Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

CitatP.S. Mobilu' nu-i totusi plasat "deplasat" in actiune - care curge deci in zilele noastre.

:evil:  - Pai asta-i "cheia" data de subtil de tine si de asta m-am dus sa citesc stirile - ca povestea-i actuala, foarte actuala - de pe vremea "smartului" si "quadului". Multam de aprecieri.

Xanadron

#1201
Citat din: tractorbeam din  01 Octombrie 2013, 17:17:42
De unde se vede ca atat zavodul cat si stapanul lui calatoresc spatio-temporal si se intalnesc cu baciul inca de cand acesta era un biet mucos cu cash la gura.
Faina treaba ! Ma intreb care pe care viziteaza in gandurile sale si extrage de acolo ideea, eu pe tine sau tu pe mine?

Xanadron si subsemnatul sunt doua persoane diferite, pe cuvant de onoare!
Nici vorba de ucronii in cazul "meu" SF, colega tractorbeam - nimeni nu colinda deci prin timp (ciobanu' vazuse el insusi, nu doar strabunii lui, aceleasi personaje si-n urma cu juma' ce secol - doar ca-n uniformele "armatei socialiste" - aia a-ntregului bobor).

Care armie se stie de mult (la anumite niveluri... spre zero barat) ca derula unele operatiuni cu... unele departamente din trupele... unor :-) state membre NATO, prin zone unde se mai deschidea cite-o poarta (nu, nu "portal") camuflata holografic. :planet:

...Parol c-asa-i... povestea. 8-)
Chiar daca iegzista inca si martori la fazele mai sus pomenite.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

#1202
Si totul porneste de la ravasul mesagerului 2 ochi la 2 peshte - adica ala intzepenitu din pestera si tovarasul lui care fusesera zariti prin luciul lacului - atunci cand traiau amandoi -  de catre ''tulai doamne'' .

  Ee? Am bunghit-o?  :lol:

Xanadron

#1203
Citat din: fiulploii din  01 Octombrie 2013, 17:58:22
[...] Ee? Am bunghit-o?  :lol:
Esti p-aproape, doar ca-n povestea mea e vorba de-o trotineta furata, nu de-un Mercedes facut cadou. :-D
(Precizare: personajele ubicuie nu haladuiesc nici ele prin Timp, ci doar traiesc... nesimtit de mult).

Sa vezi (si sa nu crezi :lol:) ce patzeste insa quad-istu! - dupa ce da-n primire, clar.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

Din nou in neant....
Uite asa aflu ca cel de-al doilea razboi mondial s-a terminat in 1942 odata cu debarcarea de la Dieppe iar Afrika korps condusa de gen. Von Bock a mancat o bataie zdravana langa El-Agheila. Bine intreb total aiurit dar Afrikacorps nu a fost condusa de gen.Rommel? E randul colonelului sa se uite mirat la mine: Rommel ? Cine e asta, nu a existat nici un general cu acest nume in Wehrmacht !
Zic, dom'le uite ce este, poate nu m-am facut bine inteles, de acolo de unde vine eu, razboiul s-a terminat in aprilie 1945 si cel care a condus campania in Africa se numea Rommel, Erwin Rommel.
Interlocutorul meu se foieste putin si zice: Aici unde suntem noi acuma, WW2 s-a terminat in noiembrie 1942. Intradevar Hitler s-a sinucis. Sovieticii si britanicii au partajat Berlinul insa numai pentru 14 ani. Imi promite totusi ca o sa se intereseze de Rommel.
Peste doua zile tipul revine si dupa ce ne sorbim cafeaua imi spune: sa stii ca ai avut dreptate, Rommel asta a existat, numai ca a avut gradul de Oberleutnant (locot.major – n.a.) si a murit in primul razboi mondial aici in Romania in zona muntilor Fagaras, cand unitatea sa s-a ciocnit cu cea a Ecaterinei Teodoroiu si aceasta a reusit sa-l ucida  in cursul unei ambuscade la Curmatura Lescului, in noiembrie 1916, este vorba de prima femeie senator din Romania.
Este randul meu sa-i replic ca slt. E. Teodoroiu a murit in august 1917, iar Rommel a devenit, peste ani, general in armata germana.
Per total istoria este aceiasi pe care o stiam si eu numai ca anumite detalii cum a fi personaje si date ale unor batalii nu corespundeau cu ceea ce stiam inainte.
Am ajuns la concluzia ca undeva in jurul anilor 1913-1914 s-ar fi produs primul clivaj important in continuumul spatio-temporal ceea ce a permis scrierea unei istorii usor modificate iar asezarea pe fagasul deja cunoscut s-a produs dupa 1944. Intelegeti, ca o linie care se desfasoara drept si brusc face o bucla si iar revine la linia dreapta. Sau, mai bine zis, ca o serie de oscilatii care apar la un moment t0 ating un maxim la t1 si apoi un minim care tinde spre 0 la t2 si totul devine iarasi plat.

