Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cine suntem...de unde venim?

Creat de Urban, 13 Mai 2011, 21:48:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Siberia

Lasand deoparte Biblia si "invatatura crestina" un raspuns simplu ar fi:
Suntem spirite care domiciliaza intr-un corp fizic cautand sa evoluam pana vom putea trece la o alta etapa a calatoriei noastre. De noi depinde sa ne folosim de corpul fizic ancorat in lumea fizica in care traim in asa masura incat sa putem evolua pe plan spiritual pentru a trece la etapa urmatoare sau sa ne lasam controlati de dorintele corpului nostru fizic si de materialismul lumii inconjuratoare in asa masura incat sa ramanem sclavii propriilor noastre trairi materiale fara sa putem evolua spre ceea ce ar trebui sa devenim.
Nu vin cu pasaje nici din Biblie, nici din publicatiile altor eruditi cercetatori fiindca pentru intrebari profunde fiecare trebuie sa caute raspunsul inlauntrul lui. Raspunsul la intrebarile: cine suntem... de unde venim ? difera de la individ la individ, in functie de cultura lui, de experientele lui acumulate, de modul de gandire si de ceea ce simte (daca simte).
Cat despre religie, ea mai mult incurca decat descurca itele cunoasterii.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tzipi

Citat din: Siberia din  15 Mai 2011, 15:40:05
Suntem spirite care domiciliaza intr-un corp fizic cautand sa evoluam pana vom putea trece la o alta etapa a calatoriei noastre.

Si daca "etapa urmatoare' e doar etapa dezintegrarii corpurilor subtile , pe rand, in timp ( de unde si iluzia vietii dupa moarte )  Adica exact la fel cum se dezintegreaza corpul fizic : pe rand si in timp.
Simplu : plutim in astral, in eter, in alte dimensiuni, in ce vreti voi, pana cand se termina dezintegrarea corpurilor subtile. Si sa zicem ca ramane esenta nuda ( aia care o folosesc si ET din Programul Terra ) : care probabil sa va reintegra in oceanul panspermiei, generator de viata in universul asta ( in cazurile fericite in care nu vom fi folof=siti, reincarnati de catre ET ) .
Sau poate se dezintagreaza si aia, mai stii ?

Eu dovezi ca am trece mai departe, am face si am drege dupa moarte, n-am gasit ( decat tot astea cu folosirea - reciclarea de catre ET, insa invelite in forma mistica ). Daca voi aveti dovezi, nu va sfiiti sa le puneti pe aici ...

Siberia

#17
Eu incerc sa inteleg ce vrei sa zici:
Citat...se termina dezintegrarea corpurilor subtile. Si sa zicem ca ramane esenta nuda...care probabil sa va reintegra in oceanul panspermiei...Sau poate se dezintagreaza si aia, mai stii ?
Poate e din cauza ca ma doare capul prea tare la ora asta... sau poate vrei sa mai adaugi niste detalii sa inteleg si eu ?!
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tayka

#18
Citat din: Siberia din  15 Mai 2011, 15:40:05

..Cat despre religie, ea mai mult incurca decat descurca itele cunoasterii.
Foarte corect Siberia-ca de obicei o analizã lucidã ºi fãrã prejudecãþi.

