Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN [Certesti, jud. Galati] [8-9 iulie 1996]

Creat de udar, 01 Aprilie 2006, 13:21:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

udar

    În perioada 8-9 iulie, 1996 în comuna Cerţeşti din judeţul Galaţi au fost semnalate mai multe fapte ciudate : lumini inexplicabile pe cer , întreruperi bruşte ale curentului electric, anomalii în comportamentul animalelor.
    Ne vom îndrepta privirea spre declaraţiile plutonierului Adi-Marian Mancu şi paznicului Maricel Rusu din Cerţeşti :
    Adi-Marian Mancu, 33 ani , plutonier de poliţie în comuna Cerţeşti .
    "În noaptea de 8-9 iulie 1996 în jurul orelor 0:30-01:00 venind din serviciul de control specific poliţiei, din intersecţia DJ. 251. B-D.C. Cărlomăneşti, am pornit cu paznicul comunal Rusu Maricel spre blocul cu 12 apartamente situat peste drum de postul de poliţie. La podul din faţa blocului, unde se află şi un cireş, ne-am despărţit, eu pentru a lua masa la locuinţa mea (din bloc), iar Rusu Maricel a rămas sub pom pentru a mă aştepta. Trecând în spatele blocului unde se află şi scările de acces, la jumătatea lui am simţit nişte curenţi de aer şi un zgomot necunoscut până atunci. M-am reîntors şi la primul colţ al blocului am chemat paznicul prin strigătul "Paza!" şi văzând că nu-mi răspunde, m-am apropiat de al doilea colţ al blocului, văzând între timp lumini intermitente de culoare roşu-verde, pe moment crezând că este maşina Serviciului Pază şi Ordine aflată în control. Când am strigat la colţul al doilea al blocului din nou "Paza!", din şanţul betonat, lângă podeţ, am văzut pe paznic cerându-mi ajutor :"Dom' Marian, Satana!". În stradă am observat un obiect de formă rotundă puţin bombat deasupra aşezat la o distanţă de cca. 50 cm. deasupra asfaltului .În jurul obiectului era lumină intermitentă roşu-verde, în genul curcubeului, iar în partea dreaptă – din locul văzut de mine – am observat o fiinţă umană, înălţime în jur de 80-100 cm . Fiind cu spatele spre mine nu i-am văzut faţa , dar avea capul alungit spre spate fără păr , scheletic, mâini şi picioare subţiri , burtă din profil supra dezvoltată, pielea ca un costum argintiu – solzos. După cca 4-5 secunde , obiectul de mărimea unui autoturism, poate puţin mai mare în diametru, a decolat în viteză la început vertical , apoi orizontal, îndreptându-se în viteză spre satul Pochidia. Menţionez că în acest timp , păsările (găinile) aflate în curţile sătenilor au început să cotcodăcească iar câinii să latre. "
    Maricel  Rusu , 41 ani , paznic în comuna Cerţeşti .
În noaptea de 8 spre 9 iulie 1996, eram de pază în comuna Cerţeşti. Până la miezul nopţii fusesem deja în patrulă cu plutonierul Mancu Marian de la postul de poliţie Cerţeşti. În jurul orei 12:30 noaptea ne-am despărţit, dânsul urmând să meargă să mănânce iar eu rămânâd de pază în faţa postului de poliţie. La scurt timp am observat o lumină pâlpâitoare şi am auzit un vâjâit. Acestea au durat foarte puţin. În  faţa mea pe asfaltul şoselei, la o înălţime de o jumătate de metru a apărut un obiect de mărimea unei maşini Dacia, rotunjit în partea de deasupra. Era luminos în partea de jos, deasupra era întunecat. Imediat, am observat în preajma obiectului 3 fiinţe care semănau cu nişte copii . Erau înalte de cca. un metru , aveau urechi ascuţite , capul alungit spre spate şi un fel de păr pe figură. Înfăţişarea lor m-a speriat forte tare şi m-am trântit în şanţul de la marginea drumului. Imediat a apărut plutonierul Mancu şi fără a striga la dânsul, dânsul  a strigat la mine "Paza! Paza! "La aceste strigăte obiectul s-a înălţat foarte repede. Nu am observat când au urcat fiinţele în el .

