Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cine suntem...de unde venim?

Creat de Urban, 13 Mai 2011, 21:48:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tayka

Citat din: varu din  25 Mai 2011, 15:12:57
Eu cred ca evolutia ori involutia noastra nu are nici o legatura cu noi...are o cauza pur naturala.Mai devreme sau mai tarziu ne vom transforma in resurse(suport) pentru ce va fi sa fie si ma refer aici la tot ce exista in univers.
BINGO! Acesta este dupã pãrerea mea un mesaj foarte concludent;În doar câteva cuvinte,fãrã sã intre în amãnunte belicoase,ºi filozofii transcedentale,Vãruþu cred cã a lovit din plin þinta..
Sincere Felicitãri!  :roll: :-D :rocket:
Citat din: @Lex din  25 Mai 2011, 16:16:53
dar v ati intrebat cum era omul Inainte sa cada in ''pacat'' si sa devina Muritor??
Omul nu a cãzut nici odatã în vreun pãcat atât de mare,ºi nici Creatorul nu cred sã fi pedepsit întreaga lume pentru un mãr prãpãdit.Acestea sânt doar poveºti..nemuritoare(din pãcate)dar care aduc încã ºi acum profituri frumuºele unora cãrora nu le prea place munca. :evil:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

@Lex

povesti povesti asta zic si yo k doar nu's adeptul bibliei dar poate e vreun sambure de adevar in povestile astea.si acum revine iar intrebarea de ce avem 90 % din ADN deconectat?? nu oare acolo e calea spre nemurire?  :-)

kefren

Citat din: Urban din  24 Mai 2011, 22:34:01
Nu exista Ceva/Cineva Superior care A CREAT aceasta lume si acest Univers.
UNIVERSUL nu a fost CREAT, s-a NASCUT din el insusi, din cauza asta Sursa/Dzeu e TOT.
Tu ca fiinta bipeda nu esti SEPARAT de nimic, tu vietuiesti IN INTERIORUL acestui TOT si nu in afara lui.
Dzeu nu sta cocotat undeva in afara Universului uitandu-se blajin la oamenii care nu il inteleg.
:roll:

In concluzie, ESTI deja ACASA.

Urban,cu tot respectul,chestiunea cu UNIVERSUL-DACA A FOST CREAT SAU NASCUT-mai ramane de discutat,nu cred ca vreunul din noi detine raspunsul la aceasta problema.Absolut de acord cu tine,vietuiesc in interiorul acestui UNIVERS si fac parte din el dar,imi poti tu garanta ca si spiritul meu are ca punct de plecare acest UNIVERS?.Pentru mine,ACASA reprezinta locul de bastina al spiritului,si aici ii raspund si lui Tayka,nu ma vad DINCOLO dand din coate prin multime,ACASA reprezinta acel loc-din acest UNIVERS,sau din altul-in care spiritul isi gaseste binemeritata odihna dupa calvarul intruparii in fiinta umana.Si cum ii mai spuneam intr-o alta postare,spiritul incarcat de constiinta va fi resetat,asemenea unui calculator,dupa care ciclul se repeta.Deci, in concluzie,eu raman la parerea ca deocamdata nu sunt ACASA.

Tayka

Citat din: kefren din  25 Mai 2011, 17:48:28

ii raspund si lui Tayka,nu ma vad DINCOLO dand din coate prin multime,ACASA reprezinta acel loc-din acest UNIVERS,sau din altul-in care spiritul isi gaseste binemeritata odihna dupa calvarul intruparii in fiinta umana...,eu raman la parerea ca deocamdata nu sunt ACASA.
Dacã pãrerea ta este cã nu eºti deocamdatã acasã atunci care o fii adresa ta?  :?spune-ne pe unde crezi cã ar fi cãsuþa ta?Dar sã nu spui cã vei corupe Mesagerul ºi acesta te va lua cu el.. :-D scãpându-te astfel de cãsuþa de..4 scândurele cu niºte cuie prin ele.. :-D :-P.Cãci dupã toate aparenþele se pare cã tu ca om,aici vei..trage pe dreapta; la 2 metri sub glia strãbunã..iar ceia ce mai rãmâne din amintirea ta ºi pleacã cu Mesagerul este doar o..informaþie,o  simplã adresã de mail, :-D,ºi dacã meriþi vei primi un..buzz,iar dacã nu un..delete :-Sperând cã îmi vei înþelege ºi accepta spiritul de glumã închei rugându-te sã te apleci o clipã ºi la cele spuse ceva mai sus de cãtre Vãru;
,,Eu cred ca evolutia ori involutia noastra nu are nici o legatura cu noi...are o cauza pur naturala.Mai devreme sau mai tarziu ne vom transforma in resurse(suport) pentru ce va fi sa fie si ma refer aici la tot ce exista in univers.,, :planet:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