Citat din: Cautatorul din  15 Mai 2011, 15:30:08
Apropo de invierea trupului material:
..Probabil a avut loc o modificare a trupului... nu putem decat sa ne dam cu presupusul.
Pãi dacã ne dãm doar cu presupusul nu cred cã vom reuºii sã aflãm nici odatã cum va rãmâne cu judecata de apoi la care e musai sã '' înviem ºi sã ne reîntrupãm ''.
Eu cred în existenþa unui MARE CREATOR-ªi sînt ferm convins de existenþa LUI/ LOR.Dar nu pot sã înþeleg cum unii din confraþii mei mai cred ºi acum în 2011 cã Josua,fiul Mariei care se auto-declarã a fii fiul omului ar putea sã-i ducã în ceruri ºi sã-i facã fericiti,când el sãracul nu ne-a putut lãsa nici mãcar un cuvânt scris de mâna lui ''dumnezeiascã''.Sau dacã nu ºtia sã scrie sã ne fi lãsat mãcar un semn al trecerii lui prin astã lume,un semn indestructibil pe care sã îl putem vedea ºi sã credem în el cu toþii.Nu era mai simplu?,numai cã atunci din ce mai mai trãiau..cohortele de popi,rãspopi,protopopi etc,etc.Ce ni se spune despre Mesya;cã a umblat pe apã ºi nu s-a udat(sâk!),cã a blestemat un biet pom(mãslin),cã le-a rãsturnat tarabele vânzãtorilor,cã a ºtiut cã va murii dar sa fãcut cã nu ºtie,pãi aºa procedeazã oare stãpânul ºi creatorul acestei lumi?
Se încurcã el oare în nimicniciile vieþii, luîndu-se la pãruialã cu toþi cei care nu vor sã-l asculte?Daþi-mi voie mai de grabã sã cred cã acest Isus era ca un  copil naiv cu toane care se credea Superman ºi dãdea în istericale dacã nu faceau toþi cum zicea el ºi care suferea de un complex mesianic.
-Din pacate, oricât s-au strãduit creºtinii, n-au reusit in 2000 de ani nici mãcar sã falsifice credibil  sursa, ce sã mai vorbim de descoperirea uneia autentice care ar fi fost de importanþã capitalã pentru ei...
-N-aº fi prea încântat sã fiu vreodatã membrul unui grup al cãrui simbol e un ins crucificat ºi bãtut în cuie pe douã lemne...
-Am început sã venerez soarele,cãci spre deosebire de alþi zei,sfinþi etc.Eu pot sã vãd soarele!. E acolo pentru mine în fiecare zi. Iar lucrurile pe care mi le oferã sunt destul de evidente tot timpul: cãldurã, luminã, hranã, o zi minunatã. Nu este niciun mister, nu îmi cere bani, nu trebuie sã mã îmbrac special,sã mã tot rog,sau sã mã inchin lui.EL,soarele este cu adevãrat, prietenul ºi Dumnezeul meu.Asta nu înseamnã însã cã voi înfinþa o nouã religie,ºi cã îi voi obliga ºi pe ceilalþi sã venereze soarele!!!...
-Biserica creºtinã este o farsã fundamentatã pe o fantezie. Cine doreºte o confirmare despre cât de uºor pot fi controlate masele nu trebuie decât sã priveascã miliardele de oameni care au adorat de-a lungul timpului un basm inventat acum 2000 de ani de niºte oameni în robe negre.
-Dacã nu ºtiþi dar vreþi sã aflaþi adevãrul despre cine a scris cu adevãrat biblia despre cine sântem ºi de unde venim-amãnunte aici;
http://forum.lovendal.net/religii-spiritualitate-si-paranormal/adevarul-despre-religii-si-despre-cine-a-scris-cu-adevarat-biblia/msg2134/#msg2134
     O searã plãcutã tuturor.



Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

arckadii

Tayka, din cele scrise mai sus de tine, nu pot sa-ti spun decat ca dovedesti ca esti un ignorant care da dovada de multa ipocrizie. Ori asta ori pur si simplu nu ai gandit coerent cand ai scris ultimul mesaj.
Am si eu cateva intrebari pentru tine:

-Daca tu crezi in existenta unui mare creator asa cum spuneai mai sus cum se face ca dai exemplul ala pueril cu Soarele?
-Daca tu n-ai priceput ce a facut Iisus aici si te-ai limitat doar la minunile legate de planul material pe care le-a facut, crezi ca El nu a facut nimic altceva? Ce te face sa fii atat de sigur?
-De ce as crede "adevarul" scris intr-un blog de mana a doua cand toate dovezile palpabile gen Biblie, Coran, etc. sunt mult mai clare, mult mai demne de incredere si mult mai vechi si mai dezbatute?
-De ce te crezi atat de special incat crezi ca pentru ca TU nu vezi ceva, acel ceva nu exista?

Astept raspunsurile tale.

Ark

padme

#20
Textul de pe blog este preluat dintr-o carte, autorul nu da numele, posibil David Icke "secretul suprem" - cum spune cineva mai jos. Eu am citit cartea da' nu mai imi amintesc...

Citat din: arckadii din  15 Mai 2011, 19:04:33
-Daca tu n-ai priceput ce a facut Iisus aici si te-ai limitat doar la minunile legate de planul material pe care le-a facut, crezi ca El nu a facut nimic altceva? Ce te face sa fii atat de sigur?

Cum ar fi? Si pe tine ce te face sa fii asa sigur?
Daca vrei, in timp ce astepti raspunsurile lui Tayka.

