Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Rayden

hai sa mai destind - constructiv, zic yo  :mrgreen: - atmosfera pe forumul asta..

poza 6263 - cunoaste cineva stanca asta? stiti unde se afla?

poza 6278 - ce parere aveti, e natural sau...man made?

poza 6264 - vreun..mesaj ceva pentru posteritate? opinii?

si..o poza 6283 cu o panorama a zonei, evident din magicul Buzau  :-D

licuriciu

Raspund asadar domnului alx., invitandu-l sa citeasca reculamentul, sectiunea 2, paragrafele 21-4, pe care le abuzeaza regulat.
1. In legatura cu Herculesul, daca va chinuiti sa recititi posturile mele chiar si eu semnalam un culoar de zbor aglomereat in zona, si puneam multe dintre rapoartele OZN pe seama lui. Era vorba, bine]nteles, de un culoar de aviatie civila, probabil ruta Bucuresti-Moldova. Evident ca e mai economicos sa folosesti o drona, nu? (Desi intre noi fie vorba, in Romania se poate orice).
2. Cum Dumnezo sa scrii pe tema "Rudan si enigma din Carpati" fara sa vorbesti de Rudan si implicit Muntii Buzaului? Evident, dat fiind topicul discutia se invarte in jurul lui Rudan Vasile. De altfel, Domnia sa a postat pe acest forum, o mai poate face (sau a fost si el, Doamne Fere cenzurat?).
3. Da, am o problema MARE SI PERSONALA, cum scrieti dvs. cu Rudan Vasile. Poate singura sa descoperire acolo, in Buzau, este ca ar putea fi si altceva acolo, atat. Problema e ca datorita dorintei sale grobiene de castig si publicitate, a deschis calea in zona la toti neavenitii, care vor distruge astfel in max. 10 ani (deja au inceput sa se vada efectele) tot ceeea ce un stat impotent nu poate proteja. V-ati gandit domnule alx ce o sa se aleaga de toate acele grafeme, unele unice, dupa ce toti cocalarii isi vor pune inimi sagetate de love peste ele? Probabil ca nu... Eu studiez zona de cand n-aveam inca buletin, am 32 acum, am material nu de una, ci de multe carti despre zona. N-am publicat nimic, sperand ca locul o sa ramana cum era, intr-un con de umbra, asadar protejata de vandali. Insa, din pacate, ceea ce a pornit acest malefic domn profesor Rudan,nu mai poate fi oprit. Si punem pariu p-un suc domnule alx, ca acele structuri si perimetre militarizate nu o sa opreasca cu nimic aceasta distrugere? Si ca daca aveti un copil, domnule alx, si veti merge peste 10 ani max. in zona, n-o sa mai aveti ce-i arata? Iata domnule alx, problema mea MARE si PERSONALA cu domnul Rudan Vasile.
Si cum ii sade bine domnului alx, iata in att. si-o mostra: nike si petrom la Pietrele Rotarii...
4. In calitate de veteran (de forum) imi imaginam ca ar trebui sa fiti ca un frate mai mare pentru noi, nu o piedica. De exemplu, in saracia din Romania, m-as fi asteptat sa sfatuiti unii membri mai avantati sa fie precauti cand arunca sute de euro ca sa asculte peroratiile fanteziste ale unui "Crai de la Curtea Veche". Ceea ce chiar nu inteleg este cum acestui domn Rudan Vasile i s-au atribuit calitati paranormale, ca un dat in legea firii. Parca ar fi de la sine inteles. In fine, aici o lasati mai moale cu probele, cand de fapt aici e unul din miezurile problemei.
5. Sugestia mea, de fapt o gluma ca ati fi de la servicii, este reciproca la propriile dvs. afirmatii despre mine, la fel de glumete. Ma bucur ca ne-am amuzat impreuna copios.
6. Siriu e mai la Nord, Gura Teghii e mai aproape de zona, desi localitatea propriu-zisa iese mult la N, S si V din cadru. 
Desi acest post va este adresat, Domnule alx, sper ca si ceilalti membri sa fie interesati de el. Si mai ales punctul 3 sa deschida o alta perspectiva asupra problemei. Si un subiect la care ar trebui meditat...