mr

Citat din: varu din  25 Mai 2011, 15:12:57
Eu cred ca evolutia ori involutia noastra nu are nici o legatura cu noi...are o cauza pur naturala.Mai devreme sau mai tarziu ne vom transforma in resurse(suport) pentru ce va fi sa fie si ma refer aici la tot ce exista in univers.

Daca nu ar avea nici o legatura cu noi, atunci pentru ce atata energie irosita aiurea in vietile noastre zbuciumate? Si, mai ales, pentru ce am fost dotati cu o bruma de constiinta? Puteam sa fim doar la nivelul animalelor si sa urmam programe prestabilite, intr-un cadru pur natural, calculat!
Sunt de acord ca toata partea nostra fizica se recicleaza insa consider ca simpla existenta a constiintei reprezinta un indiciu ca altul e scopul.
Si acest scop doar se foloseste de lumea fizica.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

kefren

Citat din: Tayka din  25 Mai 2011, 18:43:29
Dacã pãrerea ta este cã nu eºti deocamdatã acasã atunci care o fii adresa ta?  :?spune-ne pe unde crezi cã ar fi cãsuþa ta?Dar sã nu spui cã vei corupe Mesagerul ºi acesta te va lua cu el.. :-D scãpându-te astfel de cãsuþa de..4 scândurele cu niºte cuie prin ele.. :-D :-P.Cãci dupã toate aparenþele se pare cã tu ca om,aici vei..trage pe dreapta; la 2 metri sub glia strãbunã..iar ceia ce mai rãmâne din amintirea ta ºi pleacã cu Mesagerul este doar o..informaþie,o  simplã adresã de mail, :-D,ºi dacã meriþi vei primi un..buzz,iar dacã nu un..delete :-Sperând cã îmi vei înþelege ºi accepta spiritul de glumã închei rugându-te sã te apleci o clipã ºi la cele spuse ceva mai sus de cãtre Vãru;
,,Eu cred ca evolutia ori involutia noastra nu are nici o legatura cu noi...are o cauza pur naturala.Mai devreme sau mai tarziu ne vom transforma in resurse(suport) pentru ce va fi sa fie si ma refer aici la tot ce exista in univers.,, :planet:

Tayka,ce-ar fii viata  daca nu am si glumi,stai linistit,nu ma supar.Cred ca totusi nu ai inteles ce vreau sa spun, adresa mea viitoare nu am cum sa o stiu,o voi afla dupa ce-mi voi incheia socotelile pe aici.Cu siguranta ma refeream si eu la partea subtila,la spirit,ca doar n-am sa o iau de nebun,in carne si oase,printre astre.Trebuie sa existe ceva,undeva,un loc pentru aceste spirite,ai venit de undeva pe acest Pamant si in acest CORP.SA NU-MI SPUI CA AI APARUT DIN NIMIC.Intotdeauna a existat ceva,NIMICUL nu exista.
   Afirmatia Varului,da,e buna ,dar e strict legata de cele lumesti si nu cred ca se leaga de modul in care e tratat subiectul pana acum,nu stiu daca m-am facut inteles,poate gresesc.

Tayka

Citat din: mr din  25 Mai 2011, 19:08:06
Daca nu ar avea nici o legatura cu noi, atunci pentru ce atata energie irosita aiurea .
Întrebarea din titlu(Cine sântem?) înþeleg cã se referã doar la noi..oamenii de unde ºi rãspunsul dat de Vãrul la fel se referã doar la noi oamenii,nu ºi la misiunea altor entitãþi manifestatã dupã moartea noastrã ºi asta fãrã o aprobare prealabilã a noastrã.Ceva în genul transplantului de organe..Eu sânt convins cã nu ni se spune nimic din motive raþionale;Pentru cã odatã cunoscutã misiunea vom bate cu toþii moneda doar pe ea,lãsând complect la o parte problemele vieþii fizice.