fiulploii

Cam putin dupa atata asteptare . Criza de inspiratie?  :lol:

Arhanghelul

#1206
Citat din: fiulploii din  02 Octombrie 2013, 11:56:14
Cam putin dupa atata asteptare . Criza de inspiratie?  :lol:

YOi criza ... esteM ... actiune si reactiune ... coane' ...
Il porni aTV-istul lu' Zenu'  ZeniIlor ... (aceasi faza dintre ...  partea a doua a lu' Resboiu' ... si cartea a cincea a Misanilor-cinamarezi ...)

Zisai si YO ... nu mai dati cu ... sulf ... :evil:

P.S. Zenitatea Voastra ... mai da-ti drumul la un ... cane (fie si mandanezz)... ca poate ne mai blagosloveste ... fratele tractobeam ... cu una bucatzoaie de ... telenovelass ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Rayden

@tractorbeam,

credeam ca mai postezi un fragment ceva  :mrgreen:

deci, pe cand urmatorul...?


tractorbeam

Pentru arhanghel si rayden vine o bucatzica saptamana asta! Stay tuned!

Xanadron

Citat din: tractorbeam din  21 Octombrie 2013, 10:44:29
Pentru arhanghel si rayden vine o bucatzica saptamana asta! Stay tuned!
Dacă tractorbeam nu opreşte serialu', e posibil să mai bag şi eu două-trei vorbe ale Îngerului Drăcos, :evil: la cererea arhanghelilor si nu numai.

Fiindcă unde-s doi puterea (deducţiei) creşte, deşi aparent zavera sporeşte. ;)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

#1210
Citat din: tractorbeam din  21 Octombrie 2013, 10:44:29
Pentru arhanghel si rayden vine o bucatzica saptamana asta! Stay tuned!

Asa , ai trei zile , altfel.... ai sa vezi ca nu numai arhanghelul si rayden iti sunt cititori care stau cu mana pe tuned  :evil:  :lol:

Citat din: Xanadron din  21 Octombrie 2013, 11:02:48
Dacă tractorbeam nu opreşte serialu', e posibil să mai bag şi eu două-trei vorbe ale Îngerului Drăcos, :evil: la cererea arhanghelilor si nu numai.

Astepti invitatii speciale  ?  :evil: Ar trebui sa te simti vinovat , la ora asta trebuia sa recitesc romanul tau ori eu nici nu stiu cum se numeste :-D Apropo, tu mai stii ceva de el - de roman, nuvela sau povestire single , ca nu mai stiu ce este  :wink:
 
  P.S. Bunica o zis ca te invita la bi-centenarul ei . E ultima ta sansa in fatza ei ca sa iti aperi onoarea venind cu cartulia ... cu dedicatie  :-D Mai ai deci, destul timp ca sa ne imbrobodesti pe aici cu amintirile Dracosului Ingeras
:star: :star: :star:

