Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Fear of the dark

Creat de Vlad6, 30 Aprilie 2010, 14:32:35

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vlad6

stiu k suna ciudat si extrem de copilaresc insa am o anumita frica de intuneric ce cateodata se manifesta in mod isteric.cateodata simt unele prezente ce ma inconjoara.simt ca ma cheama spre ele,spre unele locuri si mai intunecate.de multe ori ma bantuie aceste prezente,si de aici si aceasta frica de intuneric.vi se intampla la fel?

Serban M

Frica e in capul tau; incearca sa dormi cu o lanterna langa tine pe care o vei aprinde cand simti ca aceste prezente sunt langa tine. Ai sa vezi cum frica dispare cu timpul.

padme

Sau cu o lumina de veghe, astfel incat cand deschizi ochii sa vezi macar o raza de lumina in camera si nu o sa te mai sperii. De undeva ti-a pornit aceasta teama care probabil s-a transformat in fobie. Poate ai citit sau ai vazut ceva pe la tv inclusiv cand erai mic! Poate ai fost lasat singur in camera pe intuneric si te-ai speriat. 

daos

Citat din: Vlad6 din  30 Aprilie 2010, 14:32:35
stiu k suna ciudat si extrem de copilaresc insa am o anumita frica de intuneric ce cateodata se manifesta in mod isteric.cateodata simt unele prezente ce ma inconjoara.simt ca ma cheama spre ele,spre unele locuri si mai intunecate.de multe ori ma bantuie aceste prezente,si de aici si aceasta frica de intuneric.vi se intampla la fel?

Bruce Lee avea un principiu de antrenament ceva mai ciudat. Aruncarea in apa adanca a invatacelului din prima. Si pe undeva in multe situatii avea dreptate. Cand ti se face frica de intuneric fa tocmai pe dos decat ar fi reactia ta normala. Infrunta-l. Numeri si tu pana la 5, respiri adanc si mergi catre zona de intuneric care te ingrozeste.
Daca n-ai destul curaj si ai o frica paralizanta, spune in gand o formula repetitiva, ceva de genul "Nu-mi e frica de tine, intuneric". Sau, ma rog, altceva ce vrei tu.

Serban M

Pana la urma cred ca e ceva putin normal. Oricui ii este frica de intuneric in anumite situatii, indiferent varsta sau sex.

Probabil e o chestie pe care toti o avem in ADN.

Vlad6

frica vine de cand eram mai mic,intradevar.
dar in loc sa dispara in timp,s-a agravat.
principiul lui bruce lee cu apa s-ar putea sa ma ajute,dar am nevoie de mult curaj

abyss

daos are dreptate. Lasã frica sã vinã ºi sã te cuprindã... ca mai apoi sã treacã prin tine. Imediat dupã aceea priveºte în urma ei ºi observã cum se depãrteazã de tine. Problema ta e cã nu ai un spirit de luptãtor care sã facã faþã percepþiilor pe care le ai.

ªi Sirius13 are dreptate.... Indiferent de vârstã ºi sex...  Chiar cã tot veni vorba de sex... ªi ãsta rezolvã fobia de întuneric :)

calator astral

 :wink: si eu aveam aceeasi teama, singura solutie e sa exorcizezi spaima si sa treci peste bariera psihologica, fa ca si mine: cauta locurile cele mai întunecate si exploreaza-le pas cu pas...(e un exercitiu, îl practic o noapte pe saptamîna, umblu teleleu ore întregi, cimitire, munti, paduri...ai o gramada de posibilitati). Curaj, vei vedea ca teama asta (ancestrala,genetica) se va estompa.
E teama de Necunoscut.

Shiro Phoenix

Uite o chestie care functioneaza in cazul oricarui fel de frica.
Nu imi apartine, este vorba despre litania impotriva fricii a lui Frank Herbert, din romanul Dune.
Am testat din curiozitate, si chiar iti faci curaj cu ajutorul ei.
" Sa nu ma tem.Frica ucide mintea.Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale.Voi infrunta frica.O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine.Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei.Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic.Voi ramane doar eu. "
Are dreptate, frica nu trebuie luata de "coarne" pur si simplu, trebuie constientizata ca o fantasma, pentru ca, intr-adevar chiar asta e, las-o sa treaca pur si simplu prin tine, fara sa iei seama la ea, ca si cum ar face parte din ambient.
Si in plus gandeste-te la intuneric altfel.Creaza-i o alta imagine, asta depinde in totalitate de psihicul tau.
Gandeste-te ca intunericul este protector, iar in intuneric este liniste si pace.
Cand eram mica si mie imi era groaza de intuneric, nu puteam dormi fara lumina de veghe, insa acum ma simt foarte bine.E atata liniste, niciun zgomot nu ma perturbeaza si pot gandi in pace, si ma simt intr-un fel protejata, nu ma poate vedea nimeni, si pot face ce doresc, fara teama ca cineva ma va vedea si va spune nu e bine asa sau pe dincolo.
Poti crea orice imagine vrei tu, iti poti imagina ca esti oriunde alt undeva, intunericul nu te poate rani.
Ganseste-te cine e mai tare, tu?Sau frica?Si in plus e parte din fiinta ta, invata sa convietuiesti cu ea.
"Avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu.Avem timp sa invatam lectii si sa le uitam mai apoi. Eroii sunt cei ce fac ce trebuie CAND trebuie, indiferent de consecinte." "Dominati cu mintea!Nu-i nimic mai frumos decat asta!"

Vlad6

multumesc pentru raspunsuri!
cu siguranta o sa incep sa o combat