Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Interviu in exclusivitate pt. Rufon - Toni Victor Moldovan

Creat de Urban, 30 Septembrie 2010, 11:12:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Tayka

Citat din: @Lex din  20 Ianuarie 2012, 21:09:53
.....Evolutia de la un viermele care a luat nastere dupa big bang .....
Despre care un viermele ,,vrei se vorbeşte tu?''   :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

@Lex


Tayka

Citat din: Gigi2012 din  20 Ianuarie 2012, 20:01:15

Cine va spune ca omul este junk, ca sa nu va mai faceti iluzii ca oricum nu veti accede in imparatia Lor, nu este decat.. ghiciti ? Diavolul.
Salut D-le ing. şi bine ai venit printre noi. :lol: Ce zici;Cam cu ce tip de procesor o fi înzestrat diavolul? :-D dacă se teme de o abordare directă cu,,virusul'' uman? abordându-l doar..indirect.(diavoleşte)..  :evil: Să fim oare noi oamenii dotaţi cu un SW.superior lui?
:abduct: :fight:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

padme

Citat din: Gigi2012 din  20 Ianuarie 2012, 20:01:15


Prin rugaciune, ai acces in mod direct la divinitate, si stiintific s-a observat ca in timpul rugaciunii anumite categorii de unde din acestea de foarte joasa frecventa sunt emise de catre creier.


Asta cred ca este valabil pt orice atata timp cat esti convins, practic iti induci oragnismul intr-o anumita stare. Pt mine un asemenea experiment ar avea valoare daca ar fi facut  si pe persoane care nu sunt credincioase si se roaga! Daca se transmit unde doar prin recitarea rugaciunii e ok, doar ca am mari dubii!

Nu a zis nimeni ca omul este junk sau ca adn-ul este junk, ci se vorbea in speta despre partea de adn considerata junk si careia TVM i-ar fi gasit o explicatie!

Citat din: Gigi2012 din  20 Ianuarie 2012, 20:01:15


E ca si cum omul ar crea un scaun, in scopul de a sta jos pe el, dar scaunul se revolta impotriva omului, ca de fapt el este junk, pentru se gandeste ca sigur omul si-a facut si un fotoliu, care e mult mai avansat decat el. Dar omul foloseste foarte des scaunul ala cand merge la peste, de ex, si daca merge des la peste, il va folosi mai mult decat fotoliul de acasa. Nu are scaunul de unde sa stie asta, asa cum nici noi nu avem destula informatie, si intreg contextul sa ne dam cu parerea despre procesul creatiei. Ma rog, e un exemplu un pic fortat :)


S-ar revolta scaunul pt ca din gresala, sau poate nu, a devenit constient si nu mai vrea sa fie scaun - mai ales ca odata cu aceasta constienta stie ca intr-o buna zi va ajunge lemn de foc - vrea sa fie... om! Si mai grav pt creatorul-om-zeu este ca acesta (scaunul) vrea si poate sa scape de conditia lui! Creatorul-zeu isi imagineaza cu greu o lume fara scaune! :))))))))


Tayka

Prbabil că în general oamenii sânt consideraţi de EI drept scaune.P
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Tayka

(Scuze..s-a luat curentul..)Aşa dar continuare;
Probabil că în general oamenii sânt consideraţi de EI drept simple scaune cărora nu înţeleg a le mulţumii atunci când acestea le oferă odihna necesară la ..pescuit.Problema e că atunci când omul reuşeşte să-şi... ,,mute scaunul la cap''devenind astfel raţional( cu scaun la cap) :el (omul)va transcende se pare dela statutul de ,,obiect necesar''la cel de fiinţă raţională.Eu cred că EI nu se supără dacă unii dintre noi reuşesc această performanţă,ba chiar sânt bucuroşi că mai au şi ei cu cine vorbii la..pescuit. :-D.Şi atunci desigur că nu ne vor mai ,,călării''ci vor fi alături de noi şi noi alături de EI.pescuind împreună şi dacă reuşim să prindem mai mult peşte ca EI vom fi îndreptăţiţi să le arătăm mâna cu degetul mijlociu ridicat în sus.. :roll:(adică în semn de..binecuvântare..) :wink:
:aliendance: :aliendance:
În speranţa că nu vor mai exista căderi de tensiune (ci doar de guverne) vă doresc o seară bună. :ufo:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Gigi2012

Zice in Biblie la inceput, dupa caderea omului in pacat, prin geneza, despre ce-au gandit zeii, ceva de genul: Omul a fost neascultator, hai sa-i luam deci viata vesnica, pentru ca altfel va ajunge ca noi".  Deci, noi am fail-at de la start, si deja ni s-a setat o bariera peste care nu ai cum sa treci. Cunoasterea absoluta, la nivelul Creatorilor, nu vei ajunge s-o ai in 50-100 de ani cat traiesti pe pamant. Deci, sa-ti iei gandul de la a "prinde peste" mai mult decat Creatorul :)

