Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

"Evacuarea" post-apocaliptica a Terrei - ipoteza SF sau realitate?

Creat de Xanadron, 08 Iunie 2011, 08:13:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Xanadron

Un topic ce-ar trebui sa fie interesant macar din pdv teoretic-speculativ - desi... mai stii ca vreunul dintre noi chiar o fi pe vreo lista a "alesilor" in ipotetica actiune de parasire post-apocaliptica a Terrei?!  :-D
Evident ca doar partiala - nu era loc in titlul pentru precizarea asta, dar mi se pare logic sa fie asa, de-o fi sa fie (desi nimic nu-i imposibil - inclusiv un "Eschaton global") :-)

Tema e abordata in fel si chip pe net - doar un exemplu aici:

http://www.space.com/11733-world-options-space-travel-doomsday.html



...dar sint convins ca RUFOn-istii or sa vina cu noi idei (daca s-or trezi din apatia celor doua postari de ieri :lol:) apropo de:
- posibilitatea existentzei unor baze umane secrete (ori umano/ET :martiansmile:) in Sistemul Solar sau si mai departe
- eventualul stadiu avansat al pregatirii unei "flote stelare" :ufo: in scopul precizat (aici, de pilda, eu vad o conexiune aproape... directa intre asa-zisa criza economica, programele "negre" Black-Ops si preparativele astea)
- existentza unor liste nominale detaliate, pe segmente, a celor selectati pentru "urcarea la Cer... la propriu", :star: separat de listele cuprinzind tehnocratii/savantii/medicii/agronomii-specialistii-n diverse domenii/personalul de intretinere/militarii/politicienii/bancherii etc alesi (de catre cine oare? :roll: - o alta intrebare interesanta) pentru retragerea in buncarele subterane - a caror existentza macar sper ca nimeni n-o mai poate contrazice.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/


Tayka

Xanadron-Este bine sã trãim vorba aia;ºi cu ochii-n patru,dar dacã trãim numai sã ascultãm de unii sau alþii semeni de-ai noºtrii,despre o posibilã apocalipsã,sau trierea populaþiei,atunci o sã trãim speriaþi ºi stresaþi,adicã numai buni de exploatat.Eu gândesc cã dacã Marii Arhitecþi din culise ne-au creat apãi nici nu ne-or lãsa EI de izbeliºte.Iar dacã alþii,(duºmani de-ai LOR) i-au ucis pe EI ºi apoi au pus stãpânire pe noi,iar acum vor sã facã ce vor ei pe Terra ºi în afarã,ei bine noi în acest nefericit caz,nu prea vãd ce am putea face altceva decât sã aºteptãm derularea evenimentelor,între timp însã mai putem face dragoste,sau merge la pescuit,mai putem face afaceri ºi bani,convinºi fiind cã nu-i putem da în judecatã pentru abuz de putere.Eu unul cred cam aºa;Dacã noi oamenii;niºte fiinþe care nu sântem prea de demult,ºi nici nu am ajuns prea departe,avem totuºi o justiþie,niºte legi care pedepsesc abuzul ºi apãrã libertatea individului,atunci cu atât mai mult,EI care se laudã cã ne sânt superiori întru-toate,ar trebuii sã aibã ºi niºte legi superioare ºi cu mult mai drepte ca ale noastre.Ori dacã aºa stau lucrurile,nu vãd dece a ne teme.Dacã însã ºi ei- dupã cum înþeleg-se tem de o catastrofã cosmicã naturalã,pe care nu pot nici ei sã o controleze,fugind doar din faþa ei,ducând cu ei doar pe unii aleºi dintre noi-evident pentru ai slugãrii-nu vãd pentru ce m-aº înghesuii ºi eu cu linsul printre slugoi.Mai bine o zii lup decât o viaþã de câine în lanþ.ªi cum nu am învãþat din strãmoºi decât a cãlca Pãmânt sub picioare,dacã ºi el zeul Pãmânt va murii,atunci cum aº putea eu o biatã fãpturã vremelnicã de-a sa sã gândesc al pãrãsii.Aºa dar stimate coleg ;dãi 'nainte fãrã grijã dar sã nu uiþi totuºi sã fii ºi cu ochii-n patru...
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

