Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ultima ora : BIG-BANGUL a fost reprodus la CERN.

Creat de calator astral, 10 Noiembrie 2010, 13:30:55

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calator astral

Sîntem egalii Bunului Dumnezeu ? Evident ca nu !

                 




adrian75

Experimentul de la Cern este inceputul unei tehnologii de frontiera care ne poate aduce multe foloase.Ramane insa de vazut cum vor folosi oamenii aceasta noua tehnologie,ramane de vazut daca au tras invatamintele necesare din tehnologia fisiunii nucleare...

Urban

Sa afirmi ca ai recreeat Big-Bang-ul ciocnind ioni de plumb este mai ridicol decat o termita care lipeste cu scuipat o bucatica de carton din cine stie ce ambalaj pe marginea unei conserve stricate sustinand ca a "recreat" un zgarie-nori.
"Acolo unde toti gandesc la fel, nimeni nu gandeste prea mult." spune Walter Lippman si aceasta inseamna ca preluarea si raspandirea fara discernamant a informatiilor e semn de prostie crasa.

calator astral

Citat din: Urban din  10 Noiembrie 2010, 18:03:41
Sa afirmi ca ai recreeat Big-Bang-ul ciocnind ioni de plumb este mai ridicol decat o termita care lipeste cu scuipat o bucatica de carton din cine stie ce ambalaj pe marginea unei conserve stricate sustinand ca a "recreat" un zgarie-nori.
"Acolo unde toti gandesc la fel, nimeni nu gandeste prea mult." spune Walter Lippman si aceasta inseamna ca preluarea si raspandirea fara discernamant a informatiilor e semn de prostie crasa.


urbane, nu poti evita tipu asta de atacuri personale, de ce atîta animozitate, ai ceva sa-ti reprosezi sau ce?!
Nu stiu cine (dar tu stii !  :-D )spunea cîndva : " Materia Intunecata nu este altceva decat materia "vidului" care nu este deloc gol, dar respectivul fiind doar un tanar doctorand nu are de unde sa stie chestiunile astea."

Citat
Un alt mister ce se doreste a fi rezolvat este cum se face ca Universul nostru este creat doar din materie, daca la crearea Universului, in Big Bang, au fost produse cantitati egale de materie si antimaterie.


Un mister care nu este deloc mister, caci o ipoteza nu va deveni niciodata fapt, antimaterie nu exista, adica nu s-a descoperit nici macar un singur atom de antimaterie, iar particulele de antimaterie, mai corect spus "anti-particule" nu sunt decat o forma instabila de materie, precum toate celelalte particulele subatomice.
Anti-particulele nu sunt decat particule "intoarse" pe dos iar ele sunt constituite tot din materie normala insa altfel organizata."
_________________________________________________________________

Obținerea antimateriei în laborator
Astrofizicienii confirmã cã nu existã antimaterie în cantitãți semnificative în sistemul solar, printre stelele Galaxiei, și nici în galaxiile vecine. În ceea ce privește o posibilã existențã a unor anti-galaxii la distanțe foarte îndepãrtate, nu se poate afirma nimic.
Antimateria este produsã pe Pãmânt:
în acceleratoare de particule, fie prin ciocnirea unor fascicule de particule subatomice cu ținte fixe, sau cu alte fascicule de particule, fie prin ciocnirea materiei și antimaterie (protoni cu antiprotoni sau electroni cu pozitroni);
prin descompuneri radioactive de nuclee atomice. Un astfel de nucleu este folosit pentru tehnica de imagisticã medicalã denumitã scanare PET sau tomografie cu emisie de pozitroni;
când particule cosmice de înaltã energie (asemenea celor provenind de la Soare care se numesc vânt solar) se lovesc de nuclee din atmosfera Pãmântului. Ele se anihileazã foarte repede cu particulele de materie din jurul lor, rezultând noi particule sau luminã.


sursa : wikipedia.ro -antimaterie
_________________________________________
:wink:
sincer acum, urbane: te cãiesti pentru prostiile spuse cu atîta convingere?

renunta la postura asta de om-de-stiinta si fii mai modest.
prostia crasa, în opinia mea, vine mai degraba tocmai din afirmatiile enuntate cu atîta certitudine ...

Urban

Citat din: calator astral din  10 Noiembrie 2010, 19:16:26"Astrofizicienii confirma ca nu exista antimaterie in cantitati semnificative in Sistemul Solar, printre stelele Galaxiei, si nici in galaxiile vecine."
Daca ai fi citit cu atentie ce am scris ai fi observat ca exact acelasi lucru l-am afirmat si eu, deci nu exista nici o contradictie.

