Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Siberia

#960
Citat din: Xanadron din  29 Decembrie 2012, 14:12:55

...Pe cine ar deranja insa-n halu' asta revelarea unui "simplu" adevar istoric in definitiv - asta al existentzei uriesilor biblici? :roll: Si mai ales DE CE? Sau si... de cela nivel global si nu doar la noi se blocheaza cu obstinatie cunoasterea pe "felia" asta?
Coana Bisericutza n-o avea si ea freun enteres in sensul asta?! 8-)



Xanadron, tu ti-ai raspuns deja intrebarii.
De ce vrei sa nu ne mai tragem de la Ram si sa lasam Ram-ul sa se traga de la noi ?

Stii cuvantul Dan-dana :))

Totul e cum trebuie sa fie.
Exista o Ramanie in "ceruri" deasemenea.

De ce vrei sa spulberi niste povesti religioase imbratisate de miliarde de oameni ?

Cat despre "revelatii" parerea mea este ca trebuiesc facut gradual.
Nu poti sa darami intr-un minut toate iluziile construite de-a lungul mileniilor fiindca multi nu vor putea face fata socului.

Apropo: imi plac la nebunie sincronicitatile :) Citesc la momentul actual o carte deosebit de interesanta numita "Loja Iohanica Romaneasca" scrisa de Adrian Botez. Contine niste informatii deosebit de interesante despre istorii nespuse dar transmise de alti "frati" printre care scriitori ilustri.

________

Nox, imi cer scuze.
Absurdul unor situatii nu l-am creat eu, ci societatea in care traim.
Simplificarea reprezentarii grafice a lui Venus a fost determinata de geometria traiectoriei (orbitei) sale observate de pe Pamant.





Restul absurdului a fost perfectat in timp prin imbinarea unor simboluri si a doua concepte diferite: Lucifer si Satan.
Marea majoritate a crestinilor cred ca Lucifer si Satan sunt unul si acelasi. Dar nu e asa.
In timpul Varstei de aur (Golden Age) Pamantul a fost guvernat de Venus si Saturn respectiv Ashtarte si Saturn. In mitologia greaca Saturn este inlocuit de Kronos (de unde si festivalul Kronia care comemora Varsta de aur a omenirii si care este de fapt radacina actualului Craciun - si nu vorbesc tampenii acuma, Saturnaliile au derivat din Kronia, dar n-o lungesc inutil pe aici).
Odata cu schimbarea Varstei (daca nu ma inseala memoria odata cu inceperea Varstei de Bronz) Saturn a devenit Adversarul (Ha-Satan) ca reprezentat al vechii ordini. Multumita religii abramice, tot ceea ce a reprezentat vechea autoritate a devenit 'malefic".
Venus a devenit malefica si a ramas reprezentata indeosebi prin conceptul Lucifer, Saturn prin Satan. In timp ambele au fost asimilate unui concept unic de Adversar Malefic.
Aceasta este o prezentare foarte restransa. N-are sens sa despicam firul in 5 aici ;-D

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Xanadron

#961
Citat din: Siberia din  29 Decembrie 2012, 18:59:58
(1) Xanadron, tu ti-ai raspuns deja intrebarii.

(2) De ce vrei sa nu ne mai tragem de la Ram si sa lasam Ram-ul sa se traga de la noi ?

(3) Stii cuvantul Dan-dana :))

(4) Totul e cum trebuie sa fie.

(5) Exista o Ramanie in "ceruri" deasemenea.

(6) De ce vrei sa spulberi niste povesti religioase imbratisate de miliarde de oameni ?

(7) Cat despre "revelatii" parerea mea este ca trebuiesc facut gradual.
1. Partial, mi-am raspuns  poate - lucrez inca la completari totusi.

2. Fiindca-s ceva mai lucid ca "ramanul" Cinamar. :-D Dar nu si la fel de secu-misan, din fericire.

3. Judecatoriile celeste e mai multe decit dan_aidele. :lol: Dualii Dan&Dana lucra oricum, niciodata nu dorm.

4. Subscriu, totul e cum trebuie sa fie - jos, sus, ieri, azi, maine si tot asa pina ne-om ilumina. :star:

5. Asta am spus-o inaintea ta, sic (nu si altele insa, la fel de adevarate). (Si) Ro/Ramania-i in Cer precum si pe Pamint deci - garantat glasuiesc catre voi acum, chiar daca nu ma cred deloc mesianic, ca alti... vizitatori astrali. :-D

6. De ce sa spulber iluzii milenare? (vorba vine, ca-s constient de minuscula influentza a ideilor unui Neica Nimeni ca Je). Hmm, cred totusi fiindca am negociat deja 11% din incasari cu editura. :-D Ceea ce poate la fel de bine sa fie egal cu... aproape zero.
Serios acum: fiindca vremile-s cumva coapte.

