Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Fenomenul OZN în Perspectiva Crestin ORTODOXA

Creat de calator astral, 26 Octombrie 2010, 23:06:41

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calator astral

va propun un punct de vedere deosebit de interesant si intrigant despre Sub(in)constientul Colectiv si capacitatea sa incredibila de a crea o noua REALITATE
Biserica Ortodoxa Româna, prin unii reprezentanti iluminati, a studiat acest fenomen, de altfel toate locurile sacre sau misterioase din muntii nostri sînt "pazite" de reprezentanti ai Bisericii, unele studii "secrete" au ca obiect de studiu Inconstienta Colectiva si Sincronizarea,mai precis s-a pus accentul pe inconstientul colectiv al rasei umane in care demonii, îngerii, zeii si spiritele sunt o realitate (Conceptul Sincronizarii ofera explicatia legaturii dintre evenimente care nu sunt legate în mod normal, a fost folosit termenul termenul de "realitate psihica" pentru a descrie evenimentele supranaturale din Bucegi si Retezat incluzand O.Z.N.-urile.

_______________________________________________________________________________________________________________

"SEMNE DIN CER" -  PERSPECTIVA CRESTIN-ORTODOXÃ ASUPRA OBIECTELOR ZBURÃTOARE NEIDENTIFICATE (OZN-urilor)

Deceniile care au urmat celui de al II-lea Rãzboi Mondial au fost marcate nu numai de proliferarea uluitoare a cultelor orientale (mai ales în Occident) ci si de un fenomen paralel care, desi în aparentã neavând nici o legãturã cu religia, se dovedeste a fi la o privire mai atentã un semn tot atât de clar al erei "post-crestine" ca si "noua constiintã religioasã" sau cultele orientale.
Acesta este fenomenul obiectelor zburãtoare neidentificate", care virtual au fost vãzute în toate pãrtile lumii, începând cu prima "farfurie zburãtoare" reperatã în 1947.

Credulitatea si superstitia omeneascã, care sunt la fel de mult rãspândite astãzi ca oricând în istoria omenirii, au fãcut ca acest fenomen sã fie întrucâtva asociat cu "manifestãrile bizare" ale diferitelor pseudo-religii contemporane. Într-o mãsurã nu mai micã însã, el a suscitat si interesul responsabil al unor reputati oameni de stiintã si chiar al unor echipe guvernamentale, interes ce s-a concretizat în publicarea unor studii si cãrti.

Aceste investigatii nu au ajuns de fapt la niste rezultate pozitive în identificarea fizicã a acestor obiecte zburãtoare.
Dar ipotezele cele mai noi, pe care le-au avansat cercetãtorii pentru a explica fenomenele, sunt cu mult mai plauzibile decât vechile teorii de pânã acum.
În acelasi timp însã, aceste ipoteze de ultimã orã ne aduc în prezenta unei "granite a realului" (chiar asa se si intituleazã una din lucrãrile stiintifice mentionate), adicã la limita unei realitãti psihice si spirituale pe care, oamenii de stiintã respectivi nu sunt pregãtiti sã o investigheze.

În schimb, bogãtia de informatii referitoare tocmai la aceastã realitate, asa cum o aflãm din textele patristice si din Sfânta Scripturã, îl plaseazã pe observatorul crestin ortodox în pozitia privilegiatã din care el are toate datele care sã-i permitã sã evalueze aceste noi ipoteze si fenomene "OZN" în general.

Dar observatorul crestin ortodox este interesat nu atât de fenomenele ca atare, cât de mentalitatea asociatã cu ele: cum interpreteazã oamenii în general OZN-urile si de ce?
Printre primii care au abordat problema OZN-urilor în acest mod se numãrã si celebrul psiholog elvetian C.G. Jung, în foarte seriosul sãu studiu din 1959, Flying Saucers: A Modern Myth of Things Seen in the Skies. (Farfuriile zburãtoare: un mit modern al obiectelor vãzute pe cer).

În aceastã carte Jung abordeazã fenomenul în primul rând din perspectiva semnificatiei lui psihologice si religioase.
Si, desi nu l-a clasat ca apartinând "realitãtii obiective", el a identificat cu toate acestea în mod just zona cunoasterii umane, cãreia îi apartine.
Oamenii de stiintã contemporani, chiar dacã pornesc de la latura "obiectivã" iar nu cea psihologicã a problemei, sunt si ei nevoiti sã apeleze la ipotezele "psihice" pentru a putea explica aceste fenomene.

