Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

licuriciu

http://geografilia.blogspot.ro/2011/08/piramidele-de-pamant-de-la-sona-judetul.html . cum spuneam si anterior, cel mai documentat material de pana acum pe subiectul sona.
cam atat despre sona. sa ne intoarcem la on-topic.

SLEAH19

Citat din: licuriciu din  25 Octombrie 2012, 22:19:02
Sleah, tu ai fost la Sona? ..............

   Nu am fost @licuriciu dar ideia era că în spiritul documentarului, o dată cu trecerea timpului şi invazia naturii , mă refer la locurile ciudate din  Munţii Buzăului , nimic nu este ce pare a fi şi invers.

  Dacă voi găsi , timp şi sponsor o să merg în zona Buzăului , pentru că ( păstrând proporţiile desigur) dacă prind o legendă , o întorc pe toate feţele , să îmi fac o părere:

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3908.msg66730.html#msg66730
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

licuriciu

Cu riscul de a te descuraja, iti spun ca nu o sa gasesti sponsori. Oamenii sunt preocupati sa-si dea cu parerea pe foarume, eventual sa critice fara nici un argument, etc. Daca pot fi destepti pe gratis, de ce ar plati (sponsoriza) pe cineva? Tu chiar crezi ca intereseaza pe cineva adevarul? Sau seriozitatea? Eu cred ca mai importanta este ipostaza ~ba p-a matii...~
In Buzau o cercetare serioasa de teren costa mult, daca ne referim la bani, si mai mult, daca ne referim la oameni bine pregatiti.
Un detector de radiatii cat de cat, (a,b,g si x), e vreo 25 mil. Pentru sonde mai adauga vreo 10-15. Asta ca tot vb. unii de zone radioactive acolo (testate cu ce?). Un Gps profi e inca vreo 15. Sa continui?
Majoritatea fac traseele comune, care nu-i duc... nicaieri. Acolo trebuie sa mergi fara tinta, evitand sa te invartesti in cerc. Tu scrii acolo de tuneluri, insa stii ca in Romania majoritatea tunelurilor vechi au fost descoperite din intamplare (adica din hazard)?

mm

  Mi-a placut studiul bine condus pe subiectul guruietilor - un fenomen f. interesant, un mister. Totusi, mai sunt si alte semne de intrebare (unele iscate de insusi studiul) la care s-au dat ori nu s-au dat raspunsuri.
  Astfel, imi pun intrebarea: De ce guruieţii sunt asa de ţuguiaţi si de ascutiti la varf? Daca tot sunt niste mormane de argila, cum de au un varf ascutit? Te-ai astepta ca varful argilos sa fie turtit rau. Mai ales dupa 12.000 de ani (cum presupune studiul)... Cred ca aici specialistul (Ionut Tudose) ar fi trebuit sa extraga din documentatia lui de specialitate si niste viteze de erodare pe care sa le fi folosit in calculul vechimii unui morman de argilo-marna.
  Din cate am citit din relatarile unor curiosi ce au fost si ei pe la guruieti, mai multe persoane au acuzat senzatii neplacute atunci cand au stationat pe varfurile guruietilor. Desigur, geograful nu are in domeniul sau de studiu si starile psihice ale subiectilor.

  De altfel, afirmatiile explicative din lucrarea respectiva sunt totusi niste presupuneri (in buna parte) deoarece dovezile subzista in logica si experienta geografului. Cu tot respectul pentru specialisti, imi exprim parerea ca daca nu s-au facut foraje la baza guruietilor nu se pot face afirmatii sigure. O masuratoare/sapatura ar da mai multe raspunsuri decat un studiu descriptiv.
  Recunosc, totusi, ca inclin sa-i dau dreptate geografului si sper sa nu fi glumit cu noi vreun buldozerist afumat...
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Ganditorul

Ca sa te sponsorizeze cineva trebuie sa ai un scop (legal). Ca sa ai un scop trebuie sa ai la baza un anumit proiect care foloseste grupului care te sponsorizeaza. Ca sa faci acel proiect trebuie sa aparti unui grup stiintific recunoscut care contracteaza proiecte de cercetare cu ...un anumit scop.
Nimeni nu te sponsorizeaza ca sa te plimbi prin munti cu detectorul (de radiatii, sonde active !!??  :-D) asa cum sugereaza Licurici.
Apropo d-le Licurici, in care categorie te incadrezi - persoana pregatita care-si cauta un grup la care sa se afilieze in vederea cercetarii sau grup de cercetatare sponsorizat,  care fiind in "pana de idei" cauta "solutii" in forumuri pt a mai stoarce ceva bani de la sponsori ( ca prea arunci pe aici cu chestii incitante - "care e legatura lui VR cu armata", "ce baze si unitati militare mai intalneste omul prin munti (dovda ca le-ai studiat si le dai acum public)", "care stiti pe unde are armata dpozite? - ca eu sunt mic si nu stiu decat obiectivul asta ..." etc etc etc.
Sa nu te superi de intrebare dar pana la urma este perfect legitima - din moment ce dai lectii la toti. Macar sa stim cine e "profesorul". :evil:

Xanadron

#710
In ciuda aprecierii mesajelor intotdeuna echilibrate ca fond, dar si forma ale colegului mm, io tre'sa recunosc ca inclin sa NU ii dau dreptate geografului respectiv pe tema posibilei geneze pur naturale a guruietzilor. Chiar daca nu-s geolog/graf (von Zeppelin).  :lol:

Asta nu inseamna totusi ca varianta detaliat expusa acolo n-ar fi deloc plauzibila - abia dupa excluderea altora insa (excludere posibila din pacate doar ulterior unor eforturi de forare/sapare etc, de care nimeni nu-i din pacate dispus - sau nu-i capabil, din cei eventual dispusi).

In orice caz, includerea fantasmelor agatarshe ale "deranjatului" brasovean :-P imi pare fortzata aici, chiar daca el pomeneste undeva de... la fel de inventata notiune "Luana's Land" - la care recunosc ca o scurta perioada "am pus si eu botu'" :-D cindva. Si nu doar fiindca triunghiul ala unde-ar fi ingropate arme nucleare ET e-n primul rind mult prea nebulos-intins ca sa fie luat vreodata in serios.

P.S. Scuze - abia acum vad ca postarea eruditei :wink: noastre colege elena78 e deja "cos marcat" (de gunoi, evident).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

licuriciu

De fapt, postrarea mea, de raspuns, se refera la dorinta lui sleah de a gasi un sponsor. Orice detector are un sistem de numarare si o sonda (senzor), capul (cu care - sic!) masoara.
Nu dau lectii nimanui, nu apartin nici unui grup sau afiliere organizatorica sau institutionala (sic! again). Nu caut sponsori, iar idei am destule, timp si energie n-am suficiente de al le pune in practica pana mi-o suna ceasul.
IN NICI UN CAZ NU MA INTERESEAZA BAZE MILITARE active sau demantelate, ideea este ca in postul meu sugeram discret (acum din cauza ta pe fata) celor din forum sa nu mai dea tarcoale prosteste unui depozit de explozibili, actiune care, in contextul actual (cu terorismul) le poate crea neplaceri babanoase.
Studiul cu gruietii l-am plasat (ca link) pentru a arata ce inseamna un studiu serios, documentat, nu gen senzationalist, Dacia Revival, etc. Daca era ceva de gasit, aia de la DR sapau de mult, daca nu stiati cu ce se ocupa va spune baiatul acum. Bra(n)conajul nu e doar cinegetic , cum cred unii.
Cred in continuare, pana la proba contrarie, ca nu exista secrete MILITARE in legatura cu Rudan Vasile, iar daca acesta a avut legaturi cu unii gradati, acestea au fost fie pasagere, fie clientelare.
Ca Rudan a colaborat cu Securitatea pare sugerat de chiar prietenul sau colonel (doar nu credeti ca ajungea fotoreporter pe protocol de stat la Agerpress fara a). Sa zicem ca ar fi colaborat, dar ca ciripici, nu ca mare Bond.
Desi am plasat un post despre diferenta (notabila) dintre parapsihologie si psihotronica, nimeni nu a comentat acel post, desi eu il cred esential. Chiar Celan isi numea cartea, Razboiul parapsihologic, nu Razboiul Psihotronic. De ce oare?
Nu sunt profesor, si nu ma identific astfel (asta inseamna ca cel putin in acest sens nu sunt un impostor, spre diferenta de stim noi cine).
Ganditorule, parca ti-am spus pregatirea mea, a ta care e?

kandaon

#712
Nu stiu daca s-au mai postat, oricum imaginile sunt interesante

http://romaniamegalitica.blogspot.ro/2010/10/muntii-buzaului-un-dolmen-monolit-urias.html

http://romaniamegalitica.blogspot.ro/2010/10/trovantii-din-buzau-trovantii-din.html

http://romaniamegalitica.blogspot.ro/2010/10/enigmaticul-buzau-pestera-lui-iosif.html

http://romaniamegalitica.blogspot.ro/2010/10/in-poiana-cozanei-din-tara-luanei-un.html

http://romaniamegalitica.blogspot.ro/2012/10/manastirea-corbii-de-piatra-comuna.html

  Interesant ca acei trovanti se spune ca exista si pe Dealul Feleacului langa Cluj, adica nu departe de celebra padure Hoia-Baciu.

Iar aici o discutie cu o "specialista" a locurilor (a zonelor din Buzau)

Adevaruri tulburatoare - Misterele din Muntii Buzaului

Aici un alt loc interesant

http://romaniamegalitica.blogspot.ro/2012/10/manastirea-corbii-de-piatra-comuna.html

Si ar mai fi desigur "templul ursitelor" de la Sinca Veche (ca tot s-a vorbit de judetul Brasov, unde s-a retras regele agatarsilor  :-D)

http://www.proalpin.ro/blog/mistere-la-sinca-veche-daci-ocultism-paranormal/

Plus alte locuri si povesti

http://www.proalpin.ro/blog/muntii-bucegi-care-este-explicatia-misterelor-de-acolo/

http://www.proalpin.ro/blog/5-locuri-misterioase-din-romania/

Cel mai bine e oricum sa se ia cu un graunte de sare tot ce se spune (in general vorbind, mai ales ca imi amintesc acum de unul din jocurile copilariei, "telefonul fara fir").

Parerea mea (si felicitari tuturor celor care au contribuit si contribuie la topicul asta si pe forum in general) e ca in trecut a existat o civilizatie interesanta pe locurie astea.

Am vazut inclusiv ipoteza ca monumentele megalitice, inclusiv Sfinxul (sau sfincsii, asa numitul "mos" din Calimani de ex. reprezinta mult mai clar o figura umana, desi e mai putin celebru)


sunt urmele lasate de pelasgi (cei ce au raspandit civilizatia in toata Europa), sau chiar de neanderthalieni. Cei din urma, contrar stereotipului raspandit cum ca erau niste brute cu o inteligenta redusa, aveau se pare un creier ceva mai mare decat al lui Homo Sapiens, iar conform studiilor se pare ca cele doua specii sau rase umane s-au mixat si cel putin europenii au ceva gene de la neanderthal.

De altfel chiar unul din craniile gasite in Pestera cu Oase (parca cele mai vechi de Homo Sapiens din Europa) are caracteristici de la ambele rase.

Neanderthalienii ar fi avut insa mai dezvoltata partea ce tine de imaginatie, comparativ cu Homo Sapiens ce se baza mai mult pe cea rationala si era mai practic si mai adaptabil

Ipoteza ar fi ca neanderthalienii sa fie uriasii din legende, sau copiii nascuti din parinti din cele doua specii (sau rase) sa fi fost la inceput cel putin, cand genele neanderthaliene erau mai numeroase sau mai prezente, de dimensiuni chiar mari.
Ceva in genul acelor combinatii intre tigrii si lei, cand puii nascuti ating dimensiuni uriase la maturitate.
In urma mixarilor repetate cu Homo Sapiens (care era de departe majoritar dpdv numeric)  rezultatul a fost ca genele neanderthaliene au disparut aproape total.

O alta ipoteza ar fi desigur ca in zona noastra a existat o civilizatie destul de avansata (chiar mai avansata decat cea de azi) si ca in urma a cine stie ce eveniment sau evenimente, aceasta ar fi disparut cumva. Putem specula o multime despre cauze

Urmele ei ar fi de ex. piesa de aluminiu de la Aiud, poate anumite monumente megalitice, poate niste tuneluri sau locatii subterane, o anume "terraformare" a zonei carpato-danubiene-pontice etc.

Adevarul e ca noi cunoastem azi foarte putin despre trecut, si de multe ori se impune un anumit curs si o anumita dogma de catre stiinta si istoria oficiala, de cele mai multe ori fiind vorba de o "rescriere" a istoriei si chiar stiintei conform unor anume interese.

Cat despre dl Rudan, parerea mea e ca nu iese fum fara sa existe un foc. Nu sunt un om care inghite orice pe nemestecate, dar parerea mea e ca dl Rudan cel putin a avut, daca nu mai are, anumite abilitati din sfera "parapsihologiei" (sau chiar psihologiei) sau macar niste cunostinte despre niste fenomene dealtminteri naturale, dar mai rar observabile sau de obicei necunoscute majoritatii oamenilor.

licuriciu

Pe acest forum sunt doua felurti de prezente: cei care mai si posteaza si cei care doar se uita. Evident , nu ma pot pronunta asupra celora care doar se uita. Insa cred ca am observat cateva chestii referitor la cei care posteaza
O observatie cred interesanta este aceea ca majoritatea (eu cred chiar ca aproape toti, daca nu chiar toti) nu s-au ocupat de parapsihologie, enigme , OZN sau ocultism inainte de 90. De ce spun asta? Pentru ca lasa impresia, stridenta, ca n-ar cunoaste "vechea garda". De ce spun asta? Simplu. Cunosc mediul. Inainte de 90 se creasera niste retele de corespondenta, legaturi, prietenii, in care TOTI acesti cercetatori, profesionisti sau amatori, se cunoasteau si se cultivau intre ei. Daca-i stii pe unu, doi, ii stii indirect pe toti. Si acesti oameni, batrani venerabili acum, nu-l cunosc pe Rudan ca inzestrat sau cercetator. Daca nu credeti, numiti o astfel de persoana care-l recunoaste pe Rudan cu astfel de calitati. Da, existau si animozitati, si orgolii, dar oamenii astia se respectau si se respecta intre ei.
Cautati revista Magazinul Parapsihologic, si o sa gasiti acolo, in decada 90-97 material ce nu apare nici in 2012. In acea revista veti avea surpriza de a descoperi si cine l-a propulsat pe E. Strainu, in nici un caz Rudan, cum afirma intr-un raspuns insinuant numitul Sile. Ca Strainu a tradat apoi abordarea serioasa a problemelor, asta e cu totul altceva.
Nu iese fum fara foc, e adevarat. dar depinde cine pune focul.
Daca as vi vazut aici, pe forum, minima dorinta de a verifica unele date, as fi postat nume si date de contact, pentru a termina, odata pentru totdeauna, cu aceasta dilema Rudan Vasile.
Problema e ca eu am impresia ca "misterul" e abil intretinut, din niste motive si in niste scopuri care imi scapa. Evident, nu neglijez nici lenea, delasarea, "cheful", s.a. E mai usor sa citezi dintr-un fost comandant de penitenciar (?!?) din Drobeta TS, (romaniamegalitica) decat sa faci cercetari singur. Ce are zeghea cu megalitii, pare sa nu intereseze pe nimeni, cum pe nimeni nu intereseaza legatura (?!?) dintre Elena Udrea, Pinalti, colonelul ala alcolist de la rezervisti si Sfinxul din Bucegi (vezi blogul megalitic cu pricina in extenso).

kandaon

Citat din: licuriciu din  26 Octombrie 2012, 22:32:07
Pe acest forum sunt doua felurti de prezente: cei care mai si posteaza si cei care doar se uita.

:-D Asta e cumva din categoria "iarna nu-i ca vara", fara suparare. Mai sunt si alte posibile feluri de prezente pe forum?

Citat din: licuriciu din  26 Octombrie 2012, 22:32:07Evident , nu ma pot pronunta asupra celora care doar se uita. Insa cred ca am observat cateva chestii referitor la cei care posteaza
O observatie cred interesanta este aceea ca majoritatea (eu cred chiar ca aproape toti, daca nu chiar toti) nu s-au ocupat de parapsihologie, enigme , OZN sau ocultism inainte de 90. De ce spun asta? Pentru ca lasa impresia, stridenta, ca n-ar cunoaste "vechea garda". De ce spun asta? Simplu. Cunosc mediul. Inainte de 90 se creasera niste retele de corespondenta, legaturi, prietenii, in care TOTI acesti cercetatori, profesionisti sau amatori, se cunoasteau si se cultivau intre ei. Daca-i stii pe unu, doi, ii stii indirect pe toti. Si acesti oameni, batrani venerabili acum, nu-l cunosc pe Rudan ca inzestrat sau cercetator. Daca nu credeti, numiti o astfel de persoana care-l recunoaste pe Rudan cu astfel de calitati. Da, existau si animozitati, si orgolii, dar oamenii astia se respectau si se respecta intre ei.
Cautati revista Magazinul Parapsihologic, si o sa gasiti acolo, in decada 90-97 material ce nu apare nici in 2012. In acea revista veti avea surpriza de a descoperi si cine l-a propulsat pe E. Strainu, in nici un caz Rudan, cum afirma intr-un raspuns insinuant numitul Sile. Ca Strainu a tradat apoi abordarea serioasa a problemelor, asta e cu totul altceva.
Nu iese fum fara foc, e adevarat. dar depinde cine pune focul.
Daca as vi vazut aici, pe forum, minima dorinta de a verifica unele date, as fi postat nume si date de contact, pentru a termina, odata pentru totdeauna, cu aceasta dilema Rudan Vasile.
Problema e ca eu am impresia ca "misterul" e abil intretinut, din niste motive si in niste scopuri care imi scapa. Evident, nu neglijez nici lenea, delasarea, "cheful", s.a. E mai usor sa citezi dintr-un fost comandant de penitenciar (?!?) din Drobeta TS, (romaniamegalitica) decat sa faci cercetari singur. Ce are zeghea cu megalitii, pare sa nu intereseze pe nimeni, cum pe nimeni nu intereseaza legatura (?!?) dintre Elena Udrea, Pinalti, colonelul ala alcolist de la rezervisti si Sfinxul din Bucegi (vezi blogul megalitic cu pricina in extenso).

Vad ca sunteti mai tafnos asa, si aveti o problema cu Rudan. Pe mine ma depaseste motivul si nu ma intereseaza problema asta.
Ca si amator interesat de "parapsihologie, enigme , OZN sau ocultism" ca sa va citez, ma intereseaza fenomenele in general, nu neaparat sau in mod special unul sau altul din cei ce le aduc in discutie din pozitia de "profesionist" (atat cat de profesionist poate fi cineva in a cerceta astfel de fenomene, nu stiu sa existe o astfel de scoala si specializare in zilele astea).

Habar nu aveam cine are blogul cu "romania megalitica", pe mine m-au interesat pozele de acolo si pentru a nu umple o pagina doar cu ele am postat direct linkuri. Nu numai de la acel blog, ci si de la altele, inclusiv un film de pe youtube legat tot de muntii Buzaului. Care nu sunt oricum singurii adusi in discutiile legate de "misterele" din Carpati.

Am si mentionat in postare ca e vorba de imagini in primul rand, si ca eu cred ca trebuie sa se ia cu un graunte de sare orice povestire si sa nu se creada orbeste.

Referitor la Rudan acum, ca sa mai joc un pic rolul de "avocat al diavolului", daca el se ocupa de cercetari din astea pentru Armata credeti ca era normal sa faca schimb de informatii cu ceilalti cercetatori ai unor fenomene sau locuri mai deosebite?
Adica, ar fi putut el sa ii spuna lui Dan Hobana sau lui Florin Gheorghita sau lui Calin Turcu sau altuia din cei mai "vechi", in anii 80':
"bai eu lucrez pentru Armata si serviciul de topografie si geodezie, tocmai am fost in locul X si am gasit prin metoda Y niste cavitati subterane unde au loc nus ce fenomene speciale, sau care par a fi artificiale, plus ca am mai descoperit si niste zacaminte de aur, uraniu, mangan sau titan etc. etc. (vezi si scandalul de acum cu rusii care vroiau astfel de informatii). Voi ce ati mai descoperit sau studiat in ultimul timp?".

Asta in conditiile in care ce spune sau se spune ca ar fi facut e adevarat, desigur. Eu nu sunt un fan a lui dar nici nu il desconsider in totalitate pentru ca, odata ca nu am fost de fata sa vad ce si cum a facut sau descoperit el si nici nu am vreun interes in a sprijini sau demola ceea ce spune Rudan.
Toti cei aparuti "in lumina reflectoarelor" dupa 1990 par a fi controversati, Rudan, Strainu, Corut etc (vorbesc aici de cei mai cunoscuti si chiar mai "seriosi", si nu de cei gen "regele agatarsilor"). Cei mai vechi par a fi mai seriosi tocmai pentru ca inainte de 1990 nu exista goana dupa senzationalism din mass media de azi

Eugen Celan are si el niste carti interesante legate de parapsihologie si unde vorbeste de cercetari in domeniul radiesteziei si de descoperirea unor zacaminte etc. prin astfel de metode, dar nu stiu cat de legate de Vasile Rudan au fost acele cercetari (vorbesc de cele de la noi) sau cat succes au avut.

Trecand acum peste controversele legate de dl Rudan si mergand spre alte mistere din Carpati. Sper ca blogul asta nu are nimic "dubios", m-au interesat doar imaginile, luate la intamplare de pe google caci recunosc ca sunt mai "lenes" si nu am timp si posibilitati sa vizitez si sa cercetez toate locurile astea "speciale" (desi am mai umblat si eu prin Bucegi si am vizitat si grota de la Sinca Veche de ex). Sau sa gasesc colectii ale unor reviste din anii 90'. Mai ales ca sunt un "amator" si nu un "profesionist" cu abilitati "speciale" sau cu prea multe resurse la indemana.

http://casanoastra-romania-dacia.blogspot.ro/2010/08/urme-de-pasi-in-patra.html

Am vazut prima data imagini ale urmelor alea intr-un almanah de dinainte de 1989, pe cand eram inca un copil, postate de Calin Turcu. Alaturi de un articol despre "blestemul faraonilor", o carte a lui Dan Hobana si niste povestiri din familie cu strigoi si un personaj despre care am aflat mai tarziu ca se mai numeste "solomonar" au facut sa-mi starneasca interesul pentru astfel de fenomene sau enigme.

O alta afirmatie interesanta apare la Vasile Lovinescu in a lui "Dacia Hiperboreana" (cineva a mai pomenit de ea pe forum).
Vasile Lovinescu vorbeste de o grota imensa ("una din cele mai mari din lume") care traverseaza muntele Omu si care ar fi fost exploatata (nu spune cand sau de catre cine sau de unde stie el asta, cartea apare in anii 30') pe vreo 20 km, fara a i se da de capat.

Indiferent de cine vorbeste de astfel de locuri sau fenomene "neconventionale", interesul cred eu ca ar fi acela de a descoperi si forma o imagine a istoriei stravechi si a posibilei (sau posibilelor) civilizatii care au existat aici inainte. Inclusiv a urmelor si/sau artefactelor lasate de ea/ele, de la megaliti la structuri subterane si de la artefacte mai "out of place" (gen piesa de la Aiud) la fenomene "supranaturale" care se pot manifesta in unele locuri.
Iar un "brain storming" format din minti mai diverse e mai bun decat o singura minte cu un anumit tipar de gandire.

Pentru ca pe langa faptul ca "historia magistra vitae" o alta vorba spune ca "cine stapaneste prezentul stapaneste trecutul, iar cine stapaneste trecutul va stapani viitorul".

Iar noi chiar avem nevoie acum de o directie si o "reinsufletire"

Xanadron

#715
 :-D Corect ce spui la modul general, kandaon, dar si punctual - dispozitia colegului licuriciu nici nu poate fi insa altfel decit pe directia "tzifnoasa", el pornind c-un parti-pris anti-V.R. bine definit de la debutul domniei sale prin zona asta. Cit timp nu se depasesc unele limite insa, orice contributie (inclusiv a lui) e binevenita daca-i "la obiect", adica axata pe incercarea noastra de clarificare a "misterelor Carpatilor"- oricit de amatoristica ar parea.

Fiindca exact directia asta mi se pare prioritara, dincolo de "desfiintzarile" unor persoane/personalitati. Ma repet poate, dar unele... hai sa le zicem picanterii ironice le-am scapat si eu pe ici-colea nu doar vizavi de V.R., Pavel Corutz, asa-zisul Radu Cinamar sau "regele agatarsheloshilor", ci si pe tema strainului... de UFOlogie :-D zic eu E. Strainu, fara sa-mi fac insa vreun scop in viatza din asta.

Mai toate tentativele de reinsufletire a istoriei nationale de care vorbesti - prin "colorarea petelor albe" -, :rainbow: par sa fie insa din pacate obstructionate-n prezent si mai abitir decit inainte de semi-revolutia din '89, cind erau cumva si ele "filtrate" in functie de alte scopuri de-atunci. Asta-i de fapt valabil si pentru evenimente mai recente decit misterioasele evolutii uriesesti, prepelasgice ori strablajine din arealul nostru.

P.S. Mai aveam citeva imagini buzoiene aparent "megalitice" de pus p-aici (pe originea carora m-am incontrat cindva c-un amic geolog, la fel de bine pregatit, dar si la fel de sceptic-debunker ca geograful cu guruietzii din Sona), insa vad ca inca nu-i posibila atasarea, din cauze de browser ametzit probabil - revin deci zilele urmatoare.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

#716
Citat...dar hai sa vedem impreuna cate "caramizi" s-au pus pe 50 de pagini de posturi.

:-D :evil:
hai ca m-ai facut sa rad cu lacrimi acum, sambata sara ! Pai, cam ce fel de "caramida" e aia cu "copulatia elevelor" domnule Licurici ? Poate una cazuta in cap sau lovita in ...stiti bancul cu camila (ca sa nu mai spun ca nu ai nici o dovada care sa sustina mizerabilele acuzatii - ma refer la dovezi legale, nu la vb de colt de strada )! Dar despre jocul asta pe care-l faci pe aici mai vb.
Deocamdata te ascult si mai aplaud cate o "caramida" bine plasata la acest topic care te pasioneaza la extrem. (apropo, care e termenul limita la care trebuie sa dai pe "piata" niste idei noi ?)
P.S. Scuze pt off topic - dar l-a facut ilogic si incult pe "fratele Kandaon" pe o fraza in care nici logica, nici fondul nu lipseau - poate graba cu care a scris a facut ca fraza sa aiba o forma ciudata, dar perfect inteligibila (mentionez ca si eu scriu in mare graba - e al treilea virus de boot pe care-l iau de pe rufon).

licuriciu

Ganditorul e baiat super bun, pacat ca este gresit informat si mai ales prea grabit ca sa-si onoreze descrierea din ....nick.
Exista dovezi in acte, domnule G. (hai ca si tu tot ma iei cu Licurici, de fapt articulat e licuriciu (cu l aspirat).
Ruxandara Rizescu a fost eleva lui Rudan inca de la prima expeditie in Buzau (au fost cel putin 4 expeditii). Ruxandra Rizescu a devenit, dupa casatorie, Ruxandra Rudan. Ruxandra Rudan a (re) devenit, dupa divort, Ruxandra Rizescu.
Asta a fost, G, dosarul de divort: Dosar nr. 140/303/2007, din data de 05.01.2007, instanta Judecatoria Sectorul 6, Bucuresti. Dosarul a fost solutionat la data de 09/03/2007 cu solutia: admite cererea. definitivă şi irevocabilă pe divorţ. cu apel în 30 de zile de la comunicare pentru capătul accesoriu privind numele de familie.
De ce divorteaza o femeie cu 3 copii, dupa multi ani de casnicie? Mister... Probabil nu pentru ca n-o mai putea telepatul telepatiza bine... Diferenta de varsta am mai dat-o. Vrei s-o mai dau odata?
Intri pe un fagas periculos, G. Daca tot o mai tii cu "acuzatiile nefondate si mizerabile", ceea ce nu-ti recomand, s-ar putea sa afli mai multe, in detreimentul idolului tau, RV. Stai tu relax, sunt si acte si martori, si tot.
Tu stiai ca H., fiul lui Rudan, a facut Dreptul? Calea unui proces (pe care-l va pierde 100%) e libera... Ce mai asteapta? Iti spun eu ce: stie ca asa-zisa "ONOARE" a lui RV va fi facuta praf de la A la Z intr-un proces cu public. Dseocamdata multi tac, mai mult de rusine si greata fata de individ, cand se va ajunge la proces, vor incepe sa vorbeasca. Si nu sunt putini, crede-ma.

Ganditorul

Si ce legatura are ce ai scris tu mai sus cu RUFON ? NU suntem un forum juridic. NU suntem caveleri ai apararii cinstei domnisoarelor.
Neaga cu ceva viata de familie a unui om realizarile lui profesionale ? Anuleaza divortul rezultatele unor cercetari ? Vrei sa numaram divortatii din sfera stiintifica din tara si din lume ? Dar pe cei casatoriti cu elevele/studentele ? Si de aici pornind vrei sa anulam toate teoriile si munca stiintifica a tuturor aflati in situatii similare ? 

Arhanghelul

#719
Citat din: licuriciu din  27 Octombrie 2012, 22:49:44
Ganditorul e baiat super bun, pacat ca este gresit informat si mai ales prea grabit ca sa-si onoreze descrierea din ....nick.
Exista dovezi in acte, domnule G. (hai ca si tu tot ma iei cu Licurici, de fapt articulat e licuriciu (cu l aspirat).
Ruxandara Rizescu a fost eleva lui Rudan inca de la prima expeditie in Buzau (au fost cel putin 4 expeditii). Ruxandra Rizescu a devenit, dupa casatorie, Ruxandra Rudan. Ruxandra Rudan a (re) devenit, dupa divort, Ruxandra Rizescu.
Asta a fost, G, dosarul de divort: Dosar nr. 140/303/2007, din data de 05.01.2007, instanta Judecatoria Sectorul 6, Bucuresti. Dosarul a fost solutionat la data de 09/03/2007 cu solutia: admite cererea. definitivă şi irevocabilă pe divorţ. cu apel în 30 de zile de la comunicare pentru capătul accesoriu privind numele de familie.
De ce divorteaza o femeie cu 3 copii, dupa multi ani de casnicie? Mister... Probabil nu pentru ca n-o mai putea telepatul telepatiza bine... Diferenta de varsta am mai dat-o. Vrei s-o mai dau odata?
Intri pe un fagas periculos, G. Daca tot o mai tii cu "acuzatiile nefondate si mizerabile", ceea ce nu-ti recomand, s-ar putea sa afli mai multe, in detreimentul idolului tau, RV. Stai tu relax, sunt si acte si martori, si tot.
Tu stiai ca H., fiul lui Rudan, a facut Dreptul? Calea unui proces (pe care-l va pierde 100%) e libera... Ce mai asteapta? Iti spun eu ce: stie ca asa-zisa "ONOARE" a lui RV va fi facuta praf de la A la Z intr-un proces cu public. Dseocamdata multi tac, mai mult de rusine si greata fata de individ, cand se va ajunge la proces, vor incepe sa vorbeasca. Si nu sunt putini, crede-ma.

Sunt curios daca a luat licenta in februarie 2012 ... poate aflu maine   :-D ... ca ... acum ma ustura ochii ...  :evil:

UNIVERSITATEA SPIRU HARET
FACULTATEA DREPT SI ADMINISTRAłIE PUBLICĂ - Bucuresti
SPECIALIZAREA: DREPT

TABEL NOMINAL CU ABSOLVENłII
ÎNSCRISI LA SESIUNEA DE LICENłĂ FEBRUARIE 2012
Sala 004 - ora 14:00 - 16:00
SERIA C

NR.CRT.      Numele I. Prenumele              Promotia           Forma de învătământ
   24                RUDAN V. HORIA                    2011                           IF

http://proiectespiruharet.files.wordpress.com/2012/02/programarea-probelor-examen-licenta-seria-c.pdf
http://en-gb.facebook.com/rudan3
http://www.bestjobs.ro/horia.rudan

http://rudan.ro/content/redactia-0
http://www.facebook.com/nexusmagazine?v=info

NEXUS Romania
Contact: Patrut Cristian,
C.P. 132 - Oficiul Postal Nr. 1,
Sibiu, Romania
Ph: +40 (0)7 8899 7478
Email address: editor@nexusmagazine.ro
http://www.nexusmagazine.ro/

Tipul de activitate, conform clasificarii CAEN din : Activitati de editare a revistelor si periodicelor
http://www.firme.info/sfera-grup-srl-cui16928123/
http://www.listafirme.ro/sfera-grup-srl-16928123/

Este interzisa folosirea datelor de pe acest server in oricare alt scop decat operarea retelei. In special este interzisa folosirea lor in scopuri publicitare.
  Domain Info
Domain Name: nexusmagazine.ro
Registrar: ICI - ROTLD
Registration Date: 2005-04-12
Nameservers:
              ns11.globehosting.net
              ns12.globehosting.net
Domain Status: OK
  Domain Holder
SFERA GRUP S.R.L.
SFERA GRUP S.R.L.
Str. Intrarea Ariesului, Nr. 1
Sc. A, Et. 1, Ap. 5
Sibiu Sibiu
A, 550396, RO
Phone: +40-369-402204
Email: marius_doros@yahoo.com

https://www.google.ro/search?q=Dosar+nr.+140%2F303%2F2007&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:ro:official&client=firefox-a&channel=rcs
https://www.google.ro/search?q=Dosar+nr.+2463%2F302%2F2007&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:ro:official&client=firefox-a&channel=rcs
________________________________________________________________________________
Citat din: Ganditorul din  27 Octombrie 2012, 23:20:35
Si ce legatura are ce ai scris tu mai sus cu RUFON ? NU suntem un forum juridic. NU suntem caveleri ai apararii cinstei domnisoarelor.

Colegul Ganditorul are dreptate ...  domnule licuriciu las-o mai usor ... poate cauza la corazón...
... si e "pacat" sa pierdem asa un om informat ... mai aflam si noi una alta ... daca tot si-a revenit dl.Conferențiar/instructor: VR

http://rudan.ro/content/academia-internationala-constiintei-curs-teoretic-si-practic-de-proiectie-afara-corpului
http://www.nexusmagazine.ro/
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05