Xanadron

Romanul o sa aterizeze la anu' - da' nu si la multi ani - (inclusiv la Nemuritoarea ta strabunica-n poala) direct sub forma de trilogie.
Daca-i bal, spital sa fie... (de nebuni, clar). :-D

Pina atunci "fragezirile aburitoare" :-P se vor (re)derula in doze mici, homeopatice (SF short stories).
Dar, fiindca lumea soro-lume vrea si noutati, nu toate povestile vor aparea pe net in prealabil - unele macar fiind curind citibile-n premiera "pe hirtie". 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

...Colonelul intra insotit de inca o persoana pe care nu o cunosc imbracat in uniforma de ofiter de marina. Dupa o scurta prezentare acesta imi spune direct ca din ordine superioare  ma va preda spre debriefing celui nou-venit. Acesta imi prezinta o serie de fotografii ale zonei din apropierea orasului B, mai precis zona pe unde am acces la poarta acum o groaza si ce a de ani in urma, atunci cand a inceput toata povestea.
-   Vezi dumneata, la noi acum exista niste arhive care folosesc cel mai modern sistem de securitizare, accesul la diversele compartimente ale vaultului este strict reglementat si se bazeaza pe retinal scan, fingerprint si biometric chip. Fata de civili, noi militarii avem implantat un chip suplimentar special criptat ce nu poate fi accesat de dispozitivele civile, si nu toti militarii beneficiaza de aceasta tehnologie, numai personalul care are acces la informatiile NATO si la un nivel de secretizare adecvat are acest chip implantat. Ei bine acum 2 zile s-a petrecut un lucru extraordinar, unul din vault-uri si-a activat alarma inexplicabil si am gasit un dosar extras de la locul sau, fara sa existe urme de acces a unui personal autorizat si nici semne de intruziune a unor persoane straine, ceea ce ne-a dat de gandit deoarece sistemul de securitate este ,,state of the art" si nici musca nu trece neobservata. Am luat dosarul la cercetat si am gasit un material suplimentar care nu trebuia sa se afle acolo, mai precis cineva a introdus informatie in acel dosar, neautorizat. Dupa o scurta pauza acesta continua:
-   In acel material suplimentar se face referire la persoana dvs. iar fraza care ne-a atras atentia suna cam asa: ,,...daca intre datele de 6 martie 2046 si 18 noiembrie 2046 in custodia dvs. se afla entitatea biometrica Tau-Terra-RO-11145667 (adica dvs.) acesta trebuie pus in libertate neintarziat si condus la urmatoarea locatie si urmeaza coordonatele GPS ale locului de unde sustineti ca veniti. Insa data materialului e problema: este trecut anul 2193 si dupa cum stim acum suntem in 2046. In caz contrar se recomanda secretizarea materialului pana in 2193..." Mai exista acolo si alte afirmatii dar pe care consideram ca nu e cazul sa le cunoasteti.
-   Poate voi sunteti in 2046, eu totusi as dori sa ma intorc in 2014 daca nu aveti nimic de obiectat.
-   Cu placere daca se poate, zice colonelul zambind carnasier, dar nu stim cum sa o facem si  cred ca nu puteti sa faceti nici o scamatorie inainte sa mergeti din nou acolo unde a inceput totul.
-   Totusi ce se afla acum acolo risc sa intreb? Nimic domnule, absolut nimic decat piatra, stanca si atat. NU am gasit nici o usa nic aparenta nici mascata , totusi scanarea a indicat prezenta unor cavitati.
-    Ei bine daca cineva suficient de abil a reusit sa treaca de masurile dvs. de securitate si sa solicite prezenta mea acolo, eu sunt de acord sa merg din nou acolo daca si dvs. sunteti. Oricum am niste socoteli de incheiat cu niste baieti tare simpatici.