fiulploii

Citat din: licuriciu din  08 Octombrie 2012, 15:24:46
..3. Da, am o problema MARE SI PERSONALA, cum scrieti dvs. cu Rudan Vasile. Poate singura sa descoperire acolo, in Buzau, este ca ar putea fi si altceva acolo, atat. Problema e ca datorita dorintei sale grobiene de castig si publicitate, a deschis calea in zona la toti neavenitii, care vor distruge astfel in max. 10 ani (deja au inceput sa se vada efectele) tot ceeea ce un stat impotent nu poate proteja. V-ati gandit domnule alx ce o sa se aleaga de toate acele grafeme, unele unice, dupa ce toti cocalarii isi vor pune inimi sagetate de love peste ele? Probabil ca nu... Eu studiez zona de cand n-aveam inca buletin, am 32 acum, am material nu de una, ci de multe carti despre zona. N-am publicat nimic, sperand ca locul o sa ramana cum era, intr-un con de umbra, asadar protejata de vandali. Insa, din pacate, ceea ce a pornit acest malefic domn profesor Rudan,nu mai poate fi oprit. Si punem pariu p-un suc domnule alx, ca acele structuri si perimetre militarizate nu o sa opreasca cu nimic aceasta distrugere? Si ca daca aveti un copil, domnule alx, si veti merge peste 10 ani max. in zona, n-o sa mai aveti ce-i arata? Iata domnule alx, problema mea MARE si PERSONALA cu domnul Rudan Vasile.
Si cum ii sade bine domnului alx, iata in att. si-o mostra: nike si petrom la Pietrele Rotarii...
...
Si mai ales punctul 3 sa deschida o alta perspectiva asupra problemei. Si un subiect la care ar trebui meditat...
Nu e asa de simplu de judecat , colega @licuriciu Fiindca , dupa aceeasi logica , exista grupurile sau gruparile de initiati care se intalnesc pe ascuns , frecandu-si mainile si sorbind din priviri mica comoara neimpartasita lumii care stie numai sa vandalizeze , murdareasca, etc.
  Pe aceeasi logica unele descoperiri arheologice nu sunt facute publice . Ce dorim ? Cunoastere catre toti , neingradita sau limitata dupa dorintele unei elite care hotaraste cine are acces, cand, cum si mai ales la cat ?
  Cine hotaraste daca acea elita este bine intentionata sau nu ? Cine pazeste paznicii?

   Faptul ca gandurile tale si furia ta,  stimate coleg, se varsa asupra unui nume este lipsit de scop practic , zic eu. Am constatat ca informatiile apar atunci cand trebuie sa apara , nici mai devreme , nici mai tarziu , cu ajutorul diversilor vectori purtatori . Ca un asemenea vector se numeste Rudan, nu are absolut nici o importanta . Conteaza doar informatia despre locurile cu pricina si fenomenele insotitoare .
   Te erijezi intr-un fel de gardian al locului , pe buna dreptate in conceptia ta . Astea sunt vremurile , unii scriu love  altii scrijelesc fac si io ce pot   8-) Ca se distruge locul ? poate ca da, poate ca nu , nu ai de unde stii ca nu asta e rostuirea : distrugerea locului pentru a putea aparea ce e ascuns . Sau poate fi un alt scop , ascuns privirilor noastre liniare . Insa , vizibil dupa colt  :-D
  Eu zic ca problema ta cu domnul Vasile Rudan este una falsa . Adevarata problema este .. in alta parte si virulentza nu a dus niciodata spre progres. Historia dixit.
  Ca subiectul se numeste Vasile Rudan si misterul din Carpati nu implica discutii despre moralitatea, probitatea, competentele sau veniturile domnului in cauza . Problema cu Romania este ca pe noi ne intereseaza f . mult ..capra vecinului . Ce treaba am eu ca domnu' ala face un curs pe bani grei ? La vremea respectiva am dat niste linkuri cu asemenea cursuri on-line din UK.
   Fiecare e liber .. sa aleaga ce doreste , sa respecte regulile locale acolo unde merge sau se afla . Fiecare e liber sa fie fraier sau intelept , sa stea sau sa mearga intr-o directie sau alta .
   Deci, pentru siguranta sitului respectiv ar trebui sa nu se mai faca publicitate . Ori , tu @licuriciu   tocmai asta faci : publicitate agresiva acelui loc prin ricoseu , fiindca lumea nu apreciaza ca tu ataci un om ci faptul ca omul ala a fost acolo .
   Deci, notiunea de victime colaterale si cea de idioti utili , le cunosti ? 
 