În abordarea laturii religioase si psihice a fenomenelor OZN, este mai înainte de toate important pentru noi sã întelegem cadrul general în limitele cãruia s-au interpretat în general fenomenele OZN (de cãtre cei care au crezut în existenta lor, desigur), încã de pe vremea primelor lor manifestãri la sfârsitul anilor '40. Ce anume erau oamenii pregãtiti sã vadã pe cer?

Rãspunsul la aceastã întrebare se poate afla aruncând o privire rapidã asupra literaturii "stiintifico-fantastice" de mare popularitate.
________________________________________________________________________________________________________


calator

adrian75

Cred ca ar trebui sa ne intoarcem mai mult in timp....in Vechiu Testament se gasesc multe relatari legate de ceea ce azi numim fenomenul O.Z.N. De fapt,in acele timpuri fenomenul O.Z.N. nici macar nu era considerat un fenomen ci era parte integranta din viata oamenilor...erau Zeii,iar oamenii era supusii lor. Un lucru pe care eu nu l-am inteles niciodata-cand Zeii au incetat sa mai faca parte din viata de zi cu zi a oamenilor si astfel totul s-a transformat in ceea ce azi numim fenomenul O.Z.N.? Si mai ales,de ce s-a intamplat asta?

abyss

în prezent Biserica de la noi e interesatã sã vadã cum se aratã bãnuþul... pe cer, în cer ºi pe pãmânt. Iar marele manager al bisericii e mason ca ºi bãsescu dupã cum amândoi au venit pe acelaºi val... Cãlãtorule, vino în þarã ºi ascultã ce zic preoþii bãtrâni. Vei înþelege. Acum în bisericã e dracul. Lumina e afarã...în oameni!

calator astral

biss! nu contest ca unii reprezentanti ai Bisericii au draci în ei...dar nici nu poti generaliza....
Biserica are CHEILE Secretului. Procesiunile religioase ortodoxe din Carpati au loc în acelasi perimetru geografic considerat "sacru" de mii de ani.
Uite cum vede Biserica aceasta Realitate a existentei unor "entitati" superioare :

____________________________________________________________________

Ingerii au chip si infatisare, la fel ca si chipul sufletului omenesc.

Acest aspect exterior este constituit de chipul si infatisarea omului exterior in trupul sau.
Sufletele ingerilor sunt niste corpuri subtile, eterice, pe cand trupurile oamenilor sunt materiale, pamantesti.
Ingerii, la fel ca si sufletele omenesti, au membre, cap, ochi, gura, degete, maini, picioare.
Intr-un cuvant, o asemanare deplina cu a omului in trupul sau. Frumusetea virtutilor, harul dumnezeiesc stralucesc pe figurile sfintilor ingeri.

Chipul demonilor este intunecat si hidos, asa cum l-a vazut Iov pe diavol, ca un monstru hidos.
Demonii s-au desfigurat, prin distrugerea in ei a binelui, prin zamislirea si dezvoltarea in ei a rautatilor. Aceasta a lasat amprenta si pe aspectul exterior.
De aceea Sfanta Scriptura ii numeste "fiare", iar pe capetenia lor Lucifer - balaurul cel mare (Apocalipsa 12,9).

Din Sfanta Scriptura aflam ca demonii au aceleasi puteri pe care le are si omul: vaz, auz, miros, pipait, pot vorbi si pot fi muti si surzi. Insusi Domnul Iisus l-a numit pe demon - mut si surd (Marcu 9,25).

Cand vrajmasul nu poate birui nici pe cei ce au fost robiti de pacat, nici pe cei ce lupta a se elibera de el, lupta impotriva lor cu mult mestesug, facandu-i a uita de inamicul lor care-i langa dansii, ii ataca cu mare violenta si ii hraneste.
Ei isi inchipuie lucruri peste puterea lor mai inainte de a ajunge la desavarsire.Din aceasta ia nastere neglijenta de ranile primite.
Socotind aceste pofte si hotarari ale savarsirii ceva deja realizat se mandresc in diferite chipuri.
De aceea nu voiesc a suferi nici cel mai mic obstacol ori cuvant, ci isi petrec timpul cu multe si lungi reflexiuni crezand ca gandirea lor e sigura.
Si atunci sufera mari tulburari pentru iubirea lui Dumnezeu.
Si fiindca atunci cand isi fac aceste inchipuiri nu simt nici o suparare si impotrivire in trupul lor se socotesc a fi pe treapta celor desavarsiti, care sufera mari amaraciuni.
Nu-si dau seama ca una sunt cuvintele si hotararile, alta lucrurile si faptele.