Pe de alta parte, eu daca as face un soft care ar intra intr-o instructiune in care sa-mi afiseze pe ecran textul "Muje bai Gigi", probabil ca i-as da End Task, asa ca ai grija ce gandesti :)

O seara faina

Tayka

Citat din: Gigi2012 din  22 Ianuarie 2012, 00:37:07
..Zice in Biblie la inceput, dupa caderea omului in pacat, prin geneza, despre ce-au gandit zeii...
Avertisment;Nu mai citii geneza că poţi face noaptea pipi în pat. :roll: :x :evil: :-D
Geneza ca şi multe alte glume proaste,este un mit străvechi preluat de religiile vremii,inclusiv de religia iudeo creştină.Dar să te mai ocupi şi la ora actuală cu propovăduiala lui,mi se pare o gravă jignire la adresa ştiinţei şi culturii mileniului III.Să nu mai vorbim de faptul că propovăduitorii se înmulţesc ca şobolanii şi mai iau şi salarii nesimţite pentru minciunile lor.Mai trist este însă faptul că şi reuşesc să-i fanatizeze pe unii mai sărmani cu ,,duhul'',aceştia devenind capabili de crime pentru crezul lor. 8-) :-(
Deci dacă te iei după geneza biblică desigur că omul în scurta sa periglinare prin acest episod de viaţă,nu va reuşii vreodată să asimileze toate cunoştiinţele necesare pentru a ,,pescuii''vreodată cot la cot cu..Creatorul.
Desigur că există un mare Creator,dar dacă el nu ne permite deocamdată să-l cunoaştem,eu nu m-am referit la EL ci la CEI MAI MICI CA EL.Adică la creatorii de oameni.Aşa cum similar vorbind despre un limbaj de programare C nu mă gândesc neapărat la Creatorul său Brian Kernighan ci doar la ..mai modeştii utilizatori ai creaţiei sale,soft-iştii care sânt totuşi şi ei cu cel puţin un pas în faţa oamenilor de rând..La fel şi TVM.nu şi-a ridicat privirea până spre MARELE CREATOR ci doar spre nişte piţigoi mai micuţi de factură încă bio.,aflaţi totuşi pe scara temporală cu niscai milioane de ani în faţa noastră,atenţie însă:Pentru a-şi prelungii viaţa aceştia folosesc un spaţiu temporal cu o freqvenţă extrem de redusă comparativ cu cea în care trăim noi,şi de aia ziceam eu că e posibil ca dacă ei aproape stagnează în evoluţia lor,iar noi evoluăm vertiginos,chiar dacă trăim doar o fărâmă comparativ cu viaţa LOR,poate că într-o bună zii,unii dintre noi vom reuşii totuşi să ,,pescuim''împreună cu EI.Riscul unui End-Task din partea lor nu cred că există decât în mintea bolnavă a cler-ului.
:pacpac: :pacpac: :pacpac:

Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Gigi2012

Citat din: Tayka din  22 Ianuarie 2012, 17:35:30
Avertisment;
Geneza ca şi multe alte glume proaste,este un mit străvechi preluat de religiile vremii,inclusiv de religia iudeo creştină.Dar să te mai ocupi şi la ora actuală cu propovăduiala lui,mi se pare o gravă jignire la adresa ştiinţei şi culturii mileniului III.

Pana una alta fiecare descoperire a stiintei nu face altceva decat sa confirme cartile vechi, inclusiv geneza. Analiza ADN pe cromozomul Y si mtDNA demonstreaza ca ne tragem din 2 oameni, denumiti sugestiv ... Adam si Eva :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Y-chromosomal_Adam
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitochondrial_Eve

Mi s-a parut interesant interviul cu dl Moldovan, sunt multe lucruri reale din punctul meu de vedere, chiar daca nu sunt de acord cu abordarea, adica mi-a dat impresia de un oarece conflict cu zeii, caruia eu nu-i vad sensul. Adica, ok, omul a fost neascultator, dar totusi, inteleg ca ne-au mai dat o sansa, sa ne salvam individual de la moarte. Si de asemenea, daca e sa ne raportam tot la Biblie, imi vine in minte o fraza: "atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul sau Fiu, pt ca oricine crede in el sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica". Eu de aici inteleg ca nu suntem junk decat daca vrem sa fim junk, si e logic sa fie asa, ca altfel am fi fost distrusi de la 'pacat', si cu asta basta, de ce sa consume Ei atata energie sa ajungem noi la 7 miliarde azi?