   Ca o unica concluzie vine si intrebarea : De fapt, care e dom'le problema ?  8-)

  Evident, doar parerea mea..

incognito

...tot respectul dar de ce acum ?

(anul asta in august la chilia lui Dionisie Torcatorul am dat nas in nas cu niste pusti cu detectoare de metale si tarnacoape)

Nox

#589
După cum văd eu, lucrurile sunt destul de simple. Acesta e un caz clar de crowdsourcing. Pe scurt, ai nişte piese dintr-un puzzle si le pui pe masa (toate sau mai puţine) şi speri şi/sau aștepți să mai găseşti pe cineva care să vină cu încă vreo piesă, două. O poţi face conştient sau inconştient, cu un efort singular sau coordonat. Nu ştiu care e speţa aici şi nici nu mă interesează.

Văd că unii dintre colegi au amnezie şi îi plâng de grijă tovarăşului V.R. După părerea mea acesta este un personaj neinteresant şi nu e nevoie să-l discrediteze cineva pentru că o face singur (sau ajutat, sîc!), indiciile sunt peste tot în acest topic. Asta e unul dintre motive. Altul ar fi subtila-i prezenţă la întâlnirea RUFOn din 16 februarie 2008. Dacă V.R. mai are sau nu ceva capacităţi Psi, eu sunt de părere că în acest moment nu mai are, astea nu te ţin toată viaţa, şi ca alte lucruri au minime şi maxime. Ar mai fi şi altele... dar vă reţin şi aveţi treabă.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

licuriciu

Fiind un forum OZN, majoritatea trebuie sa fi auzit de cazul Posesti- Valea Plopului. Prin grija lui Calin Turcu, dar si a altora, cazul a fost facut public, iar cine a vrut s-a dus acolo si-a studiat. Insa lipsind publicitatea agresiva si senzationalismul ieftin, acolo au ajuns doar cei real interesati de subiect. Alta e situatia in m. Buzaului.
In primul rand, acolo Rudan s-a dus la pont. Valoarea istoriaca a zonei, inclusiv edificiile rupestre erau cunoscute mai demult, prin Odobescu, Basil Iorgulescu, Chihaia, etc. Chiar Pestera (de fapt Fundul Pesterilor) a fost gasita de 2 profesori locali, probabil ajutati de elevi. Problema pe care o coteste gratios FiulPloii e ca da, distrugem zona pentru a gasi ceva, dar daca nu gasim nimic, cine ne-o mai da inapoi? Stie FiulPloii ca in prezent, la nivel mondial, si restaurarile se fac DOAR cu metode reversibile? Probabil nu.
Diferenta dintre paznic (gardian) si faptul de a nu agrea si contribui la  publicitatea gratuita si agresiva e mare. Daca ma erijam in gardian eram in padure cu pusca-n mana si nu la un keyboard.
Apreciez prezenta lui Nox, in foarte mare parte are dreptate. 
Probabil e mult mai ieftin pentru dvs, membrii acestui forum, sa scrie posturi in loc sa dea un telefon la Institut si sa verifice. Ieftin nu pecuniar, ci in materie de conceptii. Formati numarul, dragi membri, ...

