Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Interviu in exclusivitate pt. Rufon - Toni Victor Moldovan

Creat de Urban, 30 Septembrie 2010, 11:12:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Gigi2012

Citat din: @Lex din  24 Ianuarie 2012, 11:12:24
Ca bine ai zis Tayka,exact aceleasi pareri am si eu.Apropo gigi 2012,daca vorbim strict de ''dumnezeul'' din PT, eu NU vad nici macar o urma de dragoste pentru om, din contra e dragoste numai pentru jidanul de e.t,pentru ca asta e scopul PT,sa i fie numai LUI bine ca doar d-aia suntem aici conform ''scrierilor'' de mai sus.  Pe ET-eu il doare la bascheti de dragostea lui pentru noi,nu da nici macar o muratura stricata,aici e vorba STRICT de evolutia si continuitatea speciei lor.PUNCT.  :roll: :lol: :lol: :lol: :-)

Dezinformezi cu sau fara buna stiinta, sau esti tu insuti dezinformat. Pot veni cu 1000 de citate din Biblie care sugereaza contrariul. Singura explicatie pe care o gasesc este ca nu ai citit Biblia, ci doar interpretarea PT.

Parerea mea e ca prima data trebuie sa vezi un film inainte de a citi parerea cuiva despre el, nu de putine ori parerile unora sau altora au fost complet diferite de perceptia mea.

Gigi2012

Eu cred ca nu ati citit de fapt Biblia in totalitate, cartea la care face atata referire PT, va raportati numai la PT. Creatorul e manios doar cand creatiile nu fac ce ar trebui sa faca, mi se pare destul de logic. Faza cu jertfele nu e deloc un ritual barbar, pot sa spuna asta poate doar vegetarienii. Atata timp cat azi se practica  ritualul taierii porcului, pot sa afirm ca suntem la fel de barbari, nu ? Din punctul meu de vedere ritualul ala simbolizeaza capacitatea omului de a se lipsi de lucruri lumesti dragi lui pentru Creator. O constientizare din partea omului ca si boul ala tot de la Creator e, poate chiar o educare in limitarea lacomiei lumesti. Prin asta dovedesti ca esti capabil sa te desprinzi de lumea asta trecatoare, de intelegere ca ceea ce este pe pamant este trecator, dovedesti credinta. Previne dezvoltarea avaritiei in suflet, daca vrei. Poate fi o explicatie, cred eu.

Vad ca unii oameni se lasa condusi de deznadejde, si nu asta e ceea ce vrea Creatorul, potrivit Bibliei (daca e s-o analizam pana la capat, nu doar sa extragem si sa interpretam ce si cum avem chef). Sunt nenumarate pasajele in care e exprimat faptul ca cei ce respecta ceea ce vrea Creatorul de la ei, si cred in El, vor gusta din Pomul Vietii, vor trai vesnic. Din punctul meu de vedere vor fi incarnati pe baza ADN-ului lor, cu toate inferentele dobandite de creier in timpul vietii de pe Terra, si e perfect posibila aceasta reconstituire, si asta e ceea ce ne spune Biblia NON STOP.
S-a descoperit deja ca tot ceea ce gandim emite anumite unde de joasa frecventa, si sunt convins ca toate aceste ganduri sunt salvate in mod continuu intr-o baza de date la nivelul Creatorilor pe baza careia creierul fresh (format la inviere pe baza ADN-ului) e repopulat cu aceasta informatie.
(BMW parca incearca un sistem de franare doar pe baza faptului ca te gandesti ca vrei sa franezi)

Parerea mea e ca va faceti numai rau voua insiva, va umpleti de ura, de fiere, gandindu-va la noi ca la niste cobai de experimentat, in conditiile in care Biblia ne spune cu totul si cu totul altceva, si numai interesele Satanei fac sa se intample asta, Biblia ne spune asta explicit. Suntem doar un software in faza de testare, pe o masina de test, pentru ca noi am ales asta, prin pacatul originar. Putem trece sa rulam vesnic pe masina de productie, impreuna cu ei, daca treci testul cu succes.



fiulploii

Citat din: Gigi2012 din  24 Ianuarie 2012, 15:58:46
Eu cred ca nu ati citit de fapt Biblia in totalitate, ...
, pentru ca noi am ales asta, prin pacatul originar. Putem trece sa rulam vesnic pe masina de productie, impreuna cu ei, daca treci testul cu succes.
Cu ce dovezi sustii ca nu s-a citit biblia in totalitate?
Nu exista pacatul originar , exista doar niste bariere mentale ''puse'' candva , cu oaresce scopuri .
Daca e nevoie de explicatii , am sa revin insa multe din dovezi exista prezentate pe acest forum , trebuie numai sa le pui cap la cap .

