Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Visul

Creat de baaron, 02 Aprilie 2006, 15:25:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

xennon_2000

CELE MAI NOI DESCOPERIRI IN PRIVINTA MEMORIEI CONTRAZIC TEORIA CARE AM INVATAT-O CU TOTII LA SCOALA : "NEURONII PRIN LEGATURILE LOR CHIMICE COMPUN MEMORIA"...Fals....este doar o operatie facultativa a neuronilor.....memoria este HAOTICA si arte un suport Bioenergetic (sufletul poate)

CHIP

Salutari tuturor.
Ceea ce este si mai interesant in teoriile psihologige a viselor este aceea a cauzalitatii viselor,aceasta aflindu-se in patru surse principale:
1.dinamica inconstientului(dorinte neimplinite)
2.intimplarile din timpul zilei
3.stimulii din ambianta imediata
4.influentele de tip para(telepatie,premonitie)
Daca psihologia este de acord cu a patra cauza atunci inseamna ca totul este posibil.cred ca o parte a oamenilor cauta explicatia unui vis in aceasta ultima cauza.voi ce parere aveti?

calinahanna

@ chip

Citatcred ca o parte a oamenilor cauta explicatia unui vis in aceasta ultima cauza.voi ce parere aveti?

Eu cred ca trebuie sa iti amintesti legile bunului simt si sa nu te minti pe tine insuti, atunci cand incerci sa-tzi explici un vis...daca e simbolic, daca e premonitor etc. Si poate atunci "vezi" totul cu alti ochi.

pri3st3ss

Citat din: CHIP din  07 Aprilie 2007, 09:42:48

4.influentele de tip para(telepatie,premonitie)
Daca psihologia este de acord cu a patra cauza atunci inseamna ca totul este posibil.cred ca o parte a oamenilor cauta explicatia unui vis in aceasta ultima cauza.voi ce parere aveti?

psihologia admite existenta premonitiilor,desi nu o striga in  gura mare.
eu caut semnificatiile unui vis in telepatie si premonitie atunci cand,  disecand visul, observ anumite repere pe care mi le-am fixat cu o seara inainte ( in cazul telepatiei ) .
atunci cand am un vis premonitoriu, STIU , pur si simplu stiu ca este un vis premonitoriu...nu se poate explica logic,asa cum multe alte lucruri psihologice nu se pot explica...

am avut destule vise premonitorii si prin telepatie,ca sa stiu sa fac diferenta intre un vis fara semnificatie si unul de acest gen ( prin fenomene para,cum spui tu )

sunt de acord cu calina cand spune :

Citat din: calinahanna din  07 Aprilie 2007, 17:33:34
sa nu te minti pe tine insuti, atunci cand incerci sa-tzi explici un vis...daca e simbolic, daca e premonitor etc. Si poate atunci "vezi" totul cu alti ochi.
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Nox

Citat din: pri3st3ss din  07 Aprilie 2007, 22:00:31
atunci cand am un vis premonitoriu, STIU , pur si simplu stiu ca este un vis premonitoriu...nu se poate explica logic

Pot sa confirm cele spuse mai sus.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

CHIP

Nu am vrut sa spun decit ca sunt multi care agreaza asazisele cauze paranormale mai mult decit cele normale sau mai bine spus cauta explicatii numai din domeniul paranormalului desi in realitate cauza poate sa fie una normala.

pri3st3ss

asta e deja subiectivism si,asa cum a zis si calina, persoana respectiva NU VREA  sa accepte adevarul; ori nu stie, ori nu vrea sa stie/vada,ori se simte mai in siguranta "dand vina" pe fen parapsihologice..
depinde de fiecare om..
daca tu te simti in siguranta mintindu-te si spunand ca acele vise sunt date de fen para,at e ok pentru tine..
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

calinahanna

Si inca ceva...
Atunci cand realizezi semnificatia visului respectiv, de orice natura ar fi aceasta, dar mai ales daca este vorba de o semnificatie negativa, este foarte important sa nu cedezi in fata acesteia (prin orice forma de teama, orgoliu...)

RoMaRyho

In primul rand vreau sa salut toti userii acestui forum al doilea rand va felicit ca avem o pagina de internet numai pe pasionatii acestor intamplari.Sa revin la discutia aceasta am niste vise foarte ciudate in legatura cu extraterestii,nu stiu daca am avut vreodata vreo legatura cu ei dar parca simt intotdeauna cand se petrece ceva.Sa va explic mai pe scurt in visul meu care se repeta in acelasi fel eu incerc sa fug dupa un OZN visez ca ma ascund undeva si iei ma gasesc momentul urmator are o legatura extra-senzoriala pe care nu o pot exprima.Am doar o intrebare.Exista vreo legatura cu aceasta,sau doar e imaginatia mea.Sper ca topicul meu sa nu fie respins.Astept sfaturi de la voi

vlad_theman2000

Si eu am avut in ultima vreme vise ciudate.Ceea ce visez eu se adevereste peste cateva zile.Cand se intampla ma ia o durere groaznica de cap si nu stiu ce sa mai cred despre mine insumi.

Unidentified

ai vazut ca mai este un topic deschis in care se vrb despre vise ? mai sus ?
in fine... cam ce visezi ? intamplarile au leg cu tine sau visezi ce se intampla prin lume ? :)

vlad_theman2000

intamplarile pe care la visez au legatura cu mine.Pur si simplu ma visez in anumite locuri,de ex la scoala zicand ceva anume sau facand ceva anume.Peste cateva zile ma trezesc in ipostaza visata si e tare tare ciudat.

vlad_theman2000

Si eu am vise ciudate de la o vreme ,de aproximativ o luna si jumatate ca sa fiu mai precis.Ma visez in diferite ipostaze de ex:la scoala zicand ceva sau facand ceva anume.Ei ce sa vedeti peste cateva zile visul mi se adevereste.Ma trezesc exact in locul visat facand sau zicand exact ceea ce am zis sau am facut si in vis.O durere groaznica de cap ma ia in acele momente.

calinahanna

@vlad_theman2000

De ce nu incerci sa controlezi actiunile tale in propriile vise?

Iti recomand o carte, a Ursulei LeGuin... "The lathe of heaven".

adrianh

Probabil ca ceea ce tu citesti meru pe acest forum,despre ozn-uri si intamplari diverse,pe tine ca persoana,te marcheaza,si de aceea ai visele astea!Nu stiu daca intelegi ce vreau sa-ti spun,dar este ca si cum te-ai uita la un film de groaza si peste noapte visezi urit!Sper sa nu se supere nimeni,insa asta ar fi cea mai plauzibila explicatie!Bineinteles ca acest fenomen nu este valabil pentru toti membri forumului!
Viata e o piesa de teatru,ce trebuie jucata la maxim!Asa ca nu ezitati sa profitati de ea!