Ganditorul

CitatDacă V.R. mai are sau nu ceva capacităţi Psi, eu sunt de părere că în acest moment nu mai are, astea nu te ţin toată viaţa, şi ca alte lucruri au minime şi maxime

Adica, tradus, da-i la cap acum, cat e la pamant ! Cand era "in voga" si-si putea demonstra capacitatile, cand era inconjurat de "militari" ...toata lumea avea "ciocu mic" (ca doar problema din Buzau nu e de ieri, ca sa "explodam" indignati azi... e o problema de aproape 40 de ani  :evil: )
In total ne aliniem cursului "normal" impus de presiunile "elitiste" din afara : "aveti valori ce vin din trecut - contestati-le, distrugeti-le, si atunci veti fi tari".
Nu conteaza ca aceste valori sunt materiale si umane - conteaza doar rezultatul - distrugere.

In alta ordine de idei chestia cu "eu pazesc locul si de aceea oricine face vre-un studiu/cercetare/publicare e vinovat" e puerila din start. Atunci sa nu mai vb despre nimic (nici macar aici pe forum - ca atragem neavenitii ) - nici despre Sarmi (ca vin cautatorii de aur) nici de Padurea Baciu (ca vin forestierii si o taie) nici de Retezat etc etc. Sa fim o tara fara trecut, prezent si viitor, un desert de cultura si traditii -  si atunci ne vom conserva trecutul. Bravo - faina conceptie ! Se inscrie pe linia "elitista" enuntata mai sus. :evil:

licuriciu

Bunul meu Ganditor, ia intreaba-l tu pe tovarasul Rudan cum a fost primit de localnici cand, impreuna cu pionierii sai, a scris cu vopsea albastra Izvorul lui Zamolxe, (re)botezand o apa care avea de sute de ani o denumire in zona. Nici atunci nu era inconjurat de militari? Normal ca nu, ci de pionieri si tinere virgine de copulat.
Nu cred ca-n Retezat-Godeanu ai studiat tu ceva, si chiar dac-ai studiat, nu tu ai plimbat japonezii aia cu aparatura pentru a face cercetari, ci un inimos profesor din Buzias.
Nu prea cred ca Rudan a avut militari dupa el, poate doar la Midia, unde-a ajuns sa pozeze un proiectil iesind pe teava tunului.
Bunul meu Ganditor, spiritul cazon e cateodata greoi, supradimensionat, etc...dar nu stupid. Cine crezi ca-si permite sa lucreze cu un guraliv notoriu ca Rudan. Dupa ce-a dat pe goarna, din reaalitate sau din imaginatie, fel de fel, chiar crezi ca-l angaja cineva sa caute ziaristi, sau altele, fara sa-i bage sub cioc (element de par aflat pe barbie) un MARE contract de confidentialitate?
L-ai vazut Tu, sau ai tai, bunul meu Ganditor, pe Rudan inconjurat de militari? Probabil nu, dar fiind dimineata, scrii si tu un "post de control", vorba cantecullui.
Eu am prins tactica lui alx, a ta, si inca catorva persoane. Provoci, fara nici un alt argument, doar vorbe, daca ripostez arati insigna de serif. Ma faci sa pierd vremea in directii periferice, sperand ca o sa ma plictisesc si n-o sa mai scriu, sau o sa va injur direct si atunci ai avea pretext de altele.
O sa te dezamagesc, bunul si virtuosul meu Ganditor. Ceea ce nu observi tu, purule si luminosule, este ca eu la fiecare ripostra aduc si-un element nou, acum Izvorul lui Zamolxe.
Si de ce, imediat ce-am pus eu materiale, cineva a pus si pozele din Rufor, care le tinuse pana atunci doar pentru el? Sa fie chiar unii mai vechi p-aici care se joaca de-a elita?

fiulploii

#593
Citat din: Nox din  09 Octombrie 2012, 00:54:42
După cum văd eu, lucrurile sunt destul de simple. Acesta e un caz clar de crowdsourcing. Pe scurt, ai nişte piese dintr-un puzzle si le pui pe masa (toate sau mai puţine) şi speri şi/sau aștepți să mai găseşti pe cineva care să vină cu încă vreo piesă, două. O poţi face conştient sau inconştient, cu un efort singular sau coordonat. Nu ştiu care e speţa aici şi nici nu mă interesează.
..
Like pentru prima parte , cea citata mai sus. Fiindca ai remarcat la fix fenomenul pe care il facem toti , fara exceptie . Si in asta consta schimbul de informatii , fie ca se numeste barfa din fatza blocului fie ca se numeste sesiune de comunicari stiintifice  :lol:
  E ceva rau in asta ? Stie cineva alta modalitate de comunicare fezabila?