@Lex

Gigi2012, am spus CLAR ca am vorbit despre ''dumnezeul'' DIN PROGRAMUL TERRA, nu despre biblie si nici despre altceva.Nu am citi biblia si nici nu am de ce pentru ca NU CRED in biblie si in religii tocmai asta e scopul topicului daca sa o luam asa,aici vorbim despre dumnezeul E.T .got it???? :evil: :evil: :-)  si in plus mie mi se pare amuzant, dam citate din biblie dar noi stim ca de fapt religia e o minciuna si picam de partea cealalta si anume ca suntem decat niste vite la abator in programul terra.poi cum vine asta???? care din ele e??? repet eu nu sunt nici adeptul bibliei si nici PT. :roll:

@Lex

Dupa mine problema e foarte simpla: NU avem nevoie nici de biblie, nici de religie,nici de biserici,nici de programul terra,fiecare e LIBER sa creada ce vrea, nu avem nevoie nici de prostiile/inventile unor bajeti destepti e.t/oameni, Dumnezeu e UNUL SINGUR si se afla in fiecare dintre noi  si acolo trebuie sa l cautam

Gigi2012

Citat din: @Lex din  24 Ianuarie 2012, 17:42:33
Gigi2012 am spus CLAR am vorbit despre dumnezeul DIN PROGRAMUL TERRA, nu despre biblie si nici despre altceva.Nu am citi biblia si nici nu am de ce pentru ca NU CRED in biblie si in religii tocami asta e scopul topicului daca sa o luam asa,aici vorbim despre dumnezeul E.T .got it???? :evil: :evil: :-)

Funny  :-D
Pai PT se bazeaza pe Biblie nu? Deci despre care Creator vorbim ? Ori suntem consecventi ori nu mai suntem :)
Daca propui o teorie pe  baza Bibliei, cum se vrea a fi PT, hai sa nu-i punem vorbe, ganduri si actiuni in brate Creatorului biblic, pentru ca in PT e o dezinformare grosolana despre Creatorul biblic in concluzia pe care o trage, nu numai fara nicio baza, dar bazata pe minciuna. Pot sa vin cu 1000 de citate in care Creatorul isi manifesta dragostea pentru creatie, si cat de mult isi doreste ca aceasta sa se salveze si sa i se alature in lumea Lor, pe planeta X poftim.

Daca nu esti de acord cu Biblia, e ok, nici eu nu inteleg multe lucruri de acolo, dar faci o teorie bazata pe altceva, nu stiu, pe imaginatie, pe filmul E.T, si acolo poti sa-ti imaginezi orice despre Dumnezeul E.T.

Gigi2012

Citat din: @Lex din  24 Ianuarie 2012, 17:54:42
Dupa mine problema e foarte simpla: NU avem nevoie nici de biblie, nici de religie,nici de biserici,nici de programul terra,fiecare e LIBER sa creada ce vrea, nu avem nevoie nici de prostiile/inventile unor bajeti destepti e.t/oameni, Dumnezeu e UNUL SINGUR si se afla in fiecare dintre noi  si acolo trebuie sa l cautam

Da, super, aici sunt de acord cu tine. Nu ai nevoie de Biblie pentru a-ti crea legatura cu zeii, daca ai reusit fara, inseamna ca esti un fericit. Daca esti fericit, probabil ca asta e ce vrea Creatorul E.T. de la tine, si probabil ca asta vrei si tu.
Doar ca din ce-am citit pe aici prin mesajele multora dintre voi, pareti foarte nefericiti, tristi, inraiti, imbufnati, deznadajduiti, razvratiti impotriva zeilor care v-ar considera niste cobai si v-ar fi abandonat aici, care din punctul meu de vedere reprezinta niste manipulari grosolane din cartea PT.Cred ca pe buna dreptate se spune ca a gresi e omenesc, a deznadajdui e lucru dracesc. Si inca o data zic, pentru cei ce au citit PT, ar trebui sa citeasca si Biblia, sa vada cu ochii lor unde PT analizeaza logic si unde manipuleaza. Nu poti sa apreciezi un film numai dupa review-ul facut de un om.