Deci, frate, de voiesti sa scapi de aceasta cursa hotaraste-te a lupta cu vrajmasii diavoli care te ataca in fapt concret si vadit.
Atunci vei vedea lamurit daca hotararile tale luate sunt adevarate ori false, puternice ori slabe, incat vei putea merge spre virtute si desavarsire, pe o cale batuta, sanatoasa si imparateasca.
Iar contra vrajmasilor ce nu te supara acum, te sfatuiesc sa nu te ridici cu razboi decat dupa ce in prealabil vei cunoaste ca cu vremea te vor ataca. Cu aceasta cunoastere de mai inainte te poti pune in paza, poti lua hotarari ca sa li te impotrivesti ca atunci cand vor veni sa nu-ti poata face nimic, gasindu-te pregatit.
De aceea nu lua vreodata hotararile tale drept fapte si realizari, chiar de ai fi deprins in virtuti de catva timp cu metode foarte potrivite.
Fii smerit, teme-te de tine si de neputinta ta.

Sus sunt covarsirile peste puterea noastra ce le facem in virtute; jos, lipsurile si slabiciunile provenite din lenea noastra pe care le intampinam tot la realizarea virtutii; (De aceea au zis Sf. Parinti ca marginile sunt ale dracilor); din dreapta, cand diavolii prefacandu-se ca sunt motive drepte catre virtute ne arunca in rautate; iar din stanga, cand dintr-un evident motiv al celui rau ne fac sa pacatuim; dinainte cand diavolii ne asalteaza cu inchipuirile si gandurile lucrurilor ce se vor intampina; iar dinapoi cu amintirea celor petrecute.

Scurt vorbind; toate gandurile rele navalesc in suflet, ori izbucnesc dinauntru ori invadeaza din afara inauntru fie prin memorie si imaginatie, fie prin glasul tainic al inimii; iar dinafara ele invadeaza sufletul prin obiectele perceptibile, celor cinci simturi, adica prin cele vazute, mirosite, auzite, gustate si pipaite

Nadajduieste numai in Dumnezeu, alearga la El cu dese rugaciuni sa te intareasca si sa te apere de primejdii, dar mai ales de orice prezumtie si nadejde in tine.

Astfel, de vei fi smerit, chiar de nu vei fi scutit de unele mici neajunsuri (in care uneori te lasa Dumnezeu ca sa-ti vezi neputinta si de sunt in tine sa pazeasca unele lucruri bune), totusi ti-e permis sa doresti si sa-ti propui scopuri decisive a te sui la o treapta mai inalta de desavarsire.
Gandurile dinauntru si din afara provin din trei pricini: diavolii si ca urmare patimile, adica ranile primite in inima de la iscoditorul vrajmas, fie urand, fie iubind ceva cu pasiune.

In fine, ca o urmare a starii corupte a naturii omenesti.
___________________________________________________________________________

foarte frumos spus, cred ca aproape toti sîntem de acord cu acest punct de vedere,biss, macar partial.



                          calator
                         




Nox

Știi care e perspectiva Cre(s)tin ORTODOXÃ în legãturã cu fenomenul OZN? Îți spun eu. Trunchiazã informația la ce le convine, îi citeazã pe Jung, ºi pe Vallée și cam atât.... concluzia fiind în final una singurã și anume cã e draci.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

nana

#5
D.p.m.d.v. consider ca orice informatie despre si care vine dinspre religie, devine tot mai inutila, civilizatiei in care ne aflam. Candva, am  crezut ca Biserica, ascunde Cheia adevarului. Azi, cred, ca acesta cheie este deja in mana umanitatii, indiferent de religia la care a aderat. Acum, personal, caut raspunsul unei curiozitati, pe care am afirmat-o, ieri. Ce chip v-a avea urmatorul Isus? Dar, probabil ca, daca se vor adeveri teoriile stiintifice, asupra zilei de 21-dec-2012, presupun ca va deveni inutil si raspunsul acestei intrebari. :)

Guest

Citat din: calator astral din  30 Octombrie 2010, 12:17:50

Ingerii au chip si infatisare, la fel ca si chipul sufletului omenesc.

Acest aspect exterior este constituit de chipul si infatisarea omului exterior in trupul sau.
Sufletele ingerilor sunt niste corpuri subtile, eterice, pe cand trupurile oamenilor sunt materiale, pamantesti.
Ingerii, la fel ca si sufletele omenesti, au membre, cap, ochi, gura, degete, maini, picioare.
Intr-un cuvant, o asemanare deplina cu a omului in trupul sau. Frumusetea virtutilor, harul dumnezeiesc stralucesc pe figurile sfintilor ingeri.