@Lex

ehe , m-as mira sa fie doar rationale pt. ca dupa mine sunt egoiste din partea 'lor' .ni s-a luat dreptul la adevarata viata si adevaratul scop atunci cand am fost manipulati si transformati in niste maimute putin mai inteligente .in afara de o constiinta si inteligenta putin mai ridicata, nu prea e mare lucru de capul nostru pentru ca asta s-a dorit. de ce unii au anumite capacitati, abilitati  care noua ni se par ceva paranormal. oare nu asta ar trebuii sa facem toti ?? dar scopul este sa decadem cat mai mult si vedem dovezi pt. sustinerea acestei afirmatii in fiecare zi in jurul nostru si stim cu totii care sunt uneltele de indobitocire :p observ ca discutia se da acum pe 'ce se intampla' dupa ce murim cu noi. poi ca sa stim asta trebuie mai intai sa gasim raspunsul la intrebarea topicului , intrebare care poate nu isi va gasii raspunsul in totalitate , cel putin in viata asta (sau poate il vom gasii in cealalta :p).

Xanadron

Ma minca de ceva timp deshtele :-D sa replic la mai multe din interesantele voastre postari, dar din pacate-s prins pe moment cu alte chestii... pe plan fizic, vorba lui Tayka - corect cumva deci sa nu mi se spuna "de sus" cu exactitate de unde vin si incotro ma-ndrept, ca altfel m-as lasa pe tinjala sofismelor - sau mi-as activa poate ADN-ul ala "adormit", devenind nemuritor si rece?! :roll: :lol:

Doua chestii nu ma pot abtine sa nu zic insa (cu promisiunea sa le detaliez cind oi putea):

1. Mi se pare cumva prea generalizanta din start intrebarea remarcabilului nostru coleg Urban - fiindca probabil NU TOTI traitorii de pe planeta asta (sau cel putin corpurile lor spirituale) vin - si implicit nici nu SINT din acelasi "loc".
Si nu vorbesc acum decit de OAMENI - nu de "hibrizi", E.T., semizei, LPF-uri, gnomi, elfi, iele si alte cropochioarcanitze. :-D

2. OK, (or sa obiecteze unii) om veni din noosfere diferite, dar macar DESTINATIA noastra-i probabil identica.
Ntzzz... e umila mea parere si-n directia asta. 8-)
Inselatorii Arhontzi - de care se ocupa (surprinzator) cam jumatate din manuscrisele gnostice de la Nag-Hammadi - ne-ar putea lamuri una-alta apropo de procentul majoritar al celor ce ramin "prizonierii reincarnarilor", da's convins ca nu prea au chef de confesiuni. :wink:

Eu as avea chef, ce-i drept, dar timp - numai zilele urmatoare.
O seara perfecta tuturor pina atunci! :-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mr

Citat din: Tayka din  25 Mai 2011, 19:53:25
Întrebarea din titlu(Cine sântem?) înþeleg cã se referã doar la noi..oamenii de unde ºi rãspunsul dat de Vãrul la fel se referã doar la noi oamenii,nu ºi la misiunea altor entitãþi manifestatã dupã moartea noastrã ºi asta fãrã o aprobare prealabilã a noastrã.

In paradigma Separarii pe care o traim cu totii astazi avem tendinta sa tratam separat lumea fizica de cea "care anima lumea fizica": atat de neinteleasa lume spirituala. Atat timp cat nu se fac eforturi spre a se intelege aceasta Unitate se va discuta mult si fara vreo sansa de concluzie.

Eu nu as disocia ideea de oameni de cea de entitati. Pentru ca notiunea de constiinta implica un spirit, o entitate care sa-si manifeste capacitatea de alegere folosindu-se de un trup supus legilor lumii fizice. Altfel, daca omul nu ar avea posibilitatea constienta de a alege nu-si si-ar justifica existenta iar in acest caz animalul fiind suficient pentru asigurarea reciclarii.  De aceea sustin existenta unui scop care transcede logica lumii fizice.

Cred ca fiecare entitate vine cu o misiune pe care, in functie de experienta acumulata anterior intruparii si de alegerile din viata fizica, fie o uita (cazul cel mai des intalnit astazi), fie nu reuseste sa o indeplineasca, fie o indeplineste cu succes (cazul entitatilor cu adevarat inalte).

