Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Seismul din Japonia (11.03.2011) - consecinte, evolutii

Creat de Xanadron, 16 Martie 2011, 22:36:49

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Xanadron

Deschid topicul asta util, cred eu, desi sintem la o distanta... suficienta, dupa unii, de Japonia si contaminarea radioactiva deja evidenta si extrem de serioasa din jurul centralei nucleare Fukushima.
L-am pus in sectiunea asta a forumului, fiindca sint convins ca-i vorba de un eveniment provocat de o anume factiune a PTB. :-(
OK, asta-i poate doar parerea mea (desi e si-a altora). In orice caz, orice informatii venite din surse credibile cred ca sint utile - nu de alta, dar, ca si in cazul Cernobil din 1986, un dezastru deja considerat de mai mici proportii, canalele oficiale au mintit cu nerusinare.
Chestie ce pare sa se repete si de asta data, in parodia democratica actuala - cu nimic deosebita in unele domenii, precum se vede, de secretomania sovietica:

http://blogs.nature.com/news/thegreatbeyond/2011/03/exclusive_governments_withhold.html

Iata si-o diagrama/harta de ultima ora a nivelului - deja alarmant - al radiatiilor din zona:



Comentariul unui specialist (usor de inteles si de... nespecialisti in lb. engleza):

Keep in mind that although at the 400 Km mark (~240 miles), radiation levels are only (61-81 nGy/h), this is "per hour"! Exposure is cumulative. Those living there for only 3 more weeks, could be exposed to 30,744 - 40,824 nGy. Which is 4-5Xs the current "ground zero" per hour exposure.
And if there is a full melt-down? Well, whole new ballpark.


Alte opinii alarmante,despre pericolul iradierii masive provocate de expunerea a 600.000 bare de uraniu consumat, depozitate la Fukushima-Daiichi - specialistul Arnie Gundersen numind deja dezastrul nuclear japonez "un Cernobil pe steroizi" in cazul unui "melt-down": :|

Perhaps the most underreported and deadliest aspect of the three explosions and numerous fires to hit the stricken Fukushima nuclear reactor since Saturday is the fact that highly radioactive spent fuel rods (600.000 !!! :-o) which are stored outside of the active nuclear rod containment facility are likely to have been massively compromised by the blasts, an elevation in the crisis that would represent "a Chernobyl on steroids," according to nuclear engineer Arnie Gundersen."

De eventuala necesitate de relocare (unde oare?) a circa 25 de milioane de persoane din zona posibil a fi serios afectata de radiatii nu mai vorbim...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

darksid3

O eventuala explozie nucleara (la Cernobal a fost o explozie termica) ar fi apocaliptica. Sunt si celelalte reactoare in jur plus o gramada de materiale radioactive. Nu vrea sa ma gandesc ce se va intampla.

O mica intrebare de profan: Ce inseamna PTB???
11.11

Xanadron

Scuze pentru abrevierile confuze :-D - PTB sau tPTB ("the Powers That Be") e un acronim mai rar utilizat pe siturile romanesti.
Care desemneaza de obicei (pe siturile "conspirationiste" anglofone cel putin) o "putere din umbra" - iesita de sub orice control oficial, fie el doar formal.

O definitie p-aproape:
http://www.chatslang.com/abbreviation/ptb

Description: Refers to power or authority that is out of your control.
Example: "After I send my resume to the company, I'll just have to wait for the PTB to make a decision."


P.S. ontopic: pentru o apocalipsa... ecologica e suficienta si o explozie termica - de fapt nu despre pericolul unui proces de fisiune exploziva e vorba-n Japonia, ci "doar" de raspindirea in atmosfera a diversilor izotopi, dupa exploziile provocate pina acum de acumularile de hidrogen sub presiune, consecutive racirii de urgentza a barelor de uraniu cu apa de mare.
Cu sau fara un "nuclear melt-down" (produs si la Cernobil in '86 si care nici el nu-i o explozie gen Hiroshima) - a carui definitie-i aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_meltdown
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

padme

Pai si tu ce ai vrea sa-ti spuna? "Bate vantul dinspre Japonia, cumparati-va umbrele". Celor care au lucrat in centrala de la Cernobal li s-a spus ca-i protejeaza costumele! Si s-au dus linistiti - dupa aia s-a declansat iadul, cand au inceput sa se imbolnaveasca si s-au dumirit cam despre ce este vorba. La astia din Japonia le-au dat masti pt gripa! Noua ni se spune ca ... sa stam linistiti ca nu ajunge pana aci!
Unde ne putem duce in afara de planeta asta??

