Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sanatatea noastra cea de toate zilele

Creat de the_northpole, 23 Februarie 2011, 19:47:10

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

the_northpole

în primul as vrea sa salut membri Rufon ,deși sunt înregistrat pe forum de vreo 3 luni nu prea am activat ,sper sa recuperez

vreau sa spun ca deși tema principala a acestui forum sunt ozn uri ,paranormalul, ar trebui sa ne îngrijoram puțin și de sãnãtatea noastrã.
    cu toți am învãțat la orele de sport de proverbul :"mens sana in corpore sano" ,nu știu câți am dat importanta atunci .dar sunt sigur ca 'romani' nu l-au spus doar ca sa își rãceascã gura.
    Pe aceasta ipoteza putem sa ne plimbam prin magazin și sa ne minunam la alimente ca în cel mai bun caz sun scrise pe ele ce chimicale conțin,alta data nu scrie nimic. Fructele sunt (vai de mama lor)
ne coapte în cel ma bun caz ,pline cu soluție de conservare,legumele cam și ele,
   bine putem lua de la piața ,dar sincer eu mere la piața nu am vãzut cu animalutul in el de multi ani.
si nu cred ca legumele stau mai bine. Nu toti stam la tara ca sa ne bucuram de recoltele noastre deși  nici ala  nu e 100%.
   Avem chemtrails pe cap ,aerul este poluat,apa iarãși. Sunt sigur ca si oameni care conduc lumea știu de asta și îl folosesc , ne prostesc ma simplu spus.
    întrebarea mea este,cum ne apãrãm sãnãtatea și mintea noastrã . și ce putem face sa fim sãnãtoși.?

romulus

Citatîntrebarea mea este,cum ne apãrãm sãnãtatea și mintea noastrã . și ce putem face sa fim sãnãtoși.?
Pai e destul de simplu : daca nu cumva stai la tara si imprejurarile iti sunt favorabile , muta-te la tara !
Acolo aerul e mai curat, alimentele mai naturale, poti cultiva cate ceva in curte, iar miscare - daca nu esti infirm, Doamne fereste - faci volens noles dand mancare la gaini si sapand ceapa si varza ori via ...!
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

padme

De ce trebuie sa-si schimbe modul de viata? Poate nici nu-i place sa stea la tara, ori Constitutia Romaniei in Art.35 ii garanteaza dreptul la un mediu sanatos??! Consider ca tot ceea ce se intampla la ora actuala, mancarea plina de porcarii si poluarea sunt incalcari flagrante ale drepturilor fundamentale ale omului! Sau... aceste prevederi au fost scrise asa... de florile marului!

romulus

CitatSau... aceste prevederi au fost scrise asa... de florile marului!
Cam asa ceva.
Ceea ce este sigur este ca la momentul elaborarii Constitutiei, cei care au lucrat la ea, erau de buna credinta si -oarecum - patrioti. Ceea ce a urmat si ceea ce spui tu Padme cu "respectarea"  Constitutiei este o naivitate , o gluma sinistra. De ce ?
Pentru ca actualilor guvernanti li se cam falfaie ca sa folosesc un termen neacademic insa adecvat situatiei.
Pana si un copil de scoala primara vede cum sunt batjocorite slovele Constitutiei,  zisa si Legea  FUNDAMENTALA , de la care ar trebui sa-si traga seva toate celellalte legi !! Vax albine crema puca!
Iata prevederi ridicole ale Constitutiei Romaniei:
- Art. 1, alin 3 "Romania este stat de drept, democratic si social, " ! Nu si pentru Basescu insa , care zice ca,  ce e ala stat social, gata , s-a dus, ca el nu e de acord ! Tare nu ?
= Art. 15 alin. 2 "Legea dispune numai pentru viitor" - acesta fiind si un principiu de drept fundamental . Bou de Boc insa, da legi care se aplica retroactiv, adica  de prin  1947 secolul XX ! ex. legea pensiilor militare care face referire la acel an 1947 !!
-Art.30 "(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile."
- Militienii lui Boc nu sunt insa de acord si au amendat o femeie din Cluj Napoca, pentru ca a indraznit sa se plimbe pe strada cu un afis pe care scria ce gandeste ea adica "jos Boc"!
-Art47. "(1) Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent." !  Ha, ha, ha, ha , ha , asta e cea mai buna gluma ...
Daca vrei tu Padme, mai gasesti zeci ori poate sute de asemenea glume, glumite sinistre !
Asa ca ma lesi cu Constitutia !
Baiatul (ori fata ) de la polul nord vroia sa stie ce sa faca sa-si apere mintea si strupu', sanatatea car' va sa zica masher ...
Eu i-am dat o idee ceea ce nu-i ingradeste cu nimic drepturile constitutionale ... :-D
Am zis !

