o portiune importanta din corpul mesajului on-topic.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

calator astral

Citat din: dida din  18 August 2011, 15:43:57
(...) schimbarea trebuie sa fie in sens de evolutie spirituala, chiar daca, sa zicem, ca asta ar insemna
moartea fizica a tuturora (aproape).


ce frumoos....exact asta le spun si eu.
Dar n-ai cu cine vorbi....nu si nu,ei tot o tin ca "ne vom transforma printr-o Noua Constiinta Colectiva"...
Vom muri bai, aia sintem,gata,se sting luminile si cade cortina,se trage linie si se inchid conturile...fiecare in parte va incremeni in Timp asa cum este el/ea la ora actuala.
Atunci vom fi cu totii creaturi spirituale cu puteri nebanuite,din existenta noastra nu va ramine mai nimic,dar cum nimic nu se pierde,totul se transforma,e imposibil sa nu ramina totusi un "ceva" dupa noi,eu,desi sper in Divinitate si intr-o selectie de tip Judecata de Apoi, inclin sa cred ca fizic nu va mai fi dupa noi decit o dira ca urma unui vapor,o unda luminoasa electromagnetica, ca un dvd interactiv in care te poti proiecta in rolul fiecaruia din personaje.

dida

OOO, uite, cum "calatorul astral" a intervenit cu ceva putin nainte de a-mi pune si o alta concluzie!....gindindu-ma la  "mr"....in postarile lui mai recente!


Vom muri, da, calatorule, dar nu vom "incremeni"!....caci totul se transforma...cum bine spui!

Insa, cu cit sintem mai multi legati neintimplator, intr-o idee colectiva de actiune accelerata, a ce va sa fie,...sa vie....,spre Binele nostru, al pamintenilor necizelati, neinraiti, cu atit, mai repede si 'organizat'...multe dintre spiritele de  o inalta evolutie pot conlucra spre o mai apropiata desavirsire in stoparea unei eventuale risipiri , si ea, la rindul ei, relativ eterne..


PS

Calatorule, imi place mult, semnatura ta!....