P.S. @biss, bine zici de claritatea mentala. Obtinerea acestei stari cred ca vine in urma unei munci sustinute de analiza si eliminare a gandurilor fara logica, a celor generatoare de stari mari consumatoare de energie. Un om inconstient, inca prins in samsara poate fi asemanat ca o sita prin care i se scurge necontrolat energia de care dispune. Cu cat isi inchide mai multe astfel de "gauri", prin nemanifestarea gandurilor care le intretin, cu atat vede mai clar doar gandurile "fertile" si le poate manifesta cu maximum de energie.  

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Tayka

Citat din: mr din  25 Mai 2011, 21:12:15
Eu nu as disocia ideea de oameni de cea de entitati.
MR-crede-mã cã ºi eu tare aº mai vrea sã nu mor de tot atunci când va venii ceasul,ci sã fiu cumva una cu..celãlalt,sã merg cu El dupã moartea mea,în lumea LUI,bine înþeles cã nu în corpul meu material ci ascuns pe undeva prin ..desagã un fel de..neutrino.Dar iatã doar câteva probleme care se vor ivi în acest caz:
-Dacã el ºi eu sântem una ºi aceiaºi entitate,cum aº putea eu sã-mi pãrãsesc corpul lãsându-l inert,m-aº chinuii toatã viaþa sã gãsesc o soluþie cu care sã pot ocolii momentul morþii.Nu m-ar mai interesa în viaþã altceva decât sã rezolv aceastã problemã.Apoi dacã totuºi îmi calc pe suflet ºi plec de lângã..''mine'',unde voi ºti sã mã duc cu restul din ..mine?ºi mai ales cum mã voi deplasa?..iute ca gândul ºi tare ca vântul cam seamãnã a poveste,ºi dacã totuºi oi reuºii cumva,înseamnã cã toþi oamenii ce mor vor reuºii sã facã la fel ca mine ºi ca atare vom ajunge într-un ritm aproximativ de câþiva zeci pe secundã,picând cu toþii undeva într-un loc cu verdeaþã multã ºi unde ne vom odihnii..veºnic.
Mai departe scrii cã citez;.''.sustin existenta unui scop care transcede logica lumii fizice.''..Da aºa este,ºi noi cu toþii credem ºi susþinem cã existã ceva care ne depãºeºte logica.Dar dacã ai reuºii sã ne spui ºi câte ceva despre acest scop ar fii minunat.
...,,Cred ca fiecare entitate vine cu o misiune pe care, in functie de experienta acumulata anterior intruparii si de alegerile din viata fizica, fie o uita (cazul cel mai des intalnit astazi), fie nu reuseste sa o indeplineasca, fie o indeplineste cu succes (cazul entitatilor cu adevarat inalte).''-Eu nu aº numi-o uitare ci o respectare riguroasã a unei legi ce nu admite implicarea entitãþii în viaþa omului.De altfel entitatea dupã procedura de naºtere intrã în stand-by devenind inactivã pânã la moartea creaturii sale.Cel care animã ºi comandã creatura de-a lungul vieþii este Corpul astral(sufletul).Ego-ul(spiritul)nu poate fi reactivat în timpul vieþii decât în momente extreme, prin trãiri mistice speciale sau proceduri yoga.Treaba cu uitarea intenþionatã a îngeraºului pentru ce a fost trimis de confraþii de sus,deºii este o credinþã ezotericã de bazã,mi se pare totuºi..doar o poveste frumoasã.

mr

Citat din: Tayka din  25 Mai 2011, 23:00:32
-Eu nu as numi-o uitare ci o respectare riguroasa a unei legi ce nu admite implicarea entitatii în viata omului.De altfel  entitatea dupa procedura de nastere intra în stand-by devenind inactiva pâna la moartea creaturii sale.Cel care anima si  comanda creatura de-a lungul vietii este Corpul astral(sufletul).Ego-ul(spiritul)nu poate fi reactivat în timpul vietii decât  în momente extreme, prin trairi mistice speciale sau proceduri yoga.Treaba cu uitarea intentionata a îngerasului pentru ce a  fost trimis de confratii de sus,desii este o credinta ezoterica de baza,mi se pare totusi..doar o poveste frumoasa.

