Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

panta_rh_ei

 Io zic sa lasam la locul lor misterele din Carpati, cu sau fara V.R. Propun sa fie creat un topic separat pentru 'Debut literar mai mult sau mai putin S.F.'
In rest numai de bine si succesuri marete autorilor :-D
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

incognito

...gura pacatosului adevarul graieste...!!!???

Rayden

@tractorbeam,

s-a terminat povestea?  :mrgreen:

Ganditorul

#1083
Oauuu...! Vortex tmporar ! Si de la voi cine a plecat ...dincolo ? Aaa... uitasem - creatura s-a evaporat si s-a restabilit echilibrul. Faina poveste. Se vinde 100%  :rainbow:


CitatIo zic sa lasam la locul lor misterele din Carpati, cu sau fara V.R. Propun sa fie creat un topic separat pentru 'Debut literar mai mult sau mai putin S.F.'

Nuuu, nu merge - ca se rupe "legatura" si dispare muza care iti da inspiratie ! Fiecare volum la "sursa de inspiratie" mi se pare mai corect - ca altfel "pierdem subiectul in propozitie" si ramanem fara rezultatul procesului de creatie.

abyss

    Apreciem creatiile literare dar sa ne intoarcem la subiect. Care o mai fi acela...? A am uitat, poeziile si photoshoparile servitorului amunache si suntem pe drept sideratzi!
    Multumesc anticipat pentru intelegere.

tractorbeam

Citat din: Rayden din  01 Martie 2013, 21:31:00
@tractorbeam,

s-a terminat povestea?  :mrgreen:
NOPE mai urmeaza saptamana asta inca 10% dar.... sunt cei 10% inainte de primii 10% asa ca ... stay tuned !  :evil:

romulus

CitatNOPE mai urmeaza saptamana asta inca 10% dar.... sunt cei 10% inainte de primii 10% asa ca ... stay tuned ! 
Gata, stam , da' sa nu ne lasi asa.
Si n-ar strica sa dai si niste indicii referitoare la partea din Carpati unde se petrecura misterioasele evenimente!
Asta asa,  ca sa fim si ontopic si sa n'avem vorbe la proces :-D. Sa nu zici apoi ca umblai telelei prin muntii Tatra si ca al' cu combinezonul verde era uslas.. ceho/slovac!
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

tractorbeam

Citat din: romulus din  02 Martie 2013, 16:32:10
Si n-ar strica sa dai si niste indicii referitoare la partea din Carpati unde se petrecura misterioasele evenimente!
Draga Romulus, este vorba, evident, de Carpatii Padurosi.

Citat din: romulus din  02 Martie 2013, 16:32:10
Asta asa,  ca sa fim si ontopic si sa n'avem vorbe la proces.
Este vorba evident, despre ... procesul etapei.

tractorbeam

Deci... 10%
Urc pieptis prin stancarie spre varf, incercand sa-mi pastrez suflul. Aici  panta se domoleste. Ajung intr-un fel de platou, destul de mic si imi dau seama ca trebuie sa cobor ceva dupa ce am urcat cu atata truda. Depasesc prima vaioaga si urc din nou spre un alt varf, putin mai inalt decat primul. Deodata terenul se schimba, mai multa piatra mai putina iarba, jos se casca o vale putin mai lata decat cea pe care am traversat-o cu cateva momente inainte. Acum nu mai este deloc verdeata doar stancarie si ciudat, pietris de culoare roscata, pare ca inadins acolo a fost turnata o basculanta cu pietris, imi zic in gand : imposibil nu are cine sa fi urcat aici cu o basculanta terenul  e prea abrupt si denivelat. Avansez in vale si ma opresc la poalele unui abrupt de cativa metri inaltime, peste acest abrupt se afla tinta mea, problema e ca nu gasesc un loc care sa-mi faciliteze ascensiunea. In final fac de nevoie un mic ocol si reusesc sa gasesc ceva de care sa ma agat si incep sa urc, stanca e dura si imi raneste genunchii, Hasta la vista baby! zic in gand si continui sa avansez, ajung pe creasta si reusesc sa arunc o privire dincolo, ce priveliste! Numai piatra seaca, piatra sparta in bolovani mari cenusii, si o coborare molcoma spre un sant ce pare lucrat de mana omului, in partea de jos a santului la care ma holbez se vede o poarta, o poarta masiva, de forma patrata, de culoare cenusie ce aprope se confunda cu stanca in care este incastrata. Haiti ! zic, am noroc, se pare ca intel-ul primit a fost corect, ma tarasc spre poarta cu atentie sa nu cad si ajung in fata portii, acum stau precum vitelul la stiti voi ce , pentru mine chiar daca poarta e veche e tot o noutate si incep sa ma scarpin in cap gandindu-ma de cat timp e poarta amplasata acolo. Ma uit in stanga si in dreapta si localizez foisoarele acum parasite de unde pe vremea plumbuitului te intampinau amenintatoare tevile automatelor AKM.
Pun mana pe poarta, metalul este usor caldut de la razele soarelui care mangaie piezis partea de sus. Nu are balamale banui ca este culisanta iar intervalul dintre usa si stanca nici nu se vede este clar o constructie de precizie. Acum sunt la circa 30 de minute de mers de ultima asezare si zgomotul soselei nu se mai  aude. Nici un maner, nici un chepeng nici un buton absolut nimic vizibil si totusi aici in mijlocul pustietatii, in stanca, sta bine-merci incastrata o usa metalica comparabila in dimensiune cu cea de la safe-ul Antwerp Diamond Center (pradat de cca. 100 milioane de dolari , cand o echipa de hoti italieni a reusit sa treaca de "inexpugnabila" lor apărare, în februarie, 2003. Hoții au pacalit detectoarele termale – folosite pentru a detecta caldura emanata de corpul uman, radarele Doppler, câmpurile magnetice și un sistem de blocare incredibil de avansat. Poliția olandeza  încă nu a reusit sa-si  dea seama cum au reusit  spargatorii o asemenea performanta).

padme

Pana la urma n-am inteles unde citim pana la capat, aici sau?

acme

Se ascute concurenta pentru VR.
Albert (Alexey) Venediktovitch Ignatenko in direct la Antena 3.
We're born alone, we live alone, we die alone.

Ganditorul

Nu se "ascute" nimic.
Albert (Alexey) Venediktovitch Ignatenko este tot din "vechea garda" - este cunoscut, respecat, acultat ... asa cum ar trebui sa fie si VR daca nu ar fi si ceva orgolii puse in joc. Daca vreti o parere personala cred ca nu e vb de "concurenta" ci mai degraba de "o mana de ajutor" data intre  doi mari "paranormali".

tractorbeam

"În anul 1983 mă aflam în Curbura Buzăului, într-o expediție de cercetare........... și de Ruxandra Rizescu, fostă membră a expedițiilor anteriroare."
Asta a aparut pe rudan.ro , uite ca disclosure-ul meu l-a facut pe stimabilul Rudan sa nu se mai ascunda si sa publice numele doamnei cu pricina in clar.


Xanadron

#1093
Citeva opinii, ca de obicei strict personale:

1. Revista Nexus (a carei disparitie o regret, fiindca era interesanta) vad ca s-a reprofilat, devenind doar o agentie pt. vinzarea biletelor la cursurile dlui profesor VR.
2. Nivelul JP (Jurnalului Paranormal) a scazut si mai mult in ultima vreme - desi nu credeam ca mai are unde sa coboare. :-D Nu-i insa de mirare ca are din ce in ce mai multi "followers" - ba chiar dimpotriva.

Pina si comentariile unui fost RUFOn-ist (celebrul Expert Cour d'Appel d'Aix en Provence :lol:)
sint deci mai pertinente decit continutul "articolului" astuia PENIBIL (cu OZN-uri cit mingea de handbal marime aparenta - deci cit un sfert din galaxie :-o... fiindca se plimba PRIN Calea Lactee cica), de care pomenea colegul tractorbeam: http://jurnalparanormal.ro/content/ozn-uri-prin-calea-lactee-extratere%C8%99trii-sunt-aici.

La modul mai general acum: actorii (chiar asta sint de fapt) de pe scena vizibila a RV-ului - nu doar printii persani ori Aliodori violeti, ci toti aceia care se impopotzoneaza cu titluri fanteziste luate parca din Harry Potter, ca si Ignatenko, care-i doctor în filosofie, medicina psihoinformatica, ştiinţe biologice şi energoinformatice, doctor în ştiinţele securităţii internaţionale, preşedinte al Ligii Cosmo Umaniste Universale, :-D general si cel mai important expert al KGB-ului în războiul psihotronic - ar face zic eu mai bine sa-si ia traistutza cu anse si sa ajute omenirea asta altfel decit ajutind vipere veninoase :x sa fie alese in posturi supreme prin tzarisoare disperate.

De fapt am convingerea ca indivizii de genul rusului sint doar "legende" tzesute intru prostirea Turmei, care tre'sa ramina hipnotizat-fixata pe ideea ca sint ajutati sa fie alesi ca sefi de state cei mai "merituosi". :evil:
Cind de fapt pina la meritocratie mai avem citiva ani-lumina de parcurs.
P.S. Astept acum, evident, sa fiu "atacat" pe toate laturile, inclusiv energetic. :-D :fight:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

alx

#1094
@Xanadron
Mi-ai cam luat vorbele din gura,insa nu ma supar...ca mi-a ramas si mie una-alta de spus...si o sa incep cu un citat:
"   În seara zilei de 9 iunie, pe la orele 22:30, ne aflam pe terasa unui hotel local din satul Fișici, de pe raza comunei Bozioru. La un moment dat, Ruxandra Rizescu ne-a atras atenția asupra unui OZN, ce era în zbor prin Calea Lactee. Era de culoare portocalie, de formă sferică, având mărimea aparentă mai mare decât o minge de tenis. Se deplasa cu o viteză fantastică, urmând un traseu în zig-zag, aparent fâcând uz de forța gravitațională a unor stele sau planete, ce se aflau pe traiectoria sa. Curând, obiectul a dispărut, pierzându-se în nemărginirea universului."
   Nu stiu altii cum sunt,insa eu cand vad oameni cu scaun la cap debitand prostii dupa prostii nu ma pot gandi decat la 2 lucruri:
1. Fie rationamentul lor nu mai exista,si a ramas doar grandomania.
2. Fie cred ca isi indeplinesc cu brio misiunea.

  Si o sa explic si ce e cu afirmatiile de mai sus:
a) avem o observatie OZN : " La un moment dat, Ruxandra Rizescu ne-a atras atenția asupra unui OZN, ce era în zbor prin Calea Lactee." Aici avem prima dezinformare,adica de pe Terra nu ai cum sa stabilesti daca un OZN este in Calea Lacteea,adica in adancul galaxiei,sau e pe cerul plantetei,ipoteza oricum mult mai probabila. Ca sa nu mai vorbim de dimensiunea acestui OZN,vizibil in galaxie printre restul de stele...
b) " Era de culoare portocalie, de formă sferică, având mărimea aparentă mai mare decât o minge de tenis."  Ni se explica in clar cat de mare se vedea obiectul,asa ca va dati seama cat ar fi trebuit sa fie el de mare daca s-ar fi plimbat pe bune prin galaxie,printre stele si planete,cum afirma raportorul. Adica cel putin cat 10-15 stele la un loc.
c) "Se deplasa cu o viteză fantastică, urmând un traseu în zig-zag, aparent fâcând uz de forța gravitațională a unor stele sau planete, ce se aflau pe traiectoria sa."  Mai nea Rudan,ma lasi? Sa nu stii matale ca stele astea pe care le vedem noi nu sunt in 2D ci in 3D? Adica ca la Avatar... 8) sau n-ai vazut filmul la cinematograf? :?
Pai se poate stimabile? Sa afirmi sus si tare ca OZN-ul ala se plimba in zig-zag prin Calea Lactee,folosindu-se de atractia gravitationala a unor stele/planete care se afla la zeci de ani-lumina unele de altele? Cam cat de prosti ne crezi? Pe bune acum,vorba unui coleg...
d) "Curând, obiectul a dispărut, pierzându-se în nemărginirea universului."  Stiu ca era prozaic sa spui ca obiectul a iesit din campul de vedere,sau a devenit invizibil,sau...sau...sau...dar nici sa te apuci sa faci aici compozitii literare,ca nu suntem scoala...auzi tu acolo...pierzandu-se in nemarginerea universului...he he he...esti sigur ca nu a aterizat undeva,de ex.?

Una cu alta,parerea mea este ca nea Rudan face teste...again...motivul inca  imi scapa...insa nu pot sa cred ca ceea ce am citat mai sus este o parere autentica si sincera a marelui Rudan vizavi de o observatie OZN...pentru ca daca este asa ceva,atunci trebuie sa pun si o alta intrebare,care ar putea fi interpretata si ca o jignire:ce s-a intamplat cu omul asta,de face astfel de afirmatii...prostesti?
 
   restul e tacere...bineinteles...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."