7. Cite-o Revelatie se si intimpla chiar in timp ce respiram - gradual, dar si ciclic. Mai ales ciclic. :wink:

P.S. ca sa fiu si ontopic: Unele piese din puzzle-ul "revelatiei din Carpati" sau de aiurea mi-au fost si sper sa mai fie in continuare aduse de fosti sau prezenti colegi RUFOn-isti - si nu doar prin intermediul unor postari. Le multumesc deci si pe calea asta, fiindca pina si "deranjatul" ex-licurici merita asta, chiar daca numai partial si prin ricosheu cumva.

Inca mai sper insa si la o revenire a "subiectului prim" din titlul topicului - evident ca-i vorba de domnul profesor Rudan - fiindca indraznesc sa-i sugerez ca-s SI in interesul... hai sa-i zicem "karmatic" al domniei sale unele clarificari publice, chiar daca nu-i aduc vreun beneficiu de marketing.
Stiu ca pare ceva gen "tzintzar-armasar" :lol: sugestia asta, dar subliniez ca-i una absolut serioasa.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

#962
Citat din: Xanadron din  29 Decembrie 2012, 21:08:52
.. sper insa si la o revenire a "subiectului prim" din titlul topicului - evident ca-i vorba de domnul profesor Rudan - fiindca indraznesc sa-i sugerez ca-s SI in interesul... hai sa-i zicem "karmatic" al domniei sale unele clarificari publice, chiar daca nu-i aduc vreun beneficiu de marketing.
Stiu ca pare ceva gen "tzintzar-armasar" :lol: sugestia asta, dar subliniez ca-i una absolut serioasa.
La ce ar folosi aceasta posibila '' s_pov_e_danie'' publica ? Pana la urma , cum zicea cineva , nu e totul desertaciune?  :roll:
Acum ar trebui definit conceptul de desertaciune insa nu e locul aici.

Zicea colegul @daos   ceva despre dezvaluirea proceselor care se ''pot'' intampla in timpul savarsirii tainelor in biserica ortodoxa .
Eu vin si zic ca majoritatea popilor nu stiu ce fac  :evil: cu adevarat , sau ce inseamna acel simulacru numit de ei '' sfintele taine'' .
Daca cumva nu e prea deranjant , colega @daos   ai putea sa dai macar partial deoparte V(o)alul lui Isis?

Despre ce inseamna si care este diferenta intre paranormalii atei si cei religiosi , zic unii ca exista multe nuante fiindca aici e implicat Omul in totalitatea sa . Si fiecare Om este o nuanta sau cum Zicere N. Stanescu ''..orice om prost este o gratie / O, tu abundenta de colivii . ''
   In esenta si ateii si religiosii se bazeaza pe o credinta , ateii cred ca nu exista conceptul de Dumnezeu cu existenta reala, palpabila, fizica , cu efecte repetabile , cuantificabile- masurabile si indubitabile    :lol: iar religiosii cred ca exista o fiinta-entitate divina, suprema situata mult deasupra oricaror paradoxuri si care poate fi invocata , certata si mai ales adulata in cadru organizat si ierarhizat respectand un regulament de ordine interioara alcatuit , mai mult sau mai putin dintr-un amestec de proceduri pur tehnice cu altele , mai elevate pentru intelesul omului profan rezultand un amalgam contradictoriu la o prima cercetare ''mireana'' insa perfect lamuritoriu pentru sutanele negre .  :lol:  cica .
  Nu vi se pare ciudat ca avem aici o reminiscenta de casta privilegiata cu ritualul ei, cu salopetele sau uniformele de lucru si cu altele de gala - parada ? Privilegiata prin cunoasterea tainelor   pur tehnice ramase in stapanirea unor oameni-urmasi-colonizatori ( cine stie ce or fi fost ? ) neafectati de un posibil razboi-infectare atomica a Terrei candva , intr-un trecut oarecare. Dovezi ale acestei infestari cam exista si in plus exista si un loc unde zic cercetatorii ca a fost un reactor nuclear natural fiindca nu avea cine sa construiasca reactoare nucleare acum cateva milioane de ani  :-D dupa stiinta oficiala , cel putin .
  Cat despre mesager    , oare ce ii gadila pe unii ce si cat castiga / curs? Eu am mai dat o data un link catre cursuri de RV tinute prin strainatate . Pentru cine e curios si stie cum sa interogheze pe ( azi-maine , datorita imbecilizarii populatiei ) Sfantul Gogu , gaseste o multime de asemenea cursuri tinute pe bani frumosi , nu pe aia 200 de ie(p)uroi . Cat despre eventuale recrutari , stati linistiti , ca se fac peste tot in lume . Si daca tot am atins tema asta : oare de ce in Romania e jegos sa fii din servicii sau sa ajuti serviciile pe cand in afara e invers?  :roll:
  Ma opresc aici cu datul parerii fiindca in esenta nu am spus nimic .
  Un an nou plin de oportunitati si dezvaluiri , fiecaruia dupa dorinta !
Sa  fie !
 