Tayka

Citat din: Gigi2012 din  24 Ianuarie 2012, 18:02:24
Funny  :-D
Pai PT se bazeaza pe Biblie nu? Deci despre care Creator vorbim ? Ori suntem consecventi ori nu mai suntem :)
Lucrarea PT nu se,,bazează pe biblie''ci sânt doar culese texte din biblie,coran,talmud,şi alte lucrări vechi şi străvechi în ideia de a se explica într-o manieră modernă motivaţia creaţiei.În sensul de a se putea înţelege că am fost creaţi din motive stringente de ordin pur economico-sociale nu de către un CREATOR ci de către nişte hai să le zicem super-oameni,poate ceva strămoşi ai  evreilor de azi,înaintaţi doar în timp şi inteligenţă şi care ne-au creat ca pe o verigă necesară închiderii lanţului lor trofic.Şi nimic mai mult.
Despre Marele Creator însă cel care a creat universul,şi posibil şi pe EI,Toni Victor Moldovan nu face deloc vorbire El menţionând clar că şi aceştia sânt doar fiinţe biologice şi nici decum astrale spirituale sau divine.Tocmai de aceia şi avertizează că lucrarea sa poate fi înţeleasă doar dacă este studiată şi nu doar citită.-sorry :|
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

@Lex

nyet, gresit mey gigi, PT este inspirat in cea mai mare parte din ZOHAR!!! :fullmoon: :fullmoon:  si in concluzie chiar nu ar trebuii sa ne pese pentru ca oricare din ELE ba ar fi o TEORIE ba ar fi inventie deci NIMENI nu stie adevarul adevarat in final so,  :evil: ''may the force be with you''  :fight:  ''za real GOD is in you''

Tayka

-  :evil::-D :-D :-D.)))))))))))))))))- :evil:  :-D :-D :-D :-D))))))))))))..Etc...
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Gigi2012

Citat din: @Lex din  24 Ianuarie 2012, 18:59:59
nyet, gresit mey gigi, PT este inspirat in cea mai mare parte din ZOHAR!!! :fullmoon: :fullmoon:  si in concluzie chiar nu ar trebuii sa ne pese pentru ca oricare din ELE ba ar fi o TEORIE ba ar fi inventie deci NIMENI nu stie adevarul adevarat in final so,  :evil: ''may the force be with you''  :fight:  ''za real GOD is in you''

Din ce am inteles din interviul cu dl Moldovan, Zoharul va sta la baza urmatoarei editii. Probabil ca idei din Zohar sunt folosite si-n versiunea curenta.  Si acest Zohar, de care, sincer sa fiu, nu auzisem pana sa citesc interviul, toata istoria omenirii a ramas nedescifrat, chipurile, si s-a gasit dl Moldovan sa-l descifreze acum? Come on.. pe langa faptul ca am citit intr-un post anterior ca l-a mai si descifrat prost legat de nu stiu ce atac asupra Ierusalimului in 2006.
E ca si cu 'previziunile' lui Nostradamus, niste fraze pe care nu le intelegi poti sa le interpretezi in 1000 de moduri, in functie de ce-ti place.
Dar, Biblia, Coran, Legendele Olimpului... cam tot aia e. Coranul are incluse capitole intregi din Biblie, difera foarte putin ca si abordare. Ideea e aceeasi: dansul si-a format o teorie in cap, se foloseste de niste informatii din aceste carti, pe care le considera veridice in demonstrarea teoriei, sare peste informatiile care i-ar da-o peste cap (si astea sunt cu miile in toate aceste carti), pentru a trage niste concluzii de-a dreptul halucinante. Cum am mai zis, ii pune Creatorului vorbe-n gura :)

