Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Suntem toti sclavi!?

Creat de burebista, 05 Iunie 2010, 23:09:35

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Guest

Citat din: Nox din  27 August 2010, 21:23:47
Ce revelație ați avut...pfff... stingeți repede lumina sã nu se trezeascã și restul.
:-D :-D Tare asta!

Tayka

Eu zic cã din contra ar trebui aprinsã fãclia ºi þinutã cât mai sus;de luminã fug ºobolanii.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

romulus

Citateste revoltãtor cum iatã ne afundãm mereu în mocirla uneri vieþi mizerabile lãsându-ne inexplicabil conduºi de mereu aceleaºi non-valori,de ce oare preferãm sã dezertãm masiv în loc sã punem piciorul în prag?De fricã?!

Tayka mare,  raspunsurile sunt oarecum simple dar ca sa le "vezi" iti trebuie oaresce informatii,  ca sa ai tu, ca persoana - si apoi lumea, omenirea, o vedere de ansamblu corecta a mediului - mocirlei, daca vrei - in care ne ducem viata ; asta una la mana . Si apoi, daca ai informatiile si esti bata, batut in cap, tufa de Venetia - la dracu - degeaba le mai ai !
Trebuie si oaresce glagorie ca sa le interpretezi.
Se spune ca noi, oamenii suntem facuti la fel - fizic,vorbind: carne, oase, materie cenusie ,organizata cuser la mansarda - la unii , la altii pusa cu furca ori cu toptanul , la alegere !
Insa dupa asta vine organizarea, mobilarea mansardei. Daca e organizata si mobilata intr-un anume mod (prin educatie, scoala, mediu - natural social, familial ) studiile arata ca unul sau uniipot duce foaaaaarte bine de nas masele cu medode diverse, insa vechi de mii de ani! Iata cateva din astea:
-zaharelul (ca atare ori virtual, dupa caz)
-bata (dupa unii bota )
-papica
- si pe undeva si frica , de care pomenisi matale mai sus.
Asa ca, prostioarele astea pe care le toooot vedem noi prin presa:
- cum ca, invatamantul e la pamant si ca scoala scoate tampiti;
- cum ca sistemul imunitar(sanitar) e la fel , la piciorul broastei si se mai tine intr-o ata;
- cum ca ai destepti sa plece si sa se haraneasca pe aiurea (iar acilea cine ramane Ghorghe, prostul satului, pe care boierul poate sa-l f... cum vrea el )  ....
toate astea au o catare , un scop ! Care o fi ? Pai asta e: de ce are 'al de conduce nevoie de oameni inteligenti, cand el de fapt ar vrea contrariur : sa aiba pe cine prosti ! Pe unul cu carte , cu scaun la cap, il prostesti mai greu ! Asa ca fa-i vant sa caute de job p'afara !
Da' pan'la urma, Tayka, eu sunt sigur ca mata, la varsta mata , cu experienta de viata pe care o ai, stiai toate astea, dar iti e lehamite sa te bagi in politica, sa organizezi altfel "mocirla" si io si el,  si ei - la fel  !
Las'ca o organizeaza altii, ai "destepti".... noi,  suportam !
Sa auzim numai de bine !
Am zis !

"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

abyss

Cam aºa este... ªi oare ce l-ar stimula pe om romulus, ca sã iasã din mocirlã? Câteva petarde ca pe vitele din 89?
Degeaba Tayka are omul informaþii ºi minte sã le interpreteze pt a avea imaginea de ansamblu dacã nu ºi foloseºte acestea pentru a lua deciziile potrivite ºi astfel sã-ºi proiecteze cât de cât viitorul ºi sã nu mai zicã cã e sclavul unor forþe pe care nu le controleazã trãindu-ºi astfel viaþa la cheremul întâmplãrii ºi intenþiilor altora...   