@Tayka eu nu fac referire la clericii bolnavi, la cei care omoara in numele asa zisei credinte, exista si asa ceva, dar e important ca fiecare sa faca distinctie intre bine si rau. Biblia in sine e un document istoric destul de veridic, nu trebuie sa fii sectant cum sugerezi tu ca sa faci referire la ea (btw, dupa standardele biblice eu sunt un mare pacatos :) )

padme

Citat din: Gigi2012 din  22 Ianuarie 2012, 00:37:07

Pe de alta parte, eu daca as face un soft care ar intra intr-o instructiune in care sa-mi afiseze pe ecran textul "Muje bai Gigi", probabil ca i-as da End Task,


:))))) Vezi bre ca pe pag.2  tot in geneza scrie ca a intervenit alt programator care ti-a bagat programul in instructiunea aia si d-aia iti apare mesajul pe ecran! Ori nu e de datoria ta de programator sa vezi ce s-a intamplat cu programul?  De aia exsita oamenii - cineva a zis end task si altcineva a zis "lasa sa ruleze asa defect"


Citat din: Gigi2012 din  22 Ianuarie 2012, 22:12:48
Pana una alta fiecare descoperire a stiintei nu face altceva decat sa confirme cartile vechi, inclusiv geneza. Analiza ADN pe cromozomul Y si mtDNA demonstreaza ca ne tragem din 2 oameni, denumiti sugestiv ... Adam si Eva :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Y-chromosomal_Adam
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitochondrial_Eve

Ar fi fost cam aiurea sa ne tragem dintr-un om si o maimuta, desi unii se poarta ca niste maimutoi! :))) denumirea este generica... vezi ca mai jos pe pagina ai si explicatia - ceilalti masculi nu si-au transmis linia, nu ca nu au existat si altii! Pe cand Eva a aparut mult mai tarziu decat Adam, nu au coexistat decat la un moment dat, deci Y e mai vechi decat X sau ceva de genu'!

Citat din: Gigi2012 din  22 Ianuarie 2012, 22:12:48
daca e sa ne raportam tot la Biblie, imi vine in minte o fraza: "atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul sau Fiu, pt ca oricine crede in el sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica". Eu de aici inteleg ca nu suntem junk decat daca vrem sa fim junk, si e logic sa fie asa, ca altfel am fi fost distrusi de la 'pacat', si cu asta basta, de ce sa consume Ei atata energie sa ajungem noi la 7 miliarde azi?


Fraza e din NT - unde cumva se drege busuiocul. Daca te uiti in VT si sunt sigura ca o faci o sa vezi ca Dumnezeu nu iubeste omul, iubeste oarecum doar pe unii dintre oameni!


Citat din: Gigi2012 din  22 Ianuarie 2012, 22:12:48
Eu de aici inteleg ca nu suntem junk decat daca vrem sa fim junk, si e logic sa fie asa, ca altfel am fi fost distrusi de la 'pacat', si cu asta basta, de ce sa consume Ei atata energie sa ajungem noi la 7 miliarde azi?



Programul a fost abandonat si lasat pe autorun, evolueaza singur, isi corecteaza singur erorile, daca le identifica, creeaza singur alte programe si incet incet se autodistruge sau evolueaza, inca n-am inteles - eu aveam impresia ca suntem copie, dupa copie, dupa copie si aud la tv ca de fapt specia se schimba, oamenii cresc in inaltime, n-o sa mai avem masele de minte si chiar am gasit ca se schimba adn-ul - de fapt stiu un caz concret!               

Gigi2012

Citat din: padme din  22 Ianuarie 2012, 23:51:55
Ori nu e de datoria ta de programator sa vezi ce s-a intamplat cu programul?  De aia exsita oamenii - cineva a zis end task si altcineva a zis "lasa sa ruleze asa defect"
   

Sigur, d-aia nu-i dau end task la primul fail, astept ca pana la urma sa intre pe ramura pe care doresc. Daca am convingerea ca nu mai exista sanse pt asa ceva, il opresc. Insa, din moment ce am 7 miliarde de instante azi, si nu mi-au ajuns cei 2 indivizi care au fail-at de la inceput, e clar ca trag mari sperante, ca doar nu sunt nebun. Inseamna ca miza e foarte mare.
Nu suntem lasati in voia sortii, pentru ca soarele ne alimenteaza zilnic cu energia necesara vietii.

Citat din: padme din  22 Ianuarie 2012, 23:51:55
Fraza e din NT - unde cumva se drege busuiocul. Daca te uiti in VT si sunt sigura ca o faci o sa vezi ca Dumnezeu nu iubeste omul, iubeste oarecum doar pe unii dintre oameni!

Extragi doar ceea ce-ti place.. Exista mii de dovezi in Biblie despre dragostea Creatorului pentru om. VT e VT, NT e NT.
In definitiv ce vroiai sa iubeasca sodomistii si pe cei care se inchinau la Baal ? Fata de bug-urile descoperite, eu cred ca a fost foarte ingaduitor.

Revenind un pic on-topic, ce nu-mi place mie la abordarea dlui Moldovan si am vazut mai multe pareri asemanatoare in acest topic e faptul ca se vrea a te arunca in deznadejde, si Creatorul ne spune ca deznadejdea nu e de la El, e intotdeauna de la diavol. Diavolul lucreaza acum cu alte arme, cele moderne, adaptate la nivelul de cunostinte la care a ajuns omenirea.
Intotdeauna vrea sa te faca sa crezi ca nu mai ai nicio sansa de salvare, tocmai pentru a nu face ce vrea Creatorul (departe de mine sa afirm ca cei care spun asta ar fi diavoli :) doar ca probabil diavolul este atat de puternic incat poate controla creatia destul de usor, si, de ce sa neg, am simtit-o pe pielea mea de multe ori, poate zilnic).

