Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Pentru a detecta prada, DELFINUL foloseste Electrolocatia.

Creat de calator astral, 30 Iulie 2011, 11:44:27

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calator astral

Ciudatenii d-ale naturii sint descoperite mai mereu, cum ar fi animalele care depun oua dar alapteaza ca mamiferele. :-(

O stire recenta (de ieri) & deosebit de interesanta,delfinul îşi simte prada prin intermediul câmpurilor magnetice, spun cercetătorii.
__________________________________

Delfinul foloseste ELECTROLOCATIA pentru a detecta prada.

Oamenii de ştiinţă au observat că structurile de pe capul animalului au putea fi  organe senzoriale, apoi ei au descoperit că acestea detectează câmpurile magnetice în apă.
Electrorecepţia este cunoscută la peşti şi la amfibieni, însă singurul mamifer cu acest simţ era, până acum, ornitorincul, potrivit BBC.
Ornitorincul este un mamifer special: face ouă, însă îşi alăptează puii ieşiţi din ele.
Cercetătorii, care au publicat studiul în revista Societăţii Regale Proceedings B, spun că şi alte cetacee ar putea avea acelaşi simţ.Delfinul Guiana (Sotalia guianensis) trăieşte lângă coasta de est a Americii de Sud, seamănă foarte mult cu delfinul cu bot gros, mai des întâlnit.
Precum toate cetaceele cu dinţi, vânează şi localizează folosind sunetul. Dar oamenii de ştiinţă au demonstrat acum că el poate simţi şi câmpurile magnetice. Nu sunt la fel de sensibili la ele precum rechinii sau pisicile de mare, însă pot detecta semnalele produse de peşti când îşi mişcă muşchii."Ecolocaţia nu merge pe distanţe foarte mici, aşa că foloseşte electrolocaţia" , a declarat liderul proiectului, Wolf Hanke, de la Universitatea Rostock, Germania.
Studiul a fost realizat pe un delfin Guiana aflat în captivitate, la Zoo Muenster din Germania. Cercetătorii vor să meargă în America de Sud, pentru a încerca să studieze şi delfinii sălbatici.