tractorbeam

#64
Suntem sclavi fiindca pe de-o parte sistemul ne inrobeste de la inceput si ne conditioneaza iar sistemul o reprezinta generatiile de birocrati ascunsi dupa numele unor institutii scornite tot de oameni. Acei oameni lucreaza neincetat la inrobirea celorlalti oameni. Singura solutie este cunoasterea sa dai poporului lumina (insa nu din aia de la Rasarit) ca ne intoarcem de unde am plecat. Un alt aspect important si intrinsec legat de robie este IMPARTIREA PLUSVALORII create de societate. Atunci cand o mana de oameni - de conducatori, stiu foarte bine ca in societatea  pe care o conduc plusvaloarea este limitata - datorita capacitatilor de productie limitate, atunci in mod cinic si subversiv trec la impartirea ei in felul urmator: 80% noi astia care birocratizam si 20% voi care stati supusi sub noi. Cand plusvaloarea e de ajuns - asta se intampla atunci cand societatile de regula exploateaza alte societati - deci imperii mai mult sau mai putin brutale, plusvaloarea ajunge probabil ceva de genul 60% noi cei ce conducem si 40% voi ce sunteti condusi.
Romania care nu are resurse naturale exploatabile si nici imperiu de exploatat nu poate aloca pentru popor (a se citi prostime) probabil mai mult de 10-15% din plusvaloare. Astfel 95% din populatie trebuie sa se multumeasca cu 10-15% din plusvaloare in timp ce 5% reprezentand birocratia va ingurgita cei 85-90% din tortul national.
Solutia este sa-i silim pe birocrati sa ne dea mai mult din tort. Prin diverse cai si mijloace.
Nu sunt marxist, sunt doar un cretin care nu a plecat in State cand a avut ocazia!

serban

Sa ne dea mai multi bani ca sa ce? Ca sa bem mai mult si sa fumam, sa ne batem mai mult pe stadioane, sa ne injuram si sa ne scuipam in continuare ... sa ne cumparam masini puternice ca sa le ambalam la stop, sa ne facem vile cu 20 de camere din care sa folosim doua, sa avem cate o plasma in fiecare camera, baie, bucatarie ?

Ceea ce conteaza cu adevarat nu necesita bani de fapt.

jean

CitatCeea ce conteaza cu adevarat nu necesita bani de fapt.
Foaarte corect serban, cum am spus si eu mai inainte:
CitatMare greseala a facut omul cand a inventat banul, este un instrument al sclaviei.
Dar spune asta si celor, parazitilor, care fac bani pe spinarea celor multi. Unii au atat de multi bani incat au derapat de la normalitate, sunt in lumea lor, rupti de realitate. Dau banii pe toate prostiile, unele la preturi astronomice. Consuma in exces apa, mancare, se bat cu rosii si banane, produc reziduri si gunoi in exces, in timp ce semeni de-ai nostri se usuca de sete si mor de foame. Sa le fie rusine si sa aiba pe constiinta pe cei morti de foame si de sete. Mai sus am spus:
CitatPentru a scapa de sclavie ce putem face? Nu stiu
M-am mai gandit si cred ca singura sansa este, atunci cand ne vom schimba mentalitatea. Noi, astia mai batrani nu mai putem, mai ales cei cu bani ca despre ei este vorba. Tinerii ar putea face ceva, eu cred in puterea lor de a schimba acuala ordine, pentu a fi bine pentru ei si pentru cat mai multi oameni. Ei isi pot schimba mai rapid modul de a gandi dar, depinde de educatia care au primit-o de la noi. Totusi unii dintre ei pot sa-si modeleze constinta in bine pt. ei si pentru altii.
Adevarul este dincolo de noi

serban

#67
E un trend care incepe sa se manifeste si la noi: lumea realizeaza cat de nesatisfacator este stilul de viata modern, intr`un oras aglomerat si poluat, munca teoretica (absenta procesului constructiv) fara satisfactii reale (banii nu se pun) sau socializarea la nivel superficial cu un numar cat mai mare de persoane si absenta conexiunilor sufletesti mai profunde.

Ca un intreg (societate) putem progresa numai invatand din greseli (exact cum e si la nivel individual) asa ca e nevoie sa ne fie rau pana sa ne fie bine si cu cat mai rau de fapt cu atat mai bine. Din pacate asta inseamna ca nu ne mai putem raporta la durata noastra de viata - iesirea din mocirla se face mult mai dificil.