Cred ca de aici am inteles perspectiva din care privesti aceasta problema. Si in continuare sustin ca este una separanta.

Perceptia mea efectiva este ca Ego-ul este sustinut de corpul astral (sufletul) avand ca zona de desfasurare mentalul si  ratiunea, deci partea de AI a trupului. Acesta genereaza atat logica cat si sentimentele care la randul lor genereaza  atasamentul si falsa impresie ca trupul fizic este condus doar de ele si de aici uitarea Unitatii cu spiritul. Asa cum  probabil stii, "produsele" sufletului au o viata scurta in planul astral, poate doar cele impregnate si polarizate mai  puternic, gen succubus si incubus, sa aiba o durata mai lunga dar oricum sunt supuse dizolvarii.  
Spiritul, are ca poarta de intrare in trup acel vortex energetic de mici dimensiuni, numit de unii "scanteia divina", luz-ul  si localizat in zona inimii. Spiritul este responsabil de starile de constiinta inalta, de acea iubire divina permanenta(care nu are nici o legatura cu iubirea-atasament), de  intelegere profunda si simultana a Creatiei pentru ca originea lui este din planul cauzal, mult superior celui astral.  Spiritul conduce de drept trupul iar corpul astral este o unealta pe care trebuie s-o "imblanzeasca" pentru a putea indeplini  o misiune in lumea fizica. Cu alte cuvinte este un fel de test de cunoastere al spiritului ce se aplica unei forme de  agregare mai grosiera a Creatiei numita lume  fizica. Esuarea in "imblanzire" a Ego-ului conduce la moartea trupuilui sau ,  in cele mai multe cazuri, doar la manifestarea AI-ului si al falsei identitati.

Nu cred ca exista separare intre aceste doua notiuni (suflet si spirit) asa cum nu cred ca exista, prin creatie, un grup de  oameni doar sufletisti si unul doar de spirituali. Oamenii ajung sa se incadreze intr-una din tendinte, pe baza liberului  arbitru, in urma unor serii de alegeri mai mult sau mai putin faste in care isi maresc sau micsoreaza gradul de  constientizare al dimensiunilor Creatiei.

MR-crede-ma ca si eu tare as mai vrea sa nu mor de tot atunci când va venii ceasul,ci sa fiu cumva una cu..celalalt,sa merg  cu El dupa moartea mea,în lumea LUI,bine înteles ca nu în corpul meu material ci ascuns pe undeva prin ..desaga un fel  de..neutrino.Dar iata doar câteva probleme care se vor ivi în acest caz:
-Daca el si eu sântem una si aceiasi entitate,cum as putea eu sa-mi parasesc corpul lasându-l inert,m-as chinuii toata viata  sa gasesc o solutie cu care sa pot ocolii momentul mortii.Nu m-ar mai interesa în viata altceva decât sa rezolv aceasta  problema.Apoi daca totusi îmi calc pe suflet si plec de lânga..''mine'',unde voi sti sa ma duc cu restul din ..mine?si mai  ales cum ma voi deplasa?..iute ca gândul si tare ca vântul cam seamana a poveste,si daca totusi oi reusii cumva,înseamna ca  toti oamenii ce mor vor reusii sa faca la fel ca mine si ca atare vom ajunge într-un ritm aproximativ de câtiva zeci pe  secunda,picând cu totii undeva într-un loc cu verdeata multa si unde ne vom odihnii..vesnic.

In aceste randuri arati in mod clar faptul ca in viziunea ta vezi cele doua "entitati" separate si automat lipsa de logica a  raportului de legaturi directe dintre ele.

-Eu nu as numi-o uitare ci o respectare riguroasa a unei legi ce nu admite implicarea entitatii în viata omului.De altfel  entitatea dupa procedura de nastere intra în stand-by devenind inactiva pâna la moartea creaturii sale.Cel care anima si  comanda creatura de-a lungul vietii este Corpul astral(sufletul).Ego-ul(spiritul)nu poate fi reactivat în timpul vietii decât  în momente extreme, prin trairi mistice speciale sau proceduri yoga.Treaba cu uitarea intentionata a îngerasului pentru ce a  fost trimis de confratii de sus,desii este o credinta ezoterica de baza,mi se pare totusi..doar o poveste frumoasa.