Citat din: calator astral din  10 Noiembrie 2010, 19:16:26"In ceea ce priveste o posibila existenta a unor anti-galaxii la distante foarte indepartate, nu se poate afirma nimic."
O exprimare neconforma cu metoda cercetarii stiintifice.
Exprimarea corecta este:
Pe baza observatiilor si experimentelor realizate pana in prezent fizicienii confirma ca toate galaxiile cunoscute sunt formate din MATERIE.

Citat din: calator astral din  10 Noiembrie 2010, 19:16:26"Antimateria "poate fi" produsa pe Pamant:
-in acceleratoare de particule, fie prin ciocnirea unor fascicule de particule subatomice cu tinte fixe, sau cu alte fascicule de particule, fie prin ciocnirea materiei si antimaterie (protoni cu antiprotoni sau electroni cu pozitroni)
-prin descompuneri radioactive de nuclee atomice. Un astfel de nucleu este folosit pentru tehnica de imagistica medicala denumita scanare PET sau tomografie cu emisie de pozitroni
-cand particule cosmice de inalta energie (asemenea celor provenind de la Soare care se numesc vant solar) se lovesc de nuclee din atmosfera Pamantului."
Experimente si observatii bine documentate pe care nimeni nu le contesta.
Singura problema este de intelegere a fenomenului.

Definitie DEX ONLINE:
MATERIE, materii, s. f. 1. (In filozofia materialista) Substanta conceputa ca baza a tot ceea ce exista; In fizica Substanta = Masa

Substanta nu este Energie sau sarcina electrica.
De fapt singura diferenta dintre particulele stabile ce formeaza Materia si anti-particule este sarcina electrica.
Atat particulele cat si anti-particulele au Masa, iar Masa este o marime intotdeauna pozitiva. Nu exista anti-masa.
Energia este intotdeauna pozitiva, dar are proprietatea ca doua fascicule energetice cu directia de propagare identica aflate in faza si sensul de propagare contrar se anihileaza. Nu exista anti-energie.
Sarcina electrica este de doua feluri, pozitiva la protoni si negativa la electroni.
Singura diferenta dintre electron si anti-particula sa, pozitronul, este sarcina electrica. Nu exista anti-sarcini electrice.

Materia cunoscuta este organizata in atomi, molecule, planete, stele, galaxii.
Nu exista anti-particule care sa formeze nici macar un singur anti-atom.
Si nici nu se va putea obtine vreodata un anti-atom din cauza instabilitatii anti-particulelor.

Atunci cand va fi descoperit si cercetat primul anti-atom stabil, voi recunoaste ca exista Antimaterie si voi da cate o bere la fiecare membru de pe RUFON.
Pana atunci va trebui sa recunosti ca nu exista Antimaterie (anti-atomi stabili) ci numai ANTI-PARTICULE.

Te sarut pe frunte si acum te poti duce la culcare, vezi ca ti-am atasat si o poveste de noapte buna.

calator astral

 :lol:
mortala povestea de noapte-buna... ar trebui s-o asimilezi si eventual sa încerci sa o si aplici, pa!
îti trimit si eu un scurt clip personal, de good-night, care are cam aceeasi baza de plecare ,cautarea unor raspunsuri la unele întrebari,te citez "Incercand sa intelegi lumea aceasta, in care traim, vei da mai peste tot, de prostie. " dar cu un rezultat final total opus (DRAGOSTE în locu stupiditatii... :wink: ) 

                               


Urban


tractorbeam

NO BIG BANG, ONLY BIG CRUNCH (ONE AFTER ANOTHER - IF I MAY SAY SO... :lol:)

Conformal cyclic cosmology (CCC) posits the existence of an aeon preceding our Big Bang 'B', whose conformal infinity 'I' is identified, conformally, with 'B', now regarded as a spacelike 3-surface. Black-hole encounters, within bound galactic clusters in that previous aeon, would have the observable effect, in our CMB sky, of families of concentric circles over which the temperature variance is anomalously low, the centre of each such family representing the point of 'I' at which the cluster converges. These centres appear as fairly randomly distributed fixed points in our CMB sky. The analysis of Wilkinson Microwave Background Probe's (WMAP) cosmic microwave background 7-year maps does indeed reveal such concentric circles, of up to 6{\sigma} significance. This is confirmed when the same analysis is applied to BOOMERanG98 data, eliminating the possibility of an instrumental cause for the effects. These observational predictions of CCC would not be easily explained within standard inflationary cosmology.

Link-ul aici:
http://arxiv.org/abs/1011.3706v1



Xanadron

O fi fost reprodus,  :roll: desi eu cel putin n-am auzit vreun BANG !  :-D

Serios acum: interesante concluzii, dar tot pure speculatii teoretice mi se par.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/