Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

[JOC/GHICITOARE] Ce credeti ca am fotografiat - reloaded

Creat de DepthOfField, 06 Aprilie 2006, 00:24:18

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

DepthOfField

pai asta seamana intrucatva cu ghicitoarea mea din filmuletul "movie.avi" aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,328.msg15323.html#msg15323 unde am filmat pe Sirius.

sau cel mai bine, pana la identitate, cu pata de defocalizare din imaginea de la acest post:  http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,519.msg5179.html#msg5179  adica ai filmat defocalizat un obiect totusi suficient de stralucitor....

Spui ca era pe cer... ora 19:04, adica pe inserat... si nu e stea..hmmm ..... oare ce sa fie?  :roll:
Era cumva cam spre vest?  :roll:



David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

alx

iertare domnilor pt.raspunsul cu soarele,da am avut o zi grea si  ultimu neuron pe care il mai am apt la ora asta s-a lovit de craniu,si a cam vazut scantei verzi,de unde si explicatia asta... 
      greu de spus cu precizie ce poate fi...am observat ca jACKIE cam iese in natura...canta pasarele...si e noapte bezna...la ora 19.04...de unde concluzia ca obiectul era destul de stralucitor cat sa reduca diafragmele pana la o valoare la care nu se mai vede altceva,adica pare noapte(sau poate a pus un filtru-asta e ideea neuronului meu...)...si daca e pe cer,nu e prea departe,ca lipseste difractia(asa pare)...da avem din plin defocalizare...nu m-ar mira sa fie un simplu bec...da mai mult cred ca e luceafarul,defocalizat,si cu ochelarii de soare ai lui Jackie in fata aparatului(asta ar trebui sa explice lipsa difractiei)...nu mai stiu,opriti-ma ca spun prostii...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

jackie28t

#647
Deoarece maine seara dupa deschiderea noului topic nu voi mai fi pe forum pentru o anumita perioada voi reda raspusul acum tinand cont ca,cu toti va-ti apropiat cat de cat de raspunsul corect.Defapt ma asteptam la un raspuns simplu direct si la obiect la intrebarea ce credeti ca am filmat si se pare ca ciuciulete a si remarcat mai sus.

Citat din: ciuciulete din  20 Martie 2007, 22:05:12
adica ai filmat defocalizat un obiect totusi suficient de stralucitor....

Felicitari ciuciulete ai fost cel mai aproape de raspunsul corect.
Cea ce am filmat este defapt o filmare defocalizata adica in ''out of focus'' al unei lumini.


Iesind pe terasa pentru o scurta perioada am observat la o anumita distanta o lumina puternica.Am luat repede camera de fotografiat si in timp ce o deschideam, o si setam la format video facand ca camera sa se deschida cu zoomul la jumatate reiesid lumina total defocalizata.
Mi-am spus ca este perfect pentru o ghicitoare. :-D
In filmul expus anterior cercul (lumina defocalizata) disparuse usor deoarece am readus zoomul la normal,facand ca lumina sa-si piarda din forma.
Voi atasa mai jos filmul cu raspunsul final in care prezinta defapt elicopterul cu farul de lumina misterios de unde la o anumita distanta parea defapt ca o minge de foc.Poate ca si din cauza atmosferei lumina parea si mai puternica decat normal.

O mica precizare as mai face daca-mi permiteti.
Sa nu uitati niciodata ca o lumina defocalizata pe o fotografie sau intr-un film poate fi de la orice.
De la un elicopter,un simplu bec,sau de la o nava spatiala....lumina tot lumina ramane indiferent ca este de la un tractor sau de la o nava extraterestra.Deci sa nu uitati ca pe langa ''tehnica imaginii'' veti avea nevoie si de relatarile martorului deoarece important este si sursa de unde provenea lumina.La fel trebuie sa recunostem ca de la un film ca acesta prezentat aici ca ghicitoare sau alte filme postate aici semnificand doar o lumina pe un fundal negru nu te face nici vedeta si nici milionar.
Sa ne vedem sanatosi si bucurosi la o noua ghicitoare. :wink:

DepthOfField

David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

lylyt_ice

Cred ca ai fotografiat cerul printr-un fel de filtru sau plastic folie taiata ,de aceea da impresia unui avion cu reactia pe cer !?!...
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

darkness


DepthOfField

Lylyt_ice, nu am fotografiat prin nici un geam sau filtru.