In acest caz, consideri ca spiritul, in rarele lui momente in care trebuie sa se manifeste, poseda la propriu omul si trupul  sau. Mie mi se pare cel putin bizara aceasta afirmatie mai ales ca in mecanismul creatiei, Dumnezeu cel neinteles, a permis  "posedarea". Si asa ajungem la scopul superior de care pomeneam:

Mai departe scrii ca citez;.''.sustin existenta unui scop care transcede logica lumii fizice.''..Da asa este,si noi cu totii  credem si sustinem ca exista ceva care ne depaseste logica.Dar daca ai reusii sa ne spui si câte ceva despre acest scop ar  fii minunat.

Mie nu mi se pare deloc ca lumea fizica functioneaza haotic. Daca ar fi fost asa si totul ar fi depins exclusiv de rezultatul  alegerilor oamenilor cred ca eram demult disparuti si planeta asta facuta praf si pulbere.
In acest context, negasind in mediul fizic cunoscut acest punct central de coordonare avansata, nu-mi ramane decat sa urc un  pic mai sus pe lantul de agregare.
In plan personal am observat ca pentru a face, aplica ceva, in primul rand apare un gand initiator. Acest gand initiator este  imbunatatit treptat, i se atribuie energie si intr-un interval de timp ajunge sa fie transformat in ceva practic, palpabil.  Prin analogie,la o scara categoric mai mare, acelasi principiu sta la baza oricarei manifestari fizice. Deci, cineva mai sus  gandeste sau ceea ce vedem este deja gandit. Scopul si logica superioara cred ca vin din aceasta sfera, stare  de agregare a informatiei care se afla cel putin cu o treapta deasupra lumii fizice iar noi, participantii lumi fizice nu  suntem decat efectele acestui scop. Daca vrem sa schimbam ceva in lumea fizica ar trebui mai intai sa schimbam in principiul  superior si abia de acolo sa existe posibilitatea materializarii.
Oricum, cred ca spiritul cu greu se retrage dintr-un trup, si de cele mai multe ori actioneaza din "umbra", chiar daca AI-ul  infumurat are falsa impresie ca detine controlul.

In concluzie consider ca omul trebuie privit ca fiind un cumul de invelisuri care lucreaza ca un tot unitar. Orice  "ravratire" a unui invelis nu genereaza decat separare si pierdere pe aratura rationala.

Tayka

MR-Afirmaþiile tale par a fii doar pãreri personale pentru-cã nu ai dat nici o adresã unde s-ar confirma cele spuse de tine ºi pentru cã iatã afirmi cã Ego-ul se implicã ºi nu doar asistã, participând efectiv la viaþa produsului sãu(omul) ba chiar cã este susþinut de C.A.(suflet),care este un alt produs al sãu.De asemeni asociezi Ego-ul cu omul considerându-le douã entitãþi deºii omul este doar un vehicol în plan material dintr-un scurt episod al unei entitãþi din planul cauzal.În acest sens îmi permit sã te citez:,,in viziunea ta vezi cele doua "entitati" separate si automat lipsa de logica a  raportului de legaturi directe dintre ele.''Logic ce legãturi directe ar putea exista între un biciclist ºi o bicicletã,care atunci când se stricã o aruncã,ºi ia alta,ºi alta ºi aºa mereu.Dacã Ego-ul e biciclistul,ºi omul vehicolul sãu,bicicleta cum poþi sãi compari cu douã entitãþi egale?Eu sincer nu doresc sã intru în polemicã,ºi de aceia pot sã afirm doar cã toate cele expuse de mine aici provin din lucrãrile lui Rudolf Steiner,Gregorian Bivolaru, Andrei Gamulea, Aurora Nicolae,dar ºi Popescu-Bãlceºti,Scarlat Demetrescu.etc.Cum însã rãspunsuri la întrebãri cruciale ca;cine sântem?de unde venim?nu pot fi date decât dupã o analizã temeinicã a mai multor discipline,îmi permit sã afirm cã f. puþini oameni cunosc cine sântem cu adevãrat,dar f. mulþi au câte ceva de spus în acest sens.
       O searã bunã.

mr

Citat din: Tayka din  26 Mai 2011, 23:47:36
Eu sincer nu doresc sã intru în polemicã,ºi de aceia pot sã afirm doar cã toate cele expuse de mine aici provin din lucrãrile lui Rudolf Steiner,Gregorian Bivolaru, Andrei Gamulea, Aurora Nicolae,dar ºi Popescu-Bãlceºti,Scarlat Demetrescu.etc.Cum însã rãspunsuri la întrebãri cruciale ca;cine sântem?de unde venim?nu pot fi date decât dupã o analizã temeinicã a mai multor discipline,îmi permit sã afirm cã f. puþini oameni cunosc cine sântem cu adevãrat,dar f. mulþi au câte ceva de spus în acest sens.