Declaratiile sunt luate din cartea OZN - maxim interes de Calin N. Turcu
Mai multe detalii la http://asfan.home.ro/cazul_certesti.htm
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

nemo

#1
Si mai trebuie adaugat ca profesorul Calin Turcu a facut o investigatie proprie la fata locului, peste un timp. Nici unul din martori nu a retractat cea ce declarase initial si nu pareau interesati de publicitate !. Pareau de buna credinta amindoi si ce-i mai important nu erau interesati deloc de fenomenul OZN. Este primul caz de intilnire apropiata de grad III din Romania, recunoscut oficial in mediile UFO-logice. Si investigatia s-a facut "a la carte".

udar

Plus ca, spre deosebire de alte cazuri de intalniri de gradul III, personajele implicate s-au comportant, dupa parerea mea, exact asa cum s-ar fi comportat 2 sateni la intalnirea cu un obiect straniu care nu parea din aceasta lume. Nu stiu de ce, dar asta a fost principalul motiv pentru care am fost de la inceput increzator ca faptele relatate sunt reale. "Dom' Marian, Satana!" cred ca este exact lucrul pe care l-ar fi spus orice locuitor din spatiul rural la observarea unor fiinte nepamantene, desi cu siguranta auzisera si ei in viata lor de extraterestri si OZN-uri...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

Shadowman

#3
 Cum aparea reflectat in presa vremii "Cazul Certesti"...

In ziarul "Evenimentul Zilei" din 21 septembrie 1996,pe pagina a doua (toata pagina...)
apare articolul :"Conform opiniei cercetatorului Gheorghe N. Popescu OZN-UL DIN COMUNA
CERTESTI A FOST UN APARAT DE SPIONAJ STRAIN"
Cercetatorul Gheorghe N. Popescu,analizind datele publicate in presa si cele obtinute
de dinsul,emite ipoteza ca in fata postului de politie s-a oprit un aparat de zbor 
de spionaj sau supraveghere. In sustinerea punctului de vedere,cercetatorul aminteste
ca s-au desfasurat aplicatii maritime militare ,"Cooperative Partener'96", o operatiune
militara din cele mai complexe,la care a participat si avionul P.3.C-ORION,avion de stat major,aflat in dotarea flotei americane din Marea Mediterana.
Vinovate de uscarea frunzelor si fructelor ciresului, aflat la citiva metri de obiectul
aterizat, ar fi "microundele oscilatorii".
Microundele oscilatorii,la oameni,ataca sistemul nervos central,producind efecte
comportamentale pe termen lung,modificari in orarul de somn,miraje ,episoade halucinogene...
Formele deformate ale "extraterestrilor"ar fi distorsiuni de percepere,datorita groazei care o inspira intilnirea cu "nemaivazutul"....
Se precizeaza ca teoria privind "intilnirea de gradul 3" nu este negata de cercetatorul
Gheorghe N. Popescu ,dinsul fiind membru al comisiilor de ancheta a celor mai cunoscute cazuri de gen,printre care :"Focsani -Bacau" 31mai/1 iunie 1969, "Valea Plopului" septembrie
1972, "Padurea Baciu" 1974-1975, "Arad"1994 si altele.
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Shadowman

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY


uforever

#6
http://www.revistamagazin.ro/content/view/7362/4/

Salutare, articolul este scris de DAN D. FARCAS, nu stiu ce parere aveti voi, dar mie D. FARCAS imi inspira foarte multa incredere si seriozitate, bine ar fii sa luam legatura cu dansul, poate il <pacalim> sa devina membru Rufon.Fenomenul de la Certesti, dupa ce m-am documentat un pic, pare sa fie real.As cam da o fuga pana acolo dupa ce trece frigul asta, n-ar strica sa luam legatura cu martorii evenimentului, cred ca sunt in viata si din cate am inteles primarul de atunci a afirmat ca martorii sunt credibil.Eu cred ca ma duc pe acolo cum se incalzeste un pic, cazul e foarte interesant, e bine ca exista mai multi martori.Cica ar fii fost si ceva probleme cu electricitatea, televizoarele au luat-o razna, un copac a fost afectat.
Se baga careva la o plimbare pana la Certesti? e posibil ca martorii sa fie in viata, cazul e din 1996, primarul sigur sa schimbat, dar ce conteaza, macar putem afla ce impact a avut asupra locuitorilor acest fenomen.Stiu ca din 1996 pana acum, ufologii au tot investigat, dar altceva e cand pui tu personal intrebarile, sincer nu cred ca vreunul din martori a uitat <patania>.Daca va intereseaza o< ieseala> de genul asta la primavara, ma gasiti bantuind pe aici, e nasol sa mergi singur, nu mi-ar strica un coleg ozn-ist, unde-s multi puterea creste, informatia sporeste ;D

Real, nu senzational!