silviu

Nu exista CEVA dintodeauna ci CINEVA. CHIAR DACA NU INTELEGEM DE CE EXISTA SUFERINTA PUTEM FI SIGURI CA ACEL CINVA ARE UN PLAN DINCOLO DE CUVINTE CU OAMENII.
IN BIBLIE SINT PROFETII CARE PREZINTA UN VIITOR POZITIV AL PLANETEI.
IN AFARA DE BIBLIE AU FOST MULTI OAMENI CARE AU FACUT PROFETII EXACTE DESPRE PERIOADA IN CARE TRAIM.[VEZI CARTEA 3 A LUI YAN VAN HELSING]
TOATE PROFETIILE DOVEDESC CA ACEL CINEVA EXISTA SI LE VA IMPLINI.

mr

Personal nu cred intr-o posibila evacuare post-apocaliptica, desi cred cu tarie ca numai un cumul de evenimente apocaliptice mai pot schimba trendul descendent si extrem de decazut in care se alfa rasa umana azi, luata in ansamblu. Planeta s-ar reface, asa cum a mai facut-o de multe ori pana acum.

Greseala de a ne considera mereu separati, ca umanitate, de alte forme de fiintare, ne conduce mereu la concluzii si perspective care ne mentin, precum o lege a fizicii, departe de intelegerea faptului ca suntem o Unitate. Ma gandesc la Enoh care a fost plimbat sa vada "altceva" si la alte relatari care ne dau un minim de indicii referitoare la faptul ca pentru a vedea si intelege marimea si profunzimea Creatiei trebuie sa ne schimbam modul de a gandi si vedea lucrurile. Nu cred ca am fost limitati doar la aceasta planeta dar de modul cum intelegem sa interactionam cu Creatia, sub orice forma ar fi ea, trebuie sa fie intr-un anumit fel, armonios.

Din pacate sistemul judiciar cu care ne mandrim nu reflecta decat starea de decadere si separare pe care o perpetuam zilnic prin ceea ce gandim si facem. Mai reflecta incapacitatea si dizarmonia cu care nu reusim sa aplicam efectiv acel "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face". O societate avansata nu are nevoie de prea multe legi si reguli pentru ca fiecare membru al ei este educat in acest spirit si aplica activ, efectiv acest Principiu. Unde ne aflam noi astazi in raport cu acest unghi de vedere?

Insusi faptul ca mediul extern planetei Pamant este extrem de toxic si incompatibil cu viata biologica ar trebui sa ne mai trezeasca din iluzie si sa nu mai credem ca daca iesim in Cosmos intr-o cusca de metal am rezolvat problema compatibilitatii. Mi se pare evident ca altele sunt legile sub care ne aflam iar motivele acestei incompatibilitati trebuie sa ne straduim sa le aflam (referire la modul in care s-a facut "rapirea" lui Enoh) doar intr-un  anumit fel (deliberat lasat asa), capatand atitudinea necesara.

Daca nu vrem sau nu intelegem sa avem o atitudine sanatoasa si reala vom ramane la stadiul utopic de a face liste cu personalitati merituoase (sic) care sa populeze buncarele sau eventualele destinatii extraterestre in timp ce "pleava" trebuie sa moara. Cu ce se deosebeste "pleava" de "personalitati" si cine decide importanta acestor deosebiri? :)
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

dab270277

Cunosc un caz foarte ciudat. Un copil avea obsesiv un vis de la pe 4-5 ani in care pe pamant era o mare furtuna si niste lumini coborau din cer si salvau oamenii. La varstra aceea acel copil nu se putea exprima in termenii nostrii actuali (OZN). Visul a continuat timp de ani de zile obsesiv. Acum acel copil are aproximativ 30 de ani si poate spune cu certitudine ca acele lumini care coborau erau OZN-uri. Oamenii salvati nu faceau parte din nici un fel de elita.
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