Siberia

Eu am o mica nelamurire... Care a fost contaminarea radioactiva dupa incidentul nefast de la Hiroshima ?
Nu de alta, dar ma asteptam sa treaca cel putin 10 ani pana cand in zona s-ar mai fi aventurat cineva... cand colo japonezii s-au pus pe treaba imediat sa refaca orasul si dupa 10 ani, nivelul populatiei orasului a revenit la cel care fusese inainte de august 1945...
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

darksid3

Multumesc pentru lamurire.

Nu stiu daca poate fi elaborata o schema de scenarii, variabilele fiind numeroase si precedentul (Cernobal) fiind deja un foc de artificii pe langa potentialul enorm al centralelor japoneze.
Ca fapt divers, am aflat ca, la Cernavoda se alimenteaza de 3 ori pe saptamana cu combustibil radioactiv, in timp ce, la Fukushima, o data pe an. Deci e vorba de foarte mult combustibil care acum este incontrolabil.

LE: Poate alimentatia specifica i-a facut pe japonezi sa prospere din nou  :roll:
11.11

Xanadron

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

comisarul

S-a adus in discutie guvernul din umbra.Puneti-va si alta intrebare:Nu cumva a fost si un test atomic subteran?Spun asta deoarece japonezii au aproape zilnic cutremure.

darksid3

Acolo sunt zilnic cutremure, oricum. Au fost in trecut si vor mai fi. Este o zona predispusa la asa ceva: "Cercul de Foc" - 75% din vulcanii activi ai lumii acolo se gasesc.
11.11

pri3st3ss

..pentru cine nu a auzit inca sunetul cutremurului

" Seismul care a provocat tragedia din Japonia a fost inregistrat audio cu ajutorul unui hidrofon.

Acest "tunet" este de fapt sunetul cutremurului inregistrat in timp real de pe fundul oceanului. Agentia Marina de Stiinta si Tehnologie din Hatsushima a surprins zgomotul facut sub apa de seismul de pe 11 martie, ora locala 14:45.

Sunetul a fost procesat apoi de LIDO (Listening to the Deep Ocean Environment), un program international de monitorizare audio a oceanului, condus de Universitatea Politehnica din Catalunya.

Semnalul a fost accelerat de 16 ori, ca sa fie perceptibil pentu urechea umana, iar spectograma arata intensitatea si frecventa sunetului.  "     


http://stirileprotv.ro/exclusiv-online/bizar/asculta-cutremurul-din-japonia-de-pe-fundul-pacificului.html
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

tractorbeam

Ma gandesc ca toata aceasta populatie in cazul unei expuneri masive nu are unde sa se duca si cel mai apropiat pamant ar fi China dar.. nu se au bine cu chinezii din 1930 de cand cu masacrele comise de armata imperiala japoneza.

O solutie ar fi sa-i luam noi si sa populam sa zicem Oltenia in zonele desertificate de acolo, cred ca in vreo 3-4 luni am avea si autostrada pana la Mako si pana la granita cu sarbii fara sa aloce bugetu vreun ban ca astia mici si galbeni sunt harnici si seriosi.

Guest

Nu sunt galbeni, sunt chiar mai albi ca noi :wink:
In rest, subscriu totalmente!

Xanadron

Niveluri surprinzator de ridicate ale radiatiei in solul din raza de 40 mile (64 km) din jurul centralei de la Fukushima (izotopul cesiu-137 fiind responsabil pentru chestia asta):

http://news.sciencemag.org/scienceinsider/2011/03/japan-soil-measurements-surprisingly.html?rss=1&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Plus o alta analiza cu rezultate similare (a lui T. Imanake de la Kyoto University):

http://www.greenaction-japan.org/modules/wordpress0/index.php?p=87  

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Citat din: comisarul din  20 Martie 2011, 13:54:13
S-a adus in discutie guvernul din umbra.Puneti-va si alta intrebare:Nu cumva a fost si un test atomic subteran?Spun asta deoarece japonezii au aproape zilnic cutremure.

Mda, dupa unii chiar asta a fost cauza tsnami-ului (Benjamin Fulford afirmind ca sursele lui vorbesc de ceva incarcaturi nucleare amplasate de submarine americane prin falia respectiva).
Excluzind deci (de asta data) utilizarea HAARP.
C-o fi fost asa (sau nu) om afla poate maine-poimaine. :-D Pe scara biblica vorbeam (asa cum Doamne-Doamne a facut Universul in 6 zile). ;)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Se pare ca procesul de "meltdown" :| e deja in curs la reactorul nr. 2 de la Fukushima:

http://www.guardian.co.uk/world/2011/mar/29/japan-lost-race-save-nuclear-reactor

Nu doar mie mi s-ar parea deci o maxima prioritate ingroparea urgenta in beton a respectivelor reactoare !!!
In ciuda linistitoarelor intoxicari oficiale, care incearca sa nu lase loc de comparatii cu dezastrul ecologic din 1986 de la Cernobil. :x
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/