La ce le trebuie lor maini, ochi, gura etc... daca NU au corp fizic? Sufletul nostru nu are aceste membre, ei de ce l-ar avea? La fel, la ce le-ar trebui simtul tactil, ofactiv etc, din moment ce sunt in corpuri ETERICE?
Omului ii folosesc aceste lucruri pentru a se putea ajuta in lumea fizica, dar in lumea subtila, hai sa fim seriosi...

fiulploii

Perspectiva crestin orto-doxa este levo-doxa  :evil:

In aceeasi ordine de idei , papa de la vatican i-a numit pe extraterestrii ca fiind '' fratii nostrii '' iar Vaticanul are pregatiti 2 preoti-astronauti pentru un eventual misionariat extraterestrial .

Eu cred ca orice perspectiva din prisma unei anumite convingeri - gen religioasa este limitata din start , deci nu mai este perspectiva ci ''ulita''  :roll:

:fullmoon:


romulus

CitatTrunchiazã informația la ce le convine, îi citeazã pe Jung, ºi pe Vallée și cam atât.... concluzia fiind în final una singurã și anume cã e draci.
E cam asa cum zici monser insa eu cred ca fac asta dintr-o pornire pragmatica si simplificatoare .
Ia inchipuieti cum ar fi ca preotii sa explice in biserica babelor si mosilor analfabeti or semi, din Cucuietiidindeal cum devine tema cu fenomenul OZN, galaxii, civilizatii extraterestre, lumi paralele, reptilieni, grey, etc. ?! Nu e mai simplu si mai practic cum zisesi tu:  e draci?! Ba da .
Un adult cand interzice copilului sa-si bage destele in priza, ba chiar protejeaza priza cu un stecher special, face la fel. Cum ar fi sa se apuce sa-i explice cum devine aia cu energia electrica ?! Ar fi de rasul curcilor . Axact asa si cu popii& dracii !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

calator astral

Citat din: romulus din  23 Iulie 2011, 09:59:44
E cam asa cum zici monser insa eu cred ca fac asta dintr-o pornire pragmatica si simplificatoare .
Ia inchipuieti cum ar fi ca preotii sa explice in biserica babelor si mosilor analfabeti or semi, din Cucuietiidindeal cum devine tema cu fenomenul OZN, galaxii, civilizatii extraterestre, lumi paralele, reptilieni, grey, etc. ?! Nu e mai simplu si mai practic cum zisesi tu:  e draci?! Ba da .
Un adult cand interzice copilului sa-si bage destele in priza, ba chiar protejeaza priza cu un stecher special, face la fel. Cum ar fi sa se apuce sa-i explice cum devine aia cu energia electrica ?! Ar fi de rasul curcilor . Axact asa si cu popii& dracii !
Am zis !
un raspuns convingator,foarte plauzibil.
Cu conditia ca acesti popi sa faca si ei o "selectie" printre ei si sa elimine atit pacatosii in sutana cit si vindutii "dracilor" ,ca nu toti sint albi ca zapada,de ce sa nu punem degetu pe rana? Macar sa constientizeze toti popii mesaju Sfintilor Parinti,initiati care au stabilit si validat Dogma poate si in scopu de a vulgariza viziunea subtila a Bisericii.

fiulploii

Citat din: romulus din  23 Iulie 2011, 09:59:44

Un adult cand interzice copilului sa-si bage destele in priza, ba chiar protejeaza priza cu un stecher special, face la fel. Cum ar fi sa se apuce sa-i explice cum devine aia cu energia electrica ?! Ar fi de rasul curcilor .

nu ar fi de rasul curcilor . Nu stiu daca ai copil insa eu la al meu i-am explicat treaba cu energia electrica , la nivelul lui si a inteles . Nu am nevoie sa pun stechere speciale .

Deci , ideea e sa se explice la fiecare dupa al sau nivel .

Vremurile evolueaza si noi in acelasi timp cu ele . Unii mai raman in urma , altii o mai iau inainte dar per total, toti '' ne ducem'' :roll:

:fullmoon:

romulus

CitatNu stiu daca ai copil insa eu la al meu i-am explicat treaba cu energia electrica , la nivelul lui si a inteles .
Inca de pe la sase,sapte  luni ambii mei  baieti  "explorau" apartamentul  mergand de'a busilea . Ce gaseau pe jos bagau in gura iar prizele earu punct de atractie fiind  exact la nivelul nasului lor . Ma indoiesc ca ar fi inteles ce le-as fi spus eu cand ei abia ziceau mama, caca si/ori apa ....!La asa asa ceva ma refeream . Mai tarziu, la doi, trei ani , ok .
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David