Mi-am inceput expunerea cu "Perceptia mea efectiva este...". Nu cred ca este relevanta o lista de lucrari care sa abordeze subiectul topicului, desi as putea sa insir si eu o lista personala destul de lunga (care cuprinde si o parte din cele enumerate de tine). De ce spun acest lucru?

In primul rand subliniez faptul ca fiecare dintre noi suntem unici. Unicitatea noastra este data de experienta  acumulata in baza unui mecanism foarte complex si stufos de alegeri efectiv facute in diverse forme de agregare ale  Creatiei (ca aceste alegeri s-au facut in urma reincarnarilor sau a simultaneitatii fiintei - ramane de vazut).
Alegerile care conteaza sunt acelea care se desfasoara intr-un context efectiv, practic in care spiritul traieste  direct acel a fi.
Sunt sigur ca o parte din autorii unor astfel de lucrari au scris in urma unui cumul de astfel de experiente directe  iar lucrarile lor de o valoare incontestabila. Alta parte a abordat lucrurile dintr-o perspectiva vasta, erudita insa cu o valoare mai scazuta, statistica a profunzimii. Altii pur si simplu au batut campii expunadu-si o serie de pareri personale si, mai mult de atat, au profanat si schimbat sensurile unor valori imuabile de milenii.

In acest hatis exterior de informatii virtuale (pentru ca si cele mai adevarate dintre parerile expuse au o valoare efectiva doar pentru cei care le-au experimentat direct) noi, ca si cititori, suntem la nivelul contactului cu informatia pe care o cautam. Pentru a asimila si insusi efectiv aceasta informatie este imperios necesar ca ea sa treaca, in timp, prin filtrul experientei proprii, sa patrunda prin toate invelisurile omului. Spiritul nu are cum sa interpreteze o informatie din lumea fizica daca aceasta informatie nu este cunoscuta si tradusa de sistemul nervos central. Informatia odata prelucrata fizic este predata spiritului pentru decizie.

Din pacate, astazi, mai toti oamenii sunt prinsi in aceasta capcana a virtualizarii, a senzatiei ca stiu. Ei insisi nu mai cunosc modalitatea corecta de a cunoaste, ajutati din plin si de perspectiva nebuna a sistemului de generalizare, definire si standardizare a tuturor lucrurilor. Acest fapt nu mai permite urcarea vibrationala a spiritului (pentru ca urcarea in vibratia lumii fizice peste un anumit punct duce la o dizolvare a acesteia iar spiritul se pare ca foloseste o alta gama) si automat informatia acumulata ramane la un nivel grosier si superficial. Dovezi sunt peste tot unde te uiti in jur in parerile si reactiile oamenilor.

In ceea ce ma priveste, de-a lungul ultimilor 20 ani, am realizat ca oricate carti as citi nu pot depasi pragul iluziei. De aceea am invatat sa experimentez ceea ce citesc iar in posturile mele pe acest forum am incercat sa am o exprimare cat mai libera si directa ca o sinteza personala a celor asimilate atat virtual cat si efectiv. Si nu a fost un proces usor ci am si gresit de multe ori. Gresesc si acum....dar este singura modalitate de a invata efectiv un lucru: implicarea directa. Stiu ca unii vor spune ca m-am "autodenuntat" si ca nu are valoare ceea ce spun insa o fac doar pentru ca asa au fost programati sa o faca pentru ca vorbeste sistemul prin ei. Cei care inteleg ce zic stiu prea bine cum stau lucrurile.