tractorbeam

...Peste fix 3 zile, dupa ce in regim de urgenta s-au obtinut toate aprobarile necesare, intr-o suita de 4 autoturime de teren ajungeam din nou, la baza stancii, totusi ceva nu imi era familiar, Zic, ati sapat aici, raspunsul este negativ, cred ca trebuie sapat aici si intradevar dupa cam o ora de sapatura descoperim niste colti de beton care tin un intreg perete sa nu se prabuseasca, se trece la dinamitare controlata si tot peretele cliveaza si se sparge in bucati dezvaluind natura artificiala a sistemului de mascare. Se pare ca dupa vizita mea acolo cineva si-a dat osteneala sa imbunatateasca masurile de securitate.
Dupa ce terenul e degajat nu ne mai ramane decat sa admiram o placa masiva dintr-un metal cenusiu mat care acopera locul unde s-a aflat poarta inainte. In dreapta acestei placi cam la 1,6 metri inaltime un dspozitiv de recunoastere a palmei intr-un locas retras.
Placa contine o caseta cu inscriptii in romana si engleza, pe care o redau mai jos:
MapN Romania anul 2193 luna 4 , ziua 16/sigiliu MSTm no:34
A se proceda la activarea recunoasterii biometrice numai intre data de 6 martie 2046 si data de 9 octombrie 2046, daca acesul nu este permis nu insistati, exista plasat un dispozitiv de autodistrugere a intregului tunel de acces.
-   Main bolts will retract in 5 min after the biometric is deemed positive and passing the security protocols. Please be aware and keep a minimal distance of 300 ft. Slab will fall when bolts retracted.
-   Clearance granted for use of the deadly force against anyone hostile. Proceed with caution.
-   Extraction team: 3 people only.
-   Once you gain access to the main hall deactivate the framing device on the left of the wall sequence : 1 - 6 - 0 - 1- 6 - 8 - 3 - 9 – 9
-   Use of submachine gun without silencer is prohibited.
-   Do not exceed the time lapse for the main hall: 25 min
-   Good speed.
Se pare ca dumneata esti singurul care ai datele biometrice care permit activarea portii. Deci vei intra insotit de 2 militari din trupele speciale si toti veti purta un echipament de protectie Dragon level 4 against small arms fire. Hainele verzui pe care mi le indica sa le imbrac nu difera cu nimic de hainele obisnuite, de fatigue-ul de lupta al oricarui soldat. He, he ranjeste tipul, seamana dar nu rasare, exista un strat foarte subtire de carbon de 1 atom grosime, dar si foarte rezistent intre cele doua fete ale costumului si principiul este deflectia la punctul de impact, mai bine zis proiectilele se lovesc de material care preia in totalitate socul, nu vei simti decat o piscatura, se opresc si cad pe jos.
Ma apropii de dispozitiv. Toata echipa sta la o distanta respectuoasa, se aug chicoteli in fundal, probabil astia se amuza de mama focului, intind bratul si palma dreapta intra cam 3 cm in stanca si ating suprafata mata a dispozitivului. Se aude un clinchet si marinarul striga: Departeaza-te ! A inceput sa se miste !
O iau fuguta inapoi spre locul de adunare si odata ajuns, nu imi ramane decat sa admir cum bolturile se desurubeaza lent. Stop! Ne mai fiind sustinuta de bolturi placa se desprinde de pe peretele stancos si cade cu un zgomot asurzitor, ramane o clipa in pozitie veritcala apoi se prabuseste maret intr-un nor de praf. Dupa vreo 3 minute incepem sa vedem ce a mai ramas din usa metalica, se pare ca aici s-a dat o batalie ca la Rovine, usa este crapata in mai multe locuri si pare ca a suferit un impact nimicitor, seamana cu figura unui luptator de K1 dupa 5 runde de fight. Cred ca s-a tras cu grenade reactive opineaza seful celor imbracati in khaki. Urmele de negreala si metalul torsionat nu lasa urme de indoiala.
