Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

NASA vrea sa faca un anunt important pe 15 noiembrie 2010

Creat de saver, 15 Noiembrie 2010, 03:14:08

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Shiro Phoenix

Erau foarte mici sansele sa dezvaluie ceva cu adevarat important...Adica nu cred ca au luat aceasta decizie peste noapte dupa atata timp in care totul a fost musamalizat...
Oricum nu ma asteptam nici la ceva atat de putin surprinzator....Speram cel putin la ceva mai interesant. :|
"Avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu.Avem timp sa invatam lectii si sa le uitam mai apoi. Eroii sunt cei ce fac ce trebuie CAND trebuie, indiferent de consecinte." "Dominati cu mintea!Nu-i nimic mai frumos decat asta!"

Shadowman

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

adrian75

Ma asteptam la un anunt foarte important,ma gandeam ca va fi ceva legat de viata pe alte planete... vreo descoperire de genul asta,insa n-a fost sa fie !

Nox

ªi erau unii pe aici care ziceau cã gãurile negre nu existã, cã Hawking mãnâncã bullshit, º.a.m.d.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

jean

  Acele entitati cosmice exista, dar felul cum le-am numit noi, definitia din dictionar este gresita. De ce? Pai s-a demonstrat ca o gaura neagra nu este chiar atat de neagra, mai scapa ceva energie si poate materie. Nu se mai potiveste numele cu cunostintele actuale despre astfel de corpuri. Acum au dat-o la intors, spun ca fenomenele observate sunt datorate materiei aflate in apropierea orizontului evenimentelor. Cica datorita energiei si fortelor de acolo, aceasta emite amunite raze, raze care apoi sunt vazute de noi.
Cineva a spus: ,,Adevarul este dincolo de noi". A avut mare dreptate, asa cred si eu. De ce? Pai daca cunoastem doar 5% din univers cum ar putea fi altfel. Uite aici:http://www.stiintaazi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=430&Itemid=75#yvComment
Gaura neagra, materie si energie intunecata....Cred ca , de fapt noi suntem intunecati la mine. Probabil ca extraterestrii se prapadesc de ras observand nivelul nostru de intelegere a universului.
O seara buna.
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Jean, daca gaurile negre, sunt total negre, sau poate maro :D, asta fiindca mai scapa energie pe undeva e putin important. Cert e (pentru mine) ca ele reprezinta cele mai extreme manifestari din universul nostru, din toate punctele de vedere. Nu am nici o indoiala in apropierea lor si a orizontului evenimentelor generat la periferia lor se intampla lucruri extraordinare atat cu spatiul cat si cu timpul... Iar ceea ce e inauntru, cred ca nici nu mai face parte din universul nostru...
Iar in legatura cu stirea NASA, e vorba de o mica neintelegere... e vorba de varsta care o are aceasta proaspat formata GN, in aceasta consta zic eu senzationalul stirii. Oamenii de stinta au ocazia de a aduna date de la o GN in plina formare, iar asta... e ceva!

Detalii aici:
http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2010/14nov_babyblackhole/
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

abyss

Jean, ai uitat sã pomeneºti de gãurile negre care se "aprind" ºi formeazã un Quasar... :)

jean

OK, dar este curios faptul, cum au descoperit ei ca are varsta de 300 ani. A observat cineva acum trei sute de ani in acel loc al spatiului un alt obiect din care s-a format asa zisa gaura neagra? Au stabilit in functie de evolutia actuala? Sau cum? Ca nu prea inteleg. In functie de metoda folosita pt. determinarea varstei avem si marja de eroare. In acest caz cred ca este vorba de o eroare foarte mare.
CitatJean, ai uitat sã pomeneºti de gãurile negre care se "aprind" ºi formeazã un Quasar...
Pai daca se aprind, nu mai sunt gauri negre, atunci vorbim de cu totul altceva.