Citatsau un simplu avion....
avion? Invizibil?? Stealth technology ?
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Interesent

Fotografia lui Ciuciulete arata un avion cu reactie, care prin culoarea de pe exterior si aerul innorat cu abur ascunde ceva din silueta avionului. Dar daca aceasta poza se mareste cu lupa, se poate constata ca aripa de la sfirsitul avionului se poate vedea bine, ca si posibilitatea ca avionul este in manevra de curba spre stinga. Curentul motorului din dreapta este intrerupt de aripa verticala din spatele avionului.
Ca culoare se poate folosi ceva spre cenusiu plus cu un lac care poate aparea ca culoarea cerului in acest moment.
Ca test de stealth technology nu vad acest caz. Uniformele soldatilor ca si culoarea pielii unor animale sau de pesti demonstreza usor, cum folosirea culorilor si ale luminii o oarecare invizibilitate poate provoca.
Am pus poza lui Ciuciulete la vazut, si am marcat locul unde gindesc eu ca silueta avionului se gaseste. Forma aripilor laterale principale nu le-am marcat, pentru ca acestea sint mai greu de depistate. Ca tip de avion gindesc ca este ori un Airbus A319/A320 sau un Boing 737. Amindoua de scurta lungime si cu motoare cu diametru destul de mare, deci de tip actuale moderne.
Va salut - Interesent

DepthOfField

#653
Desigur, Interesent  (si darkness), e un banal avion cu reactie..
As corecta un pic cele spuse de tine, in sensul ca aripa din spate a avionului nu intrerupea efectiv jetul (ar fi culmea ca jetul sa nimereasca in aripile din spate), ci dupa cum se poate vedea chiar din pozele tale cu avioane, deci poza cu avionul rosu sau cel alb-albastru, reactoarele sunt plasate jos fata de aripi.
De fapt, ceea ce se vede in poza mea ca intrerupere a jetului este doar UMBRA aripii din spate stanga a avionului proiectata pe jetul puternic iluminat de soare...
Si avionul nu facea curba, a mers drept, insa fata de mine nu era chiar deasupra capului meu, ci putin intr-o parte, la 40..50 grade inaltime unghiulara fata de orizont. As zice ca avionul era cam cum l-am desenat eu aici
De fapt, voiam sa pozez un avion care se intampla sa treaca exact peste soare cum ma uitam eu, asa ca am facut mai multe poze pe "foc automat", dar cu setari manuale de focus si expunere, desigur, nu mi-a iesit, soarele prea orbitor totusi. Insa, am surprins avionul in alte ipostaze.
Asadar, se intampla de multe ori ca avionul, atat datorita culorii sale, cat si perspectivei si iluminarii, sa nu fie ..vizibil. Ori nu se vede ca intreg, ori fara aripi, ori fara alte parti lipsa.


David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Interesent

Halo Ciuciulete,
da ai dreptate cu cele scrise. Eu m-am exprimat un pic gresit.
Cu exprimarea despre intreruperea jetului de gas, m-am referit ca prin pozitia motorului si al aripii, acest jet trece prin spatele repective pe sub aripa si apare ca o intrerupere.
Dupa ce am mesajat comentarul meu, m-am mai uitat odata la poza ta prin lupa si la general si mi-am dat seama ca din unghiul tau de fotografiat, probabil ca avionul apare in curba, dar real nu poate fi asa. Totodata este cam ciudat ca un jet de gaze trece pe sub o aripa din spate si celalat jet pe deasupra. Si exact acest fapt m-a facut sa consider ca aici se vede aripa verticala de pe spate si nu una din acelea doua laterale scurte. In asa fel am luat de bun, ca avionul ar fi in curba spre stinga, si jetul care este (optic vizual) intrerupt, trece prin saptele aripii verticale.
Pozele 2 puse de mine le-am folosit de ajutor in sensul ca prin silueta recunoscuta in poza ta originala, gindeam ca de unde jetul de gaze porneste si unde se poate vedea aripa din spate, este o lungime destul de mica, ceea ce poate arata ca avionul este ca lungime scurt, si cu o forma de tigare. In acest caz m-am gindit la aceste 2 tipuri de avioane cunoscute.
Dar cum spui si tu, culoarea masinii cit si straturile de aer de sus, ca si pozitia luminii, pot lasa multe obiecte zburatoare sa apara ciudate.
Te salut - Interesent

DepthOfField

David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

sxn_b

Ai fotografiat printr-un geam, nu? E cumva o zgarietura de pe geam?  :-)

darkness


DepthOfField

CitatAi fotografiat printr-un geam, nu? E cumva o zgarietura de pe geam?
Nu, eram in curte, nu eranici un geam

Citatsau un fir de praf pe  lentila?
nu prea imi vine sa cred ca un fir de praf ar face o dara luminoasa sub forma unui arc de cerc foarte alungit...
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

alx

deºi e o explicatie data în graba,pare a fi dâra de condensare a unui avion la mare altitudine...nu ºtiu...oricum am 3 întrebari:cât timp ai observat fenomenul? sau dacã ºtii cât timp a durat fenomenul?
                                      :s-a auzit vreun zgomot în timp ce priveai?
                                      :ce e cu cele 2 puncte albe,marcate de mine pe fotografia ta?sau de fapt întrebarea ta se referea la ele?-am pus negativul fotografiei,se vede mai bine...
                                       
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."