Psalmul 52 al lui David

Tzipi

Ca sa-ti aperi sanatatea, trebuie sa incepi sa studiezi singur nutritia : ca nu te poti baza pe minciunile sistemului in care traim.
Ca sa intelegi importanta nutritiei, legatura dintre boala - alimentatie, Studiul China e un bun inceput http://www.scribd.com/doc/46904974/Studiul-China

Dupa care, poti incepe sa studiezi importanta mancarii : studiile Pottenger sunt clare. Le gasesti pe net. http://www.whale.to/a/pottenger.html    http://www.naturalnews.com/023401.html

Cea mai clara si mai corecta nutritie am gasit-o in " 80.10.10 Diet " a lui douglas Graham ( noi suntem de ani de zle pe dieta asta si e super ok ). Daca vrei cartea, da-mi un p.m. Asta e situl lui http://foodnsport.com/blog.html

padme

Citat din: romulus din  24 Februarie 2011, 12:12:24
Pentru ca actualilor guvernanti li se cam falfaie ca sa folosesc un termen neacademic insa adecvat situatiei.

Daca lor li se falfaie eu nu-mi permit sa mi se falfaie! Tocmai d'aia trebuie luptat incepand de la nerespectarea legilor si a drepturilor mele, cetateanul, platitorul de taxe, societatea, adica eu, care este....

Ce faci, muti pe toata lumea la tara?? Transformi orasul in campie?? Sper ca ti-ai dat seama ca nu numai baiatul de la polul nord are aceasta problema, sunt cateva mii!

Citat din: Tzipi din  24 Februarie 2011, 20:41:40
Ca sa-ti aperi sanatatea, trebuie sa incepi sa studiezi singur nutritia : canu te poti baza pe minciunile sistemului in care traim.

Poti sa studiezi nutritia nutritiilor daca mancarea pe care o mananci e toxica sau are o calitate indoielnica!
Voi unde va faceti cumparaturile?? Ca eu m-am crucit in.. Carrefour daca nu ma insel. Legumele erau... de oriunde numai din Ro nu! Usturoi din China??!! Cand eu provin din zona maaare cultivatoare de usturoi??? Strugurii doar din Italia ziceai ca au fost tavaliti pe jos si dupa aia pusi la vanzare, fructere aratau....jalnic!! Pot sa va spun ca nici un alt ceatatean apartenent al unei tari civilizate UE din alea pe care le-am vazut eu nu "beneficiaza" de un asemnea tratament. Am ajuns la concluzia ca romanii mananca ...resturi!

Acuma poate intelegi si tu @romulus de ce nu pot sa te les!

the_northpole

degeaba te muti la țara ,ca mare lucru nu obții.uite de exemplu pe la anul 2000 la bunici a fost avântul mare le cât mai bune soiuri de grâu. și asa acuma nu mai gãsesc decât modificate genetic.
pui sunt crescuți cu furaj concentrat ,porumbul ,grâul sunt pulverizați pentru apãrarea lor de cãtre gândaci.aerul este dat cu spray pentru țânțari.

Tzipi

Padme, de acord cu tine ca mancarea trebuie sa fie naturala. Insa singura tara in care se mai gaseste, si care refuza hibrizii, GMO, chimizarea excesiva, este Costa Rica. Insa, pana voi reusi sa ma mut acolo, asta nu inseamna ca e ok daca imi confund organismul cu cosul de gunoi, si mananc orice mizerie gen proteina animala.