Pit2

Citat din: dab270277 din  09 Iunie 2011, 09:47:43
... Un copil avea obsesiv un vis de la pe 4-5 ani in care pe pamant era o mare furtuna si niste lumini coborau din cer si salvau oamenii. ...
Parca ar fi filmul "Knowing"  :lol:  - recomand a se vedea

Siberia

Daca ar fi sa dau crezare viselor mele, atunci da, exista un plan de evacuare care se va derula intr-un scenariu asemanator celui din Knowing - cu diferente de nuante, dar cu ideea principala ca vor fi salvati oameni care nu fac parte din Elita ci oameni care au avut promonitii, vise, mesaje si cu abilitati -. Daca ar fi sa dau crezare viselor mai pot spune ca vor fi foarte putini oameni alesi ( ex. dintr-o localitate de aprox. 10000 de oameni erau salvati cam 40-50 de oameni ) iar acesti oameni vor fi salvati in masura in care vor da crezare mesajelor primite si vor actiona in consecinta, in sensul ca se vor afla la momentul potrivit la locul potrivit asa cum li s-a transmis.
Acuma daca las visele deoparte si astern doar parerile mele, sunt convinsa ca omenirea a mai trecut prin macar inca o catastrofa majora, au murit foarte multi, unii s-au salvat plecand in interiorul sau de pe planeta, iar altii au ramas sa supravietuiasca in niste conditii extreme, conditii care au dus la schimbari radicale in conformatia fizica si chiar psihica / spirituala, schimbari in urma carora a rezultat omul modern pe care il cunoastem azi (n-am de gand sa detaliez asta acum). Sunt convinsa ca in cazul unei catastrofe majore unii oameni vor supravietui chiar si fara a fi extrasi de pe planeta in cazul in care vor sti sa urmareasca putin ceea ce se petrece in jurul lor si vor avea intuitia necesara pentru a se pune la adapost (ma refer aici la a urmari natura, cerul, soarele, etc.). Diferenta pe care o vad eu (e doar punctul meu de vedere aici) este urmatoarea: cei ce vor reusi sa supravietuiasca unei catastrofe majore aici pe Pamant, vor avea de indurat foarte multe si vor trece prin acelasi proces de transformare (care va continua de-a lungul generatiilor urmatoare) si vor da nastere unui alt tip de om nou in istoria Pamantului, iar cei ce vor fi extrasi printr-un eventual plan de evacuare vor fi mutati in alta parte (alta planeta, alt sistem solar) unde vor evolua pe o alta treapta dar nu se vor putea intoarce pe Pamant curand, sau poate niciodata.
Pana la urma doar timpul ne poate demonstra daca va fi sau nu o catastrofa si daca unii dintre noi vor fi salvati, sau nu ... 
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

@Lex

ca bine zici mr. aceeasi parere o am si yo ca umanitatea merita si are nevoie grava de un 'restart' si daca maine s-ar intampla asta nu mi -ar parea rau. stiu ca va fi greu sa o iei de la capat (sau poate vom fi ajutati sa o luam de la capat) dar decat in mizeria asta de sistem sclavagist unde totul se invarte in jurul unei iluzii(banul) yo zic ca va fi un lucru bun. de multe ori ma gandesc la mizerile astea de oameni (asa numita ''elita'' ) cat de ahtiati , harlavi si lacomi sunt dupa bani si control.si pentru ce frate ?? ei chiar nu se gandesc ca intr-o zi vor murii si ei ca restu si vor da socoteala pentru mizeriile care le fac si pentru ca au tinut atata lume in 'bezna' si minciuna doar ca sa le fie lor bine? dupa mine o societate noua daca sa zicem va lua nastere maine pentru a nu mai ajunge in situatia de a se diferentia 'pleava' de elita, va trebui sa scape de ideea indobitocita de 'spirt de turma' si de ''hai ca trebuie sa ne conduca cineva'' spre un ideal ca noi 'iestem' prea prosti sa o facem singuri. ca tot venii vorba de o societate avansata  unde nu prea sunt reguli si nu e nevoie de prea multe si ma gandesc la ideea  de societate aproape perfecta unde noi ca fiinte am evoluat atat de mult pe plan spiritual (sau tehnologic)si putem detine capacitati  exact ca in serialele si filmele s.f pe care le vedem cu toti(smallville, the 4400, superman,heroes,x-man si muuulte altele de genu').daca noi ca oameni am fi capabili de ce sunt si 'baietii' astia(telepatie, teleportare, clarviziune, materializarea gandurilor, levitatie s.a.m.d) NU am mai avea nevoie de nimic de la nimeni iar ideea de BAN nici macar nu am mai cunoaste-o.Ar disparea necesitatea de BAN si de nevoie materiala si automat ar disparea CONTROLUL asupra noastra . parerea mea  :-)