  Cat despre partea a doua a comentariul tau , @Nox , poate o sa vorbim cand ajungi la 70 de ani . O sa astept un sms sau ce o mai fi pe vremea aia , fara suparare.  :lol:
   Intelegerea naturii umane ar trebui sa ne faca mai ingaduitori fatza de calatoria noastra in timp , personala sau in grup.
   Dar vorba ta , '' Ar mai fi si altele..dar va retin si aveti treaba ''   :lol: Hai ca ai folosit argumentul suprem .

Citat din: incognito din  08 Octombrie 2012, 22:47:17
...tot respectul dar de ce acum ?

Daca nu acum atunci cand ?  :-D
   Parerea mea..

Ganditorul

Ai adus un element nou, ok. Izvorul lui Zamolxe = ? ? ? care era denumirea dinainte, o istorie a locului, ceva poze ?
Asta e spiritul forumului - sa aduci ceva nou, inedit - nu motivatii si acuze despre o perioada in care erai doar in faza de "proiect", perioada pe care o invoci desi tot ce sti e din spusele altora - si deci esti subiectiv (ai spus ca ai 32 ani - multi inainte!).
In rest - spor la treaba. Ti-am zis si mai devreme, cauti subiecte servite gratuit pe forumuri, pentru a-ti alimenta o curiozitate/frustrare indreptata in sens distructiv, iar provocarea iti apartine ca initiativa (...cu tot cu insiroparile mistico-sexuale).
"Nici munca fara paine, dar nici paine fara munca".

alx

#595
Citat din: licuriciu din  08 Octombrie 2012, 15:24:46
Raspund asadar domnului alx., invitandu-l sa citeasca reculamentul, sectiunea 2, paragrafele 21-4, pe care le abuzeaza regulat.
Stimabile licuriciu
Faptul cate simti cenzurat,asuprit si ai senzatia ca esti urmarit peste tot,iar ceilalti conspira impotriva ta...asta este O BOALA,are un nume,si este PARTIAL tratabila! Nu zic eu ca ai fi nu stiu cum,insa CRED ca prezimti simptome care cred ca ar necesita o vizita,preventiva,la un medic specialist...

Citat din: licuriciu din  08 Octombrie 2012, 15:24:46
1. In legatura cu Herculesul, daca va chinuiti sa recititi posturile mele chiar si eu semnalam un culoar de zbor aglomereat in zona, si puneam multe dintre rapoartele OZN pe seama lui. Era vorba, bine]nteles, de un culoar de aviatie civila, probabil ruta Bucuresti-Moldova. Evident ca e mai economicos sa folosesti o drona, nu? (Desi intre noi fie vorba, in Romania se poate orice).
Problema Hercules-ului C130 cred ca a fost suficient dezbatuta aici : http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,4202.0.html   asa ca nu o sa mai revin asupra ei...citeste topicul ala,si pe urma discutam,daca vrei...