SLEAH19

Cunosc personal zone vaste dintr-un judet sarac din Romania unde dupa disparitia agriculturii comuniste nu s-a mai chimizat, erbicidat, si nici samanta modificata s-au tratata nu sa mai folosit , spre mirarea mea, care merg acolo in fiecare toamna, imediat dupa revolutie datorita faptului ca productia la hectar este destul de modesta, a facut  costul mecanizarii sa fie greu de sustinut si chiar de la inceputul anilor '90 multi tarani au inceput sa lucreze pamntul cu animalele la plug, la fel ca in evul mediu. Taranii sunt in majoritate oameni varsnici care si-au iubit mult pamantul si  inainte de colectivizare,fac singuri o selectie a semintelor pe care le pun in pamant, pasarile si animalele sunt crescute in semilibertate , se misca mult si se hranesc cu multa verdeata si cu ce le da natura , nimeni nu forteaza un taur sau un porc sa se ingrase cu nici un furaj concentrat s-au cu procent de proteina vegetala s-au animala ridicat pentru ca nimeni nu le achizitioneaza .Va vine sa credeti ca ei mai dau cate un vitel s-au cate un porc in barter, contra scanduri pentru gard s-au lemn de foc aduse de ''negustori'' din zona de munte? Eu sunt convins ca desi nu au ''atestarea'' conform normelor ,produsele din astfel de zone care exista prin toata Romania sunt mai ''bio'' si mai sanatoase decat cele mai ''bio'' produse din magazinele de profil existente in marile orase  mai mult ca o ''fita'', dar nu sunt cunoscute si promovate de nimeni. Nu trebuie sa mergem in Costa Rica, sunt produse sanatoase in multe locuri sarace din Moldova, Oltenia sau Ardeal, dar ele nu ajung in pietele oraselor din cauza mafiei importatorilor si a Pietelor (''Europene'') de Gross. Poti sa faci rost de ele daca iti permiti sa te deplasezi sau ti le aduce vre-un cunoscut , caci de cand au disparut Bazele de Receptie nimeni nu mai cumpara nimic de la taranii adevarati aflati la mare distanta de consumatori. Poate fi chiar o idee de afacere .
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

romulus

CitatCe faci, muti pe toata lumea la tara?? Transformi orasul in campie??
Depinde ce vrea fiecare de la viata.
Iar indemnul pe care-l fac baiatului de la polul nord e valabil si pentru tine Padme!
Cu aceeasi mentiune : ce vrei tu de la viata ?!
El vrea sa-si prezerve sanatatea, d'aia intreaba si cred ca mediul rural e cel ami adecvat pentru asta, pana cand vom fi atat de intelepti sa oprim raspandirea mizeriei/poluarii/otravurilor  care are loc acum in oras.
Si apoi deca ai spirit de activist/a si vrei o viata mai buna nu numai pentru tine si copii tai ci si pentru concetateni sunt cateva alte sugestii (nu neaparat sa te muti la tara ) si asa de  par igzamplu uite :
- intri in politica si schmbi legislatia  si apoi lupti sa se aplice;
- aderi la o grupare gen Greenpeace ori o creezi aici pe plai mioritic;
- recurgi la actiuni de genul celor de la Sinn Fein - nu ca i-as agrea ori iubi io pre mult pe aia, ca stiu ca au si metode foarte neortodoxe de "convingere" - dar e anodther way !
Am zis !
Psalmul 52 al lui David

zamotrak

Citat din: romulus din  26 Februarie 2011, 11:42:41
Depinde ce vrea fiecare de la viata.
.................................. recurgi la actiuni de genul celor de la Sinn Fein - nu ca i-as agrea ori iubi io pre mult pe aia, ca stiu ca au si metode foarte neortodoxe de "convingere" - dar e anodther way !

Optiunea asta ar da roade imediat.In mai multe domenii. :evil:Cu toate consecintele de rigoare.......ulterioare,asupra "optionarului".
Celelalte optiuni,rezultat zero,taiat in patru.
Parerea mea!