romulus

Citatliste cu personalitati merituoase (sic) care sa populeze buncarele sau eventualele destinatii extraterestre in timp ce "pleava" trebuie sa moara. Cu ce se deosebeste "pleava" de "personalitati" si cine decide importanta acestor deosebiri? Smiley
Exact !
Probabil ca tot Marele Organizator va decide. Exista ideea asta si in slujba de inmormantare oficiata in la ortodocsi cand preotul zice privind oasele amestecate din groapa " care este soldatul si care imparatul.... "
Si apoi, te mai intrebi si astfel :  bun, sa zicem ca am 55 de ani si am  scapat  de "nenorocirea" /extinctiade pe Terra !
Ok si ce, odata plecat in "sus" cu o nava oarecare voi trai vesnic?? Da? Garanteaza cineva ?
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Tayka

Citat din: romulus din  09 Iunie 2011, 13:39:49
Ok si ce, odata plecat in "sus" cu o nava oarecare voi trai vesnic?? Da? Garanteaza cineva ?
Am zis !
Dupã ce cã te salveazã mai vrei ºi garanþii :-D ECCE HOMO!. :wink:
Personal cred cã ideia aceasta a nemuririi,a trãitului veºnic,este una din cele mai mari blesteme pe capul bietului om.Pentru cã voind sã obþinã cu ori ce preþ aceastã himerã,omul îºi neglijezã adevãrata existenþã,lãsându-ºi barbã ºi trãind ca pustnic mereu în rugãciuni ºi mãtãnii,convins fiind cã dupã ce moare va trãii veºnic undeva în sânul lui..Avraam.Tot personal cred cã dela aceastã ideie deºartã ºi pânã la cea cu iminenþa unei apropiate apocalipse a vieþii pe Terra,nu este decât un pas,iar cei ce au creat ideia vieþii veºnice,vãzând cã nu prea mai dã roade ca ºi altã datã,au trecut la idei mai productive;Vor sã sperie ºi sã dezbine turma, recurgând la scenarii tip 2012.ªi desigur cã pentru reuºita unui scenariu deosebit care sã bage groaza în oameni este nevoie ºi de o tehnicã deosebitã,secretã ,necunoscutã decât de regie.Iar ,,EVACUAREA'' a fost conceputã pentru a declanºa panica la nivel mondial.
           :-o :-o :-o :-o :rocket: :rocket: :rocket: 
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Siberia

CitatSi apoi, te mai intrebi si astfel :  bun, sa zicem ca am 55 de ani si am  scapat  de "nenorocirea" /extinctiade pe Terra !
Ok si ce, odata plecat in "sus" cu o nava oarecare voi trai vesnic?? Da? Garanteaza cineva ?

De ce vrei tu ca odata plecat in sus sa devii automat si nemuritor ? La ce ti-ar folosi nemurirea ? Ai atins un stadiu atat de avansat incat te-ai descurca cu  nemurirea ta ?