In ultimii zeci de ani a venit cu teoria big-bangului, care genereaza o gandire de genul: a, hai sa-mi fac de cap ca oricum eu sunt inteligent, am evoluat,etc. Acum, ca nivelul de know-how a evoluat incat din ce in ce mai multi oameni descopera stiintific faptul ca nu putem exista fara un Creator, abordarea este: ok, ai fost creat, dar stai linistit ca oricum nu mai ai nicio sansa sa te salvezi, fa-ti de cap.

Continui sa cred ca numai prin rugaciune il poti cunoaste pe Creator, viata e prea scurta pentru a dobandi cunoasterea absoluta, si-ti cam pierzi timpul incercand sa descifrezi tainele creatiei. Timp foarte pretios in cultivarea sufletului

Tayka

Citat din: Gigi2012 din  22 Ianuarie 2012, 22:12:48
..Pana una alta fiecare descoperire a stiintei nu face altceva decat sa confirme cartile vechi, inclusiv geneza....
Greşit prietene. Fiecare carte veche sau recentă poartă pe undeva biografia, numele autorului,anul scrierii,etc..Cine este autorul Genezei?
Geneza se zice că face parte din Legea divină (Tora) şi că este scrisă de Moise pe Muntele Sinai,aceasta însă îi este doar dictată(poruncită) de către un zeu tribal foarte mânios,care se dădea în vânt după jertfe mirosuri de sânge şi carne prăjită.numit Yahwe.Deci autor ..extraterestru.  :martiansad: :ufo:
Şi când te gândeşti că acesta mai este invocat şi acum în toate bisericile...
Faptul că Geneza,şi în general biblia este doar o culegere de mituri universale străvechi se poate deduce şi din următoarele ,,asemănări''unde implicaţiile sunt devastatoare pentru credibilitatea bisericii creştine: Iisus a fost Lumina Lumii. Horus a fost Lumina Lumii. Iisus a afirmat că este
calea, adevărul şi viaţa. Horus a afirmat şi el că este adevărul şi viaţa. Iisus
s-a născut în Betleem, ,,casa pâinii". Horus s-a născut în Annu, ,,locul
pâinii". Iisus a fost Păstorul cel Bun. Horus a fost şi el Păstorul cel Bun.
Şapte pescari au urcat în barcă, alături de Iisus. Tot şapte adepţi au urcat în
barca lui Horus. Iisus a fost considerat Mielul lui Dumnezeu. Horus a fost
considerat şi el Mielul lui Dumnezeu. Iisus este identificat cu crucea.
Horus a fost şi el identificat cu crucea. Iisus a fost botezat la vârsta de 30
de ani. Horus a fost botezat şi el la vârsta de 30 de ani. Iisus a fost copilul
unei fecioare, pe nume Maria. Horus a fost şi el copilul unei fecioare, pe
nume Isis. Naşterea lui Iisus a fost marcată de o stea. Naşterea lui Horus a
fost şi ea marcată de o stea. Iisus a predicat în templu la vârsta de 12 ani.
Horus a predicat şi el în templu la vârsta de 12 ani. Iisus a avut 12
discipoli. Horus a avut 12 adepţi. Iisus a fost considerat luceafărul de
dimineaţă. Horus a primit şi el acelaşi nume. Iisus a fost tentat pe un
munte de Satan. Horus a fost tentat pe un munte de Set.
Iisus este considerat ,,judecătorul celor morţi". Şi în această
privinţă are numeroşi competitori. Acelaşi lucru s-a afirmat anterior despre
Nimrod, Krishna, Buddha, Ormuzd, Osiris, Aeacus şi alţii. Iisus este numit
Alfa şi Omega, cel dintâi şi cel din urmă. La fel au fost numiţi însă şi
Krishna, Buddha, Lao-kiun, Bahus, Zeus şi alţii. Lui Iisus i se atribuie
miracole precum vindecarea bolnavilor şi ridicarea din morţi. Aceleaşi
lucruri le-au făcut însă Krishna, Buddha, Zoroastru, Bochia, Horus, Osiris,
Serapis, Marduk, Bahus, Hermes şi alţii. Iisus s-a născut dintr-o linie
genealogică regală. La fel şi Buddha, Rama, Fo-hi, Horus, Hercule, Bahus,
Perseu şi alţii. Iisus s-a născut dintr-o fecioară. La fel şi Krishna, Buddha,
Lao-kiun sau Lao-tse, Confucius, Horus, Ra, Zoroastru, Prometeu, Perseu,
Apolo, Mercur, Baldur, Quetzalcoatl şi foarte mulţi alţii. S-a spus că Iisus
va renaşte din nou. Mă tem că cerul va fi destul de aglomerat, căci la fel sa
spus şi despre Krishna, Vishnu, Buddha, Qeutzalcoatl, şi alţii. ,,Steaua"
de la naşterea lui Iisus nu este decât o altă legendă pe care o regăsim într-o
multitudine de mituri, mergând cel puţin până la povestea babiloniană a lui
Nimrod, care a văzut într-un vis o stea strălucitoare ridicându-se deasupra
orizontului. Ghicitorii i-au spus că aceasta prezice naşterea unui copil care
va deveni un mare prinţ. Toate aceste poveşti reprezintă reciclarea
aceluiaşi mit. Iisus este un personaj mitologic.
•Profeţiile biblice afirmă că ,,messiah" (messeh, crocodilul
egiptean) se va numi Emmanuel, dar numele dat de Evangheliştii lui Mesia
este Iisus, sau cel puţin echivalentul iudaic al acestuia. Ups! Este ciudat
cât de uşor trec creştinii peste acest amănunt atunci când citează profeţia
naşterii lui Emmanuel cu fiecare ocazie a Crăciunului. Gândiţi-vă la toţi
copiii care s-au îmbrăcat de-a lungul timpului în Maria, Iosif, în păstori,
înţelepţi, măgari, oi şi vaci. Această fantezie a fost folosită pentru a
