Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Dungeons and Dragons

Creat de TurnusX, 14 Aprilie 2006, 00:29:23

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

TurnusX

Am sa vin cu o propunere unica. Am nevoie de ajutor asa ca voi lansa chestia asta.
  De ceva timp ma tot chinui sa citesc documentatia "Dungeons and Dragons". Pentru aceia dintre voi care nu stiu despre ce este vorba, va spun ca este un "pen & paper rpg", un joc RPG purtat pe foi de hartie. Cum decurge o partida ... se strang 5 amici, fiecare avand un set de reguli, un creion si cateva coli de hartie. Unul dintre ei ia rolul de "Dungeon Master" adica cel ce dicteaza cursul aventurii iar restul sunt aventurieri (nu ca aia din manele care fug dupa femei proaste). Si distractia incepe.
  Pentru cei ce doresc detalii, pot oferi usor documentatia.
  Eu ma gandeam sa creez un astfel de joc (pentru ca in Romania nu exista asa ceva iar cea mai apropiata versiune se chema Piticot sau Bunul Gospodar, niste aberatii :) ) dar bazat pe universul din "Picnic la marginea drumului". Din nou, pot oferi cartea cu imprumut.
  Prin urmare, am nevoie de 4 minti bolnave dupa SF, un artist grafic si de cat mai multi testeri pentru varianta beta a jocului. Cei ce sunt interesati sa depuna efort, fara recompensa, sunt rugati sa posteze aici.
  In cazul in care jocul dovedeste ca poate fi comercializat, 50% din castiguri vor fi donate RUFON.
  AM ZIS!

Skywalker

Mi se pare interesanta ideea jocului. Insa as dori sa fii mai bogat in detalii.
Cum vrei sa fie jocul: Un RPG 3D? Sau ceva mai simplu?

Si versiunea clasica a jocului, cu cei 5 jucatori care-si iau o foaie de hartie se poate juca si de la distanta? Ex. informatiile sa se transmita intre jucatori prin m.p., e-mail, etc
  Mai intai de toate vreau sa stiu toate regulile jocului, detaliate. Daca le poti scrie aici, ti-as fi recunoscator.

Iar despre partea de creere a jocului,... nu sunt programator, dar ma pricep la creat de imagini virtuale. Aici iti pun si o imagine pe care am creat-o cu ceva timp in urma. Poate te inspira...

TurnusX

Ceea ce doresc sa creez este chiar versiunea clasica, pe foi de hartie si cu creioane. Din nefericire documentatia pentru dungeons and dragons are 6000 de pagini si nu o pot posta aici.
Cand zic ca vreau sa creez jocul, vreau sa zic ca vreau sa il creez de la zero. Adica in momentul asta am niste idei conturate, in mare despre produsul final insa nimic concret si mai rau nimic scris pe o foaie de hartie.

Tot ceea ce am pana acum este asta:

