Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Puterea Dragostei

Creat de calator astral, 06 Octombrie 2010, 13:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calator astral

Dincolo de Spatiu-Timp, dincolo de toate barierele socio-culturale sau de o ipotetica karma... IUBIREA !
Daca Corpul Uman este o masina complexa iar Spiritul pilotul experimentat, atunci cu siguranta în memoria reziduala regasim jaloane transcedentale, relatiile de dragoste Om-Femeie reactiveaza o zona ancestrala, situata probabil în emisfera dreapta, semnalul electomagnetic emis reactiveaza o zona inerta care are un singur rol : identifica trasaturile somatice si caracteriale ale "altuia", de aici si senzatia stranie de "DEJA VU" sau misterioasa "DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE".

Iubirea este mult mai puternicã decât instinctul sexual. Cel puþin aºa susþine un studiu american recent, potrivit cãruia iubirea este un sentiment extrem de complex, fiind rezultatul a numeroase activitãþi cerebrale.
Autorii studiului susþin cã dragostea nu este o emoþie primarã precum instinctul sexual, ci un proces extrem de complex manifestat în urma activãrii a 12 regiuni cerebrale.
Specialiºtii de la Rutgers University susþin cã, din punct de vedere ºtiinþific, persoanele îndrãgostite trec prin senzaþii asemãnãtoare consumatorilor de droguri. Din acest motiv, uneori persoanele a cãror dragoste este neîmplinitã recurg la gesturi extreme, cum ar fi suicidul, sau cad pradã depresiilor.
De asemenea, cercetãtorii susþin cã zonele activate în creier de dragostea romanticã sunt diferite de cele activate de dragostea maternã.

(sursa : libertatea.ro)




Sa fim mai buni, sa acceptam Înfrîngerea sau Deziluzia...sa ne AMINTIM...sa dam Cezarului ce-i apartine: mai mult decît Stiinta, Religia sau ezoterismul luminat, DRAGOSTEA  este Cheia principala spre Împlinirea Spirituala.
Cînd numai iubim, cînd bolnavi, blazati sau dezamagiti numai sîntem receptivi la stimulii înscrisi în Programul nostru genetic, asta denota ca...am murit de fapt un pic...
Exista totusi alte cai de scapare în oceanul dezlantuit al Vietii, cînd "barca începe sa se scufunde si panica te cuprinde, sa fiu mai precis : fac aluzie la Posibilitatea unei Insule.




un punct de vedere (nestiintific) semnat
calator astral



adrian75

Si in Biblie se spune ca cel mai mare dar pe care omul l-a primit de la Creatorul sau este iubirea...capacitatea de a iubi! Nimic nu se compara cu sentimentul de a iubi,dar mai ales de a fi iubit  si nimic nu produce mai multa frustrare unui om decat sentimentul de a nu fi iubit.

nana

Citat din: adrian75 din  11 Octombrie 2010, 21:18:03
Si in Biblie se spune ca cel mai mare dar pe care omul l-a primit de la Creatorul sau este iubirea...capacitatea de a iubi! Nimic nu se compara cu sentimentul de a iubi,dar mai ales de a fi iubit  si nimic nu produce mai multa frustrare unui om decat sentimentul de a nu fi iubit.¨

Ideea este sa poti sa-l si ierti, fara sa-l judeci, pe cel care ti-a provocat frustrarea. :) Din pacate, inca, omenirea confunda sentimentul de iubire cu dorinta de a face sex. :)

DBlack

Dragostea, ce putem spune despre dragoste.

chestia e ca pustii/pustoaicele din ziua de azi se iubesc din prima zi de relatie;)) nu stiu cati dintre ei or sa simta adevarata dragoste care ne-a fost oferita:)..
de multi ani omul se chinuie sa inteleaga dragostea cu adevarat..dar din pacate ne depaseste mai mult decat credem:).. momentan , dragostea, si iubirea este un subiect care ne depaseste si nu stim cum se manifesta cu adevarat.. noi doar simtim , si cand simtim , in interiorul mintii stim ceva, dar cand vrem sa spunem , nu gasim cuvintele;))..
"Cum sa fii dupa moarte sfant , si in viata antichristul"

Nu ºtiu cu ce arme va fi luptat cel de-al treilea rãzboi mondial, dar cu siguranþã cel de-al patrulea va fi luptat cu beþe ºi pietre.  "Albert Einstein"


Cred în acel Dumnezeu al lui Spinoza

mr

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

Citat din: DBlack din  27 Decembrie 2010, 18:12:47
Dragostea, ce putem spune despre dragoste.

chestia e ca pustii/pustoaicele din ziua de azi se iubesc din prima zi de relatie;)) nu stiu cati dintre ei or sa simta adevarata dragoste care ne-a fost oferita:)..
de multi ani omul se chinuie sa inteleaga dragostea cu adevarat..dar din pacate ne depaseste mai mult decat credem:).. momentan , dragostea, si iubirea este un subiect care ne depaseste si nu stim cum se manifesta cu adevarat.. noi doar simtim , si cand simtim , in interiorul mintii stim ceva, dar cand vrem sa spunem , nu gasim cuvintele;))..

Sfat amical: daca tot nu ne gasim cuvintele (pe care poate ca nici nu le-am avut vreodata), mai bine tacem. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Serban M

#6
Desi o sa sun ca un mare guru cu nevoie de bani, singura sansa ca omenirea sa supravietuiasca in continuare si sa evolueze cu adevarat este ca fiecare individ sa invete sa iubeasca neconditionat tot intregul, polaritatea si inclusiv pe cei care ne fac rau.

