Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Iranul, inconjurat de SUA

Creat de baaron, 18 Aprilie 2006, 15:16:30

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

baaron


   IRANUL ESTE INCONJURAT DE BAZE MILITARE AMERICANE

         Studiind harta militara a regiunii constatam ca Iranul este, in momentul de fata, complet inconjurat de baze americane. Ele ocupa pozitii in Turcia, Pakistan, Azerbaidjan, Afganistan, Turkmenistan si, bineinteles, Irak. Aceste tari sunt membre ale Parteneriatului NATO pentru Pace sau, in cazul Turciei, fac chiar parte din NATO.
         La 24 noiembrie 2004, la Bruxelles s-a semnat un protocol NATO-Israel, document foarte important in contextul pregatirilor de razboi contra Iranului. In protocol se mentioneaza: "NATO incearca sa reinvie programul cunoscut sub numele de "Dialogul Mediteraneean", care include Israelul. Delegatia israeliana a acceptat sa participe la exercitii militare si manevre anti-teroriste, impreuna cu mai multe state arabe".
Statele arabe enumerate care au acceptat sa participe la "manevre anti-teroriste" sunt Egiptul, Iordania, Algeria, Tunisia si Marocul. Urmand imediat protocolul incheiat la Bruxelles, in luna februarie 2005, Israelul s-a implicat in primul exercitiu militar comun cu NATO si cele cinci state arabe.
   In martie 2005, secretarul general NATO a vizitat Israelul si a discutat cu Ariel Sharon in legatura cu aplicatia militara comuna din luna februarie. Asa cum s-a afirmat public, aceste exercitii militare comune NATO-Israel-tarile arabe, din februarie, au avut rolul de a "intari capacitatea de aparare a Israelului la amenintarea unor potentiali inamici, ca Iranul sau Siria". "Jaffa Center for Strategic Studies" scria pe aceasta tema: "Iranul si Siria trebuie sa ia acum in considerare faptul ca aceasta cooperare dintre NATO si Israel va intari si legaturile dintre Israel si Turcia, membra NATO. Dat fiind potentialul militar al Turciei, precum si proximitatea sa geografica cu Iranul si Siria, optiunile operationale ale Israelului contra Teheranului - daca si cand vor fi dorite - cresc considerabil". Este momentul din care analistii vorbesc de o "axa Israel-Turcia".

Care ar fi consecintele unui potential conflict cu Iranul? Pentru prima data dupa terminarea Razboiului Rece, vom asista la o prima confruntare a doua axe: "axa Washington-Londra-Ierusalim" versus "axa Moscova-Beijing-Teheran". Confruntare cu consecinte considerabile asupra viitorului apropiat al Planetei. Ramane de vazut, in acest context, daca Moscova si Beijingul vor izbuti sa creeze un al doilea pol mondial de putere, alternativ la supraputerea americana.
In al doilea rand, prin implicarea directa in conflictul cu Iranul, Israelul devine membru "de facto" al "axei Washington-Londra".
Iranul este - cum spune Dick Cheney - in "topul axei raului". Razboiul cu Iranul nu putea insa sa aiba loc fara cucerirea Irakului. Iar cucerirea Irakului depindea de instalarea fortelor SUA in Afganistan. Dupa experienta nefericita cu "armele de distrugere in masa" ale lui Saddam, Statele Unite vor alege acum o cale mai subtila pentru a amorsa razboiul cu Iranul.

    Israelul, nelinistit de amploarea programelor nucleare ale Iranului, va reactiona bombardand facilitatile nucleare de la Natanz si Busher. Asa cum a mai declarat-o, Iranul va reactiona cu rachetele sale balistice de fabricatie ruseasca. In acel moment, vor interveni americanii, care vor lua apararea aliatului lor, Israelul.
Atacul american ar trebui sa coincida in Iran cu o serie de "revolte portocalii", orchestrate din timp si dirijate de organizatia MEK - recent scoasa de pe lista gruparilor teroriste a Departamentului de Stat, la solicitarea lui "Iran Policy Committee", format din exilati si membri neo-conservatori PNAC -, revolte indreptate impotriva statului fundamentalist iranian, care sa faciliteze o "schimbare de regim" la Teheran. In sfarsit, conflictul cu Iranul va depasi cu mult granitele acestui stat si va tensiona profund climatul politic din intregul Orient Mijlociu si din zonele proxime: Asia Centrala si Balcanii. Azerbaidjanul si Georgia, de pilda, vor fi cu siguranta implicate direct in conflict, deoarece detin baze americane pe teritoriul lor, in proximitatea Iranului.
Israelul a acuzat de curand Rusia ca a vandut rachete cu raza medie de actiune Siriei, rachete care au ajuns finalmente la Hezbollah.

In tot acest context, este de asteptat ca toate tarile cu "baze americane mobile", din zona adiacenta conflictului, sa fie atrase - intr-un fel sau altul - in razboiul cu Iranul.
Asadar, odata cu sfarsitul lui martie 2006, fortele speciale israeliene vor fi gata de actiune contra Iranului. In orice moment, decis de Ierusalim si Washington. Daca nu cumva disparitia lui Ariel Sharon de pe scena politica va schimba decisiv planurile
.

//bluemoon8520 [fara text integral cu bold]

nemo

De ce rachetele balistice rusesti nu pot dobori rachetele balistice americane . O fi tehnologia extraterestra de vina . Atunci de ce extraterestri au dat-o americanilor ?. Ca banuiesc ca nu au furat-o . :-D

baaron

 :-D :-D :-DTare faza.....hai ca esti o figura :-D :-D :-D

Probabil ca rusii nu beneficiaza de uleiul Texaco:))))

nemo

Domnul Baaron,
Motorul rachetelor balistice nu are piese in miscare decit la capul de orientare giroscopic. Iar acesta nu se lubrifiaza cu ulei , ci are bucse de teflon ( sau magnetice ) pentru lagarele de rotatie pe trei axe . Banuiesc ca poate fi vorba de bucsele de la stabilizatoarele corpului rachetei, dar si aici se foloseste un silicon special . Banuiesc !