îndoctrina nenumărate generaţii, făcându-le să creadă că toate aceste
lucruri s-au petrecut în realitate, când, de fapt, scena Naşterii Domnului a
fost rezultatul unei erori de traducere, al unei puneri în scenă a Sfântului
Francisc şi al ritualurilor păgâne practicate în miez de iarnă. Hei, copii,
veniţi la mine, căci am două vorbe să vă spun!
•Euharistia creştină, momentul în care adeptul mănâncă pâine şi
bea vin, pentru a simboliza astfel trupul şi sângele lui Christos, îşi are
originea într-un ritual canibal în care adepţii mâncau cu adevărat din trupul
şi sângele omului sau animalului sacrificat. Marea majoritate a
terminologiei creştine provine din limba greacă, inclusiv termeni precum
Christos sau creştinism. Alţi termeni adoptaţi sunt: biserică (Casa
Domnului), ecleziastic (de la Ecclezia, Marea Adunare a Parlamentului
Grec), apostol (misionar), preot (bătrân) şi botez (scufundare în apă).
•Chiar şi Evangheliile recunosc că Iisus a fost înconjurat de
terorişti. Simon Magus era cunoscut sub numele de Simon Zelotes
(Zelotul), atestând astfel rolul său de comandant al zeloţilor, ,,luptătorii
pentru libertate" care propovăduiau războiul total împotriva romanilor. Un
alt nume care i se atribuie este cel de Simon ,,Kananites", cuvânt grec ce
înseamnă ,,fanatic", dar care a fost tradus în engleză prin Simon
Canaanitul! Iuda ,,Iscariotul" derivă de la cuvântul Sicarius, care însemna
asasin. Într-adevăr, a existat un grup numit Sicani sau Fiii Pumnalului,
care provine de la cuvântul sica, ce înseamnă pumnal cu lama curbă.
Sicarius a devenit în limba greacă Sikariotes, care a fost tradus în engleză
drept Iscariotul. Zeloţii-sicanii obişnuiau să atace caravanele care
aprovizionau armata romană prin ambuscade care nu difereau prea mult de
cele ale unor grupuri teroriste moderne, precum IRA din Irlanda de Nord.
•În acea vreme, oamenii nu erau crucificaţi pentru delictul de furt,
lucru care spulberă legenda celor doi tâlhari crucificaţi alături de Iisus
Biserica Catolică avea să-i persecute,să-i ardă şi să-i tortureze pe toţi cei care nu credeau în credinţa creştină,sau cel puţin în versiunea sa asupra acesteia. Zeci de milioane de oameniau murit în numele aşa-zisului ,,Prinţ al Păcii". Constantin însuşi şi-a ucis soţia şi fiul cel mare înainte de a pleca în călătorie spre palatul său din
Niceea (la ora actuală Iznik, în Turcia), în anul 325, pentru a decide acolo
ce anume trebuie să creadă creştinii (decizii care au rămas valabile până
astăzi). El dorea să pună capăt conflictului dintre paulini şi arieni, şi să
instaureze un singur crez creştin. De aceea, a convocat 318 episcopi (un alt
număr mistic) într-un conciliu la Niceea şi le-a spus ce anume au voie să
creadă şi ce nu. Între diferitele fracţiuni au izbucnit certuri amare, căci se
punea o chestiune arzătoare pentru viitorul lumii: era Iisus parte integrantă
a Sfintei Treimi, alcătuită din Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh? La naiba! Au fost
scoase tot felul de documente şi s-au dat tot felul de lovituri sub centură.
Dacă eşti cumva creştin,trebuie să şti că aşa s-a decis soarta religiei
tale. Arienii au pierdut bătălia din acea zi, şi din acest talmeş-balmeş
tutelat de puterea imperială romană s-a născut credinţa creştină
actuală sau crezul niceean. Iată în ce consta acest crez:
,,Noi credem într-un Dumnezeu unic, Tatăl atotputernic,
creatorul tuturor lucrurilor, vizibile şi invizibile deopotrivă; şi întrun
Domn unic, fiul lui Dumnezeu, conceput de Tatăl, adică având
aceeaşi substanţă ca şi Tatăl, Dumnezeu din Dumnezeu şi Lumină
din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, nu creat,
ci având aceeaşi substanţă ca şi Tatăl, Cel prin care s-au făcut toate
lucrurile, atât cele din ceruri cât şi cele de pe pământ; Cel care,
pentru mântuirea noastră, a oamenilor, a coborât şi s-a întrupat pe
pământ, s-a făcut om, a suferit şi s-a ridicat din morţi a treia zi, s-a
ridicat la ceruri şi va veni cândva din nou pentru a-i judeca pe cei
vii şi pe cei morţi; şi mai credem în Duhul Sfânt".
Ce poate fi mai simplu? Conciliul a stabilit că Iisus este din aceeaşi
substanţă ca şi Tatăl deoarece în Babilonul antic se spunea că Nimrod şi
fiul său, Tammuz, sunt una şi aceeaşi persoană. Cât despre mama sa,
regina Semiramida, aceasta este gratulată cu titlul de Duh Sfânt. Aşa se
face că Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt sunt de fapt Nimrod-Tammuz şi
Semiramida. Creştinismul nu este altceva decât religia Babilonului, şi aşa
a fost de la bun început,el a fost şi este acceptat şi implementat de conducătorii lumii ca parte din ...programul Terra  8-) :evil:
Citat din: Gigi2012 din  23 Ianuarie 2012, 23:04:42