A iubi inseamna a simtii nu a demonstra fizic, nu prin a fi martir, este mult mai important ceea ce simti in interior decat ceea ce arati, pentru ca influentezi constiinta colectiva prin constiinta ta, prin TINE.

Tu esti cel care conduci lumea.

De aceea vreau sa spun ca trebuie sa iubim si pe illuminati pentru ca ei isi joaca rolul in jocul divin si ne ajuta pe cei ce ne aflam in partea cealalta a luptei sa devenim ceea ce suntem, noi insine.

Va iubesc cu adevarat.  :star:

Oxana

 Eu chiar nu cred in dragostea "universala" adica sentimentul acela pe care ar trebui sa il simtim pentru toate persoanele cu care venim in contact :| ; mai degraba sunt adepta a zicalei "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte"...(cum as putea iubi un om care molesteaza un copil , o persoana care schingiuieste si omoara un animal doar pt propria lui placere sau un barbat care isi bate de cinci ori pe saptamana nevasta? :cry:.... si aceste exemplele pot continua la nesfarsit pentru ca omul prin natura lui este un sadic ) .Eu cred ca oricum nu exista dragoste ,ci doar un concept creat de mass-media si hranit de filmele hollywood-iene...doar pt a mai cheltui niste bani de sf valentin  :-D
   si daca exista o entitate superioara care vegheaza asupra noastra??????????????.... sunt ferm convinsa  ca entitatea respectiva nu ne iubeste .....ci doar ne supravegeaza ...so love sucks  :|
traiesc numai pentru a muri .... si mor doar ca sa traiesc din nou !!!!!!!

mr

#8
Citat din: Oxana din  14 Ianuarie 2011, 05:33:39
Eu chiar nu cred in dragostea "universala" adica sentimentul acela pe care ar trebui sa il simtim pentru toate persoanele cu care venim in contact :| ; mai degraba sunt adepta a zicalei "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte"...(cum as putea iubi un om care molesteaza un copil , o persoana care schingiuieste si omoara un animal doar pt propria lui placere sau un barbat care isi bate de cinci ori pe saptamana nevasta? :cry:.... si aceste exemplele pot continua la nesfarsit pentru ca omul prin natura lui este un sadic ) .Eu cred ca oricum nu exista dragoste ,ci doar un concept creat de mass-media si hranit de filmele hollywood-iene...doar pt a mai cheltui niste bani de sf valentin  :-D
  si daca exista o entitate superioara care vegheaza asupra noastra??????????????.... sunt ferm convinsa  ca entitatea respectiva nu ne iubeste .....ci doar ne supravegeaza ...so love sucks  :|

Tu vezi doar manifestarile, efectele generate de cei care "vad" lucrurile la fel ca tine. Adica separat, fiecare pe contul lui. Legea junglei. Si e jale ce-i in lumea asta. O vezi corect din punctul asta de vedere. "Dragostea" ta se contrazice pe sine lovindu-se doar de "realitatea" din teren. Dincolo de orgiile lumii mai e si altceva. Esti dispusa sa depasesti "limita" asta?

Eu te intreb asa: Pe tine insati ai ajuns sa te cunosti, in tot ce inseamna ganduri si reactii pe care le ai? Ai ajuns sa te iubesti sincer? Esti impacata si multumita cu ce esti, ca fiinta in primul rand in raport cu tine...si apoi cu lumea? Ma refer la o analiza onesta a tuturor gandurilor si senzatiilor pe care le incerci 24/24 si nu numai la cele de care esti constienta, fara sa dai vina pe cineva din exterior mereu. Esti pregatita sa-ti accepti si partile mai putin bune din tine si sa incerci apoi sa le schimbi in ceva mai bun cand ai ocazia? Esti dispusa sa inveti sa ai rabdare ca si lucrurile bune sa se intample ...si mai ales "din mana ta"? Despre "dragoste universala" putem sa vorbim dupa ce-ti raspunzi tie insati la aceaste intrebari.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

romulus

CitatEu chiar nu cred in dragostea "universala" adica sentimentul acela pe care ar trebui sa il simtim pentru toate persoanele cu care venim in contact
Oxana ceea ce spui - si citez eu mai sus - este perfect valabil pentru tine acum. In acest stadiu al vietii tale. Esti probabil tanara, nu ai trecut prin suficiente momente/experiente pana acum si nu ai acumulat atatea informatii, astfel incat , sa treci la un alt nivel de intelegere.
Se spune ca nu e bine sa te dai ca exemplu si sa vorbesti despre tine, dar alt exemplu mai bun nu am, ori nu vreau sa caut :
bunica si mama au fost femei tare bisericoase, cu frica lui Dumnezeu si am auzit de multe ori din gura lor (si apoi am citit) chestia cu " Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti" , inclusiv pe dusmanul tau si toate celelalte pe care - probabil le stii .
Atitudinea mea de pe acea vreme era exact/identica si la fel cu a dumitale: radeam de ele (de mama si bunica) si le luam la misto. Asta a durat destul, pana cand niste intamplari si apoi niste cunostinte acumulate m-au facut sa caut sa inteleg: oamenii, fenomenele, explicatii posibile ale unor " intamplari" care nu erau chiar  intamplari,  and so on .
Acum nu mai am aceeasi atitudine .
Trebuie sa intelegi ca nu este vorba doar de varsta . Este vorba de acumulare si de minte deschisa - chiar daca chestia cu "iubirea" pare a izvora dintr-o dogma , nu este .
Vei trai si vei vedea .Nu vreau sa-ti rapesc placerea si fiorul "descoperirilor" !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David