Uite ce spune pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Quasar
Un quasar este o galaxie îndepãrtatã cu un nucleu galactic puternic activ, care emite enorme cantitãți de energie. Quasarii au fost identificați inițial ca surse cvasi-punctiforme de radiație electromagneticã (unde radio și luminã vizibilã), asemãnãtoare prin aceasta stelelor, mai curând decât galaxiilor, care sunt surse extinse. Asfel se explicã numele de quasar, o contracție a denumirii în limba englezã quasi-stellar radio source (sursã radio cvasi-stelarã). Natura acestor obiecte a fost inițial controversatã, rãmânând astfel pânã în anii 1980. Astãzi existã un consens științific în aceastã privințã: un quasar este o regiune compactã, cu razã de 10 pânã la 10.000 de ori raza Schwarzschild a gãurii negre supermasive din galaxie, alimentatã prin discul de creștere.

Ai retinut ca: ,,emite enorme cantitãți de energie". Pai atunci nu mai este o gaura neagra, asta capteaza materie si energie. Sau din necunoastere noi, oamenii, le mai incurcam.
O zi buna in continuare.
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

O GN, nu mai emite energie (exceptie poate ipotetica radiatie Hawkin) in imediata vecinatate a orizontului evenimentelor. In schimb, materia aflata la oarecare distanta de acest orizont se supune legilor gravitatiei, accelerand la viteze apropiate de cea a luminii, cu cat se apropie mai mult de orizont. Acesta este si motivul pentru care materia, dezagregata de asemenea forte scapa in zonele polare ale gaurilor negre, zone in care magnetismul extrem al acesteia mai reuseste inca sa invinga forta gravitationala. Acesta e motivul pentru care Quasarii emit acele mari cantitati de masa, si radiatie. Sub o anumita limita insa, in interiorul lor, totul dispare in hau. Deci, ca o completare, tot ceea ce se vede la un Quasar e consecinta observabila a fenomenelor extreme ce se petrec in jurul GN, si care inca mai fac parte din universul observabil. Ceea ce s-a apropiat pre mult, dispare ireversibil.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

  Ce ai spus mai sus este o teorie avansata de oamenii de stiinta si o cunosc. Prefer sa nu iau lucrurile asa direct, cum spun ei, pe nerumegate. Vreau sa gandesc liber si sa nu exclud posibilitatea ca ar putea fi altfel tinand cont ca nu cunoastem decat aprox. 5% din univers. O gaura neagra ar putea fi mateire necunoscuta, intunecata, cum o numim noi, aflata in stare foarte condensata. Daca in unvers exista peste 90% materie intunecata, adica universul este in principal format din astfel de materie, atunci, in acest ocean de materie intunecata pot fi anumite zone in care aceasta se condenseaza formand asazisele gauri negre. Fiind din acelasi tip de materie si plutind in ea poate face schimb cu aceasta materie energie, deci nu mai este o sigularitate. Este o ipoteza, ar putea fi si asa.
StarDust, cum crezi ca au determinat varsta de 300 ani pt. acea gaura neagra?
Adevarul este dincolo de noi

darksid3

Fizica a cunoscut mereu schimbari asa ca prefer sa nu ma axez prea mult pe stabiliment. E mai intelept sa avem mintea deschisa la orice posibilitate.

Ce este interesant: faptul ca, pe internet, deja "se stia" inainte ce a descoperit NASA, daca filtrai multitudinea de teorii. Deci, internetul inca e o sursa de informatii reale...cu filtratul lor e mai dificil.
11.11

prodcomb

Gaura neagra s-a format dintr-o explozie de supernova, observata acum 30 de ani.
Este vorba de SN 1979C din galaxia M100.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

StarDust

Varsta ei, sigur s-a aproximat in urma datelor colectate in 30 de ani de observatii si probabil si simulari si calcule. Poate ca totusi cei de la NASA era mai bine daca erau ceva mai expliciti, si ar fi oferit mai multe detalii daca tot au bagat lumea in sperieti cu anuntul facut.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

padme

Nasa nu cred ca a bagat pe nimeni in sperieti, mai degraba presa si raspandacii teoriei planetei Nibiru si invaziei extraterestre! Parerea mea!

StarDust

Am interpretat gresit, eu am inteles ca era tinuta sub observatie de 30 de ani dar se pare ca supernova intr-adevar a explodat in 1979. Deci un material de studiu extraordinar!
Nu pun la indoiala acuretetea observatiilor oamenilor de stiinta. Stiu ce fac si sunt experti in domeniul lor.
Ramane sa ma documentez despre observatia din 1979, nu stiam de aceasta supernova.

http://www.esa.int/esaCP/SEME2C0DU8E_index_0.html
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16