@Lex

Poi cam asta e ce vreau sa spun si eu,PT  a fost scris din punctul LUI de vedere si dupa cum crede el ca vrea sa spuna Zoharul tocmai de aia nu trebuie sa luam de bun ce scrie acolo, chiar si el spune la inceputul cartii.Ca PT mai sunt jdemilioane de carti baza subiectului fiind aceeasi deci in concluzie mai bine sa creada fiecare ce vrea,ca sa ne putem face MACAR o idee despre adevaratul scop al omului pe aici(sub. de fata ) trebuiesc citite,luate la puricat jdemii de surse ceea ce are nevoie de muuult timp si spun eu ca nu asta e scopul meu, al tau, sau al altuia acum sau poate da  :lol: :lol: :-)

mr

Citat din: @Lex din  24 Ianuarie 2012, 18:59:59
... PT este inspirat in cea mai mare parte din ZOHAR!!! :fullmoon: :fullmoon:  si in concluzie chiar nu ar trebuii sa ne pese pentru ca oricare din ELE ba ar fi o TEORIE ba ar fi inventie deci NIMENI nu stie adevarul adevarat in final so,  :evil: ''may the force be with you''  :fight:  ''za real GOD is in you''
Pai conteaza cu ce "organ" te inspiri din experienta oricarui om.  Si nu numai a celor care au fost in spatele scrierilor vechi. Asta asa ...ca atitudine si perspectiva...
TVM a folosit doar logica creierului si de aceea a iesit o abordare atat de tragica in PT-ul sau. Daca ar fi luat in calcul si legile adevarate care guverneaza acest univers probabil ca "output"-ul ar fi fost de cu totul alta culoare. Dar nu a facut-o si a fost alegerea sa ...sau singura optiune pe care o "vedea".

Ca exemplu, am citit Biblia de doua ori si mesajul ei (mai ales cel al Noului Testament), la cruda varsta de 18 ani, mi-a provocat primul nivel de eliberare din negura dogmei practicata "la sange" in jurul meu. Iar mai tarziu, cand am reusit sa patrund mai adanc logica pildelor lui Isus, am inteles si mai mult profunzimea mesajului si, mai ales, imensitatea domeniului sau de aplicare care nu tine cont de conventiile umane de suprafata. Poate ca sunt eu mai defect, dar nu sunt singurul... :rainbow:

Nu o sa ne dea nimeni mura-n gura "adevarul" din simplul motiv ca nu esta e scopul vietii. Viata este de asa natura construita incat sa te determine pe tine, ca o om, sa afli adevarul, prin efortul tau propriu. Biblia, Zoharul, Coranul si altele asemenea nu sunt decat indicii, ghidaje, mici certitudini pe care sa le folosesti in calatoria ta in ale cunoasterii. Nu le lua ca fiind pretinse "adevaruri" absolute. Ele au fost, sunt si vor fi niste "unelte" si trebuiesc folosite ca atare.

Interesant este faptul ca mintea omeneasca face tot posibilul sa nu se plaseze la persoana intai, sa caute si sa-si asume direct experienta si cauta tot timpul sa considere ca mereu cineva/ceva nu-i favorizeaza accesul la cunoastere. Si de aici toata nebunia lumii asteia...
Creatia o afli doar implicandu-te direct, asumadu-ti si greselile si reusitele, indraznind continuu sa strabati "foile cepei" pana  la centru. Din afara nu vezi decat niste biete scenarii de opresiune...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Tayka

Citat din: mr din  24 Ianuarie 2012, 21:23:53

TVM a folosit doar logica creierului si de aceea a iesit o abordare atat de tragica in PT-ul sau.
Aceasta este desigur părerea ta despre autor (părere pe care eu o respect şi nu o comentez)
Era însă mai interesant(cel puţin pentru mine)dacă ai fi încercat să şi explici cu ce anume nu eşti de acord în lucrarea sa.Căci doar aşa să arunci anatema asupra întregii lucrări se compară totuşi cu o acuză incomplectă,nedovedită,şi ne democrată :lol:
Repet;nici eu nu sânt de acord cu unele idei şi abordări ale autorului,pe care însă le-am relatat pe forum,dar comparată (de mine)cu alte lucrări similare ale autorilor români moderni, are totuşi un avans remarcabil poate doar prin faptul că foloseşte idei realiste,eliminând cele clasice,idei revoluţionare mai acceptabile oarecum unei logici moderne spre deosebire de toţi autorii genului care includ în lucrările lor mai direct sau mai voalat idei antropozofice,metafizice,mistice,etc.Lucrarea PT  în schimb este total neconvenţională,nu o poţi încadra într-un anumit gen,şi în acelaşi timp conţine toate genurile,este un fel de literatură diferită şi nedefinită.ŞI DE ACEIA MIE MI S-A PĂRUT DESTUL DE INTERESANTĂ........PĂREREA MEA. :wink:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