Ei bine am ajuns la faimoasa usa, acum ce facem? Zic usor confuz, poate sa mai pun mana odata acolo? Vorba ceia, incercarea moarte n-are.
Ma duc, pun mana, canci! Nu se intampla nimic, zic dom'le uite care e treaba, eu nici acum nu stiu cum am ajuns dincolo de usa asta dar cert este ca am avut parte de un comitet de primire nu prea prietenos si care era cat pe aci sa ma curetze. De fapt cred ca ei au si crezut asta si numai ceva miraculos m-a salvat atunci. Putem incerca cu ceva explozibil sa rupem ce mai e de rupt? Inciudat lovesc cu pumnul in metalul usii si marai printre dinti: da' deschide-te odata fireai a dracu! Ca si cum usa ar avea propria inteligenta, o pereche de urechi si o sa faca ce zic eu. Surpriza! Usa gliseaza cam jumatate si se opreste blocata de o bucata de metal semirupta. Se aude clar metalul scrasnind. Toata lumea face instinctiv un pas inapoi. Aud cum se se umbla la inchizatoarele de la armele din dotare.
Pai zic, e bine si asa , ne strecuram ca biscuitele pe cant si gata. Iau in primire automatul scurt tip bullpup cu vizare laser, computer de tragere si 4 sectoare a cate 40 cartuse. Mi se atrage atentia, din nou, ca unul din sectoare are cartuse incendiare-cel marcat cu isolier-band rosu. O pereche de googles IR si o unitate autonoma de comunicatii intr-un rucsack prins pe spate completeza echipamentul.
Totul va fi monitorizat de la unitatea centrala ne asigura seful. O sa trebuiasca sa fixati din loc in loc relee de transmitere cam din 50 in 50 de metri, si cum o sa stim asta intreb? In casca o sa auzi un usor tarait atunci fixezi pe perete ventuza. OK, e bine de stiut, dar aflu ca nu o sa fiu eu cel care merge in fata.
In jumatate de ora rediscut cu cei 2 membri ai echipei detaliile pe care mi le-am reamitit de vreo 70 de ori pana acum. O banda elastica fixata pe cap tine googles, pe cel din stanga se afiseaza informatiile referitor la distanta pana la primul obstacol si locatia celorlalti membri ai echipei iar cel din drepta este legat printr-un uplink cu computerul de tragere al bullpup-ului si calculeaza functie de cum indrept teava armei parametrii de tragere, mai precis daca am o tinta valida si imi spune prin schimbarea culorii daca pot sa trag de la sold, de exemplu, fara sa mai pun arma la umar. Ce ti-e si cu tehnica asta dom'le!   
Ne fofilam unul cate unul prin crapatura usii dupa ce ne asiguram ca intercom-urile functioneaza si totul e pus la punct. Alta viata, alt parfum cu googles si intercom si mai ales faptul ca nu sunt singur imi da un sentiment de siguranta, ce nebun am putut sa fiu data trecuta sa vin singur aici si neinarmat.
Inaintam in sir indian la distanta de 3-4 metri unul de celalalt si vad pe googles stanga exact ce vede si cel din fata, sunt legat la unitatea lui. Pun palma din loc in loc pe peretele tunelului si imi reamintesc senzatia de suprafata bine slefuita.
Sursele de lumina infrarosie individuale ne permit sa vedem la vreo 10 metri in fata, fara a fi vazuti de cineva neechipat pentru vedere pe timp de noapte, insa nici pentru un eventual inamic dotat cu detectoare termale nu suntem niste tinte usoare, materialul fatigue-ului este termoabsorbant. Numai de nu ar exista detectoare cinetice, la alea nu avem leac.

tractorbeam

Asta e baieti pana saptamana viitoare, in seara asta plec spre Buzau.  :wink:
Sper sa vin cu inspiratie rezultata din transpiratie.