Sa-mi fie iertata intrebarea,dar am afirmat eu vreodata ca acele ENTITATI ne seamana?
Cat despre restul,sigur ca pot manipula NU MATERIA,ci PSIHICUL UMAN. Pentru ca altfel cum ar fi fost vazuti zmeii,balauri,apoi zanele,Ileana Cosanzeana&Co,etc.? Aici zic eu ca e cheia...
Si da,sustin cu tarie ipoteza entitatilor blocate pe aceasta planeta...intr-o alta dimensiune insa. Iar interferentele intre dimensiuni nu dureaza,de obicei,mai mult de 5 minute...
Interesanta ipoteza, intr-adevar. Si posibila, desi zic eu ca doar partial. Adica e posibil ca unele din "entitatile" astea sa fie blocate aici (poate intr-o dimensiune paralela sau ceva de genu) dar nu cred ca toate ar fi in situatia asta, unele vin si pleaca cum si cand au chef sau nevoie.
Si atunci Terra ar fi ceva si mai complex, un teren de "recolta" combinat cu o inchisoare (perceptibila sau nu de catre oameni) sau poate chiar un loc de refugiu.
Un loc unde se practica tot felul de experimente, intemnitari, exilari, reeducari, refugieri, modificari si recoltari si chiar un loc unde se poarta si conflicte intre diverse "entitati" din astea (si in care sunt angrenati uneori si oamenii, la nivelul lor).
Pentru ca eu raman la opinia ca cea mai pretioasa resursa a locurilor sunt chiar oamenii.
Nu sunt de acord ca entitatile astea ar fi foarte diferite de noi, din contra cred ca sunt foarte apropiate sau macar compatibile dpdv fizic cel putin.
Nu degeaba avem povesti cu zei care fac copii cu pamantence, "fii cerului" sau "veghetorii" din Biblie care fac copii cu "fiicele pamantului" si ies "uriasii", Zana Zorilor care il ia de barbat pe Fat Frumos ori ielele sau Fata Padurii (sau nimfele din alte mitologii) care mai prind cate un flacau ratacit prin padure si se distreaza cu el (sa nu folosesc cuvinte mai porcoase).
Poate asa au aparut si acei "hibrizi", semizei sau oameni cu diverse puteri sau abilitati de prin diverse legende sau din folclor. Poate faza cu semnele de la nastere dupa care se zicea despre cutare sau cutare ca e strigoi sau varcolac etc (e insemnat cumva, are ceva diferit ori neobisnuit pe corp la nastere) erau o dovada ca niste gene cumva diferite de cele "normale" umane (dar compatibile) s-au amestecat sau reactivat cumva acolo (erau prezente de cine stie cand). Ori poate ca din cine stie ce motive sunt active niste gene umane in mod normal blocate.
Tot ceea ce vad in expunerile din mesajele anterioare imi pare a fi un cliseu de gandire: o civilizatie cu n ani inaintea noastra...tehnologii de neinteles...inferioritatea noastra...etc.
Eu cred ca de fapt lucrurile stau cu totul altfel...parafrazand un citat celebru: noi suntem urmasii...daca ma-ntelegeti ce vreau sa zic...
Deci ce parere aveti? E buna...proza SF?
Proza SF e buna

Cat despre cliseele de gandire, nu stiu daca sunt chiar clisee, par bazate pe o anumita logica totusi. Adica oamenii, sub forma Homo Sapiens, au sa zicem 100.000 de ani vechime (nu stiu sigur teoriile astea, am dat o cifra aproximativa).
Intr-o suta de mii de ani de dezvoltare omul a reusit sa ajunga pana pe Luna si inapoi (nu a colonizat-o sau mai stiu eu ce).
Daca extraterestrii (oricine or fi ei) pot calatori in mod viabil si fara probleme (prin ce metode si mijloace or avea) la distante de zeci, sute, mii poate, de ani lumina, ori dintr-un univers paralel in altul, e de presupus ca sunt superiori oamenilor cel putin dpdv tehnologic. Si daca au avut o evolutie din asta lineara ca aici inseamna ca sunt cu X ani mai vechi decat noi. Ori daca nu, sunt mult mai destepti ori norocosi.
Cam asta cred eu ca e logica ipotezelor astea, ca o fi corecta sau nu se poate discuta.