abyss

Toate tehnicile din lume nu ajuta cu nimic daca subiectul nu are inspiratie in abordarea lor. Pe de alta parte petrecem prea putin timp pe pamant pentru a avea timp sa ne dam seama si nici socieatea din ziua de azi nu te mai ajuta.
starea de prezentza continua este cheia.

daos

Citat din: fiulploii din  30 Decembrie 2012, 05:41:14
La ce ar folosi aceasta posibila '' s_pov_e_danie'' publica ? Pana la urma , cum zicea cineva , nu e totul desertaciune?  :roll:
Acum ar trebui definit conceptul de desertaciune insa nu e locul aici.

Zicea colegul @daos   ceva despre dezvaluirea proceselor care se ''pot'' intampla in timpul savarsirii tainelor in biserica ortodoxa .
Eu vin si zic ca majoritatea popilor nu stiu ce fac  :evil: cu adevarat , sau ce inseamna acel simulacru numit de ei '' sfintele taine'' .
Daca cumva nu e prea deranjant , colega @daos   ai putea sa dai macar partial deoparte V(o)alul lui Isis?
Eu nu am pomenit nicidecum ceva de genul ca preotii din ziua de azi si-ar da seama ce fac in timpul savarsirii "tainelor bisericesti" sau "sacramente" cum sunt denumite la catolici. Insa in vremurile conciliilor ecumenice de la Niceea si restul, existau destui dintre chiar inaltii ierarhi ai bisericii unice, nedivizate, sa nu mai zic de calugari sau preoti de mir, care erau in stare sa le inteleaga si mai ales sa le aplice cum trebuie. Si mai existau si in timpuri recente: Ilie Cleopa, Arsenie Boca sau Ilie Argatu prin tara noastra sau ceva mai departe, la catolicii italieni Padre Pio. Nu stiu daca ai ceva de reprosat unora ca acestia. Iar daca ai, scuza-ma dar esti exagerat in "ateismul" tau si ajung sa cad in banuieli de felul lui calator astral si sa te cred nitel satanist. Dar cred ca dincolo de pornirile anti-religie (in special crestinism ortodox) esti totusi capabil sa ai suficienta obiectivitate. Asta tine de OMUL strict. E vorba de luciditate si rationalitate, nicidecum de fanatism intr-o directie sau alta. Punct.
Si scuze daca te-am scos din sarite cu perdaful de mai sus.
Cum am mai spus si in alte postari omul in intregul sau este alcatuit la asa numitul nivel astral din omul propriuzis si acel dublu astral. Cand omului sau dublului astral ii e frica de alt om sau dublu astral al aceluia sau, cand savarseste o fapta reprobabila din punctul de vedere al eticii de regula religioase, dar nu numai sub influenta unui demon, atunci conform regulilor din lumea nevazuta demonul are dreptul sa intre in capul omului cu frica sau care a savarsit fapta reprobabila. De ce o face? Pentru ca omul propriuzis ii va ceda din energia sa divina (si Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea Sa, deci are ceva "divin" in el). Demonul preluand energie creste in volum si are mai multa forta pentru un alt gen de situatie de a intra in capul altui om. Cu forta fara a fi acceptat conform regulilor lor de catre dublul astral al omului. Este situatia folosita si de dublul astral al unui telepat autodeschis ce vrea sa deschida pe un alt om la nivel inconstient.
In cazul in care dublul astral are ceva forta si vointa si nu accepta  un demon (la categoria asta pot adauga si dublu astral de om ce a murit si a ramas aici pe Pamant sau ce a parasit capul unui om inca viu-cazul nebunilor) sa vina alaturi de el in capul omului, atunci demonul (si restul tipologiilor enumerate in paranteza precedenta) ii fac un semn pe corpul dublului astral. E un semn prin care va sti sa vina la moartea omului si sa primeasca din energia acestuia o parte pentru pacatele pe care acesta le-a savarsit. Omul propriu-zis cand moare, cu cat va avea mai putina energie, cu atat va fi mai greu pentru el sa urce sus (sus in sensul nu de atmosfera ci de dimensiune mai greu accesibila, recte in limbaj bisericesc treapta a raiului) si, ... este posibil sa ramana pe aici, dar fara energie. E drept in cartile bisericesti se vorbeste de faptul ca la moartea fiecarui om vin niste ingeri de sus care-l pazesc de demoni. Posibil, nu stiu prea clar. N-am asistat, in vremurile in care puteam sa simt, la moartea unui om.
Spovedania. Ce se intampla? Orice preot are un dublu astral si el. la nivelul pamantesc (i-as zice) pur si simplu cad popa iti da iertare si iti face cruce pe cap dublului astral al spoveditului ii sunt sterse acele semne de pe corp (corp energetic dpdv al omului constient). Asta ar parea la prima vedere efectul spovedaniei. Dar repet. La prima vedere (sau, ma rog, auzenie). De fapt ce este cu adevarat interesant, si aici apare si "taina", e ca exista in plus o forta ce eu unul n-am resimtit-o fizic dar i-am simtit efectul ce face ca demonii sa uite definitiv dupa spovedanie si, mai ales dupa iertarea primita, de "pacatele" facute de om sau dublul astral al acestuia.
Cand stau mai mult timp in capul omului ce face "pacate" demonii isi schimba infatisarea default. Adica nu mai sunt mici si negri ci devin gri spre alb si capata infatisare umanizata. Problema pe care o au e ca nu pot avea o alta voce decat vocea pe care omul insusi o poate auzi cu urechile fizice. Spun asta pentru ca la un practicant de rugaciunea inimii care a reusit sa isi coboare dublul astral in inima, la nivelul capului in "astral" vocea sa interioara este nemaipomenit de frumoasa, ceva ca un clichet suav de clopotei, ceva "ingeresc". Pe vremea cand inca auzeam vocile, unii din dublii astrali ai unor telepati  de serie sau autodeschisi spuneau ca ar fi de fapt vocea ingerului pazitor al omului. Dupa alte creaturi era de fapt chiar vocea interioara (astrala) a omului propriuzis. Ce e interesant e faptul ca intr-o situatie foarte neplacuta prin care am trecut pe vremea aceea m-am rugat foarte intens la Fecioara Maria, mama lui Isus. Am auzit dupa un timp vocea de care scriam mai inainte zicandu-mi: "Vino la mine seara si eu te voi ajuta". Ca a fost chiar Fecioara Maria, ca a fost ingerul meu pazitor sau ... altceva, ce stiu in mod sigur e faptul ca problema grava pe care o aveam a disparut ca prin farmec. Deci rugaciunea mea, indiferent de cine a fost ascultata si a fost indeplinita.
In fine. Probabil expozeul asta te va enerva, dar trebuia spus.

