Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Rayden

Citat din: calator astral din  30 Octombrie 2012, 23:26:35
Buna Rayden.
Cu riscul de a te dezamagi, din pacate nu pot si de altfel nici nu doresc sa divulg continutul acestor cursuri, in corespondenta noastra privata ti-am destainuit opinia mea sincera referitoare la presupusele abilitati intuitive ale domnului Rudan.
Motivatia mea principala a fost schimbul de opinii in cadrul propus de dl. Rudan, o confruntare necesara cu anumite informatii sensibile pe care le detin din alte surse in domeniul atit de abstract al perceptiei extrasenzoriale, mai exact aplicatiile militare ale biodetectiei..........

@calator astral
in primul rand iti zic welcome back si sper sa respecti regulile forumului.
in al doilea si ultim rand, de la - si asta ca sa te citez din aceasi corespondenta a noastra privata - "...este momentul sa rup legea tacerii si sa destainui colegilor forumisti incredibilele experiente la care am avut sansa de a fi martor privilegiat........." si pana la chiar a te crede ca vei zice totusi ceva ca sa aduci oarece lumina era si e cale lunga..dar in fine, nu mai conteaza ca m-am lamurit.  8-)

Xanadron

#766
Citat din: AdarM din  30 Octombrie 2012, 23:31:30
Una la mana ar fi ca nu m-am "coagularat" (ce-o fi insemnand asta in context, habar n-am!) cu nimeni, pur si simplu am expus concluziile cercetarii facute de mine pe teren, nu prin pagini de net.
A doua e ca desfid pe oricine sa dovedeasca existenta "Tarii Luanei", a brailenilor disparuti, a locatiei taberei copiilor extrasenzoriali, dovezile venind din surse independente de Rudan.
Unui mincinos nu-i pot spune altfel decat pe nume, iar regula se mentine si in cazul sarlatanilor. Ca Rudan se incadreaza la ambele, parol ca nu-i vina mea...
You want the truth? You can't handle the truth!
Stimate colega AdarM, mai draga compadre Marian, :-D stii ca-mi place de mult stilul tau scriitoricesc nu doar transhant si-n plus apreciez orice postare bazata nu numai pe documentari din fotoliu, ci (si) pe vazut-auzit-gindit - cum sint si-ale tale. (n.b.: alx  folosise "coagularatzi" ca timp... literar-oltenesc doar, :wink: ma mir ca nu te-ai prins de asta).

Sa revin insa la oile noastre buzoiene: pentru oaresce limpeziri strict circumscrise topicului asta, "simpla" vilegiatura montana ocazionala nu cred sa fie solutia, la fel cum conversatiile la fel de ocazionale cu unii localnici de pe marginea drumului nu-s. Spunind asta nu vreau sa ma dau rotund (desi cam sint deja :lol:) cu faptul ca intimplator am trait cumva citiva ani buni prin numita regiune buzoiana, chiar daca nu la modul permanent.

Fie si doar din pdv statistic vorbind, sansa revelarii macar a unor mici detalii altfel "invizibile" devine-n felul asta mai mare insa - lasind la o parte atingerea starii de "acordare" cu zona, destul de nebulos descrisa p-aici in citeva rinduri (nici nu se poate mai precis probabil).
Coana Lu-Ana pare sa fie deci la fel de plauzibila ca sfatosul zombi local Dumitru Toader, :-D dar alte date-s totusi reale. Inclusiv fostele expeditii "pionieresti" conduse de "pozarul" VR pe vremea cind licuriciul inca-si cauta bateriile-n Astral, :star: fiind doar in proiect.

Mult mai importante-s insa... mult mai necunoscutele/discutatele tabere militare ulterioare numitelor plimbari scolare semi-legendate publicate "la deruta" prin ex-revista Flacara. Experimente - subliniez - militare mult mai "paranormale" in care si proful Rudan a fost implicat - nu ca bucatar insa, :lol: cum i-ar placea poate colegului licuriciu sa sustina in continuare. Dar nici ca "satrap discretionar", cum aiureaza altii si mai infierbintati la instalatie, doar ca pe extrema opusa debunkarelii licuriciene.

Clar insa ca nici eu, nici altii bieti RUFOn-isti n-or sa poata veni cu ceva acte doveditoare-n sensul asta - ca si in alte directii la fel de secretizate inca, cum ar fi experimentele REUSITE cu "tunul orgonic romanesc" - fiindca nici de asta nu pare-a fi strain acelasi controversat V. Rudan.
...Sau chiar asta urmareai dumneata, licuriciule - sa vina careva cu oarescari DOVEZI, eventual stampilate? :roll:

Deja uite ca-l pomenesc cam des pe ex-coforumistul licuriciu (inteleg asta din "game over"-ul sau, final probabil), asa ca o sa-mi dau un pic cu parerea si pe tema atit de polarizantei lui prezentze pe forumul asta. Fara sa ma lansez insa-n presupuneri cu caracter personal - legate adica de profesia lui (oricare-i onorabila-n definitiv, inclusiv vreuna din Servicii - sa nu fie totusi politician, evident :-D) ori scopul "furtunii intr-un pahar" provocate p-aici.