Citat din: licuriciu din  08 Octombrie 2012, 15:24:46
2. Cum Dumnezo sa scrii pe tema "Rudan si enigma din Carpati" fara sa vorbesti de Rudan si implicit Muntii Buzaului? Evident, dat fiind topicul discutia se invarte in jurul lui Rudan Vasile. De altfel, Domnia sa a postat pe acest forum, o mai poate face (sau a fost si el, Doamne Fere cenzurat?).
Aici e o eroare de logica...a ta! Poti vorbi fara oprelisti despre aceste subiecte,insa observ ca nu ai citit tot topicul asta.De ce spun asta? Pentru ca initial topicul a avut alt nume,care ai putea sa-l deduci din posturile primelor 15 pagini,sa zicem.Apoi,incet-incet,discutiile au "deraiat" de la subiectul initial,care era strict despre cursurile organizate de Nexus,si astfel topicul a fost redenumit. Din pacate insa,expunerile tale sunt partinitoare,prezentand doar o fata a problemei,vazuta din directia ta,si incerci sa ne impui astfel punctul tau de vedere...
Uite ce afirma un coleg de-al nostru acum 2 ani si ceva despre Rudan:
Citat din: Urban din  30 Iunie 2010, 23:38:48
Relax.
Cursul e o teapa, nici unul dintre "profesori" nu are absolut nici o capacitate paranormala...daca intradevar ar fi avut vreo abilitate ar fi demonstrat-o pana acum (asta nu inseamna insa ca nu exista oameni pe planeta asta care chiar au asemenea capacitati paranormale, dar din pacate acestia nu se afla in Romania)...cand esti sigur pe ceea ce posezi Frica dispare din context, frica sau alte mishmashuri de gen confidentialitate sau secret de Stat sau alte abureli post decembriste.
Dl. Rudan este un intelectual din garda veche a fostilor cotitori nomenclaturisti care inca mai spera sa-l gaseasca pe copilul Superman printre romani...asemanator acelora pe care ii "folosea" la descoperirea artefactelor si a ruinelor dacice cu zeci de ani in urma...din pacate cand peste 95% din populatie isi incepe ziua cu Libertatea, Click si Cancan e cam greu sa mai gaseasca specimene care sa se potriveasca profilului necesar domniei sale.
Totusi initiativa cursului e buna, prostie inca mai exista cu tona pe centimetrul patrat, cursantii vin, chitantele se taie si lumea e multumita cand are acces la o "bucatica" de informatie asa zis "oculta"....
Absolut tot ceea ce va preda dl. Rudan exista pe net in format electronic, depinde de cat de mult vrei sa afli si cat de mult esti in stare sa asimilezi.
Problema nu este ABSENTA informatiei ci din contra, ABUNDENTA ei.
Esti multumit?

Citat din: licuriciu din  08 Octombrie 2012, 15:24:46
3. Da, am o problema MARE SI PERSONALA, cum scrieti dvs. cu Rudan Vasile. Poate singura sa descoperire acolo, in Buzau, este ca ar putea fi si altceva acolo, atat. Problema e ca datorita dorintei sale grobiene de castig si publicitate, a deschis calea in zona la toti neavenitii, care vor distruge astfel in max. 10 ani (deja au inceput sa se vada efectele) tot ceeea ce un stat impotent nu poate proteja. V-ati gandit domnule alx ce o sa se aleaga de toate acele grafeme, unele unice, dupa ce toti cocalarii isi vor pune inimi sagetate de love peste ele? Probabil ca nu... Eu studiez zona de cand n-aveam inca buletin, am 32 acum, am material nu de una, ci de multe carti despre zona. N-am publicat nimic, sperand ca locul o sa ramana cum era, intr-un con de umbra, asadar protejata de vandali. Insa, din pacate, ceea ce a pornit acest malefic domn profesor Rudan,nu mai poate fi oprit. Si punem pariu p-un suc domnule alx, ca acele structuri si perimetre militarizate nu o sa opreasca cu nimic aceasta distrugere? Si ca daca aveti un copil, domnule alx, si veti merge peste 10 ani max. in zona, n-o sa mai aveti ce-i arata? Iata domnule alx, problema mea MARE si PERSONALA cu domnul Rudan Vasile.
Si cum ii sade bine domnului alx, iata in att. si-o mostra: nike si petrom la Pietrele Rotarii...
Hai sa-ti povestesc ceva...si eu am avut aceeasi atitudine acum ceva vreme legat de padurea Baciu...pana mi-am dat seama cat greseam! Solutia pentru a PROTEJA astfel de locuri nu este sa le tii OCULTATE,ci sa le SCOTI in prim-plan.Pentru ca oricat ai incerca tu sa pastrezi tacerea,sunt suficienti COCALARI care,in prostia lor imensa,vor hotari ca trebuie sa-si imortalizeze trecerea prin astfel de locuri insemnand,scrijelind,distrugand sau luand suveniruri...si nu prea ai ce le face.
   Reversul medaliei ar fi: atrage atentia asupra acestor locuri,fa un proiect si construieste un centru international de vizitare,adu cat mai multi TURISTI romani si straini aici,si o sa constati cum cocalarii de mai inainte vor fi redusi la neputiinta,pentru ca nu vor mai avea timpul si spatiul necesar pentru a  se desfasura in voie. In acelasi timp,prezenta multor camere foto si video e de natura sa "intimideze" anumite "persoane",care nu-si vor mai putea urmari scopurile ...

