Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce se intampla ?

Creat de Andy, 04 Decembrie 2010, 16:41:52

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Andy

In ultima saptamana s-au inregistrat un numar foarte mare de articole despre viata extraterestra.S-a inceput soft cu descoperirea gaurii negre ceea ce nu a fost o mare stire, dupa care NASA ne-a livrat o stire MULT mai importanta: bacteria care a reusit sa inlocuiasca fosforul cu arsenicul, substanta ce e toxica mai pentru toate vietuitoarele Terrei, de unde si concluzia: Viata poate exista in multe combinatii in univers!
Dupa aceasta stire ne "lovim" de alt articol interesant: Super-Terra http://stirileprotv.ro/exclusiv/exclusiv-online/super-pamantul-o-planeta-cu-75-apa-la-40-de-ani-lumina-distanta-de-noi.html
Tot zilele astea apare articolul cu "eroul" Julian Assange, fondatorul Wikileaks ce afirma ca in curand va face dezvaluiri in legatura cu OZN-urile: http://www.antena3.ro/externe/fondatorul-wikileaks-am-primit-documente-care-sustin-existenta-vietii-extraterestre-114441.html
Si ca sa ii punem capac se pare ca Nibiru ar putea fi mai mult decat un mit : http://www.space.com/scienceastronomy/secret-giant-planet-sun-companion-1011201.html se pare ca Soarele nostru are un companion "ascuns" ce are de 4 X masa lui Jupiter si astronomii i-au pus si denumirea Tyche, sora cea buna a lui Nemesis din mitologia greaca.
Totusi se pare ca super-Pamantul are niste temperaturi destul de ridicate si Tyche ar avea niste temperaturi foarte scazute, insa asta nu inseamna ca nu pot gazdui viata! Deci ce credeti, ni se pregateste ceva cu toate aceste articole, sau sunt eu prea entuziasmat?  :star:

jean

CitatDeci ce credeti, ni se pregateste ceva cu toate aceste articole, sau sunt eu prea entuziasmat?
Nu, nu ni se pregateste nimic. Suntem in criza, criza informationala. Oamenii au nevie de senzational, cineva are grija sa-i hraneasca si din acest punct de vedere, Hranindu-se tot o data pe ei si familiile lor.  :-D
Adevarul este dincolo de noi

Nox

#2
Poate emisiunea lui Cristian Român vã rãspunde la unele întrebãri.

Cronica scepticului - episodul 114

Citat
Acest episod este dedicat ºtiinþei. Nu ne îndreptãm atenþia cãtre pseudoºtiinþificii care ne invateazã din direcþii neaºteptate, ci ne vom concentra asupra unora dintre porblemele pe care le putem identifica in lumea stiintei adevãrate. Vom vorbi despre NASA, care ne anunþã descoperirea unui obiect extraordinar în vecinãtatea noastrã. Obiectul nu este extraordinar ºi nici ºtirea nu este chiar nouã, ea datând din decembrie 2009. De ce se foloseste o asemenea strategie de PR? Chandra, telescopul care a dus la descoperirea anunþatã de NASA, are nevoie de finanþãri pentru a îºi continua activitatea. Iar pentru a le obþine este nevoie, uneori, din pãcate, ºi de acest spectacol mediatic pe care noi îl considerãm de atât inutil, cât ºi de proastã calitate... iar îndreptarea cãtre derizoriu a uneia dintre cele mai valoroase centre de cerceare a pãmântenilor nu poate decât sã ne stârnescã o mare îngrijorare.
În a doua parte a emisiunii vom vorbi despre un articol publicat în revista Science în 9 octombrie 2009 sub titlul: "Reactome array: Forging a link between metabolome and genome". Articolul era extrem de promiþãtor deoarece reprezenta o revoluþie în studiul metabolismului celular. Dar, imediat dupã publicare, au început sã aparã voci extrem de critice, care semnlau greºeli grave în conþinutul articolului. Practic, chimia descrisã acolo era una imposibilã. Redacþia revistei Science a cerut lãmuriri suplimentare, ele au venit dar nu au satisfãcut pe critici, care au început sã devinã din ce în ce mai vehemenþi. Nu i-a liniºtit nici mãcar intervenþia lui Richard Roberts, laureat Nobel, care venea sã confirme corectitudinea articolului. În cele din urmã, dupã o anchetã a Consiliului National Spaniol pentru Cercetare, articolul a fost retras... Nu ºtim dacã avem de-a face cu o fraudã ºtiinþificã (asta ar fi extrem de grav, pentru cã în redactarea articolului au fost implicaþi cercetãtori de la mai multe centre importante din Europa). Lucrurile rãmân grave, pentru cã ni se semnleazã din nou o problemã cu care se confruntã ºtiinþa zilelor noastre. Din cauza fondurilor insuficiente se fac paºi prea rapizi, fãrã a se încerca o analizã profundã a rezultatelor trimise cãtre publicare. Un articol publicat în Science aduce bani pentru finanþare, aºa cã graba devine cumva un element esenþial. Dar ne este clar cã aceastã viziune nu poate avea decât consecinþe dezastruoase pentru ºtiinþã.
Al treile caz pe care îl prezentãm l-am cules din numãrul din 30 septembrie 2010, al revistei Nature. Acolo am gãsit un articol cu un titlu extrem de scurt: "SABOTAGE!". Subtitlul spune foarte multe: "Postdoc-ul Vipul Bhirgu a distrus experimentele colegului sãu. A fost surprins de o camerã ascunsã, care a arãtat o parte mai puþin cunoscutã a rãutãþii în ºtiinþã."
Emisiunea a fost difuzatã de postul TvRM în ziua de 26 noiembrie 2010.

http://embed.trilulilu.ro/video/cristist/3b027385f8540c.swf
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

adrian75

Daca pana acum,la nivel oficial s-a negat existenta vietii extraterestre si implicit orice contact cu aceasta...ce anume i-ar determina acum la dezvaluiri senzationale? Oamenii nu sunt mai receptivi acum decat erau in urma cu 50 ani. Cat despre mentalitatea celor care gestioneaza astfel de informatii...nu cred ca s-a schimbat si nici nu se va schimba. Decat daca ar fi fortati de anumite imprejurari pe care ei nu le pot controla. Nici eu nu cred ca ni se pregateste ceva...poate doar ....eterna dezinformare!