Am rugamintea la tine ca INAINTE  de a crea un nou topic,sa verifici daca nu exista deja unul pe forum,si daca exista,sa scrii acolo.Asa cum ti-am mai spus, E FOARTE PUTIN PROBABIL ca un subiect important sa nu fi fost dezbatut deja pe acest forum,ramane doar ca tu sa folosesti functia "Cautare" din coltul dreapta-sus al paginii...
  Deoacamdata,ti-am mutat eu postul acolo unde ii era locul.   alx

Xanadron

#7
Cert e ca Cert...esti :-D doar dupa investigatii la fatza locului in orice caz de intilnire apropiata. :-) :ufo:

E cam tirziu insa (zic eu) dupa 16 ani si oricum nu vad ce mare relevantza ar avea simpla confirmare tardiva a impresiei de veridicitate a marturiilor si implicit povestii. Evidentierea unor urme fizice sugestive ar fi fost preferabila (la timpul ei, evident).
Ori o declaratie olografa a ET-ului certezian, :martiansmile: in care sa clarifice scopul si durata vizitei lui. :lol: (a lor, scuze, ca erau trei).

Serios acum, evenimentul Certesti mi-a ramas in minte fiindca-n vremea aia revenisem definitiv dupa 6 ani traiti in Germania si intimplarea era prezenta (peiorativ cumva) in mass-media deja saturata de gainuse nascind pui vii :-P - pina si grupul Divertis scosese o caseta audio cu o haioasa sceneta certeziana. :-) Iar ex-sotia fiind nascuta prin zona (Ivesti), cind am fost p-acolo prin octombrie '96, chiar am vorbit cu primarul din Certesti pe tema asta - era deja exasperat de afluxul curiosilor (si tsunamiul de intrebari prostesti) si doar faptul ca era amic cu ex-socru-miu (fost agronom - cindva director la fabrica de conserve Tecuci si sef pe ferme din mai tot jud. Galati etc) a usurat conversatia.
Concluzia mea: relatarea martorilor din 1996 e 100% reala.
...Cui prodest insa chestia asta? :roll:

P.S. Colega uforever, se vede ca esti "boboc" pe tarlaua UFOlogiei din moment ce poti crede in fenomenul... cosmic :-D al cooptarii dlui Dan Farcas (ASFAN) pe RUFOn :-o (mai improbabil decit ciocnirea unui excavator cu Calea Lactee).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

uforever

Alx, multumesc, imi cer scuze, nu am dat search, am <rasfoit> si eu printre topicuri, cum sunt multe pe asta l-am omis.


<<P.S. Colega uforever, se vede ca esti "boboc" pe tarlaua UFOlogiei din moment ce poti crede in fenomenul... cosmic  al cooptarii dlui Dan Farcas (ASFAN) pe RUFOn  (mai improbabil decit ciocnirea unui excavator cu Calea Lactee).>>

Xanadron, lasa ca ma fac eu mare, vezi tu :lol: never say never.
Nu poti sa detaliezi un pic conversatia ta cu primarul, cam ce ti-a zis, aceelasi lucru cu ce spun martorii intamplarii? Chiar nimic in plus? Ce te face sa fii sigur 100% ca povestea e reala? Daca ai chef si un pic de timp poate ne spui cam ce zicea primarul, pentru mine e important.
Multumesc.

P.S. Caseta cu Divertis e tare rau de tot, pe vremea aia nu-mi lipsea nici un material marca Divertis.


Xanadron

Da, cam aceleasi lucruri - poate doar cu unele mici detalii in plus ce-ar putea confirma "Sindromul Timpului Lipsa" din toata intimplarea, fiindca martorii n-au putut preciza de pilda momentele iesirii/reimbarcarii ET-ilor in OZN. :ufo:

Rememorarea discutiei cu primarele Nechifor (care nici n-am habar daca mai traieste macar) din perioada aia nu-mi prea face totusi placere la modul general vorbind, din simplul motiv ca nici exa, nici ex-socru-miu nu mai sint de ceva vreme pe lumea asta.
In plus, n-am oricum timp sa scriu citeva pagini aici si-acum - poate-ntr-o viitoare carte, vreodata cind m-o apuca si pe mine mania scrisului... profitabil. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

spooky

Salutare.

Iată peste ce am dat mai devreme pe youtube. Se pare că cineva a fost destul de amabil încât a partajat cu internetul înregistrarea emisiunii realizată de TVR1, la acea vreme chiar din localitate Cerțești.

Ce e impresionant e faptul că în această emisiune apare chiar Călin Turcu (fondatorul RUFOR - Romanian UFO Researchers), alături de Mironov și Farcaș.

Cazul OZN iunie 1996 - Certesti, Galati, Romania - UFO

Chiar și la vremea respectivă realizatorii foloseau ca temă muzica din X-Files :)
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

alx

Fabulos! Cred ca asta e cuvantul...si doresc sa-i multumesc pe aceasta cale celui care a postat inregistrarea...
In orice caz,ceea ce s-a intamplat acolo ridica mult prea multe semne de intrebare...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."