Cu totii am vazut fulgerul in dimineata aceea. Cu totii am spus ca am auzit si tunetul ce i-a urmat. Nimeni insa nu mai poate spune cat de puternic a fost. De fapt cred ca nimeni nu l-a auzit. Asemenea unui vis incolor mintea noastra a colorat la trezirea din soc tunetul.
[...]
Din ultimele rapoarte ZONA a ajuns la 500.000 de km2 . Ce este ZONA ?, o sa intrebati! Cel mai urat cosmar al omenirii. Un taram ce nu lasa pe nimeni sa treaca fara sa plateasca o taxa imensa. ZONA este vie iar noi cei ce incercam sa o lasam fara bogatiile ei suntem pedepsiti constant. Moartea este cel mai mic pret pe care ZONA il cere.
Cei mai multi au ignorat la inceput avertismentele noastre, ale localnicilor, asa ca mai mult de jumatate dintre aventurierii, curiosii sau nebunii care au intrat in ZONA nu s-au mai intors si nimeni nu a mai auzit nimic de ei. Chiar si oamenii de stiinta au fost ingroziti de ea asa ca au creat un zid de protectie permanent in jurul ei. Au adus politisti si soldati, oameni ce sunt in stare sa iti planteze un glont in cap daca faci fie si un pas peste linie. Curiozitatea umana insa invinge orice bariere. Oamenii de stiinta ar da orice ca sa afle ce se petrece dincolo. Guvernele se zbat sa obtina in secret tehnologie de dincolo. Aici intram noi, stalkerii, in scena.
[...]
Cine suntem noi ? Ne place sa ne numim copii ZONEI, o mama severa ce ne pedepseste chiar si la cea mai mica abatere. Unii dintre noi putem uneori vorbi cu ea, altii ne strecuram cum putem mai bine fara a ne face observati dar cei mai multi ii urmeaza pe acestia oferindu-si cunostintele in schimbul unei parti din prada.
[...]
In general misiunea unui stalker este sa intre in ZONA, sa recupereze ce poate si sa se intoarca la un dealer care cumpara marfa adusa. In ultima vreme insa am auzit de stalkeri ce duc turisti in ZONA. Sunt calauzele turistilor cu prea multi bani si prea putina minte ce isi inchipuie ca pot merge in ZONA la un picnic.
[...]
Blestemata fie ZONA caci blestemati suntem si noi, copii ei.

Interviu luat unui stalker,
01.04.2012

Skywalker

Bun, povestea de mai sus s-ar potrivi foarte bine la intro.

Acuma sa vedem mai departe despre ce e vorba. Nu trebuie sa scrii aici toate cele 6000 de pagini, dar macar regulile de baza ale jocului si de unde pana unde se poate creea un scenariu nou. Ca ai zis ca ai nevoie de minti innebunite dupa SF.

Ai mentionat la inceput, ca jocul pe care  vrei sa-l creezi ii ceva de genul Piticot sau Bunul Gospodar. Asta inseamna ca se joaca cu niste pioni pe o tabla si niste zaruri, nu. Pentru mine nu ar fi asa de complicat sa creez o tabla de joc.

Jocul Bunul Gospodar este de tip Monopoly. Deci si  dungeons and dragons vrei sa fie tot asa?
Adica sa ai un set de bani cu care sa vinzi/cumperi?

apokryphos

Citat din: TurnusX din  15 Aprilie 2006, 10:43:40
In general misiunea unui stalker este sa intre in ZONA, sa recupereze ce poate si sa se intoarca la un dealer care cumpara marfa adusa. In ultima vreme insa am auzit de stalkeri ce duc turisti in ZONA. Sunt calauzele turistilor cu prea multi bani si prea putina minte ce isi inchipuie ca pot merge in ZONA la un picnic.

TurnusX,

Asta suna aproape de "Picnic la marginea drumului" de Arkadi si Boris Strugatki, o carte sf excelenta, de altfel. Exista si un joc in productie bazat pe roman. Vezi la: http://www.stalker-game.com/.

A.

Skywalker

Ce poate sa se scrie despre un joc in 6000 de pagini?  :? Dar, ma rog, daca atatea pagini are, ce sa mai zic.
  Ideea cu  "Picnic la marginea drumului" iti apartine tie sau ai preluat-o? Zic ca ar fi mai bine sa avem o idee originala. Nu trebuie sa ne indepartam insa prea mult de esenta picnicului de la marginea drumului.