Citat din: arckadii din  15 Mai 2011, 19:04:33
toate dovezile palpabile gen Biblie, Coran, etc. sunt mult mai clare, mult mai demne de incredere si mult mai vechi si mai dezbatute?
Da, sunt dovada a ceva, inca nu-mi dau seama a ce anume!

arckadii

Multumesc, dar astept sa vad ce spune Tayka:)

Ark

andrei

    Salut Ark!
Nu ca doresc sa ma amestec in aceasta polemica,insa daca iti expui parerile pe un forum,e de asteptat sa le si sustii  in fata tuturor celorlalti colegi.Altfel iti recomand calduros messenger-ul.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Tayka

Citat din: arckadii din  15 Mai 2011, 20:31:20
Multumesc, dar astept sa vad ce spune Tayka:)

Ce sã mai pot rãspunde la o asemenea gândire îndoctrinatã;Dacã ai fãcut-o pentru vreo primã dela episcop te înþeleg sântem în crizã ºi ori ce bãnuþ e bine primit,chiar ºi..arginþii  :wink:.
Citat din: arckadii din  15 Mai 2011, 19:04:33
-Daca tu crezi in existenta unui mare creator asa cum spuneai mai sus cum se face ca dai exemplul ala pueril cu Soarele?
Acela este doar un exemplu ºi nu cred a fi pueril deloc,depinde doar de capacitatea fiecãruia de al înþelege.Stai însã liniºtit în umbra religiei tale,cãci dupã cum gândeºti vei avea nevoie de ea încã mulþi ani. :? :roll:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

socrate

Suntem evident,
CitatSuntem spirite care domiciliaza intr-un corp fizic
si de asemenea,evident, venim dintr-un "corp" SPIRITUAL daca tot suntem SPIRITE,de buna seama prin intermediul unui "corp(trup) materiala" (carnal) daca REALITATEA,confirma,e de crezut,avem parte de acesta posibilitate actuala de "manifestare" a spiritului.
Si ce rezolva aceste doua,oarecum....ridicole intrebarii!?,de unde vine BINELE si RAUL? raportat la cele doua entitati Zeita Mama,Spiritul Matern (Ideologia Matriarhala),Epoca de Aur a Umanitatii sau zeul mascul tata,spirit patern (ideologia patriarhala) epoca Nedreptatii Sociale,sclavagismul barbar, mediu,modern.
Altfel spus,eligibil Rtional-Logic,cine suntem si de unde venim(ce caracter mostenim),rezulta din comportamentul sociala individual cit si de grup,cretini,musulmani,iudaici etc..,ce tine de spiritul patriarhal si odioasa'i guvernare,bine delimitata istoric si faptic in timp si spatiu
Mai putin pe acest forum,se discuta,ma mira faptul,despre amploarea "miscarii feministe",Spiritul Matern,in Europa tarilor Rtionaliste si in Lumea cu o educatie preponderent Logica,astfel se discuta aprig "argumente" pro-contra,referitor la cele doua IDEOLOGII de VIATA diametral opuse,se intelege,in sensul de unde VENIM,ce si cine a spus despre acesta VENIRE si care este VENIREA REALA,NASTEREA MATRIARHALA 'au creerea patriarhala,daca VIATA SOCIALA este un chin sub guvernarea "legii patriarhale",tot asa a fost si sub Guvernarea Dreptatii Matriarhale?,etc..

@arckadii,ce desemneaza acest "verset" patriarhal-cretin?
CitatInsereazã citat
Tayka, din cele scrise mai sus de tine, nu pot sa-ti spun decat ca dovedesti ca esti un ignorant care da dovada de multa ipocrizie.
ca esti prost crescut..? si ca de vina nu esti tu,ci imbecilul d/zeu taicatu,de te'a educat in spirit-dogmatic absolut (din perioda inchizitiei ibecilului de tat'tu cu fiisu si sfintul duh).
Tayca,a elogiat SOARELE pt.binefacerile  SALE INCONTESTABILE,dar sfinta treime patriarhal-cretina ce a facut BINE pt.OMENIRE!?,sclavagism,inchizitie,CRUNTA NEDREPTATE-SOCIALA etc..scrie...ipocritule despre binefacerile patriarhale si patriarhal-cretine sa te auzim,despre cum a venit contrafacutul mesia ordinar si a spus impertinetul:sa nu credeti ca am venit sa aduc "pacea" ci sabia,2 impotriva a 3 si viceversa,adica dezbinare incepind din familie si terminind in societate,REALITATEA CONFIRMA,impostorul..unde sa pomenit...!?, imbecilul "pace" fara a fi RESPECTATE PRINCIPIILE DREPTATII....