Nu am pretins si nu pretind ca detin adevaruri general valabile si mai cred ca nici unul dintre noi nu poate pretinde acest fapt din cauzele expuse mai sus. Putem doar sa ne expunem pareri, sa reflectam asupra celor spuse de altii si sa ne croim propriul drum folosindu-ne si de indiciile furnizate de semenii nostri.
Un citat care-mi sitetizeaza modul personal de a vedea lucrurile:
,,Nimeni nu va poate arata mai mult decat ceea ce exista deja, pe jumatate adormit, in zorii cunoasterii voastre.
Maestrul, in umbra templului, nu le impartaseste discipolilor intelepciunea sa, ci mai curand le impartaseste din credinta si din iubirea lui."
Kahlil Gibran

MR-Afirmaþiile tale par a fii doar pãreri personale pentru-cã nu ai dat nici o adresã unde s-ar confirma cele spuse  de tine ºi pentru cã iatã afirmi cã Ego-ul se implicã ºi nu doar asistã, participând efectiv la viaþa produsului  sãu(omul) ba chiar cã este susþinut de C.A.(suflet),care este un alt produs al sãu.De asemeni asociezi Ego-ul cu  omul considerându-le douã entitãþi deºii omul este doar un vehicol în plan material dintr-un scurt episod al unei  entitãþi din planul cauzal.În acest sens îmi permit sã te citez:,,in viziunea ta vezi cele doua "entitati" separate  si automat lipsa de logica a  raportului de legaturi directe dintre ele.''Logic ce legãturi directe ar putea exista  între un biciclist ºi o bicicletã,care atunci când se stricã o aruncã,ºi ia alta,ºi alta ºi aºa mereu.Dacã Ego-ul e  biciclistul,ºi omul vehicolul sãu,bicicleta cum poþi sãi compari cu douã entitãþi egale?

"Perceptia mea efectiva este" faptul ca trupul este doar carne moarta fara sistemul nervos central. Ar fi un vehicol mort din start pentru spiritul care doreste sa-l foloseasca. Sistemul nervos central este un calculator necesar trupului pentru animarea in lumea fizica si se cosntituie ca o interfata necesara spiritului pentru interconectare. Trupul, impreuna cu sistemul nervos reprezinta un vehicol extrem de avansat dotat cu inteligenta artificiala (AI) capabila sa genereze acele "produse". Omul complet este reprezentat de uniunea dintre spirit si trup si acest fapt ma poate conduce sa afirm ca prin accesul in toate planurile (fizic, astral si cauzal) omul, in toata splendoarea sa, nu este doar prizonierul unui plan ci poate atinge indumnezeirea.

In exemplul tau sugestiv eu consider biciclistul ca fiind spiritul si bicicleta Ego-ul? De cand are bicicleta constiinta si pe ce baze?  :)

Toate cele bune.

Tayka

MR-Trebuie sã recunosc cã declarându-þi public faptul cã îþi scri  ideile proprii este într-adevãr un act de mare curaj.Eu recunosac cã m-am ascuns în spatele scriitorilor vremii în acest domeniu neîndrãznind sã formulez pãreri proprii cu atât mai mult în acest domeniu atât de ocultat (aº spune chiar tabu).Deºii este adevãrat ce spui cã ºi aici pe forum se mai nasc uneori idei poate chiar mai mãreþe ca ºi ale lor,ºi de care poate chiar au þinut cont unii dintre ei,sau poate chiar i-au inspirat,(T.V.M.).
Citat din: mr din  27 Mai 2011, 11:36:45
In exemplul tau sugestiv eu consider biciclistul ca fiind spiritul si bicicleta Ego-ul? De cand are bicicleta constiinta si pe ce baze?  :)
Probabil cã nu ai citit atent exemplul :
''Logic ce legãturi directe ar putea exista între un biciclist ºi o bicicletã,care atunci când se stricã o aruncã,ºi ia alta,ºi alta ºi aºa mereu.Dacã Ego-ul e biciclistul,ºi omul vehicolul sãu bicicleta, atunci cum poþi sã îi compari cu douã entitãþi egale?
Acestea fiind spuse ºi observând cã am rãmas singuri pe subiect (deºii ne-a promis ºi Ms.Xanadron implicarea ºi colaborarea domniei sale dar care pare a fi preocupat în prezent mai mult cu/de cele lumeºti) :evil: :-eu mã retrag tiptil..

,,A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.,,
       (sorry.-am uitat autorul acestei expresii celebre-my mistake)