Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Biblia Diavolului

Creat de Flight33, 09 Aprilie 2006, 23:06:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Flight33

Cel mai mare manuscris medieval din lume, cunoscut sub numele de "Codex Gigas" sau "Biblia Diavolului", va reveni la Praga pentru o expozitie, dupa 350 de ani de cand a fost luat ca prada de razboi de trupele suedeze, relateaza AFP, citat de Mediafax. Scris la inceputul secolului XIII, manuscrisul redactat pe pergament a fost considerat, la acel moment, "a opta minune a lumii" din cauza marimii sale impresionante, a grosimii, a celor 624 de pagini pe care le contine si a greutatii sale de 75 de kg. "Pielea de la 160 de magari a fost utilizata pentru redactarea acestui manuscris", a declarat Miroslava Hejnova, responsabil al fondului istoric de la Biblioteca nationala din Praga.

Biblioteca regala de la Stockholm a acceptat sa imprumute documentul pentru o expozitie exceptionala care va avea loc la inceputul lui 2007 in sala "Clementinum" de la colegiul iezuitilor din Praga, cladire construita in perioada 1653-1726.

Manuscrisul include Vechiul si Noul Testament si alte texte de mare valoare istorica, cum ar fi "Chronica Boemorum" (Cronica cehilor), redactata in latina in secolul al XII-lea, si scrierile istoricului Flavius Jozef.

Potrivit legendei, autorul "Codex Gigas" ar fi fost condamnat la moarte prin jupuire pentru o crima grava. Pentru a i se ierta pacatele, staretul manastirii i-a cerut sa creeze o opera intr-o singura noapte prin intermediul careia manastirea sa sa ramana in istorie. Se crede ca autorul manuscrisului a trebuit sa-i ceara diavolului ajutor pentru a-si respecta promisiunea. O data ce lucrarea a fost finalizata, autorul ei a inclus in manuscris si o imagine a diavolului care l-a ajutat sa isi indeplineasca sarcina.

La Stockholm, manuscrisul "Codex Gigas" este expus in asa fel, incat vizitatorii sa poata vedea imaginea diavolului din interiorul sau. La finele razboiului de 30 de ani (1618-1648), "Biblia Diavolului" a fost luata prada de razboi de trupele generalului suedez Konigsmark. Din secolul al XVII-lea, "Codex Gigas" a mai fost expus la Muzeul Metropolitan din New York si la muzeul din Berlin.

Am citeva imagini cu aceatsa "biblie" dar habar nu am cum sa le expun aici.....

ryn

   
La " Optiuni aditionale...  " vei gasi posibilitatea de a posta imagini...

Flight33


Flight33


Flight33


monk

Wow,interesante imagini Flight33  :-o

monk

#6
inca doua imagini :roll:



Necunoscutul

Wow Fight33 este imensa!!!!! :-o

8-) 

Flight33

mai bine ii facea o arhiva in winRar  :-D

Marius MMG

Citat din: Seeker din  11 Aprilie 2006, 13:37:34
Wow Fight33 este imensa!!!!! :-o

8-) 
Cred ca imaginile astea sunt trucate

Arckadii

Foarte interesant. Are cineva textul continut in Codex Gigas in format electronic? (engleza sau romana de preferat).


Ark

Alethia_Spitz


Arckadii

Mi-ar face mare placere sa stau in fund si sa o rasfoiesc live insa asta nu se poate intampla...de aceea cred ca formatul eletronic (daca s-a transcris asa) este cel mai potrivit.


Ark

lylyt_ice

  Daca analizam acele amagini care se spune ca sunt ale diavolului ...!eu pot spune ca nu prea pare atit de fioros si rau cum stim noi din alte povestiri si descrieri...este o crearura ciudata ,dar se aseamana colosal si izbitor de la prima vedere,cu nenumaratele descrieri facute dealungul timpului de mai multi martori oculari ai unor intilniri de gradul III.Acum intrebarea este sub ce forma a fost autorul BIBLIEI ajutat de "DIAVOL" ? mental ,sau l-a ajutat la tiparirea  si graficol acestei carti?Daca este vorba de tiparirea in sine...atunci nu trebuia sa ne mai mire dimensiunile exagerate.Sint mai mult decit sigura ca daca s-ar face o analiza chimica a cernelii care a fost folosita s-ar ajunge la aceleasi rezultate ca si in     cazul inexplicabil al imaginii Fecioarei din GUADELUPE ...!!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

evincler

Foarte interesant,dar nu indeajuns de documentat.