Termenul de "nemurire" cred ca a aparut din doua cauze.
1: Religia, care a trebuit sa dea o recompensa pe masura unei vieti de constrangeri si mizerii pe care lumea ar fi trebuit s-o duca pentru a fi intr-atat de merituosi incat sa merite sau sa-si cumpere aceasta recompensa. Nemurirea este o chestie intangibila. Daca religia iti oferea drept recompensa un palat de aur dupa moarte in schimbul unei vieti de nimic, probabil ar fi existat cativa indivizi care ar fi fost indeajuns de ambitiosi incat sa reuseasca sa-si faureasca propriul lor palat de aur in timpul vietii si n-ar mai fi trebuit sa astepte moartea. Asa ca singura recompensa imateriala si intangibila in cursul vietii era "nemurirea". De asta nici nu exista vreo explicatie sau vreun indrumar cu ceea ce ar trebui sa faci cu nemurirea ta... trebuie doar sa stai de-a dreapta Tatalui si sa te bucuri de recompensa ta. Banuiesc ca de-a lungul timpului au fost cativa mai dezghetati la minte care n-au avut chef sa astepte o moarte naturala dupa o viata de nimic si si-au pus capat zilelor cu mult timp inainte de a le expira termenul - dupa cateva cazuri de genul acesta, Religia si-a dat seama ca are o problema si a facut din sinucidere un mare pacat care te trimitea direct in Iad, astfel incat erai constrans sa iti traiesti aceeasi viata de nimic in asteptarea "marelui premiu- Nemurirea".

2: Textele antice in care se vorbeste despre oameni care traiesc mii de ani au dus foarte usor la ideea de "nemurire". Pentru mine care pot trai doar 80-100-120 de ani, intalnirea cu un individ de 1200-3000 de ani care mai are si un aspect fizic tanar si sanatos ma poate duce foarte usor cu gandul ca acesta ar fi un Nemuritor, cu toate ca el "saracul" poate are de trait "doar" 5000 -10000 de ani. O conditie a unor indivizi terestri sau extraterestri de-a putea vietui mii de ani, pentru mine ar parea chiar nemurirea in sine - eu nestiind nici cand s-au nascut acei indivizi si nici neavand vreodata ocazia sa aflu cand vor fi murit -.

In alta ordine de idei, cati dintre noi am sti ce sa facem in cazul in care am deveni nemuritori ? Si cati dintre noi am merita sa devenim nemuritori ? Pentru ca daca nemurirea ar putea fi atinsa in ziua de azi de catre oricine, as prefera sa raman o muritoare de rand decat sa traiesc intr-o lume de prosti nemuritori, de ignoranti nemuritori sau de oameni lipsiti de simtul altruismului si multe alte specimene dintre acestea "deosebite" care ar putea deveni nemuritoare.

Am si eu o intrebare pentru voi, colegi:
1. Daca ar exista intr-adevar un plan de Evacuare, care ar fi motivul pentru care ar trebui sa fiti salvati ? Daca as avea o nava cu care as putea sa salvez 5000 de oameni, de ce ar trebui sa aleg pe vreunul dintre voi ?
(Nu vreau sa va simtiti ofensati de aceasta intrebare, nu a fost pusa intr-un mod tendentios si nici nu am o nava la indemana).

CitatIar ,,EVACUAREA'' a fost conceputã pentru a declanºa panica la nivel mondial.

Nu cred asta.
Panica mondiala se poate declansa cu orice alt motiv de la pandemii pana la razboaie nucleare iminente sau invazii extraterestre.
Daca ar fi sa fiu in masura sa evacuez 1% macar din populatia mondiala, as incerca sa triez cumva acest procent din restul de 99 %. Cel mai usor mi-ar fi sa arunc tot felul de idei in mediul virtual, pentru ca mai apoi sa-i triez macar pe cei pe care nu trebuie sub nici un chip sa-i salvez ( fiindca acestia vor fi indicati de marea majoritate a oamenilor, ex: nu Elita - care se poate salva singura oricum, nu personalitati de carton care nu ar ajuta cu nimic la punerea bazei unei noi civilizatii, nu mediocrilor, si asa mai departe) pana as ajunge la un procent de 15-20%. Pentru restul trierii as lansa niste topicuri intr-atat de chibzuite incat pana la final as ajunge cu trierea la 5% iar restul de 4% se vor tria singuri prin neincredere lor vis-a-vis de planul de salvare, ori prin alte impedimente aparute in calea lor spre locul de intalnire unde vor fi salvati. Si astfel voi ajunge sa plec cu 1% din populatie, exact cat imi propusesem sa salvez :D.