Deci: in ciuda unei aparente orbiri datorate luptei sale monotematic-denigratoare si implicit a ciudatei sale respingeri a dialogului real cu altii (observata nu doar de colegul nostru mr), licuriciul a expus aici si unele date interesante. Care puteau fi insa si mai interesante de-ar fi continut si comentarii rupte de obsesiva lui vendetta anti-VR.
Habar n-am (si nici nu-mi pasa) asadar daca intreaga "operatiune licuriciana" a fost comandata de psiho-sociologii SRI  8-) ori ii serveste doar lui personal ca material (actiune/reactiune cuantificabila statistic) pentru o eventuala lucrare de doctorat cu posibilul titlu:
"Forumurile internautice ca metoda moderna de manipulare prin dezinformare intre extremele GULLIBILITY-DEBUNKERING". :evil:

Lasind deci deoparte adevarul pe care-l stie tot satu' da-l susoteste doar pe la colturi :-D (ca SI RUFOn e bine "puricat" de cine trebuie, cu sau fara lumina licuriciului :star:), personal imi ramine totusi un gust amar constatind de-a lungul ultimelor 15=16 pagini de-aici derapaje de caracter straniu cuplate cu resurse intelectuale apreciabile (zic asta fiindca ti-am rasfoit lucrarea de dizertatie supervizata de d-na prof. Coldea 8-)).

Nota 10 deci pentru lucrare, dar abia un 5 "de trecere" pe RUFOn, colega licuriciu! :wink:

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

AdarM

Citat din: Xanadron din  31 Octombrie 2012, 14:41:06
Sa revin insa la oile noastre buzoiene: pentru oaresce limpeziri strict circumscrise topicului asta, "simpla" vilegiatura montana ocazionala nu cred sa fie solutia, la fel cum conversatiile la fel de ocazionale cu unii localnici de pe marginea drumului nu-s. Spunind asta nu vreau sa ma dau rotund (desi cam sint deja :lol:) cu faptul ca intimplator am trait cumva citiva ani buni prin numita regiune buzoiana, chiar daca nu la modul permanent.
Coane, in 2010 mi-am facut vacanta in zona: sase zile haladuind prin masivul Siriu sau pe malul lacului, prilej sa-i caut si p-aia care pazeau plehbanda in uniforme NATO (dupa unele informatii colportate pe net).
Am vazut ursi, o vipera, am prins pastravi si cam atat.
Restul, potcoave de cai morti.
Noua zile le-am rezervat zonei Alunis-Bozioru-Nucu. Era intr-o marti cand am ajuns la Alunis, complexul fiind inchis. Nicio problema, cheia era prin apropiere, o sateanca a venit cu ea, ne-a deschis poarta, ba chiar si usa bisericii. A fost si prima persoana pe care am intrebat-o de Rudan. De innoptat, am facut-o chiar la baza pantei drumului care urca spre chilii, in prima faneata ingradita cum treci de parau (pentru cei care stiu locurile). Proprietarul, un batran (mos Gheorghe) sfatos nevoie-mare, ne-a povestit cate-n luna si-n stele despre tineretea-i aventuroasa, cum a lucrat el la baraj si ce mare sef ajunsase peste manuitorii de tarnacop, casta superioara specialistilor in lopata... Ne-a tinut de urat la cina si, mai cu seama, la tuica pe care o aveam cu noi. Dupa ce femeile si copiii s-au bagat in corturi la somn, a dat-o-n confidente, cat sa ne marturiseasca cum ii spioneaza el pe misani, sa le vaza muierile goale, intinse pe stanci sau prin poieni.
Retine aspectul: MISA.
Niciun cuvant despre Rudan, asta desi l-am intrebat. Idem Luana.
A doua zi ne-am alaturat unor cautatori de chihlimbar, oameni din sat, nepot si bunic. Cum nici astia nu erau muti, am aflat si de la ei multime de povesti, majoritatea despre cum s-a imbogatit alde Cutare vanzand pietre nu-stiu-cui, cum a plecat asta in America cu banii si cum i-a baut acolo pe toti sau i-a cheltuit pe curve. Doua zile am tinut-o asa, insa e de remarcat cum si astia i-au adus pe misani in discutie, insa, la fel, nimic despre Rudan.
In Bozioru am pus corturile in curtea unuia care facea un fel de negot prin zona, cu branza, paine si alte nimicuri, carate de el in caruta trasa de un cal atat de anemic, inat un suflet mai aplecat spre milostenie l-ar fi dus in spinare.
Ca un amanunt: noi am cumparat paine, branza si ne-am refacut provizia de tuica, cat sa ne multumeasca spunand ca i-am facut vanzare pentru o luna!
... si nu eram decat sase...
Sa daug?
Ei bine, o fac:
- Canci Rudan.
- Canci Luana.
- Canci tabere de copii.
- Canci braileni.
- Canci securitate.
- Canci stanci cu disparitii si explozii.
Scenariul s-a repetat aproape identic la Nucu, singura diferenta fiind aceea ca aici am stat patru zile, iar ghid in zona ne-a fost un pusti de-o seama cu fii-miu, venit la bunici - parintii stateau in Buzau.
Vezi tu, n-am intrebat pe marginea drumului, ba chiar mi-as fi dorit sa se confirme macar o frantura din mitologia rudaniana, insa de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.
Citat din: mariusvlad din  31 Octombrie 2012, 15:17:16
Parerea mea personala este ca nimeni nu are atata timp liber la dispozitie incat sa creeze bloguri si sa bantuie forumul zile si nopti pierzand muulte ore doar ca sa isi exprime parerea (sau sa denigreze) o anumita persoana decat daca are (financiar sau moral) ceva de castigat.
Zau, dom'le?!...
Pai ia sa-i intrebam pe userii care au scris mii de postari in forum: cat au castigat, financiar sau moral? Cu cat sunt platiti moderatorii? Si-au luat macar de-o ciunga? Pe ei, ce-i mana-n lupta?
Cam asa si cu Licuriciul...
Iar daca tie sau altuia nu-ti place ce spune, asta nu inseamna ca n-are dreptate.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