Nu suntem lasati in voia sortii, pentru ca soarele ne alimenteaza zilnic cu energia necesara vietii.
Şi eu cred în existenţa unui Mare Creator,dar nu cel propovăduit de biblie.
Cât despre soare,acesta se pare că într-adevăr ne alimentează pe zi ce trece cu tot mai multă ,,energie necesară vieţii'',atât de multă încât în curând viaţa e posibil să ..dispară.. :wink: :planet:
Aminteai mai sus de,,voia sorţii''- Să înţeleg că acepţi ideia existenţială a sorţii? A unui destin prestabilit? :roll:




Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

@Lex

Ca bine ai zis Tayka,exact aceleasi pareri am si eu.Apropo gigi 2012,daca vorbim strict de ''dumnezeul'' din PT, eu NU vad nici macar o urma de dragoste pentru om, din contra e dragoste numai pentru jidanul de e.t,pentru ca asta e scopul PT,sa i fie numai LUI bine ca doar d-aia suntem aici conform ''scrierilor'' de mai sus.  Pe ET-eu il doare la bascheti de dragostea lui pentru noi,nu da nici macar o muratura stricata,aici e vorba STRICT de evolutia si continuitatea speciei lor.PUNCT.  :roll: :lol: :lol: :lol: :-)

@Lex

si apropo,  noi uitam ceea ce e esential din titlu,PT e un ''atentat asupra omenirii'' si mergem frumos la Cronica Akasha la ''Separarea Sexelor'' (asta bineinteles pentru cine vrea sa creada in Cronici si nu in PT) unde se spune clar: ''
Oricât ar fi fost de diferite aspectul şi conformaţia omului faţă de prezent, în timpurile îndepărtate la care ne referim în descrierile pe care le extragem din Cronica Akasha, dacă pătrundem şi mai adânc în trecut, în istoria omenirii, ajungem la stadii încă mult mai deosebite. Aceasta se datorează faptului că formele specifice ale bărbatului şi ale femeii, în decursul timpului, au luat naştere dintr-o formă unică primordială, când fiinţa umană nu era nici una, nici alta, ci ambele în acelaşi timp''; ''Într-un timp foarte îndepărtat, găsim forme umane moi şi maleabile foarte diferite de cele care vor apărea mai târziu. Această fiinţă umană purta în sine atât natura masculină, cât şi pe cea feminină. Cu trecerea timpului, materia din care era alcătuit corpul fizic devine tot mai densă, iar corpul începe să prezinte două aspecte diferite: unul începe să semene cu viitoarea formă masculină, celălalt cu viitoarea formă feminină. Cât timp această diferenţiere nu apăruse, fiecare om putea să producă din sine o altă fiinţă umană''
Deci parca nu mai merge jucaria cu gradina edenului cand omul inca nu stia ce e aia ''cioca boca''  si vai hai sa mancam din pomul cunoasterii si in scurt timp au ''aperut puradeii''.Parca mai mult as crede ce scrie aici decat in pt mai ales  :evil: :evil: de unde reiese zic eu ca mai mult are valoare teoria cum ca acum cateva sute de mii de ani neste bajeti au venit pe Terra si au inceput sa se joace de-a mama si de a tata cu fiintele(omul) mai putin evoluate decat ele la acea vreme  :evil:
sursa : ''Din Cronica Akasha - Separarea Sexelor'' >>   http://www.spiritualrs.net/Conferinte/GA011/GA011_06.html