mr

Citat din: Tayka din  25 Ianuarie 2012, 22:14:36
Aceasta este desigur părerea ta despre autor (părere pe care eu o respect şi nu o comentez)
Era însă mai interesant(cel puţin pentru mine)dacă ai fi încercat să şi explici cu ce anume nu eşti de acord în lucrarea sa.Căci doar aşa să arunci anatema asupra întregii lucrări se compară totuşi cu o acuză incomplectă,nedovedită,şi ne democrată :lol:
Repet;nici eu nu sânt de acord cu unele idei şi abordări ale autorului,pe care însă le-am relatat pe forum,dar comparată (de mine)cu alte lucrări similare ale autorilor români moderni, are totuşi un avans remarcabil poate doar prin faptul că foloseşte idei realiste,eliminând cele clasice,idei revoluţionare mai acceptabile oarecum unei logici moderne spre deosebire de toţi autorii genului care includ în lucrările lor mai direct sau mai voalat idei antropozofice,metafizice,mistice,etc.Lucrarea PT  în schimb este total neconvenţională,nu o poţi încadra într-un anumit gen,şi în acelaşi timp conţine toate genurile,este un fel de literatură diferită şi nedefinită.ŞI DE ACEIA MIE MI S-A PĂRUT DESTUL DE INTERESANTĂ........PĂREREA MEA. :wink:
Asa cum reisese si din posturile anterioare pe care le-am avut pe acest topic, nu am blamat efortul si pasiunea cu care domnul Moldovan a reusit sa incropeasca aceasta carte. Ba chiar este de apreciat, pentru ca sunt destul de cei capabili de asemenea sinteze!
Ceea ce am sesizat, alaturi si de alti colegi, a fost faptul ca autorul s-a limitat doar la aceasta perspectiva fatalista aruncata asupra noastra ca oameni, perspectiva care, tinand cont de realitatile psihice ale multor indivizi care intra in contact cu ea, ii poate tine mult si bine blocati intr-o stare de resemnare si frica. Ori daca n-ar fi existat si alte abordari pertinente, de mare amploare si in cu totul alta cheie decat a autorului PT, m-as fi lasat sedus inclusiv eu de logica si argumentatia sa complexa.
Din discutiile directe cu TVM pe forum a rezultat aceeasi convingere a dumnealui ca nu mai exista altceva decat concluziile sale. La fel ca si Bibilia, care citita intr-un anumit fel poate parea o carte ciudata si cruda, Zoharul contine multe elemente, sa le zic "pozitive", care intregesc o imagine de ansamblu, de care TVM nu a tinut cont sau nu a "vazut-o".
Insasi numele cartii denota faptul ca, totusi, autorii sai au urmarit sa transmita un anumit gen de mesaj. Zohar insemana "stralucire, splendoare" si de aceea i se mai spune si Cartea Splendorii si este cartea de baza, depozitarul, doctrinei ezoterice a kabbalei.
Informatia acestei carti (Zoharul), precum si ale celorlalte scrieri antice, este una metaforica si simbolisitica. Pentru a fi inteleasa trebuie introdusa in ecuatie "inima" cititorului, intrucat doar logica creierului este vadit depasita de amploarea subiectului tratat.  Din pacate, astazi,  nu multi inteleg existenta acestui "organ" si de aceea este oarecum normal ca pe "piata" sa fie emise o multime de teorii generate doar de logica, uneori foarte sofisticata, a creierului. Pana la proba contrarie cred ca domnul Moldovan face parte dintre cei multi. Parerea mea, binenteles.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein