Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Urban

Nea Alx, nu ai putea sa faci mata' un tun d'ala sa-l proptesc la Guvern...?

Xanadron

Citat din: alx din  15 Ianuarie 2013, 23:00:51

Fii atent:pun pariu cu tine pe 3 pițule găurite ca cel tarziu peste 2 ani incepand de azi o sa vrei sa-ti retragi ultima afirmatie...te bagi? 8)

Ma bag - in bunker insa, evident... :-D

Redevenind 30 de secunde serios (ca scriu repede), chiar inclin sa cred si eu intr-o Disclosure accelerata si pe la noi - desi nu datorata vreunui politician "open-minded", ci DE NEVOIE.
Inclusiv in domeniile astea "sensibile".
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Nox

#1022
Și mergând pe presupunerea asta, a unui iminent Disclosure, și cu care ne tot amenință unii, riscăm să ne culcăm pe o ureche așteptând să ne pice explicațiile din cer, poate chiar la propriu, și să nu mai face nimic. Într-adevăr au fost publicate unele materiale și documente la care nici nu visau unii acum 20-30 de ani, dar asta s-a făcut probabil pentru că acum nu (mai) au nicio valoare.

Și că nu e la subiect, dar am simțit nevoia să intervin.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

alx

@Nox
Cine ar trebui sa se culce pe o ureche...doarme de mult! Sigur,asta e parerea mea...
In rest,faptul ca NU umbli cu cenusa in cap si NU adopti tactica "calator astral" nu te introduce AUTOMAT in gasca "somnorosilor"...decat daca chiar vrei asta...
  Dupa cum vezi chiar si aici pe forum transpira informatii la care nici nu visai acu ceva vreme...sigur,cine are urechi de citit,vede... ;D
Cat despre afirmatia mea legata de cei 2 ani...ei bine,sa zicem ca am motivele mele sa risc un pariu cu Xanadron...chiar cu riscul a de achita cele 3...pițule!(in forma de triunghi,bineinteles...)

Citat din: Urban din  15 Ianuarie 2013, 23:57:40
Nea Alx, nu ai putea sa faci mata' un tun d'ala sa-l proptesc la Guvern...?
Nope,ca aia deja is invatati cu...tunurile! >:D Asta in primul rand...in al doilea,n-am motive... :D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Tamerlan

În primul "Bine v-am regăsit!". Vă regăsesc, la fel de neobosiţi şi plini de energie.  :-D

Nu am mai fost pe aici de vreo 6-7 luni şi mi-a luat cam vreo săptămână să citesc ce s-a mai scris nou pe acest thread. Pentru cei interesaţi, puse în Word cele 69 de pagini de forum de până acum... dau cam vreo 870 de pagini.  :-o Text efectiv... o fi mai puţin, nu neg... dar ce vreau să subliniez este faptul că aici avem o cantitate mare de date. Nu pot să spun informaţii, pentru că este cale lungă până acolo.  :roll: Din această cantitate imensă de date, însă au răzbătut şi informaţii, unele chiar extrem de valoroase. Nu mă voi referi la ele, din două motive: 1. munca de sinteză se plăteşte ( :-P) şi 2. cei care sunt cu adevărat interesaţi le vor găsi cu siguranţă. Prietenii ştiu ce şi cum...   :wink:

Legat de tematica propusă de acest thread, nu mă voi referi la Vasile Rudan deoarece îmi lipsesc informaţii esenţiale şi să mă exprim aşa... doar din auzite nu îmi place. În plus, atâta vreme cât domnia sa alege să-şi disemineze cunoştinţele de care dispune pe o anumită cale - care nu este forumul Rufon - cred că trebuie să-i respectăm acest drept. Dumnealui nu are de ce să se apere, indiferent de ce spun unii sau alţii despre el. Atâta vreme cât nu obligă pe nimeni să vină la acele cursuri, este treaba fiecăruia ce face cu informaţiile acumulate acolo. Nu are absolut nici o relevanţă dacă acel curs este şarlatanie pură (nu ar fi nici primul şi nici ultimul care face asta în Bucureşti) sau chiar adevăruri spuse voalat. Fiecare are dreptul de a participa sau nu la ele. Că poţi avea o părere despre cursul în sine... asta e altceva. Fiecare e liber să aibă orice opinie doreşte. Problema intervine când aceste aşa-zis "opinii" sunt exprimate vehement prin atacuri la persoană. Mr (sper să nu mă înşel) făcuse o prin acest thread o teorie bună legată de mesaj şi mesager.  :wink:
Iertată să-mi fie această paranteză despre domnul Rudan. Eu am decis să scriu acest mesaj pentru a mă referi la misterul din Carpaţi, sau mai bine zis... la "misterele din Munţii Buzăului". Este cert că există fenomene şi curiozităţi şi mistere în toţii Carpaţii noştri, însă am descoperit aici în Munţii Buzăului o concentrare foarte mare de lucruri şi obiective extrem de interesante, foarte puţin cunoscute (lucru pe care pe mine personal nu poate decât să mă bucure!). Majoritatea mesajelor din acest thread s-au referit de asemenea la Munţii Buzăului. Dar am decis să intervin - şi pentru că-mi era dor de voi  :roll: - dar şi pentru că nu a fost amintit deloc (sau poate nu am fost eu suficient de atent) un obiectiv care poate fi asociat foarte bine cu descoperirea osemintelor de giganţi. Mă refer aici la Zidul Uriaşilor. Nu ştiu cât de familiarizaţi sunteţi cu acest obiectiv (şi îmi cer scuze anticipat dacă s-a vorbit pe Rufon despre el). Pentru a nu vă plictisi prea mult o să pun aici cu Copy-Paste un articol de pe net, de pe un blog (vă rog să îmi spuneţi dacă pun şi sursa. Nu am pus-o acum pentru că nu vreau să fac vreo gafă! :| Cu toate că e LMC să găseşti respectivul articol pe net.  :wink:)

Iată articolul:
==================
După ce am vorbit şi altădată despre Pietrele vii din Munţii Buzăului, revin asupra acestei zone cu alte detalii interesante. În primul rând, este necesar să amintesc în acest context de zona Valea Salciei care este cunoscută în regiune prin existenţa Zidului Uriaşilor. Acest nume ne poate duce cu gândul că a fost construit giganţi sau pur şi simplu mărimea sa impresionantă a creat în tradiţia populară un nume, care se doreşte a fi o explicaţie la prezenţa ciudată a acestui obiectiv arheologic/monument al naturii. Dar să vedem despre ce este vorba. Zidul uriaşilor este un zid de piatră având o înălţime de 6-7 metri, aflat la izvoarele pârâului Câlnău, într-o zonă izolată şi greu accesibilă.

Pentru a ajunge la acest monument al naturii (să-l denumim aşa pentru moment, deoarece părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte provenienţa sa) se pleacă din sautul Bisoca pe DC161, prin satele Baltagari şi Sările. În zonă aproape toate toponimele amintesc de sare, datorită zăcămintelor bogate în acest mineral, din regiunea Slănicul Buzăului. Astfel, aici putem întâlni deopotrivă, Cătunul Sările sau Săruleşti, dar şi Dealul Sării, şi aşa mai departe. Blocurile de sare sunt vizibile şi la suprafaţă, iar datorită eroziunii acestui mineral uşor solubil s-a format aici şi o zonă carstică. După 7 km, în Sările, drumul DC161 coteşte la dreapta şi coboară spre Valea Slanicului de Buzau. Pentru a ajunge la Zidul Uriaşilor nu trebuie urmat acest drum, ci trebuie luat la stânga pe drumul care merge prin munti spre Dealu Sarii si Jitia. Urmând acest drum, după aproximativ 1km se află o altă bifurcaţie: inainte (nord) drumul iese la Jitia, iar la dreapta se coboara spre Valea Salciei. De aici, trebuie mers la dreapta, cale de 500 de metri. Se trece de două serpentine, iar de la terminarea ultimei curbe, pe partea dreaptă, se formează o potecă discretă care conduce în urcus continuu (aproximativ 15 minute),  spre Zidul Uriaşilor.



Zidul înalt de 7 metri şi lat de aproximativ 1 metru pare că se termină după aproape 40 de metri, dar îşi face din nou apariţia la o distanţă de 500 de metri. Zidul este format din bucăţi mari de rocă ce nu se gasesc în zonă, fiind bine şlefuite, dând astfel impresia că a fost construit de mâna omului asemenea piramidelor. Cei care resping ideea că acest obiectiv ar fi fost construit de mâna omului, spun că Zidul Uriaşilor este un martor de eroziune diferenţială, un rest calcaros dintr-o masă dispărută, dar acest lucru este dificil de atestat ştiinţific, deoarece în această zonă a Subcarpaţilor rocile caracteristice sunt gresiile si marnele. În plus, Zidul este localizat într-o pădure seculară, deci într-o zonă în care eroziunea de orice fel este putin favorizată. Mai mult de atât, este greu de explicat lungimea deosebită a acestui "obiectiv" şi liniaritatea sa absolut nefirească pentru un "monument al naturii creat prin eroziune", deoarece astfel de formaţiuni se întâlnesc în linie dreaptă, pe o lungime de cel puţin 10 kilometri, pe direcţia fostei graniţe între judeţele Buzău şi Vrancea.



În tradiţia populară a zonei, se spune că zidul ar fi fost construit acum 400 de ani de fiul cel mic al Babei Vrâncioaia, pe pamânturile primite de la Ştefan cel Mare. Însă, legendele şi mai vechi,  spun că zidul ar fi fost construit de uriaşi, fiinţe mitice care vieţuiau în aceste zone cu milenii în urma. Dealtfel, aceste "ziduri ale uriaşilor" se mai întâlnesc şi în zona Jitiei, pe valea Ramnicului.

Pentru a elucida prezenţa acestui enigmatic obiectiv, rămâne la latitudinea fiecaruia să găsească explicaţia potrivită. Oare au existat uriaşii cu adevărat? Cum a fost posibilă construcţia unui astfel de zid, folosind roci aduse din altă parte? Oare acest obiectiv nu trebuie pus în paralelă cu Pietrele Vii aflate în aceeaşi zonă sau cu descoperirile "jidovilor" din livada de la Scăieni? Dar despre toate acestea într-un post viitor.
==================


Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Xanadron

#1025
Nu, despre ruinele astea megalitice (parerea mea) nu s-a vorbit aici deocamdata - e deci binevenita interventia ta, colega Tamerlan...

Urmele uriesilor (nu atit de evidente ca-n cazul asta) sint oricum diseminate pe tot arealul buzoian; cu un pic de timp liber s-ar putea face un album foto complet. Citeva poze am mai postat si eu, dar o sa revin cu altele.

P.S. Evident ca explicatii stiintifice care sa incerce dovedirea unei idei fixe initiale (ca formatiunile-s de origine naturala) se pot gasi cu duiumul.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tamerlan

Acum sincer!?... Privind pozele acelea două... vi se pare o structură naturală?  :-o  :fullmoon:

Mie nu. Dar argumentul legat de componenţa rocilor din care este "creat" acest Zid al Uriaşilor este piesa de rezistenţă aici.  :wink:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Ganditorul

#1027
Multumim pentru articol si poze (era bun si linkul...poate mai citeam ceva pe acolo fara sa avem parte de comentarii "acide").
Muntii nostrii sunt plini de astfel dde structuri (parca si colegul Mr. a facut ceva cercetari pe ceva similar prin Apuseni). Parerile sunt impartite - unii le considera naturale, altii facute de fiinte inteligente. naturale nu putem spune ca nu sunt pentru ca in cele mai multe cazuri nu se vad urme d prelucrare ( prin aschiere, cioplire, slefuire - asa cum este obisnuit sa gaseasca cercetatorul ancorat intr-o anumita forma de educatie materialist-stiintifica). Dar dispunerea pietrelor, structura amplasamentului, aranjamentul simetric al anumitor componente a acestor structuri megalitice ridica multe semne de intrebare si te duc cu gandul la intrebari fara raspuns.
- Unele dintre ele : oare in trecutul foarte indepartat piatra se putea prelucra si altfel decat prin lovire ? Oare povestile cu "maestrii care stiau sa topeasca piatra" sunt atat de fantastice ?
Privita in timp prelucrarea pietrei si metalului are o evolutie ciudata. In istoria indepartata si f indepartata exista o arta a finisarii iesita din comun (si ma refer si la arta pietrei in egiptul antic, sau in grecia dar si la pietrele de la Sarmisegetuza si alte cateva locuri din Romania - locuri inca nepublice in sensul turistic) dupa care urmeaza o perioada de arta a prelucrarii pietrei in stil rudimentar-functional (si asta se vede cel mai bine la Cetatea Devei unde pe un fundament extrem de bine finisat ...sunt aruncate pietre ce constituie ziduri de aparare).
Explicatiile oficiale - cele cu sclavii, munca fortata - nu se sustin d.p.d.v. social-functional. Nu cioplesti o piatra pentru un zid exterior al cetatii in 2 zile ( piatra supusa "bataii" si distrugerii facute de un potential adversar) pentru ca apoi sa stai o luna sa-i finisezi colturile . In principiu chiar nu ar trebui sa-ti pese cum arata o stavila pusa in fata invadatorului - atata timp cat este un baraj rezistent in fata dusmanului (si tot Evul Mediu este caracterizat de constructii rudimentare dar rezistente).
Si totusi acele pietre antice se incapataneaza sa fi slefuite, si totusi exista pietre - ca si cele prezentate de colegul nostru, aparitii megalitice ce par a fi ziduri, uneori turnuri mozaicate unde pietrele respecta o anumita ordine a constructiei - care desi par naturale ... au si o posibila functionalitate in locul in care sunt amplasate. Iar asta ridica intrebari ( pentru cine vrea sa si le puna - nu pentru cei care spun simplu "asa ceva nu poate exista, e o prostie nesustinuta stiintific")

Tamerlan

Nu pot de asemenea să nu coroborez prezenţa clară şi tangibilă a acestui Zid al Uriaşilor cu îndelung căutata "cetate" de către expediţiile pioniereşti conduse de domnul Rudan.
Ce este de asemenea foarte enigmatic este lungimea acestui obiectiv, care se întinde în linie dreaptă pe mai mulţi kilometri. Aici chiar ar fi de studiat problema la faţa locului.  :roll:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Xanadron

#1029
Citat din: andrei din  30 Octombrie 2012, 00:09:35
  Salut!
Dupa parerea mea primul clip nu are mare relevanta.Celalalt pare insa mult mai interesant, mai ales daca il pui alaturi de alte informatii aparute de-a lungul timpului,asa cum a incercat si colegul Ganditorul.
  Eu de exemplu il corelez cu o alta informatie aparuta in doua emisiuni,una mai veche si alta difuzata cu aproximativ 2-3 luni in urma din pacata nu mai retin la ce post tv anume,dar in amandoua invitat era domnul Codrin Stefanescu.
  Domnul Stefanescu, se pare ca este un mare colectionar de carte veche.O parte din aceste carti,pe care omul le-a prezentat in aceste emisiuni,sunt cu adevarat carti rare,mai ales din prisma faptului ca au fost tiparite sau scrise in perioade istorice, in care subiectele pe care le tratau erau considerate tabu sau erezii.Ca urmare, mare parte din ele au fost confiscate si distruse iar autorii (si chiar si cei care le-au tiparit)au fost persecutati sau ucisi.Printre acestea domnul Stefanescu a facut referire la o carte aparuta la Genova si care se numea,,Calatoriile unui genovez in Barbaria"   
  In aceasta carte, se pare ca exista un capitol foarte interesant,in care genovezul respectiv ajunge intr-o asezare din Fagaras,unde se pare ca exista o nava spatiala prabusita.Localnicii se fereau de acea zona ,,ca dracu de tamaie".Printre ei circula o poveste,cum ca in zona cu pricina,se afla un capcaun urias care arunca din frunte cu fulgere.Curios sa verifice legenda genovezul a platit o multime de bani si a reusit cu chi cu vai sa gaseasca pe cineva dispus sa il conduca in zona cu pricina.Acolo se pare ca a vazut cu ochii lui epava navei pe care el a numit-o ,,casa capcaunului".
  Urmarea se pare ca e si mai ciudata .Din cele ce spune domnul Codrin Stefanescu in ultima emisiune,se pare ca acest capcaun ar fi fost un ,,baby E.T." naufragiat aici pe Pamant,si pe care ai lui ,o flota extraterestra se chinuia sa il recupereze.Acestia erau insa impiedicati sistematic de catre o forta mult mai mare care le interzicea sa aterizeze si care le distrusese deja o parte din flota.A durat un timp destul de lung pana cand cei din flota extraterestra au reusit sa intre in dialog cu forta care apara planeta si sa primeasca acordul de al recupera pe E.t-ul naufragiat.Ar putea fi deosebit de intresanta o corelare intre ideile vehiculate pe aici,pe forumul nostru(uriasi,nave spatiale pe teritoriul Romaniei si satelitul de cristal care se pare ca orbiteaza in jurul Terrei.
  Destul de interesant si mult mai credibil ,avand in vedere sursa din care provine (si anume un manuscris vechi).Mi se pare ca una dintre emisiuni este cea a lui Oreste ,iar cealalta a fost difuzata
pe RTV...sper ca nu ma insel.Oricum cred ca nu sunt greu de gasit pe net.Rog moderatorii sau pe cei care au curiozitatea sa urmareasca aceste emisiuni( si care sunt de parere ca merita) sa posteze niste link-uri catre ele,mai ales ca din ambele am pierdut si eu minute bune si as dorii sa le revad integral,dar nu am timp sa rascolesc  net-ul.
  Multumesc anticipat si o seara buna!
Inca un exemplu de subiect pierdut din pacate prin ceatza balariilor amun-raelistice. :-D

Filmul vreunei emisiuni nu l-am gasit, dar citeva noi detalii se pot citi aici pe tema asta care ar merita puricata mai atent, circumscrisa fiind si ea "misterelor din Carpati". 8-)
Fiindca ar fi imposibil sa nu poata fi descoperita o masa metalica :ufo: atit de importanta - zic si eu.
Chiar si dupa 1000 de ani.

http://scrieliber.ro/2012/09/22/primul-o-z-n-vazut-in-evul-mediu-in-tarile-romane/

Extras:
Nobilul genovez a luat cu el și un scrib care să ateste toate detaliile călătoriei sale, scrib care, curios a consemnat tot în alfabetul slavon rumnâesc [2]. Ajungând în zona Făgăraşului, între satele de sub munți, cetăţeanul a auzit o poveste incredibilă relatată de bătrâni ce la rândul lor au auzit-o de la bătrânii lor care erau copii când s-a petrecut evenimentul. Relatarea aceasta încadrează evenimentul undeva la sfârşitul secolului XII, începutul secolului XIII.

Oamenii locurilor povesteau foarte speriați încă, deşi trecuseră câteva decenii, despre un "munte de fier" coborât din cer ce s-a prăbușit între munţi. În ,,peştera de fier" prăbuşită se găsea o creatură pe care oamenii au denumit-o ,,căpcăun" care omora pe toţi cei care se apropiau, trăgând în ei cu raze de foc. ,,Peștera" se închidea şi se deschidea etanş şi avea uşi din metal. La un moment dat un alt munte mai mare a venit şi o altă creatură mai mare a luat-o pe cea de acolo dând de înţeles că de fapt ,,căpcăunul" era un copil şi omora pe oricine  se apropia fiind speriat.

Auzind această poveste, genovezul a căutat un om care să meargă să îi arate locul unde se găsea ,,blocul de metal" prăbuşit. Nici unul dintre ţărani nu s-a încumetat să mergă şi cu  greu a reuşit să gasească un tânăr sărac şi curajos care avea nevoie de bani pentru a se căsători. Mergând împreună cu tânărul şi scrib-ul, genovezul a ajuns la navă. Este consemnat, de fapt, că nici ghidul şi nici scribul nu au mers ultima bucată de drum, când erau aproape de acel loc de frica ,,diavolului", însă genovezul ajuns la fața locului a povestit și consemnat ca pe ceva uluitor faptul că muntele de fier se vedea în partea de sus foarte bine, dar în rest era acoperit de vegetație și pământ.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

andrei

   Am gasit eu filmul acum pe YouTube. Se numeste,,Secrete Medievale"si este o parte din ciclul de emisiuni ,,Codul lui Oreste". Pe YouTube se gaseste impartita in 12 parti.In partea a noua adica 9/12,Codrin Stefanescu,prezinta manuscrisul original si intamplarea cu pricina.Asadar vizionare placuta! :-D
   P.S. Toata emisiune merita urmarita,iar cartile prezentate acolo,unele unicat,cu gravuri de sute de ani in care apar o.z.n.-uri si extraterestrii sunt mai mult decat fascinante.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

roxolan

ma voi referi la doua chestiuni:

1. ma bucur ca imparatia a fost buna si nu a inchis topicu', asa ca eu, in nemernicia mea, am unde scrie :)
2. stau asa stramb si, dupa puterile mele, caut sa judec drept: vorbim noi aci de misterul din Carpati. si ar fi, zic eu, doua posibilitati:
a) "misterul" sa fie deasupra solului/apei
   si
b) "misterul" sa fie sub pamant, sau sub apa ... 

daca ar fi varianta a), atunci ori vedem si noi cu ochiu' nostru"misteru'" - varianta a)1.
                                             ori "misteru'" e acoperit - varianta a)2.

in varianta a)1. ar intra neshte treburi, cu titlu de exemplu as zice "sfinxu' din bucegi", "trovantii din tara luanei" si altele asemenea, pe care le putem vedea direct; tot aci am putea face vorbire si despre "piramida din Ceahlau", pe care, desi nu are o forma fizica - fiind un fenomen optic observabil, o putem vedea - am scris-o si pe asta, ca mi-a venit in minte, asa, deodata...

in varianta a)2. ("misteru' "e deasupra solului dar e acoperit) zic ca ar trebui sa identificam ori niscaiva cladiri tzapene, neshte hurdubai in care sa fie "misteru' " sau care sa fi fost construite peste "mister" - iaca, d'astea nu prea stiu, dar tocmai de aia lucram aci cu totii vreme de 70 de pagini  :), asa ca ma bazez si eu pe voi

b) "misteru'  " e sub pamant sau sub apa - e, daca e sub pamant atunci avem asa:

b)1.  "misteru' " a fost pe suprafatza solului si ulterior acoperit cu pamant cum putem vedea in povestioara foarte interesanta despre care tocmai au scris "Xanadron" si "andrei"
                                                                                                     sau
b)2.  "misteru' " e intr-o cavitate
NATURALA - in cazul asta sunt o sumedenie, tot cu titlul de exemplu vorbim despre posibilitati ca Polovragi, pestera Ialomicioarei samd
                                         sau
ARTIFICIALA  - zic doar despre tunelul sapat in munte de nemti, e cunoscuta povestea, nu o dezvolt, or fi si altele, nu cunosc ...  nu as pune mare pret pe varianta asta ca ar fi implicat utilaje, muncitori, s-ar fi aflat...zic si eu, ca nu ma pricep

b)3  "misteru' " e sub apa - cum ar fi treaba de la "Pacuiul lui Soare", langa manastirea Dervent, de care tocmai am aflat astazi de la un domn respectabil din Constanta, care si-a facut pomana cu mine si mi-a spus cate ceva. si or mai fi si altele


E, acu' ca am terminat cu taxonomia, sa revenim la titlul topicului: "Vasile Rudan si misterul din Carpati" - ma gandesc asa: "ma Roxolane, ce stim noi ? ca domnul Rudan a fost in Buzau (stim de Bozioru, de Scaieni, ba uite auziram si de "Stroeasca"). corect. deci stim. e, daca stim nu prea mai e asa mare mister. ce mai stim Roxolane? ca a mai fost domnul Rudan in zona Orastie. ca a fost, e treaba aia cu studiul comandat de ministerul lucrarilor publice, cu constructiile de sub cetate etc. stim si de asta. pai daca stim, iar nu prea mai e asa mare mister.....si o luam de la capat: ce mai stim Roxolane? ca a fost prin Bucegi. despre treaba asta nu stim decat despre prea cunoscuta "gura de rai" si cam atat.  E, eu as lasa astea si as cauta ceva de care nu se vorbeste. As cauta niscaiva pesteri pe care le-au trecut astia prin monitorul oficial ca fiind mare-smecherie-de-pestera-cosmica-si jucausa in care nu ai voie neam sa intri, decat daca esti mamica speologilor din universul selenar, decat daca ai aprobare de la 350 de ministere etc....adicatelea, neshte trebi de care aproape nici sa auzi nu prea se poate, As cauta neshte "rezervatii-minuni-galactice-si-universale"...la care la fel, trebuie 7000 de aprobari de la 500 de functionari etc, deci tot de astea unde nu se poate nicicum.  Eu, trebi d'astea as cauta, de care abia se poate auzi ceva, si unde nu ai voie sa te apropii...si, dupa atat scris, ca dadui cu sapa, nu gluma, zic asa: ma Roxolane, sa stii ca se poate si asta, o fi vreuna sa fie p'acolo "misteru' "......pe la rezervatii d'astea academiceshti, dashtepte....

                                                             Si acum, il astept pe Cocosila sa-mi zica: "vezi ca esti prost?"

                                                              Uite, mi-am scos si caciula             (ca asa mi-a zis al batran cand am plecat d'acas: "Ba! Sa fii respectuos, ca te ia mama dracu' !"  :)  )
                                                                                       
                                                                                                        al dvs.   Roxolan


tractorbeam

Citat din: roxolan din  18 Februarie 2013, 02:37:04
....  As cauta niscaiva pesteri pe care le-au trecut astia prin monitorul oficial ca fiind mare-smecherie-de-pestera-cosmica-si jucausa in care nu ai voie neam sa intri, ... As cauta neshte "rezervatii-minuni-galactice-si-universale"...la care la fel, trebuie 7000 de aprobari.... Eu, trebi d'astea as cauta, de care abia se poate auzi ceva, si unde nu ai voie sa te apropii... dashtepte....
Stai linistit s-au gandit si altii inaintea ta la asa ceva, ba au si tzopait pana acolo.
Daca ar fi sa caut ceva de care nu s-a auzit mai nimica as incerca sa vorbesc cu oamenii din zonele adiacente, localnici care de voie de nevoie au vazut traficul auto/moto/velo/sport  :-D ba chiar si alt tip de trafic inaripat  :ufo: dar este o problema , peste multe din aceste locuri s-a asternut deja negura uitarii.
Asta implica sa-ti tragi neshte cizme de cauciuc in picioare sa te aburci intr-o masina 4x4 si sa mergi din casa in casa pe ulitza noroioasa si sa intrebi de una si alta pana cand iti faci o imagine despre ce si unde tre' sa cauti, dupa aia vine partea anevoiosa a cautarii si poate gasirii locatiei cu pricina ca poate ai orbu' gainii si treci la 5 pasi de zona aia si nu o vezi.

fiulploii


tractorbeam

Ca sa nu mai zic ca te pot deturna de la directia buna cu "indicatii pretioase" tot felul de gura-casca care nu au depasit usa carciumii din sat in ultimii 20 de ani dar stiu ei sigur cum si ce. Sfatul meu e sa mergeti pe sate in sus si sa vorbiti cu cei de la ultimile case nu cu ai de zac la crasma.