abyss

De unde avea licuriciu pozele cu dl Rudan? Ce semnificatie a avut postarea lor? Care era mesajul lui de fapt? Si ecoul intrebarii: "de ce tocmai acum?"

Ganditorul

#769
CitatCanci Rudan.
- Canci Luana.
- Canci tabere de copii

Pai asta-i bine ! Inseamna ca si "eleve copulate" pe munte ... tot canci, proiecte de tabere "cutezatorii" (prezentate de Licurici in poze) ... tot canci, si interviurile din Flacara ... canci(uite ca de Paunescu ati uitat sa va luati ...) si de aici toate mizeriile turnate ca contra-argumente ... tot canci.
Caz incheiat simplu, prin marturia unui "badea Vasile", cercetare facuta cu cheltuiala minima ( o sticla de tuica). Asta-i bine.
Acum ca am inteles faptul ca suntem destul de "dusi cu pluta" sa scriem si sa citim de ani de zile la un subiect inexistent (...canci), subiect generat de consumatori si producatori de literatura SF ( D-nii Rudan, Mironv, Savescu ...si altii ), oameni ce aveau ca ocupatie educatia prin literatura SF si istorica ( deci erau motivati sa inventeze ... tot "canciul" despre care am vb pana acum la acest topic ) - ramane intrebarea :
Pe domniile voastre ( astia din "biroul" lui Licurici) ce motivatie va mana in editarea mizeriilor cu care combateti acest subiect ?
Evident ca nu astept un raspuns - va fi un ...canci.