Siberia

#344
Bravo @tayka !
Te felicit pentru ipostaza ta de actual sau viitor membru al Bisericii Misionare a Kopimismului :-D
Mi-a placut modul in care ai preluat eseul despre ideile transmise in Zeitgeist si le-ai transformat in "umila" ta parere  :wink:

"Iisus a fost Lumina Lumii. Horus a fost Lumina Lumii. Iisus a afirmat că este calea, adevărul şi viaţa. Horus a afirmat şi el că este adevărul şi viaţa. Iisus s-a născut în Betleem, ,,casa pâinii". Horus s-a născut în Annu, ,,locul pâinii". Iisus a fost Păstorul cel Bun. Horus a fost şi el Păstorul cel Bun. Şapte pescari au urcat în barcă, alături de Iisus. Tot şapte adepţi au urcat în barca lui Horus. Iisus a fost considerat Mielul lui Dumnezeu. Horus a fost considerat şi el Mielul lui Dumnezeu. Iisus este identificat cu crucea. Horus a fost şi el identificat cu crucea. Iisus a fost botezat la vârsta de 30 de ani. Horus a fost botezat şi el la vârsta de 30 de ani. Iisus a fost copilul unei fecioare, pe nume Maria. Horus a fost şi el copilul unei fecioare, pe nume Isis. Naşterea lui Iisus a fost marcată de o stea. Naşterea lui Horus a fost şi ea marcată de o stea. Iisus a predicat în templu la vârsta de 12 ani. Horus a predicat şi el în templu la vârsta de 12 ani. Iisus a avut 12 discipoli. Horus a avut 12 adepţi. Iisus a fost considerat luceafărul de dimineaţă. Horus a primit şi el acelaşi nume. Iisus a fost tentat pe un munte de Satan. Horus a fost tentat pe un munte de Set. Iisus este considerat ,,judecătorul celor morţi". Şi în această privinţă are numeroşi competitori. Acelaşi lucru s-a afirmat anterior despre Nimrod, Krishna, Buddha, Ormuzd, Osiris, Aeacus şi alţii. Iisus este numit Alfa şi Omega, cel dintâi şi cel din urmă. La fel au fost numiţi însă şi Krishna, Buddha, Lao-kiun, Bahus, Zeus şi alţii. Lui Iisus i se atribuie miracole precum vindecarea bolnavilor şi ridicarea din morţi. Aceleaşi lucruri le-au făcut însă Krishna, Buddha, Zoroastru, Bochia, Horus, Osiris, Serapis, Marduk, Bahus, Hermes şi alţii. Iisus s-a născut dintr-o linie genealogică regală. La fel şi Buddha, Rama, Fo-hi, Horus, Hercule, Bahus, Perseu şi alţii. Iisus s-a născut dintr-o fecioară. La fel şi Krishna, Buddha, Lao-kiun sau Lao-tse, Confucius, Horus, Ra, Zoroastru, Prometeu, Perseu, Apolo, Mercur, Baldur, Quetzalcoatl şi foarte mulţi alţii. S-a spus că Iisus va renaşte din nou. Mă tem că cerul va fi destul de aglomerat, căci la fel s-a spus şi despre Krishna, Vishnu, Buddha, Qeutzalcoatl, şi alţii. ,,Steaua" de la naşterea lui Iisus nu este decât o altă legendă pe care o regăsim într-o multitudine de mituri, mergând cel puţin până la povestea babiloniană a lui Nimrod, care a văzut într-un vis o stea strălucitoare ridicându-se deasupra orizontului. Ghicitorii i-au spus că aceasta prezice naşterea unui copil care va deveni un mare prinţ. Toate aceste poveşti reprezintă reciclarea aceluiaşi mit. Iisus este un personaj mitologic..."

- citatul din raspunsul 1 al userului @dragos : http://forum.lovendal.net/index.php?topic=455.msg3074#msg3074 -