PS.
Rog colegii sa ma scuze,dar asta ma scos din sarite cu "argumentarile" lui dogmatice,fara vre'o proba Logica sau ceva care sa tina TOT  de STIINTA cum ar fi ISTORIA



Cautatorul

#25
Pentru cine nu stie in ce cred crestinii ortodocsi le reamintesc:

"Cred intr-Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.

Si intr-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, Unul nascut, Care din Tatal S-a nascut, mai inainte de toti vecii.

Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut nu facut, Cel de o Fiinta cu Tatal, prin Care toate S-au facut. Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire, S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara si S-a facut Om.

Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pilat din Pont, si a patimit si S-a ingropat, si a inviat a treia zi, dupa Scripturi.

Si S-a suit la ceruri, si sade de-a dreapta Tatalui.

Si iarasi va sa vina cu slava sa judece vii si mortii, a Carui imparatie nu v-a avea sfarsit.

Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul, Care din Tatal purcede, Cel Ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prin Prooroci.

Intr-Una sfanta, soborniceasca si apostolica Biserica. Marturisesc un Botez, intru iertarea pacatelor.

Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie. Amin"

Este exact la tema subiectului.

In concluzie Dumnezeul crestinilor este un Dumnezeu care exista dintotdeauna si inaintea universului nostru. Nu este un zeu, sau o civilizatie avansata care a aparut in acest univers impreuna cu acesta. Dumnezeu este mai presus de acest univers.

Exista marturii ortodoxe cum ca inainte de aceasta lume au existat multe milioane de alte lumi si universuri.
"Ce Dumnezeu este de la Adam?"  

Ascultati de la minutul 5:50 la:
http://www.youtube.com/watch?v=Ljx0ggiA0rg
si veti afla multe chestii interesante legate de universul nostru...

Daca tema acestei discutii este o intrebare: "Cine suntem ... de unde venim?" atunci raspunsul meu este:

Eu sunt crestin-ortodox, venim de la Dumnezeu si ne intoarcem la Dumnezeu.
Considerati asta ca o marturisire publica. Vad ca multi nu folosesc argumente ci atacuri la persoana, mai ales ca dovedesc ca ataca un domeniu necunoscut lor. Nici macat Biblia nu au citit, si acuza crestinismul la un loc pentru inchizitie si alte lucruri din istorie pentru faptele catolicilor.

Eu am terminat discutia pe aceasta tema iar opinia mea este mai sus. Nu va obositi sa-mi raspundeti personal, ca pe tema asta a  forumului nu mai intru sa vad ce raspunsuri s-au dat.  Ok sunt inapoiat dar: "Asa cum cei care nu aud muzica li se par nebuni cei care danseaza, asa si cei religiosi li se par ilogici si irationali si nebuni celor care n-au cunoscut niciodata pe Dumnezeu in inima lor".

Arhanghelul

Citat din: Tayka din  15 Mai 2011, 17:56:45
...
-Dacã nu ºtiþi dar vreþi sã aflaþi adevãrul despre cine a scris cu adevãrat biblia despre cine sântem ºi de unde venim-amãnunte aici;
http://forum.lovendal.net/religii-spiritualitate-si-paranormal/adevarul-despre-religii-si-despre-cine-a-scris-cu-adevarat-biblia/msg2134/#msg2134
     O searã plãcutã tuturor.


Foarte bun link-ul ...  :evil: ... pacat ca au bagat si mere in salata de muraturi ... au compromiso ...

http://www.youtube.com/watch?v=B1RIGPYpbSM

... si in legatura cu imperecherea ... eu stiam ca nu poti fi preot de mir daca nu esti casatorit (cu o femeie) ... deci unde este lipsa de energie ... 