TurnusX

Asta chiar este picnic la marginea drumului, apokryphos. Este versiunea pen and paper a jocului. Stiu deja de 2 ani de proiectul ucrainienilor cu stalker, the game.
Skywalker, fii atent aici. Citeste cartea. Dupa ce citesti cartea iti pot explica exact la ceea ce ma refer. Uite un exemplu pentru modul in care s-ar juca jocul. Retine ca nu ai decat o carte de reguli, o foaie de hartie pe care este descris personajul tau si un creion.
Exemplu:
DM(Dungeon Master, ala care conduce jocul): te afli intr-o cladire pentru procesarea laptelui dezafectata.
Tu(Jucator): Ma uit in jur si incerc sa identific ce se afla acolo.
DM: Vezi o serie de utilaje vechi al caror scop nu il intelegi. Observi o lumina in spatele unuia.
Tu: Ma apropii sa vad de unde provine lumina.
DM: Te apropii si printre utilaje vezi o bila cu diametrul de 10 cm.
Tu: Incerc sa iau bila.
DM: Ridici bila si din spatele tau se aude un sunet vag.
Tu: Ma intorc si ma uit sa vad ce face zgomot.
DM: Observi un ofiter de politie care scoate arma.
Tu: Scot arma si trag inspre el.
DM: (dupa ce arunci niste zaruri pentru a vedea daca ai lovit sau nu) Ai lovit si iei 4 HP(Hit Points = puncte de viata). (DM arunca niste zaruri) Esti lovit si pierzi 6 HP. (... Dupa mai multe aruncari) Ofiterul e lovit pentru 3 HP si moare.
Tu: Ma duc la cadavru si cercetez echipamentul.
DM: Cadavrul are o masca de oxigen, un AK-47 si 3 incarcatoare cu gloante 7.65 mm.
Tu: Iau doar masca de gaze si gloantele.

etc. etc.

Jocul este de fapt un dialog intre jucatori si DM sau doar intre jucatori. Imi este greu sa va explic conceptul fara a juca un joc cu voi.
Partea dificila in conceptia jocului este de a stabili fiecare parametru: ex: cat de bine vezi/auzi in intuneric, cata viata are inamicul, ce sansa ai tu sa iti lovesti inamicul etc.

Continuati sa puneti intrebari, voi incerca sa raspund, poate va mai imbolnavesc pe cativa si reusesc sa imi indeplinesc visul.

nemo

Varianta cu pm-uri pare cea mai interesanta ! .Stalkerul  Redrick Schuhart nu avea decit citeva pietre in buzunar .

nemo

apokryphos,
Sunt revoltat ! . Ce vad pe linkul tau ! . Un extraterestru . Unde ai vazut in "Picnic ..." extraterestrii ? . Unde e misterul  Zonei ? . Unde e indiferenta superinteligentei ?.
3D-ul si doom-ul distruge sufletul . Tipi aia la costum au stricat tot farmecul .
Deci pm-uri sau foaie scrisa .

Skywalker

Haideti atunci sa jucam pe p.m. un astfel de joc. S-ar aduna in mod sigur 5 jucatori.

apokryphos

Citat din: nemo din  18 Aprilie 2006, 10:22:20
apokryphos,
Sunt revoltat ! . Ce vad pe linkul tau ! . Un extraterestru . Unde ai vazut in "Picnic ..." extraterestrii ? . Unde e misterul  Zonei ? . Unde e indiferenta superinteligentei ?.
3D-ul si doom-ul distruge sufletul . Tipi aia la costum au stricat tot farmecul .
Deci pm-uri sau foaie scrisa .

nemo,

Sa nu-mi spui ca te asteptai ca jocul respectiv sa arate ca in Tarkovsky. A dying breed, my friend. A dying breed... :-)

A.

nemo

Nu ... nu ca in ... Tarkovsky ! Ca in fratii Strugatki

TurnusX

Wow, ce vad eu aici. Maniaci stalker. Clar! Trebuie sa ma intalnesc cu voi. Cu sky ma intalnesc in timisoara, cu restul unde? voi lansati invitatia si in limita timpului meu de muncitor de 12 ore cu 12 ma voi intalni cu voi.

NeOm

Va pot ajuta si io cred  :-D cunosc destule programe de grafica ,in fine cam cu asta lucrez ,sunt student la arhitectura . :wink:

kitzkhan

salutare, daca vreti se poate juca si pe forum, in linkul de mai jos aveti un forum unde am jucat o aventura( dar in stilul texas)
vroiam sa incepem si una sf dar s-a amanat, daca vreti pot sa dezvolt subiectul, iar carti de d&d sunt tone

http://rp.storygames.org/categories.php