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Arhanghelul

@Siberia ... daca ai fi nemuritor pe Terra ... banul n-ar mai conta ... ai fi cel mai mare "altruist" ...

Sa nu ............. aud ... de dorinta de putere ...

Cand ai timp(viata de sute si mii de ani) ... faci bani... si cine are finantele ... face legiile si implicit detine puterea...

Q.E.D.
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

silviu

Citat din: romulus din  09 Iunie 2011, 13:39:49
oarecare voi trai vesnic?? Da? Garanteaza cineva ?
Am zis !

Eclesiastul 3:11
Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar ºi gândul veºniciei, mãcar cã omul nu poate cuprinde, de la început pânã la sfârºit, lucrarea pe care a fãcut-o Dumnezeu.

Omul a cautat mereu metode sa isi prelungeasca viata mai ales in prezant [vezi ingineria genetica celule stem etc] Moartea e privita ca ceva nenatural in cazul omului.
Omul e singura fiinta care e constienta ca va muri  dar care nu vrea sa moara, care isi face planuri dar din nefericire nu l-e poate realiza pt ca va muri. Conditia omului e trista in prezent.
Chiar daca omul ar trai mai mult ar fi si mai rau. De ce? Pai ce sens are sa traiesti sute sau mii de ani sa acumulezi cunostiinte sa ai diferite experiente placute  si dupa aceea sa dispari , in culmea fericiiri
Viata are sens numai daca este vesnica.
Daca D-zeu a pus in om gindul vesniciei tot El va realza acest gind.
D-zeu a creat pe om cu diferite necesitati ,spirituale si materiale si prin modul cum a creat aceasta planeta noi ni le putem satisface. Dar tot  EL a creat pe om cu dorinta de a trai vesnic. Ar fi absurd sa ne creeze cu aceasta dorinta dar sa nu o satisfaca.
Interesant ca tocmai acest lucru il prezinta Biblia.

Apocalipsa 21:3,4
ªi am auzit un glas tare care ieºea din scaunul de domnie ºi zicea: ,,Iatã cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, ºi ei vor fi poporul Lui, ºi Dumnezeu însuºi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.
4 El va ºterge orice lacrimã din ochii lor. ªi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici þipãt, nici durere, pentru cã lucrurile dintâi au trecut."

1 Corinteni 15:22
ªi, dupã cum toþi mor în Adam, tot aºa, toþi vor învia în Hristos;


Daniel 2:44
Dar în vremea acestor împãraþi, Dumnezeul cerurilor va ridica o împãrãþie care nu va fi nimicitã niciodatã ºi care nu va trece sub stãpânirea unui alt popor. Ea va sfãrâma ºi va nimici toate acele împãrãþii, ºi ea însãºi va dãinui veºnic.-[ PLANETA VA DEVENI UN PARADIS]

PS Apreciez mult acest forum pt ca si eu de tinar am fost pasionat de ozn fenomene para etc
dar dupa mult studiu am ajuns la concluzia CA D-ZEU EXISTA SI SA DESCOPERIT IN BIBLIE

Deci da garanteaza Cineva.


Arhanghelul

E bine sa stim si de ce se face evacuarea ...

Efeseni 6:10-12

"Încolo, fraþilor, întãriþi-vã în Domnul ºi în puterea tãriei Lui. Îmbrãcaþi-vã cu toatã armãtura lui Dumnezeu, ca sã puteþi þinea piept împotriva uneltirilor diavolului. Cãci noi n-avem de luptat împotriva cãrnii ºi sângelui, ci împotriva cãpeteniilor :evil:, împotriva domniilor , împotriva stãpânitorilor întunericului  :-) acestui veac, împotriva duhurilor rãutãþii care sunt în locurile cereºti :ufo:".
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05