Singura problema care apare de fapt aici e cultura - ea este baza evolutiei maselor. Degeaba tragem noi (societatea intreaga) niste concluzii acum daca ignoranta va face ca peste cateva generatii nimeni sa nu le mai cunoasca - in conditiile astea suntem condamnati la repetarea cercului vicios.

Cei cu bani multi mie mi se par la fel de mult victime ca si masele - ce sens are sa bei apa daca nu te saturi niciodata, sa mananci daca oricat ai manca nu iti ajunge, e o viata dureroasa fara satisfactii, fara insemnatate.

darksid3

Aici trebuie avut grija pentru ca, daca Elita isi prezinta "solutia" salvatoare care ar fi mai dulce decat prezentul, inseamna ca inca ne aflam in cercul vicios. Cat timp nu vom avea orizontul care sa transceada materialul, vom fi pasibili de un permanent dus de nas.
11.11

Tayka

#69
 În cartea lui Rael; Designul Inteligent,fiind întrebaþi despre soluþia salvatoare,Elochimii-creatorii oamenilor-au dat un rãspuns uluitor:Trebuie schimbatã democraþia cu..geniocraþia:Doar oamenii geniali pot progresa omenirea,actualii guvernanþi împovãreazã omenirea cu propriile lor speranþe,iar militarii s-au bazat dintodeauna pe organizarea raþionalã ºi disciplinatã a brutalitãþii.Singurul tip de oameni care nu au fost nici odatã plasaþi la putere sânt tocmai cei care ajutã omenirea sã progreseze.Noi Românii doar ce am schimbat dictatura cu democraþia( originalã)aºa cã pânã la geniocraþie mai e vreme lungã..deºi putem spune cã avem încã mulþi Români Geniali care ne-ar putea scoate din mocirlã.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

serban

#70
In momentul in care ai o formula ce tine cont de o calitate anume pentru progresul in randul unei comunitati asta se numeste discriminare. De la asta pana la "rasa suprema" mai e un singur pas mic.

Geniile au din pacate de obicei o sumedenie de probleme care ii fac incompatibili cu functii publice iar la capitolul experienta sociala sunt de obicei adanc deficienti. Nu stiu cat de inspirat ar fi sa fim condusi de oameni care prin lipsa empatizarii datorate carentelor de socializare devin cinici.

Se tot cauta variante, fiecare "nebun" cu teoria lui ... situatia actuala mie mi se pare perfect normala, cum am spus mai sus, ca sa putem intelege la nivel de masa ce e bine avem nevoie sa ne fie intai rau, cat mai rau.

Tayka

De unde ºti cã sânt incompatibili dacã nici un geniu nu a fost lãsat vreodatã sã conducã?De-la non-valorile care conduc azi lumea ºi care de teamã cã odatã ajuns un geniu la putere îi va trimite acolo unde le este locul;adicã dupã gratii.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Danna

nu putem ajunge foarte usor in varful piramidei,dar putem sa patrundem in noi insine,acolo exista toate raspunsurile gata sa iasa la iveala daca le permitem

padme

Tayka, lasa-ma sa ghicesc, Rael e un geniu!! :)))))))))))) Ai citit biografia acestui personaj? Omul care ii numeste pe cei care muncesc "sclavii pamantului" si propovaduieste o societate "a iubirii" mai ales homosexuale, a mutarii constiintei de dupa moarte pe un suport artificial cum ar fi un CD?!
Ai auzit tu de vreun caz concret de geniu care a dorit sa fie conducator si nu a fost lasat??
Are dreptate Serban! De altfel eu am si cunoscut un personaj cu o inteligenta peste medie, testat (IQ) de vreo 2 comisii de medici la recrutare, nu a facut armata, avea o personalitate agresiva, esti sigur ca vrei un asemenea conducator?? Mai citeste despre inteligenta emotionala!

serban

Cazurile cu genii sociopate sunt cat se poate de normale. Procesul de constructie a unui geniu (nu e suficient sa te nasti doar peste medie) are la baza alienarea sociala - e ceva fundamental pentru formarea sa, pe langa acumularea de cunostinte. Deci cum poti pune in fruntea unei societati pe cineva care nu stie nimic despre acea societate?