http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10349

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

arckadii

#27
Citind mesajele de pe forum am sperat ca Tayka sa se poata ridica macar la nivelul unei conversatii pertinente care sa incerce sa-mi demonteze macar convingerile (asa cum face orice semi-ateu adevarat:) ). Am primit insa mult mai putin in aceasta directie decat ma asteptam. Pacat.
In ceea ce priveste ce a spus cel care si-a luat numele de socrate nu pot sa spun decat ca mie mi-ar fi rusine sa ma manifest asa. Ai mari frustrari baiatule. Nu te obliga nimeni sa crezi ceva, dar ce anume te face sa fii atat de vulgar cand vorbesti despre Dumnezeu?
Nu inteleg de ce te-ai bagat in discutie pana la urma. E clar ca nu ai nici macar o urma de abilitate intelectuala care sa-ti permita sa accepti si altceva fata de credinta ta limitata in cele sfinte.
Nu ai inteles ce a vrut Iisus sa faca pentru noi si ce a facut, asta e clar. Dupa cum, ca sa revenim la topic nici nu ai habar de ce esti pe pamant, de unde vii si cine esti de fapt.
Imagineaza-ti un crevete intr-un borcan cu apa tulbure, borcan inchis care este aruncat intr-un ocean imens plin cu locuri frumoase si zone in care primesti hrana. Din cand in cand mai interactionezi cu cineva care iti spune ca langa tine e un loc superb in care poti gasi tot ce vrei si sa fii fericit. Si tu incepi si injuri si faci ca toti dracii, ca tu te rogi la capacul borcanului, pentru ca uneori el se deschide si primesti de mancare.
Cam asa esti tu. Si e datoria mea, ca si CRESTIN sa-ti spun ca ar trebui sa iti reconsideri atitudinea, iti face rau.
Rolul nostru in viata este doar schitat daca vreti. Avem datoria, in primul rand pentru noi, sa evoluam si sa ne indreptam spre Dumnezeu. Ideea de baza cred ca a fost ca noi sa nu trebuiasca sa trecem prin viata asta. Totul a plecat de la "pomul cunoasterii". Acum avem un test de urmat. Fiecare. Suntem sau nu fiintele pe care Dumnezeu le-a proiectat? Drumul ni-l alegem singuri. Destinatia este aceeasi.

Ark

StarDust

Citat din: arckadii din  15 Mai 2011, 19:04:33
Tayka, din cele scrise mai sus de tine, nu pot sa-ti spun decat ca dovedesti ca esti un ignorant care da dovada de multa ipocrizie. Ori asta ori pur si simplu nu ai gandit coerent cand ai scris ultimul mesaj.
.....
Ark

Arckadii, scriind cele de mai sus, ma mir ca mai asteptai un raspuns de genul:

Citat din: arckadii din  16 Mai 2011, 05:22:27
Citind mesajele de pe forum am sperat ca Tayka sa se poata ridica macar la nivelul unei conversatii pertinente care sa incerce sa-mi demonteze macar convingerile .....
Ark

Reveniti la subiect si respectati-va unii pe altii!

Alte nelamuriri sau reclamatii pe PM.

În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

@Lex

#29
ehe, ca MAAAAARE adevar a zis Tayka mai sus si EXACT aceeasi credinta o am si yo.Arkadi daca tu esti adeptul unei religii, nu trebuie sa arunci cu pietre in Tayka pt. ca el nu este si dai dovada ca te asemeni cu  ''credinciosii'' de acum cateva mii de ani care credeau evident in niste MINCIUNI bine orchestrate de niste 'baieti destepti'. Toate religile PROVIN din Summer.Eh, acolo au aparut cateva miiiiiiii de religii la inceput si daca iti vine sa crezi fiecare  credea in CE VROIA EA(ai fi uimit sa vezi fiecare religie in ce credea >google.ro<) :p dar incet, incet s-au transformat in astea mari care le stii si tu in ziua de azi si pe care nu le enumar acum.Problema stii care e, ca la 'inceputul inceputului' OMUL   CHIAR  a venerat SOARELE(asta e marea surpriza). Dumnezeu e iubire , e lapte si miere dar EL te pedepseste daca nu faci cum zice EL si daca treci de cuvantul Lui din Biblie e vai si amar de fundul nostru pacatos.Chiar ieri venise popa cu botezu la usa mea si nu am vrut sa-i dau drumul pt. ca m-am gandit:stai asa frate, Dumnezeu e atotputernic DAR sa vezi : ARE NEVOIE DE BANII MEI??!?!e penibil sa crezi ca legatura dintre mine si Dumnezeu trebuie facuta de biserica si de un om(popa) care are mai multe pacate ca mine dar in fine, am deviat de la sub. aa si inca ceva, de ce Dumnezeu  a obosit in a-7-a zi dace EL a facut tot Universul asta si e ATOTPUTERNIC ?!?!?!?  asta asa ca sunt curios ce spune Arkdii si cu asta inchei si eu subiectul asta.