AdarM

Citat din: Ganditorul din  31 Octombrie 2012, 22:41:59
Pai asta-i bine ! Inseamna ca si "eleve copulate" pe munte ... tot canci, proiecte de tabere "cutezatorii" (prezentate de Licurici in poze) ... tot canci, si interviurile din Flacara ... canci(uite ca de Paunescu ati uitat sa va luati ...) si de aici toate mizeriile turnate ca contra-argumente ... tot canci.
Caz incheiat simplu, prin marturia unui "badea Vasile", cercetare facuta cu cheltuiala minima ( o sticla de tuica). Asta-i bine.
Acum ca am inteles faptul ca suntem destul de "dusi cu pluta" sa scriem si sa citim de ani de zile la un subiect inexistent (...canci), subiect generat de consumatori si producatori de literatura SF ( D-ni Rudan, Mironv, Savescu ...si altii ), oameni ce aveau ca ocupatie educatia prin literatura SF si istorica ( deci erau motivati sa inventeze ... tot "canciul" despre care am vb pana acum la acest topic ) - ramane intrebarea :
Pe domniile voastre ( astia din "biroul" lui Licurici) ce motivatie va mana in editarea mizeriilor cu care combateti acest subiect ?
Evident ca nu astept un raspuns - va fi un ...canci.
Monser, nu-mi face mie o vina din faptul ca tu citesti azi si intelegi alaltaieri...
Rudan afirma clar, negru pe alb, ca participa si coordona "tabere" destinate copiilor cu capacitati extrasenzoriale, ori asta e la fel de fals ca bacnota de doi poli. Licuriciul a prezentat dovada unor expeditii "Cutezatorii" - alta branza-n alta traista!
Paunescu, omul avid de publicitate si de glorie, a promovat in Flacara pe oricine i-ar fi adus un cat de mic sprijin in popularitate si, atunci la fel ca azi, senzationalul ii asigura cerinta.
Pe de alta parte, toti acesti "badea Vasile" sunt cei mai in masura sa certifice existenta miturilor pomenite de Rudan sau macar proiectia lor asupra zonei.
Asa ajungem la un alt mister: cum naiba se face ca Bivolaru si misanii sunt arhicunoscuti aici, dar de Rudan nu stie nimeni? Cum se face ca numai Rudan cunoaste legenda Tarii Luanei, iar localnicii habar n-au? Ba chiar nici vreunul dintre etnografii care au studiat zona ante si post Rudan?
Iar ultima intrebare e si mai grea:
- Cum se face ca tu poti emite pareri in lipsa unei minime documentari in zona?!!!
Dar mai mira pe cineva faptul ca lipsa cunostintelor nu impiedica pe nimeni sa aiba opinii?
Pe mine nu, odata ce imi oferi dovada.

PS. N-am niciun fel de partipriuri cu nimeni, iar cu Licurici mai putin decat oricare.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

Arhanghelul

#771
Citat din: licuriciu din  29 Octombrie 2012, 21:12:51
Nu stiu ce dintzar e Savescu, eu il stiu pe la Orastie cu valorile: Rudan e printre ei, si a detinut firma "Koson". Ce nume si-a gasit Rudan de firma, nu?

Firma aia de cand a aparut n-a facut o ceapa degerata ... idem cu purificatorul lu' nea Toadorel si soata ...

Citat din: Xanadron din  31 Octombrie 2012, 14:41:06
Stimate colega AdarM, mai draga compadre Marian, :-D stii ca-mi place de mult stilul tau scriitoricesc nu doar transhant si-n plus apreciez orice postare bazata nu numai pe documentari din fotoliu, ci (si) pe vazut-auzit-gindit - cum sint si-ale tale. (n.b.: alx  folosise "coagularatzi" ca timp... literar-oltenesc doar, :wink: ma mir ca nu te-ai prins de asta).

Fie si doar din pdv statistic vorbind, sansa revelarii macar a unor mici detalii altfel "invizibile" devine-n felul asta mai mare insa - lasind la o parte atingerea starii de "acordare" cu zona, destul de nebulos descrisa p-aici in citeva rinduri (nici nu se poate mai precis probabil).
Coana Lu-Ana pare sa fie deci la fel de plauzibila ca sfatosul zombi local Dumitru Toader, :-D dar alte date-s totusi reale. Inclusiv fostele expeditii "pionieresti" conduse de "pozarul" VR pe vremea cind licuriciul inca-si cauta bateriile-n Astral, :star: fiind doar in proiect.

Nota 10 deci pentru lucrare, dar abia un 5 "de trecere" pe RUFOn, colega licuriciu! :wink:

Ce shinci (5) ... "care este" 4 ... (Bravo ... Ionut stai jos ... 4) ... ne vedem in toamna ... pe 13 septembrie ...

Apropo de zgarcenie la detalii despre zona mult comentata ... pai am fost de cateva ori ...ceva zile de fiecare data ... plus o chestie nasoala ...patita la Biblioteca Nationala de langa BNR(in trecut ... peste 12 ani ) ... unde mi-a fost refuzat accesul la o publicatie veche si foarte importanta ... detalii in viitor ...sunt cu ochii "albastri" pe subiect ...
_______________________________________________________________________________
http://www.drobetaturnuseverin.net/post/tunelul-pe-sub-dunare-de-la-cetatea-severinului#comments
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

mm

  Intinderea deosebit de mare a acestui topic (banuiesc) ca se datoreaza subiectului Misterele Carpatilor. Totusi, persoana d-lui V. Rudan ocupa un loc foarte mare in totalul postarilor. Personal, nu am date de nici un fel despre VR si nu ma pot pronunta asupra persoanei si a calitatilor sale. L-am urmarit la unele emisiuni televizate, l-am urmarit "cu gura cascata" de cateva ori si pana la urma mi-am dat seama ca nu am aflat nimic concret de la domnia sa. Adica, in stiinta mea despre fenomene normale si paranormale, nu am avansat cu nimic urmarindu-l si ca atare am fost rezervat mereu vizavi de persoana VR.

  Dovezile (in sfarsit niste dovezi!) prezentate de licurici (cred ca) nu pot fi negate (chiar daca sunt usor indreptate impotriva unei persoane). Si eu, de n-as fi roman, n-as prea putea sa inteleg de ce se desfasoara atata incrancenare pe subiect+ persoana. (Datorez o explicatie:)
Am ramas blocat atunci cand un mare regizor roman, vorbind (inteligent) la TV, a facut afirmatia ca "in Romania toate (actiunile) se intampla in vorbe, discutii incrancenate, inclusiv intriga" (adica nu si in realitate). Ulterior am verificat repetitiv, obsesiv si am constatat, surprins, ca se intampla asa in mod constant si ... intotdeauna. Exceptia confirmand regula, respectiv: daca ceva se intampla aevea si nu numai sub forma de vorbe, atunci nu-s romani implicati in actiunea respectiva.
  Tot asa si aici, multe vorbe, multe povesti frumoase, putine dovezi. Incrancenari in discutii, patima, vendette, pacaleli de tot felul, secrete peste secrete, etc. dar rezultatele finale (dovezile, probele sau actiunile comune) practic lipsesc ori sunt f. saracacioase. 

Am o consideratie deosebit de mare pentru dr. Savescu si cine-l critica pe acest minunat roman isi capata un mare semn de intrebare (permanent) din partea mea. Chiar daca nu conteza parerea mea, semnul de intrebare ramane.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

kandaon

Tot nu inteleg de ce se face atata tam-tam pe tema Vasile Rudan, insistandu-se de multe ori pe chestii gen "cancan" insa.

Nu cred ca intereseaza pe cineva de aici prea mult ce varsta are sotia lui Rudan sau cand au divortat. Dar cu siguranta exista interes pentru "misterele din Carpati" de care posibil s-a ocupat si domnul Rudan la un anumit moment (sa zicem ca il credem)

Intre timp, cu ocazia lucrarilor la autostrazi sau chiar de mai demult, se descopera si urmele unei civilizatii stravechi, anterioara Sumerului si piramidelor si probabil cea mai dezvoltata la acea data in lume

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/primul-oras-din-transilvania-poate-primul-din-europa-de-sud-est-623747.html

http://www.mediafax.ro/cultura-media/descoperire-arheologica-foarte-importanta-pe-traseul-autostrazii-sibiu-orastie-cand-va-aparea-in-lumea-internationala-va-starni-o-furtuna-foto-10268882

E vorba de o resedinta regala de acum peste 6500 de ani, intinsa pe 100 de ha, cu un sistem de fortificatii spectaculos, format dintr-un numar de cel putin 11 randuri de santuri, garduri, palisade si "ziduri' din lemn – cu o profunzime de aproximativ 200 m – prin care s-au practicat diferite tipuri de treceri (de la porti simple, turnuri pe sub care se intra in fortificatie si porti strajuite de turnuri; bineinteles, constructiile erau din lemn). S-au mai surprins si sisteme de departajare in interiorul sitului (cartiere) prin randuri paralele de palisade sau garduri.

Apoi e vorba de o bucata de ceramica pe care arheologii considera ca au descoperit cea mai veche scriere din lume (datand acum mai bine de 8000 de ani) semnificativ mai veche chiar si decat tablitele de la Tartaria.

"Eu sunt zguduit. Am organizat nu ştiu câte simpozioane, am publicat nu ştiu câte volume internaţionale cu semne, simboluri, căutând să destructurez ideea după care în perioada asta existau sisteme de scriere. Eu tot timpul am zis că există sisteme de comunicare care nu înseamnă scriere, ci simboluri. Nu ştiu ce să zic în cazul acesta, e ceva ordonat, cu simboluri variabile, dar vă daţi seama că nu e ornament. E clar că e un sistem de punere a ceva într-o ordine, cu tipuri diverse şi va rămâne un prilej de dispute. Când va apărea în lumea internaţională va stârni o furtună", a afirmat directorul Muzeului Naţional Brukenthal.

Apoi mai e o alta asezare uriasa pentru acele vremuri (inceputurile ei sunt tot in neolitic dar apogeul e atins spre sfarsitul epocii bronzului). Intinderea reala a acestei asezari a putut fi descoperita doar din aer, din avion sau prin fotografii din satelit, ea avand 1772 ha si aproape 6 km de la un capat la altul!

ANTIQUITY 85 (2011), pp. 819–838

Aici iarasi un citat dintr-unul din articole si care arata o continuitate remarcabila a acelui sit arheologic

"Nu insist prea mult asupra cronologiei descoperirilor, acestea apartinand neoliticului timpuriu (cultura Starcevo-Cris), eneoliticului timpuriu (cultura Turdas), eneoliticului tarziu (cultura Cotofeni), perioadei dacice clasice (sec. I i.Chr. – I d.Chr.), romane si medievale."

Toate aceste descoperiri (mai noi sau mai vechi, de obicei insa prea putin discutate sau promovate) tind sa-i dea dreptate lui Nicolae Densusianu si ai lui "Dacia Preistorica" (precum si lui Lovinescu pomenit mai inainte, sau chiar lui Savescu si altora care promoveaza aceasta idee).

Si anume ca in preistorie sau proto-istorie a existat aici o civilizatie foarte avansata pentru acele vremuri, din care e foarte posibil sa se fi desprins unele ramuri precum latinii/romanii de mai tarziu.

Dat fiind vechimea acelei civilizatii precum si misterul care o inconjoara (sunt multe pete albe si destule lucruri despre care nu prea se vorbeste chiar daca se stiu) nu e deloc exclus ca cei mentionati mai sus sa fi avut dreptate.

Iar de aici se poate specula o gramada despre interesele pentru dezvaluirea si promovarea ei, sau dimpotriva pentru ascunderea sau denigrarea unor descoperiri.

Putem ajunge la rescrierea istoriei stravechi "clasice" a lumii, nu doar a Europei (aceea cu istoria incepe in Sumer,  Egiptul etc. etc) ceea ce ar zgudui probabil niste interese actuale ce vor ajustarea istoriei in asa fel incat sa poata fi inghitite sau manipulate mai usor popoarele.

E posibil sa se descopere artefacte de valori inestimabile (deci un interes pentru "piata neagra").

E posibil sa se descopere chestii mai neverosimile astazi si prin care sa intram direct in domeniul SF, gen rase de oameni uriasi, fiinte "fantastice" si portaluri catre "celalalt taram" aflate in contact cu acele civilizatii stravechi, "extraterestrii antici" implicati in ridicarea sau decaderea acestor civilizatii, posibil civilizatii anterioare mult mai avansate (vezi piesa de aluminiu de la Aiud).
Dar aici recunosc ca am dat frau liber imaginatiei

abyss

Cred ca dl Rudan foloseste o metoda ingenioasa. Foloseste diferite tehnici si tehnologii pentru a localiza un anumit tip de "focare" si a verifica/extrage informatii de acolo. Surpriza placuta e ca acolo unde se afla acestea sunt si vestigii antice... ce stiau anticii?

AdarM

#775
Citat din: mm din  01 Noiembrie 2012, 01:05:44
  Intinderea deosebit de mare a acestui topic (banuiesc) ca se datoreaza subiectului Misterele Carpatilor. Totusi, persoana d-lui V. Rudan ocupa un loc foarte mare in totalul postarilor.
Citat din: kandaon din  01 Noiembrie 2012, 12:50:46
Tot nu inteleg de ce se face atata tam-tam pe tema Vasile Rudan, insistandu-se de multe ori pe chestii gen "cancan" insa.
Vasile Rudan si misterul din Carpati - titlul topicului.
Asadar numele ipochimenului e primul, pretinsul mister fiind legat de el in plan secund.
...si pan'  la coada, care ar fi misterul?...
Brailenii disparuti de care inclusiv Mironov se dezice, braileni care n-au lasat absolut nicio urma in memoria localnicilor, ba chiar nici la Evidenta Populatiei, incat ajungi sa-ti pui intrebarea daca au avut si ei, ca tot omu', buletin de identitate?
Tara Luanei, un banal exercitiu de imaginatie rudanian, tinde sa devina reala doar prin mediatizare, conform butadei lansata de Lenin, care spunea ca o minciuna repetata obsesiv  devine adevar.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

mr

Citat din: abyss din  02 Noiembrie 2012, 04:15:41
Surpriza placuta e ca acolo unde se afla acestea sunt si vestigii antice... ce stiau anticii?
Ceea ce stiau anticii....noi abia ne reamintim. Greu tare! Pentru ca, probabil, sunt inca prea putini oameni care rezoneaza si inteleg farame dintr-o stiinta/paradigma straveche :)
Poate de acum incolo se va mai schimba ceva. Sunt ceva semne... :rainbow:
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Siberia

#777
Citat din: mr din  02 Noiembrie 2012, 10:34:32
Ceea ce stiau anticii....noi abia ne reamintim. Greu tare! Pentru ca, probabil, sunt inca prea putini oameni care rezoneaza si inteleg farame dintr-o stiinta/paradigma straveche :)
Poate de acum incolo se va mai schimba ceva. Sunt ceva semne... :rainbow:

Onoare si respect, @mr !
Sunt perfect de acord cu tine in aceasta privinta.

__________________________________
Salutari tuturor !

   Ma surprinde oarecum longevitatea acestui subiect pe de o parte, iar pe de alta parte inteleg impulsul subconstient care impinge spre dezgroparea adevarului.
Din pacate, accesul la "dovezi' care pot deschide calea spre aflarea unei istorii adanc ingropate de-a lungul mileniilor este restrans spre aproape inexistent.
   Probabil din acest motiv, domnul Rudan a ales calea stimularii imaginatiei infantile pentru a debloca anumite amintiri. Subiectii de varsta frageda, au mai mult succes in "lasarea mintii sa zburde libera", concept care in multe ocazii surprinde prin conexiile care pot fi facute intre lumi catre care oamenii maturi isi inchid portile.
   Am inteles cautarile dansului, dar din pacate banuiesc ca intr-un fel a inteles si dansul ca exista (si) un mecanism de (auto)protectie care este folosit pentru a nu lasa la indemana oricui posibilitatea folosirii unor informatii in scopuri individuale sau ale unui grup restrans in defavoarea altora. De aceea, "Hercules zboara inca la firul ierbii".

   Puteti considera ceea ce am scris mai sus doar o simpla introducere intr-un joc imaginativ (o oarecare continuare a jocului domnului Rudan). Stiu ca multi considera abordarile mele ca fiind parte a domeniului Science Fiction, domeniu care nu are ce cauta pe acest forum dedicat in special gandirii binare (fals si adevarat, 0 si 1, alb si negru, material si imaterial deci cel mai probabil inexistent :P) de aceea mi-am si restrans la maxim activitatea in aceasta zona.
   Dar, nu voi parasi acest subiect fara a ma juca putin prin milenii adanc ingropate.
   In urma cu ceva timp, aveam la semnatura un link catre un docuent care vorbea despre tinutul Avaloniei. Da, Avalonia si nu Avalon (care este doar o reconstruire a unor amintiri ramase in constientul colectiv si in acelasi timp un joc video - intr-o buna zi o sa va ganditi poate si la rolul  jocurilor video in stimularea sau manipularea constiintei globale). Avalonia era situat in nordul continentului Gondwana, continent care mai tarziu s-a transformat in Europa si o buna parte din Asia (tinutul siberian), parte din Insulele Britanice si parte din continentul Nord American. Interesant este ca lantul Muntilor Carpati este o ramasita din tinutul Avalonia din care facea parte. Daca veti avea timp sa strangeti informatii, veti vedea ca introducerea in acest joc al imaginatiei este bazata pe lucruri documentate stiintific.
    In continuarea jocului fac apel la mituri sau legende despre Nord... lucuri interesante se petreceau in nordul Europei, tinuturi magice se regaseau in acelasi Nord: Hiperboreea, Ultima Thule, s.a.m.d., legate prin aceleasi concepte mitologice.
   Dar ca sa n-o lungesc prea mult, imaginati-va pentru un moment ca in Avalonia exista o civilizatie despre care s-au transmis franturi de amintiri pana in zilele noastre. O civilizatie care traia in deplina comuniune cu natura, sub cerul luminat de Pleiade si Aldebaran (sac, poate cineva  o sa inteleaga cautarile nazistilor) o civilizatie a caror tehnologie era armonizata in legile universului. Inutil sa mai spun ca acea civilizatie precedea Atlantida, si la fel de inutil sa amintesc despre principiile morale care conduceau acea civilizatie (onoare, respect, dreptate, egalitate, imortalitatea spiritului, etc.) dar consider util sa reamintesc concepte regasite si transmise mai departe ca de exemplu coabitarea pasnica cu Dragoni, Lupi, Serpi, Ursi, etc... Ah, daca vreti, puteti inlocui cuvantul Dragon cu Balaur :-D
    Tot ca si joc al imaginatiei, puteti considera exponentii acestei civilizatii ca fiind precursorii rasei ariene (despre care se crede ca au fost prelucrati de annunaki... aiurea, zic eu :P), inalti, blonzi (roscati), si restul bla bla-ului :-D Vorbind despre tehnologie, totul era in perfecta armonie cu designul Universal, deci erau folosite miscarile (curgerile) energetice ale Pamantului si elementele naturale. Am putea sa ne imaginam chiar si tehnologie de zbor interstelar sub forma unor nave activate doar prin amprente energetice si conduse prin "puterea gandului" (mai ceva ca-n Razboiul Stelelor).
    La un moment dat, datorita unor factori cosmici (distrugerea unei planete din Sistemul Solar apropiate de zona Pamantului), conditiile la suprafata planetei s-au deteriorat in mod considerabil, ajungand mai tarziu la transformarea continentului si aparitia unui nou model geografic. Dar intre timp, parte din civlizatia Avaloniei a disparut in subteran unde viata putea fi continuata in liniste, sau in spatiu.
   Dupa multe milenii, in constiinta oamenilor inca mai existau amintiri despre acest tinut. O parte din cunoasterea acelui timp a trecut in ceea ce s-au numit Lemuria si mai apoi Atlantida, parte a cunoasterii care a fost in timp corupta si folosita in scopuri de Control si Submitere a populatiei.
   Partea necorupta s-a transmis in mituri si legende si a fost "salvata" printre altele si de un segment de populatie european - pe care n-o sa-l numesc aici. Mituri ca cele ale Shambalei, nave si tunelurilor ascunse sub munti Nord Americani sau sub munti Est-Europeni sunt strans legate intre ele. Poate cu putina imaginatie, am putea sa intelegem si de ce.
   Aici se termina jocul imaginativ.

P.S. - Hercule a omorat Dragonul, nu-i asa ?
Hercules se invarte in cercuri scrutand muntii fiindca cineva undeva stie istoria acestor locuri mult mai bine decat noi, si acel cineva asteapta fara vreo mare bucurie intoarcerea tribului lui Dan (judecatorii nu sunt prea bine vazuti intr-o anumita carte) - Dan, Danubius... dandana :-D

Sa aveti o zi cat mai frumoasa !


"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

AdarM

#778
In alta ordine de idei, daca-i sa dezbatem "mistere din Carpati", putem s-o facem linistiti si fara a-l introduce pe Rudan in discutie, fara balarii de genul "cetii albastre" sau nu-sh'  ce masuratori radiestezice facute de habarnisti.
Vedeti domniile voastre, la Cetateni, in varful stancii, gasiti Manastirea Cetatuia Negru-Voda. Facand abstractie de starea in care o gasim azi, una kitch-uita pana peste poate, ramane intrebarea: cand si de catre cine a fost sapata cisterna de apa?  Cand si de catre cine a fost sculptat Cavalerul Trac in partea de nord a stancii? Ce rost au altarele de jertfa situate in partea de est, sub stanca, odata ce manastirea e crestina? Cum se explica cele doua altare din pestera, unul catolic si celalalt ortodox?
Iata un inceput....
Mai vreti mistere?
Cine a ridicat cetatea Oratii? Cum de nu exista niciun indicator pentru ea, chit ca se afla la doar 20 de metri de sosea?
Inca unul si ma duc (Ciuc!  :-D): pe traseul care urca Masivul Cozia spre cabana si releul din varf, intre curmatura La troita si Muntele Scortaru, exista o portiune de 80-100 de metri de drum sapat in stanca, chit ca pana aici si de aici incolo e doar poteca, asadar nu se poate vorbi de vreo interventie utilitara in genul drumului forestier? Se vede clar ca nu s-a folosit explozibil, muchiile sunt finisate cu grija, in pofida vechimii usor sesizabile datorita stratului de muschi care acopera piatra...
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

AdarM

#779

Cata vreme vinul ma stie pe de rost si ma hranesc cu lapte din tata de cometa (apud Dinescu), sunt tanar chiar si la cin'zeci de ani.
...si pentru ca tot mi-am adus aminte de-o chestie legata de vacanta din muntii Buzaului, hai s-o spun, mai cu seama ca la vremea respectiva o incadrasem drept "mister".
Bateria telefonului ma tinea in jur de 5-7 zile, insa la Siriu s-a descarcat intr-o noapte.
"Na, dracia dracului, te pomenesti c-o fi ceva necurat in zona!"
Asa gandeam atunci, insa decum m-am intors acasa, o minte limpede m-a lamurit pe loc:
- Nu-i niciun mister, coane. Telefoanele moderne, in lipsa semnalului, cauta mereu o sursa si asta consuma bateria ca si cum ai vorbi sau ai initia un apel.
Vedeti, d-asta sunt convins ca un "mister" initiat din tastatura sau dezlegat tot asa, nu-i mister. Pana ce nu mergi tu insuti acolo, pana ce nu cercetezi tu insuti cu ochii, cu mintea si cu palmele tale, nu poti sa ai pareri, nu poti emite judecati doar pe ce-ti spune unul sau altul.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.