Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ploaie acida?

Creat de Bacioiu.Ciprian, 09 August 2010, 15:33:13

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Bacioiu.Ciprian

Acum cateva zile am scos de la 'naftalina' o piscina gonflabila pe care am umflato si am puso in curte, dorind sa colectez apa de ploaie sa vad daca in urma evaporarii aceasta ar putea contine ceva substante 3rd party. Dupa o furtuna de acum 1-2 zile, piscina s-a umplut destul de mult. Am golit o parte din ea, si ce a ramas am lasat sa se evapore. In dimineata aceasta, am facut urmatoarele poze. Sunt curios ce ar putea sa fie, deoarece nu mi se pare normal ca in urma unei singure furtunii sa ramana o cantitate atat de mare de substanta. Ganditi-va ca acest praf se aseaza pe fructe, legume, intra in pamant, posibil ramane si in aerul pe care il respiram.

Sunt curios ce parere aveti si dumneavoastra despre asta. Personal nu imi pot da seama ce e. Ai mei au zis ca ar putea sa fie 'pilitura de fier', eu insa nu ma pot preciza deoarece chimia nu a fost niciodata punctul meu forte. Dar de dragul lor o sa caut un magnet. Pozele sunt urmatoarele[momentan doar 3 la numar, facute cu un iPhone]:

zamotrak

La ce data ai facut umplerea cu apa de ploaie si cat timp a durat evaporarea ei?In apropierea locatiei este trafic intens,drumuri de pamant?Sau altceva ce poate genera muuuult praf?

Bacioiu.Ciprian

Piscina am pregatito acum 3 zile. Furtuna a inceput acum 2 zile(7 August 2010), in jurul orei 12(0:00) si a tinut aproximativ 45-1 ora. Am golit o parte din piscina, deoarece nu aveam rabdare sa las sa se evapore tot, pe 7 August dimineata. Locuiesc in Buzau, pe langa un parculet frumos. Prin zona circulatia nu este foarte intensa. 

Cautatorul

Daca a fost furtuna atunci a fost si vant. Iar vantul ridica praf mult. Inainte de a ploua efectiv probabil ca era vant si praf, care s-a depus peste tot si apoi a plouat.

Tayka

Cum în ultima perioadã sa activat f. puternic centrul barik; Depresiunea Islandezã din Atlanticul de nord e posibil ca acela sã fie praf dela vulcanul Islandez,care erupe mereu dar mai nou se tace,ba chiar se impune tãcere absolutã la acest capitol,de ce oare?sã fie la bazã motivul compromiterii recoltei agricole ºi pomicole europene de anul acesta din caza ploilor acide via Islanda?
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).