"•   Profeţiile biblice afirmă că ,,messiah" (messeh, crocodilul egiptean) se va numi Emmanuel, dar numele dat de Evanghelii lui Mesia este Iisus, sau cel puţin echivalentul iudaic al acestuia. Ups! Este ciudat cât de uşor trec creştinii peste acest amănunt atunci când citează profeţia naşterii lui Emmanuel cu fiecare ocazie a Crăciunului. Gândiţi-vă la toţi copiii care s-au îmbrăcat de-a lungul timpului în Maria, Iosif, în păstori, înţelepţi, măgari, oi şi vaci. Această fantezie a fost folosită pentru a îndoctrina nenumărate generaţii, făcându-le să creadă că toate aceste lucruri s-au petrecut în realitate, când, de fapt, scena Naşterii Domnului a fost rezultatul unei erori de traducere, al unei puneri în scenă a Sfântului Francisc şi al ritualurilor păgâne practicate în miez de iarnă. Hei, copii, veniţi la mine, căci am două vorbe să vă spun!
•   Euharistia creştină, momentul în care adeptul mănâncă pâine şi bea vin, pentru a simboliza astfel trupul şi sângele lui Christos, îşi are originea într-un ritual canibal în care adepţii mâncau cu adevărat din trupul şi sângele omului sau animalului sacrificat. Marea majoritate a terminologiei creştine provine din limba greacă, inclusiv termeni precum Christos sau creştinism. Alţi termeni adoptaţi sunt: biserică (Casa Domnului), ecleziastic (de la Ecclezia, Marea Adunare a Parlamentului Grec), apostol (misionar), preot (bătrân) şi botez (scufundare în apă).
•   Chiar şi Evangheliile recunosc că Iisus a fost înconjurat de terorişti. Simon Magus era cunoscut sub numele de Simon Zelotes (Zelotul), atestând astfel rolul său de comandant al zeloţilor, ,,luptătorii pentru libertate" care propovăduiau războiul total împotriva romanilor. Un alt nume care i se atribuie este cel de Simon ,,Kananites", cuvânt grec ce înseamnă ,,fanatic", dar care a fost tradus în engleză prin Simon Canaanitul! Iuda ,,Iscariotul" derivă de la cuvântul Sicarius, care însemna asasin. Într-adevăr, a existat un grup numit Sicani sau Fiii Pumnalului, care provine de la cuvântul sica, ce înseamnă pumnal cu lama curbă. Sicarius a devenit în limba greacă Sikariotes, care a fost tradus în engleză drept Iscariotul. Zeloţii-sicanii obişnuiau să atace caravanele care aprovizionau armata romană prin ambuscade care nu difereau prea mult de cele ale unor grupuri teroriste moderne, precum IRA din Irlanda de Nord.
•   În acea vreme, oamenii nu erau crucificaţi pentru delictul de furt, lucru care spulberă legenda celor doi tâlhari crucificaţi alături de Iisus. "


- citat din raspunsul 4 al userului @dragos: http://forum.lovendal.net/index.php?topic=455.msg3074#msg3074 -

"Biserica Catolică avea să-i persecute, să-i ardă şi să-i tortureze pe toţi cei care nu credeau în credinţa creştină, sau cel puţin în versiunea sa asupra acesteia. Zeci de milioane de oameni au murit în numele aşa-zisului ,,Prinţ al Păcii". Constantin însuşi şi-a ucis soţia şi fiul cel mare înainte de a pleca în călătorie spre palatul său din Niceea (la ora actuală Iznik, în Turcia), în anul 325, pentru a decide acolo ce anume trebuie să creadă creştinii (decizii care au rămas valabile până astăzi). El dorea să pună capăt conflictului dintre paulini şi arieni, şi să instaureze un singur crez creştin. De aceea, a convocat 318 episcopi (un alt număr mistic) într-un conciliu la Niceea şi le-a spus ce anume au voie să creadă şi ce nu. Între diferitele facţiuni au izbucnit certuri amare, căci se punea o chestiune arzătoare pentru viitorul lumii: era Iisus parte integrantă a Sfintei Treimi, alcătuită din Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh? La naiba! Au fost scoase tot felul de documente şi s-au dat tot felul de lovituri sub centură. Dacă sunteţi cumva creştini, trebuie să ştiţi că aşa s-a decis soarta religiei dumneavoastră. Arienii au pierdut bătălia din acea zi, şi din acest talmeş-balmeş tutelat de puterea imperială romană s-a născut credinţa creştină actuală sau crezul niceean. Iată în ce consta acest crez. Sper că vă concentraţi, căci vă voi pune întrebări mai târziu:
,,Noi credem într-un Dumnezeu unic, Tatăl atotputernic, creatorul tuturor lucrurilor, vizibile şi invizibile deopotrivă; şi într-un Domn unic, fiul lui Dumnezeu, conceput de Tatăl, adică având aceeaşi substanţă ca şi Tatăl, Dumnezeu din Dumnezeu şi Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, nu creat, ci având aceeaşi substanţă ca şi Tatăl, Cel prin care s-au făcut toate lucrurile, atât cele din ceruri cât şi cele de pe pământ; Cel care, pentru mântuirea noastră, a oamenilor, a coborât şi s-a întrupat pe pământ, s-a făcut om, a suferit şi s-a ridicat din morţi a treia zi, s-a ridicat la ceruri şi va veni cândva din nou pentru a-i judeca pe cei vii şi pe cei morţi; şi mai credem în Duhul Sfânt".
Ce poate fi mai simplu? Conciliul a stabilit că Iisus este din aceeaşi substanţă ca şi Tatăl deoarece în Babilonul antic se spunea că Nimrod şi fiul său, Tammuz, sunt una şi aceeaşi persoană. Cât despre mama sa, regina Semiramida, aceasta este gratulată cu titlul de Duh Sfânt. Aşa se face că Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt sunt de fapt Nimrod-Tammuz şi Semiramida. Creştinismul nu este altceva decât religia Babilonului, şi aşa a fost de la bun început."


- citat din http://manipulareaomenirii.blogspot.com/2011/04/biblia-si-misterele-ei.html
                http://www.antena3.ro/forum/sinteza-zilei-f12/cine-a-scris-biblia-t18179.html#p149350

Ader si eu la parerile celor citati mai sus... si implicit si ale tale, @tayka  :wink:

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti