Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ganditorul

#735
Complet off topic (dar macar stabilim despre ce vb aici, in aceasta tot mai acerba balacareala)

In aceasta campanie de aruncat cu noroi in oameni se tinteste de fapt in subiectul/obiectul de studiu al unor oameni/cercetatori, se tinteste de fapt asupra unor subiecte prea intraznet abordate - dincolo de limita slugarnica a mediilor academice consacrate.
OK. Nu-i bun nici N Savescu, nici Rudan, nici Mironov, nici ...
Hai sa vedm ce puncte de rezistenta au cei care arunca cu noroi : care sunt personalitatile la care va raportati in materie de parapsihologie si istorie domnilor.

Si ca sa dau un ex. extern al fenomenului cu care ne confruntam la acest topic - Erich von Däniken - a privit istoria altfel, a luat dovezile si izvooarele istorice intr-o interpretare proprie (ca si V Rudan sau Napoleon Savescu)... a fost combatut, a fost ridiculizat - dar nu am vazut niciodata ca cineva sa se ia de viata lui personala.
Pana la urma care-i scopul acestei "balacareli" ? Care-i de fapt tinta acestei abordari ?
Cumva promovarea ideii ca doar oameni imorali se ocupa de "istoria noastra a fost alta decat varianta "barbarilor" ce taiau capete"

P.S. Eu am gasit in Buzau o "maica" care stia si de taberele de copii, si de cercetarile facute de ei pe acolo inainte de 89. Chestie de noroc sau profesionalism (sic).

incognito


,,Divide et impera" asta sare in ochi, acum aici nu a fost, nu cred ca este sau va fi un stalp al infamiei, imi place sa cred ca aici gasim un raspuns sau alte intrebarii.Omul Vasile Rudan a trait timpurile lui si a venit cu un aport de informatii si cunostinte pe care le-a impartasit la un moment dat.Accesul la informatie si perceptia noastra asupra cunostintelor pe care le are domnul Vasile Rudan si aici fac referire la perioada 1975-1990 era limitat >O , azi aici datorita internetului nu ne mai multumim cu ce aflam  si in setea noastra incepem sa citim  tot ce ne baga goog..... sub nas ,fericiti ca am gasit ceva, si uite asa ne erijam in cunoscatori...a ce?
      Putem noi judeca perspectivele socio-politice si contextele munci domnului Vasile Rudan,suntem noi  in masura sa judecam? Ce judecam? Eu, tu, altii ce faceati in aceeasi perioada LUPTATI  IN REZISTENTA eu NU cautam apa vIe, aveam parul mare si citeam SF...
     Am avut onoarea sa-l cunosc pe domnul Vasile Rudan si nu ma interesat ce a mancat sau daca este insurat cu o tipa mai tanara decat el (bravo lui) dar ceea ce este important este faptul ca a avut un impact serios asupra mea.Nu vorbesc despre extrasenzorial sau paranormal... este ceva mult mai complex un fel de perceptie voalata a ceea ce ne inconjoara.Nu turuia o lectie invatata si nu avea ticuri de POLITRUC...
       Dupa un timp am inceput sa haladui ,,zona'' Buzaului.Ma simt bine acolo,oamenii sunt altfel si totusi dupa n-drumurii o intrebare anume ma tot macina...ce anume poate determina un om sa vina in creierul muntilor si sa-si sape un culcus in piatra.Cata staruinta,munca,chin toate pentru cine... ?...Dumnezeu...Oamenilor...Lui insasi...dar nu a fost UNUL au fost zeci si toti au venit aici...DE CE?...de unde aceasta staruinta IN A ACOPERI...crestinismul venit subtil se aseaza pe vechile vetre de buna voie sau prin forta se emuleaza contextului,legendelor si in timp duce la eliminarea din context si zona a legendelor, adevarului,faptelor etc...acolo gasesc doua lumi, una veche ancestrala care se supune doar creatiei in sine un loc unde timpul nu are valoare si o nuanta monahala, un fior subtil cu aparitii fantomatice imbracate in haine calugaresti  si abia auzit o tanguire de clopot.Venetici au tabarat cu detectoare si soldati sa vada ei ...acolo unde totul este ceea ce vezi si nimic altceva.Acum se cuvine intrebarea sa cred ce simt eu ,sau ce au scris altii despre locurii pe care nu le-au vazut niciodata.Eruditi sau nu perceptia pe care o da un asemenea loc asupra psihicului uman este asa de variata incat este imposibil sa afli adevarul...care sa nu uitam domnule Licuriciu este relativ.
Voi cautati vortexuri,cetati stravechi si artefacte extratereste, altii  cauta sa inteleaga cum zambeste Creatorul acolo unde timpul este o notiune abstracta si smerenia e acasa...

O picatura din ce vad eu
De la curba care face la stanga pe 203K ca sa (ocolesti) treci deasupra depozitului de munitii, faci tot inainte spre padurea Hansaru si daca nu este bariera pusa mergi circa 3 km dupa care urmeaza iar o curba foarte larga la dreapta si un alt drum forestier care merge inainte, o vei lua pe drumul drept si imediat dai de o poiana, in stanga ai un parau cu ape cloruroase si un drum care o ia prin parau in stanga sus.Exact unde trece drumul prin apa continua sa mergi in susul paraului 10 metri in fata vei vedea captarea paraului ,pe partea dreapta cum curge paraul (la 3-5metri dupa captare)pe partea dreapta(directia de curgere a apei) vei vedea un post de veghe.Eu personal chiar am un gust amar ca va dezvalui aceasta locatie a unui sihastru ce pazea    ...Am sa astept ,,aici" sa vad daca veti gasi despre ce aiurez eu aici.

incognito


licuriciu

Daca chiar vrei, Incognito, da-mi un mesaj in Pm cu date de contact si te invat sa folosesti Gm cu aerofotogramele la 1:1K. Asta inseamna ca vei putea indica locul aproape exact.
Deoarece mi s-a sugerat ca toponimul Tiharie chiar exista, am postat pe blog harta 1:100K, plansa L-35-89, poate-l gasim impreuna. Dati click pe imagine inainte s-oi descarcati, pentru a o mari.
a, si apropo, cine a avut gura aurita cu juniorul?

alx

Citat din: licuriciu din  29 Octombrie 2012, 18:37:49
Daca chiar vrei, Incognito, da-mi un mesaj in Pm cu date de contact si te invat sa folosesti Gm cu aerofotogramele la 1:1K. Asta inseamna ca vei putea indica locul aproape exact.
@incognito
   Am si eu o rugaminte la tine: NU face ceea ce-ti cere licuriciu!  Pentru ca daca faci asta,am senzatia ca demersul lui pe acest forum va fi incununat de succes,si-si va fi indeplinit o parte din misiune! Oricum ai spus MULT PREA MULT!  Nu cred ca e nevoie sa indici locul exact,asa cum isi doreste licuriciu.   Cine vrea,are suficiente informatii in postul tau,nu are nevoie de un X pe un otofotoplan...parerea mea...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

licuriciu

Am ajuns, datorita lui Alx, sa ma citez singur:
"Daca chiar vrei, Incognito, da-mi un mesaj in Pm cu date de contact si te invat sa folosesti Gm cu aerofotogramele la 1:1K. Asta inseamna ca vei putea indica locul aproape exact".
Unde mai precis am spus eu, bunul și galantul meu domn, să-mi arate mie ceva? Sau altcuiva? Dacă nu s-a prins nimeni, folosesc limba română, și cât mai puține greșeli gramaticale. Prin urmare, teoretic cel puțin, e ușor de citit și înțeles ceea ce scriu/postez eu.
Știu, știu, doriți să mă provocați, ca să primesc moderare definitivă. Păi așa e frumos? Nu m-am supărat, vă dau și like.

alx

Citat din: licuriciu din  29 Octombrie 2012, 18:37:49
Daca chiar vrei, Incognito, da-mi un mesaj in Pm cu date de contact si te invat sa folosesti Gm cu aerofotogramele la 1:1K. Asta inseamna ca vei putea indica locul aproape exact.

@licuriciu
incognito a indicat EXACT locul respectiv,in capturile de pe GE...mult prea exact pentru gustul meu...de ce ai senzatia ca pe un otofotoplan se va vedea mai bine? A...ca ortofotoplanurile sunt mult mai usor de suprapus in teren decat imaginea asta crop-uita de pe GE...asta e alta mancare de peste...

Citat din: licuriciu din  29 Octombrie 2012, 19:21:54
Știu, știu, doriți să mă provocați, ca să primesc moderare definitivă. Păi așa e frumos? Nu m-am supărat, vă dau și like.

Nu doresc sa te provoc,si nu-mi doresc sa te trec la MUTED.Vreau doar putintica ordine pe forumul asta...atata tot!
   Multam fain pentru like-ul ala...insa placerea nu e reciproca :D ,asa ca...

PS  acestea au fost ultimele mesaje off-topic pe care le mai permit in acest topic.Orice deraiere de la subiect va sfarsi in cos...in cosul de gunoi,bineinteles...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

AdarM

Citat din: Ganditorul din  29 Octombrie 2012, 18:07:18
P.S. Eu am gasit in Buzau o "maica" care stia si de taberele de copii, si de cercetarile facute de ei pe acolo inainte de 89. Chestie de noroc sau profesionalism (sic).
In Buzau poti sa gasesti orice, inclusiv "maici" care stiu de tabere si copii, insa eu m-am referit strict la arealul Alunis-Bozioru-Nucu.
La Bozioru, cel putin, l-am intrebat pe un cumatru care vindea branza, facea treaba asta de cand se stia, cantarea cu o balanta cum numai in satul bunicilor mai vazusem, o piesa de pe la inceputul secolului trecut. Omul stia povestea tuturor celor din zona, doar de povestea brailenilor disparuti si a stancii aruncate-n aer n-avea habar.
Si sa-ti mai spun una:
- Savescu e dentist, Rudan e fotograf, Mironov e matematiciasn si autor de romane S-F.  Spilu-i ca pe topicul de fata nu dezbatem carii la molari, nici timpul de expunere al pozelor in conditii de cer innorat, nici ecuatii de geometrie aplicata, cel mult ne incadram la S-F, adicatelea fictiune pura.
Citat din: incognito din  29 Octombrie 2012, 18:23:40
Omul Vasile Rudan a trait timpurile lui si a venit cu un aport de informatii si cunostinte pe care le-a impartasit la un moment dat.
Informatii?!!!
Hai sa fim seriosi sau macar sa ne asezam stramb, ca sa putem gandi drept...
Povestile de spus nepotilor la gura sobei nu se incadreaza la informatii, dupa cum nici excesul de imaginatie la cunostinte.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

Ganditorul

Citat- Savescu e dentist, Rudan e fotograf, Mironov e matematiciasn si autor de romane S-F.
:fullmoon:

Domnule, spune-ne si noua, in viziunea domniei tale carre ar fi "intreprinderea", functia si calificarea optima pentru un om care are dreptul sa vb competent despre "misterele din M-tii Buzaului" ?? - ca "un dentist, un fotograf sau un matematician" sunt ... vax albina, zero barat, nulitati care vb aiurea . :evil:

Apropo de "calificarile" astea pe stiinta de frontiera si abordarea lor stiintifica - imi spuneti si mie in ce unitate de masura se masoara telepatia, sau hipnoza sau bio-mecanismul ce permite efectele acupuncturii (asta asa, ca sa-mi dau seama ce calificare trebuie sa aiba autorul cand citesc despre asa ceva)?
Nu stiu de ce dar am impresia ca cineva a ajuns la un zid invizibil si se da cu spor cu capul de el. Din fericire, de acel zid invizibil nu pot trece decat, uneori, un dentist, un fotograf, un matematician... tot asa cum multi il citesc pe Sadovenu, dar de descifrat nu-l poate descifra, decat uneori, cate un roman.

licuriciu

#744
Nu stiu ce dintzar e Savescu, eu il stiu pe la Orastie cu valorile: Rudan e printre ei, si a detinut firma "Koson". Ce nume si-a gasit Rudan de firma, nu?
Cu Mironov gresesti, e om de treaba si e chiar deschis sa vorbeasca cu tinerii. La varsta lui, e ceva de apreciat. Matematica modeleaza gandirea ca nici o alta stiinta.
AdarM, ia-o usor, esti un junior cu cas la gura. Daca superi veteranii, pe-aici o duci cam rau. Nici nu-ti inchipui ce coordonati sunt intre ei. Asa ca respecta-le cicatricile...
La Gavanele poti vb. cu Ionel Grama, daca o mai trai. A fost unul dintre ghizii lui Rudan in "amazonia" Buzaului. Daca vorbesti cu el, ai rabdare si o sa afli multe.

alx

#745
Citat din: licuriciu din  29 Octombrie 2012, 21:12:51
AdarM, ia-o usor, esti un junior cu cas la gura. Daca superi veteranii, pe-aici o duci cam rau. Nici nu-ti inchipui ce coordonati sunt intre ei. Asa ca respecta-le cicatricile...
ce-ți spusăi eu numa câteva rânduri mai sus? aud?
Citat din: alx din  29 Octombrie 2012, 13:30:18
Ti-am spus si ma repet(pentru ultima data) : vezi-ti de postarile tale,si nu te erija in "aparatorul" altor membrii...daca vrei sa continui sa postezi pe acest forum.
Văd că nu te liniștești,și tot bagi fitile...apoi să fie cum vrei tălică să fie...incă 5%...și continuăm de câte ori vrei mneata și cu câte procente vreau io...ok?
   PS   ai ajuns la 30%...la 50% esti MUTED automat...think twice...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

AdarM

#746
Citat din: Ganditorul din  29 Octombrie 2012, 21:04:40
  :fullmoon:
Domnule, spune-ne si noua, in viziunea domniei tale carre ar fi "intreprinderea", functia si calificarea optima pentru un om care are dreptul sa vb competent despre "misterele din M-tii Buzaului" ?? - ca "un dentist, un fotograf sau un matematician" sunt ... vax albina, zero barat, nulitati care vb aiurea . >:D

Apropo de "calificarile" astea pe stiinta de frontiera si abordarea lor stiintifica - imi spuneti si mie in ce unitate de masura se masoara telepatia, sau hipnoza sau bio-mecanismul ce permite efectele acupuncturii (asta asa, ca sa-mi dau seama ce calificare trebuie sa aiba autorul cand citesc despre asa ceva)?
Nu stiu de ce dar am impresia ca cineva a ajuns la un zid invizibil si se da cu spor cu capul de el. Din fericire, de acel zid invizibil nu pot trece decat, uneori, un dentist, un fotograf, un matematician... tot asa cum multi il citesc pe Sadovenu, dar de descifrat nu-l poate descifra, decat uneori, cate un roman.
C-adusasi vorba de Sadoveanu: stii cumva unde sunt inmormantati fratii Jderi? Daca-i gasesti p-astia, in apropiere tre'  sa-i afli si pe brailenii disparuri ai lu'  Rudan.
Cu plehbenda si trupele NATO din masivul Siriu m-am lamurit, nu-s!

Acesta este primul avertisment pentru tine.Lasa bascalia deoparte si fii on-topic...intrebarile puse de Ganditorul mi s-au parut pertinente si la obiect,asa ca ma astept sa raspunzi in acelasi fel...

  alx
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

AdarM

Legenda fotografiilor din precedenta postare, in ordine:
1 - Puntea peste Buzau, inceputul traseului spre Lacul Vulturilor
2 - Lacul Sec
3 - Lacul Vulturilor
4 - Panoul indicator aflat la intrarea in complexul rupestru de la Alunis
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

incognito

...arat chiar asa de neputincios ??? Domnilor va multumesc pentru grija ce mi-o purtati, dar am sa ma descurc ca si pana acum... inca o specificare in zona  pe o anumita directie exista mici luminisuri unde vei gasi 6-9 copaci doborati din radacina atentie in evantai si copaci cu diametre de 50-70 cm totul este ireal...senzatia in acel loc este de nedescris...dar ce stim noi muritorii, ma duc sa pun muraturi :-(
   

licuriciu

Am postat pe noul blog (vezi josul paginii) articole despre Trovantul de la Patarlagele (nu cei de la Ulmet, aia-s altii), Triunghiul reper de pe Tainita, Legenda Manafului - legata de teleportarile de la Buzau si Cateva poze de la Aluniș.
Stiati de acest triunghi reper? Mai este o balta mlastinoasa pe drumul Tainitei (forestier)? Stie cineva daca e permanenta sau numai un efect al sezonului? Este pe partea stanga a drumului, dupa cumpana apelor. Are cumva vreun nume?
Stiti de unde a fost adus la Patralagele trovantul?