Citat
Despre ce inseamna si care este diferenta intre paranormalii atei si cei religiosi , zic unii ca exista multe nuante fiindca aici e implicat Omul in totalitatea sa . Si fiecare Om este o nuanta sau cum Zicere N. Stanescu ''..orice om prost este o gratie / O, tu abundenta de colivii . ''
   In esenta si ateii si religiosii se bazeaza pe o credinta , ateii cred ca nu exista conceptul de Dumnezeu cu existenta reala, palpabila, fizica , cu efecte repetabile , cuantificabile- masurabile si indubitabile    :lol: iar religiosii cred ca exista o fiinta-entitate divina, suprema situata mult deasupra oricaror paradoxuri si care poate fi invocata , certata si mai ales adulata in cadru organizat si ierarhizat respectand un regulament de ordine interioara alcatuit , mai mult sau mai putin dintr-un amestec de proceduri pur tehnice cu altele , mai elevate pentru intelesul omului profan rezultand un amalgam contradictoriu la o prima cercetare ''mireana'' insa perfect lamuritoriu pentru sutanele negre .  :lol:  cica .
  Nu vi se pare ciudat ca avem aici o reminiscenta de casta privilegiata cu ritualul ei, cu salopetele sau uniformele de lucru si cu altele de gala - parada ? Privilegiata prin cunoasterea tainelor   pur tehnice ramase in stapanirea unor oameni-urmasi-colonizatori ( cine stie ce or fi fost ? ) neafectati de un posibil razboi-infectare atomica a Terrei candva , intr-un trecut oarecare. Dovezi ale acestei infestari cam exista si in plus exista si un loc unde zic cercetatorii ca a fost un reactor nuclear natural fiindca nu avea cine sa construiasca reactoare nucleare acum cateva milioane de ani  :-D dupa stiinta oficiala , cel putin .
  Cat despre mesager    , oare ce ii gadila pe unii ce si cat castiga / curs? Eu am mai dat o data un link catre cursuri de RV tinute prin strainatate . Pentru cine e curios si stie cum sa interogheze pe ( azi-maine , datorita imbecilizarii populatiei ) Sfantul Gogu , gaseste o multime de asemenea cursuri tinute pe bani frumosi , nu pe aia 200 de ie(p)uroi . Cat despre eventuale recrutari , stati linistiti , ca se fac peste tot in lume . Si daca tot am atins tema asta : oare de ce in Romania e jegos sa fii din servicii sau sa ajuti serviciile pe cand in afara e invers?  :roll:
  Ma opresc aici cu datul parerii fiindca in esenta nu am spus nimic .
  Un an nou plin de oportunitati si dezvaluiri , fiecaruia dupa dorinta !
Sa  fie !
Clerul zilelor noastre, din pacate aplica ortodoxia si mai putin ortopraxia, cum o faceau cei de la inceputuri. Dar nu blama in corpore, fiindca gresesti. Mai sunt inca destui calugari si chiar preoti de mir ce practica religie si dpdv mistic si inca mai inteleg ce si cum. Nu toti sunt disperati dupa mertane si vile somtuoase. Ca sunt multi in directia gresita e adevarat, dar din fericire mai sunt si cei drepti. Putini, dar sunt. Si nu-i mai judeca caci gresesti. In fine. Nu sunt nici eu cel mai in masura sa categoriseasca oamenii fie ei clerici sau om de rand, orisicum ar fi.
Basta. Cam atat am avut de zis. Sper sa fi fost cat de cat clar in exprimare si citibil.

Xanadron

Ca de obicei, fiecare din parerile postate mai sus are valoarea ei intrinseca, chiar daca doar teoretica.
Nu-s asadar deloc "desharte", prietene fiu-al-ploii... Inclusiv a ta, cu o buna argumentatie logica - desi nu acopera cauzele inca nelamurite "stiintific" ale nenumaratelor manifestari subtile activate cumva prin doar aparent simpliste acte liturgice (de ritual). Fie ele facute fara stiintza... exhaustiva a tuturor preotilor pe felia Tainelor. :star:

De ce-i sugeram insa utilitatea karmica a unei informari publice - si nu spovedanii - profului Rudan? Uite-asa imi venise pe chelie. :-D Imbirligat poate de-un dracusor d-ala alb-gri ce bintuie prin instalatia oamenilor dupa stagii de zen-budism - nu chiar atit de minuscul deci ca aia negri-catran. :evil: (n.b.: Lunaticii Mici-Gri :moon: sa fie totusi amestecati p-aici? - posibil si asta, ca si alte presupuneri ale conceptiei atit de congruente a colegului daos, din care marturisesc sincer c-am "extras" mai multe idei plauzibile decit din 13 tomuri de doxologie sau omiletica).

Obectu' prezentului topic fiind insa cu totul altul, trec rapid peste ideea ca maxima populara "omu' insemnat e om rau" ar putea ascunde in ea "taina" stampilarii dracesti in scop de recunoastere energetica ulterioara, ba chiar si peste tentante divagatii apropo de asistarea trecerii "dincolo" de catre ingeri sau draci... si reamintesc absolut aleatoriu niste intrebari (deloc... desharte si ele) adresate cindva de colegul Urban profesorului Rudan.

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2856.msg50397.html#msg50397

Si la care, asa cum ma asteptam, n-a primit vreun raspuns in unica postare de-aici a domniei sale, caracterizata tot pe-atunci drept "geriatrica" :lol: de catre alti colegi.
Fie si doar in scop de contrazicere a opiniei asteia cam rautacioase (la care recunosc insa c-am subscris si eu) inca mai astept asadar unul sau mai multe raspunsuri din partea stimatului Vasile Rudan - care am totusi convingerea ca n-ar vrea sa lase in urma domniei sale o imagine... cetzoasa in sensul peiorativ al cuvintului.
Evident ca-i doresc sanatate deplina, ani multi si mai ales linistiti in continuare, dar "Marea Trecere" ne asteapta pe toti cindva... si nu-i rau, zic unii, sa fim cit mai curati/limpezi.
Macar atunci. :star:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

AdarM

#966
Citat din: Xanadron din  30 Decembrie 2012, 16:06:49
nu acopera cauzele inca nelamurite "stiintific" ale nenumaratelor manifestari subtile activate cumva prin doar aparent simpliste acte liturgice (de ritual).
Doua:
- Parafrazand o celebra "zicere" de-a lu'  P. Tutea, spun ca au nevoie de stiinta (manifestarile subtile), cum am eu de Securitate.
- "Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit."
MARE ADEVAR!
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

kandaon

#967
Interesante postari (mai ales colegul Daos), desi cumva mai offtopic.
Parerea mea personala e ca lucrurile s-au cam amestecat si au iesit pe ici pe colo de sub un control sub care cineva incearca sa mentina umanitatea.
Urmand teoria lui TVM, cred ca acei "proprietari" de "turme" sau de "recolte" umane, ca si cei ramasi aici ca supraveghetori au cam incercat sa puna capat omenirii si sa o ia de la inceput cu altii "mai buni", dar probabil sunt mai multe "forte" implicate care le-au dat peste mana si le-au dat de gandit.

Precum in basmele din vechime sau povestile spuse la gura sobei, unde se amestecau de a valma balauri (poate dinozauri), uriasi, draci, zmei (care rapeau Ilene Cosanzene umane sa le duca pe "taramul celalalt"), zane/Fata Padurii/ielele etc (care se casatoreau cu "feti frumosi" umani sau ii alergau de colo colo prin padure), Iisus si Sf Petru care se plimbau printre oameni, Sf Vineri, varcolaci, strigoi, ingeri, moartea (cu care te intalneai inclusiv ca si entitate fizica sau macar "astrala" - vezi si descrierea din Miorita), cai inaripati sau "busteanul ielelor" aflat in mijlocul codrului si cu care puteai ajunge pe "taramul celalalt" etc. etc.

Facand acum legatura cu presupusele mistere din Carpati si/sau ale unor civilizatii preistorice, e posibil ca acele civilizatii sa fi avut anumite cunostinte pierdute (sau cavsi-necunoscute) azi, poate despre anumite fiinte mai putin umane, poate despre anumite porti de legatura cu alte lumi, poate au cunoscut tehnologii necunoscute azi (si care ar putea fi numite alternative, bazate pe alte principii sau metode), poate au pastrat memoria unor civilizatii avansate disparute sau distruse etc.etc.etc

Dl.Rudan (despre a carui abilitati para-normale nu ma pronunt pentru ca nu cunosc) poate o fi dat peste astfel de urme, poate si ceva artefacte sau chiar vreun portal catre vreo lume "de dincolo", cine stie.

Cat despre uriasi, asta e poate o ipoteza (desi ca tot ce am spus mai sus, una cam SF, recunosc ca am o imaginatie destul de bogata)

http://en.wikipedia.org/wiki/Homo_heidelbergensis

"H. heidelbergensis had a larger brain-case — with a typical cranial volume of 1100–1400 cm³ overlapping the 1350 cm³ average of modern humans ...............................According to Lee R. Berger of the University of Witwatersrand, numerous fossil bones indicate some populations of Heidelbergensis were "giants" routinely over 2.13 m (7 ft) tall and inhabited South Africa between 500,000 and 300,000 years ago.[5]"

Aceasta rasa de oameni care putea ajunge in unele cazuri la peste 2,13 m inaltime parea cu siguranta una de uriasi fata de Homo Sapiens ala de la inceput, care avea o inaltime medie pe la 1,65 m cred, iar omul de Neanderthal pe la 1,70 m parca. Homo heidelbergensis e teoretic stramosul lui Sapiens si Neanderthal
Toate aceste trei rase umane aveau un creier de dimensiuni asemanatoare, si se stie azi ca Homo Sapiens s-a "combinat" cu omul de Neanderthal si avem gene si de le acesta (in special sau doar indo-europenii).
Sigur, Homo Sapiens a supravietuit si s-a dezvoltat, celelate doua rase au disparut, chiar cu mult timp in urma spun savantii. Poate nu e chiar asa, sau poate cauzele disparitiei lor sunt cam necunoscute sau dau de gandit iar istoria ar putea fi un pic alta decat cea prezentata oficial sau cea cunoscuta oficial. De ex. legile "lui Darwin" nu prea se potrivesc aici, adica rase la fel de inteligente ca si omul actual si chiar mai performante dpdv fizic (ceea ce conta chiar mai mult atunci) au disparut, iar Homo Sapiens cu a treia sansa a ramas unicul (cel putin teoretic).

Xanadron

Citat din: AdarM din  30 Decembrie 2012, 16:31:33
Doua:
- Parafrazand o celebra "zicere" de-a lu'  P. Tutea, spun ca au nevoie de stiinta (manifestarile subtile), cum am eu de Securitate.
- "Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit."
MARE ADEVAR!
...Da' cine-a zis, compadre AdarM, ca au nevoie de stiintza manifestarile alea subtile activate de (unii) preoti? :roll:
Cind io subliniam exact ce spusesi tu mai sus, delimitind doar cumva aria opiniilor fiuluiploii.

Imi place deci sa fie cite-un Gica-Contra (maxim doi :-D) si pe RUFOn, dar astept contre "la obiect" - nu de alta, da-s cam in pana de inspiratie la ora asta si mi-ar prinde bine 3-4 idei MOCA.
Ce, doar Emil Strainu sa se inspire d-aici?! :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

AdarM

Am povestit aici, in topic, cum si in ce imprejurari am ajuns sa caut potcoavele cailor (morti) rudanieni prin Muntii Buzaului, insa cu Emil Strainu am avut o cu totul altfel de experienta, una indeajuns de graitoare privitor la caracterul dumnealui.
Mentionez ca nu dau doi bani gauriti pe ceea ce debiteaza la tv, pe cartile si dispozitivele lui anti-deochi.
Sa-l las, totusi, deoparte, macar si pentru ca as fi off topic, sa revin la tema:
- Marketingul pe care Rudan isi cladeste biznisul e unul simplu si cu atat mai atragator, respectiv omniprezenta caracterului parapsihologic la oameni - si nu numai. Daca ar putea plati, cu siguranta le-ar preda cursuri bancilor din parc, amoebelor si mustelor de otet.
Cum infractorilor trebuie sa le acorzi prezumtia de nevinovatie, la fel Rudan vrea prezumtia de parapsiholg, chit ca nu aduce absolut nicio dovada in sprijinul afirmatiilor, un act, vreun studiu oficial, parafat si supervizat, totul e la nivel de zvon si legenda urbana.
Pana si topicul de fata e graitor!
Ia vedeti domniile voastre, cati useri s-au inscris aici doar ca sa-l sustina, ba chiar doi pe acelasi calculator, saracii de ei... :-D
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

Xanadron

Iar iti dadui un Like mai ales pentru stilul sfatos si plastic al scriiturii, moncher AdarM! Dar cam atit.
Fiindca, desi le zici mai persuasiv decit un popa - d-asta New-Age eventual, cei mai eficienti in trepanari vibratorii - :lol: realitatea-i ceva mai colorata decit tonurile de gri-escroc aruncate de tine mai sus.

Mai clar: nimeni, dar absolut nimeni (ca institutie stiintifica) nu stiu sa fi conferit vreodata titluri credibile de:
- paranormal global
- ezoterist semihabarnist
- parapsiholog milog
- clarvazator-de-bani-incasator
...etc etc.

Serios acum: in domeniul asta RV chiar se aplica asertiunea: "practica ne omoara". OK, nu ma sucesc deloc apropo de calitatea deplorabila a formei cursului RV-VR teoretic. Si nu uita ca eu si nimeni altu' am deconspirat-o pe asa-zisa georgiana62. 8-)
Dar, per total si cu toate nuantzele bine analizate din noianul de informatii primite-n ultimii ani, iti mai spun inca o ultima oara (sa-ti intre bine-n cap deci, :-D ca altfel ma supar si plec ca alti calatori in astral): VR nu e un escroc, fratzie!

Sau cel putin nu-i in proportie de... hai sa zic mai mult de 49%. Sa mai repet oare (ar fi a 3-a oara cred) definirea asa-zisei "ozenite" care-i contamineaza pe multi din cei deveniti persoane publice cu o anume recunoastere initial justificata in stiintzele astea de granitza? Adica boala hiperbolizarii unor chestii, ba chiar inventarea altora, in scopul pastrarii grupurilor de fani intr-o stare de... excitare perpetua?! :-P

Nimeni nu poate spune insa ca VR si-ar fi pierdut capacitatile de remote-viewer. Dar nici ca si le-a pastrat musai intacte, ca-n tineretze (fapt probat si nu doar... probabil, crede-ma). Astea pot fi deci zvonuri la nivel de legenda urbana, dar altele nu-s - cum ar fi zvonul ca nu ar fi avut vreodata asemenea resurse psiho-pupu native. Idee care-a fost de fapt cal de bataie al tot atitor useri anti-VR (licuricii sa traiasca) ca aia care s-au inscris aici sa-l "umfle" pe VR.
In fine, multe ar mai fi de zis, dar prefer sa revin in 2013 cu chestii exclusiv ontopic - si mai ales noi.

P.S. Cit despre Emil Strainezu, numai de bine... doar cit timp Binele general (sau binele... colonel? :roll:) are insa mai putine grade decit palinca ce-i curge prin vene. :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Rayden

#971
Aaaaa, cu permisiunea domniilor voastre revin si eu cu un comentariu...asta vis-a-vis de obtinerea de informatii din fata calculatorului..
Mergand cu ceva timp in urma prin zona siturilor rupestre, am dat de cineva care la randul lui mi-a recomandat pe altcineva cu care am discutat doar telefonic. Acest altcineva stie vreo 2 persoane care au asistat la descoperirea unor oase de uriesi maricei - din cauza finelui de an, nu am reusit sa merg sa discut face2face, desi oamenii ma asteapta..
In paralel, am dat de cineva care afost in expeditiile alea conduse de VR..mi-a confirmat ca acestia cautau printre altele (ce alte questii nu a vrut sa zica, desi am insistat..) urmele unei cetati - deci, asta pe langa siturile rupestre..ciudat e ca, am fost de vreo 2 ori pe dealurile alea si pana nici ghida locala nu stie de ceva descoperit, zvonuri sunt..dar descoperit inca nu..cel putin nu oficial.
Desi nu imi place sa ma repet, o mai fac inca odata - la fel precum stimabilul Xanadron - nu sunt fan VR, nu-i fac reclama, dar eu personal cred ca e ceva de capul lui - daca pot spune asa, am cateva confirmari ca a avut niste abilitati foarte interesante..nu stiu acum cum or mai fi abilitatile astea ale domniei sale..
Mai am niste informatii obtinute din teren..dar pana nu verific eu la fata locului prefer sa ma abtin..asa ca, daca vremea e buna, poate ajung sa vorbesc cu oamenii aia, sincer sa fiu....abia astept :-D

sunnyboy

#972
Ce deduc eu - ca unul avand gene de evreu de pe la bunica ;) :
Cei doi editori principali ai Nexus - Patrut si Rudan - au gasiti doua kestii interesante si cumva exploatabile in Romania - unul Padurea Baciu si celalalt muntii Buzaului; ambii incearca sa insinueze ca spun mai putine decat stiu; senzatia mea e ca habar nu au daca / de ce se intampla sau s-a intamplat ceva in respectivele locatii. Daca la Padurea Baciu e usor de ajuns la picnic cu mici si bere si manele, in muntii Buzaului e najpa de ajuns - ca nu prea stii de fapt unde ar trebui sa mergi sa vezi, sa simti, sa auzi sau sa afli ceva. (punct in plus pentru impresie artistica d-lui Rudan vs. dl. Patrut!)
In alta ordine de idei, dl. Rudan vorbea la un moment dat (in Flacara, daca bine retin) de o tehnica fotografica ce ii permitea in anii '80 sa identifice anumite culori ale solului predominante si care il duceau la descoperirea unei sau unor asezari antice ingropate, intinse pe hectare de teren. Oare facea dansul pozele din avion, sau dl. Prunariu le facea de pe orbita? Ca altfel nu inteleg cum dumniezo' puteai face in anii '80 poze (si folosind pelicule de 64 ASA ORWO color, ca astea se gaseau) DE LA NIVELUL SOLULUI in asa fel incat sa identifici suprafete mari de teren avand culori predominante, si asta prin intermediul unor expeditii pionieresti! Asta chiar aflandu-te, sa zicem, pe varful unui munte! Sa nu uitam ca pe vremea aia calculatoare puternice, sisteme soft de procesare informatica a imaginilor si scannere de imagini nu prea erau...
Pe de alta parte, daca unul din distinsii rufonisti afla pe unde pe-acolo sunt oasele urieshilor, sponsorizez eu expeditia (motorina de drum, antigel tzuica de Cluj sau Zalau, dupa gustul dumnealor, si fo' doua  lopeti si eventual un tarnacop daca e inghetat solul).

Xanadron

#973
Imagineaza-ti ca asteptam cu interes orice noi date credibile culese "departe de taste" din zona M-tilor Buzaului, colega Rayden !

Revenind insa un pic si pe cararile mai putin ontopic strabatute uneori prin zona asta, mai adaug doar o idee logica, nazarita exact la 37 de secunde dupa re-studierea conceptelor (repet, bine sistematizate si deloc "incredibile", desi dificil de substantiat) ale colegului daos:

Sa fie asadar mult-prea-masonic-fericitul patriarh Daniel in conexiune cu Lumea De Sus (deci inclusiv cu Tainele eucharistice, filocalice, isihaste etc), :star: dar si cu Lumea de Jos (all-inclusive Tainele Dracesti :evil:)... simultan?!

Eu cred totusi ca nu. Adica ar fi dupa mine in legatura doar cu una din Lumile astea.
Dar nu va zic cu care - mai bine ghiciti voi. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

adrian75

Citat din: Xanadron din  30 Decembrie 2012, 23:32:43


Sa fie asadar mult-prea-masonic-fericitul patriarh Daniel in conexiune cu Lumea De Sus (deci inclusiv cu Tainele eucharistice, filocalice, isihaste etc), :star: dar si cu Lumea de Jos (all-inclusive Tainele Dracesti :evil:)... simultan?! :wink:

Eu cred totusi ca nu. Adica ar fi dupa mine in legatura doar cu una din Lumile astea.
Dar nu va zic cu care - mai bine ghiciti voi. :-D
Nu-i asa greu de ghicit  :-o !