Citat din: licuriciu din  08 Octombrie 2012, 15:24:46
4. In calitate de veteran (de forum) imi imaginam ca ar trebui sa fiti ca un frate mai mare pentru noi, nu o piedica. De exemplu, in saracia din Romania, m-as fi asteptat sa sfatuiti unii membri mai avantati sa fie precauti cand arunca sute de euro ca sa asculte peroratiile fanteziste ale unui "Crai de la Curtea Veche". Ceea ce chiar nu inteleg este cum acestui domn Rudan Vasile i s-au atribuit calitati paranormale, ca un dat in legea firii. Parca ar fi de la sine inteles. In fine, aici o lasati mai moale cu probele, cand de fapt aici e unul din miezurile problemei.
Sfaturi s-au dat,cum deja ti s-a spus,si puteai vedea asta daca CITEAI topicul asta IN INTREGIME!  In plus,aici nu suntem la "Schimb de mame",si daca eu sunt un frate mai mare,din pacate pentru tine sunt BIG BROTHER!  ;D Iar treaba mea ca moderator al acestui forum nu este sa-ti alin suferinta,ci sa ti-o provoc,daca sari calul! Cat despre calitatile lui Rudan,eu zic ca s-au discutat si ras-dicutat suficient inainte sa apari tu...vino cu ceva nou...

Citat din: licuriciu din  08 Octombrie 2012, 15:24:46
5. Sugestia mea, de fapt o gluma ca ati fi de la servicii, este reciproca la propriile dvs. afirmatii despre mine, la fel de glumete. Ma bucur ca ne-am amuzat impreuna copios.
Dar cand am afirmat eu ca am glumit?  >:D

Citat din: licuriciu din  08 Octombrie 2012, 15:24:46
6. Siriu e mai la Nord, Gura Teghii e mai aproape de zona, desi localitatea propriu-zisa iese mult la N, S si V din cadru. 
Intrebare:locatiile astea doua fac parte din Muntii Buzaului? DA sau NU?



Citat din: licuriciu din  09 Octombrie 2012, 07:46:48
Eu am prins tactica lui alx, a ta, si inca catorva persoane. Provoci, fara nici un alt argument, doar vorbe, daca ripostez arati insigna de serif. Ma faci sa pierd vremea in directii periferice, sperand ca o sa ma plictisesc si n-o sa mai scriu, sau o sa va injur direct si atunci ai avea pretext de altele.
Eu am scris mai sus...bilet de trimitere si repede la medic!


Citat din: licuriciu din  09 Octombrie 2012, 07:46:48
Si de ce, imediat ce-am pus eu materiale, cineva a pus si pozele din Rufor, care le tinuse pana atunci doar pentru el? Sa fie chiar unii mai vechi p-aici care se joaca de-a elita?
Aici ai devenit penibil de-a dreptul...in primul rand,revista Rufor nu s-a tiparit intr-un singur exemplar,si ala sa-l am eu...in al doilea rand,mie personal acel articol nu mi s-a parut a fi ceva extraordinar,sau ca ar aduce lamuriri suplimentare fata de ceea ce s-a discutat deja.In al treilea rand,in acele vremuri se scriau multe,si uneori se mai scoteau si din burta,pentru ca era o goana teribila dupa senzational,si acesta se vindea bine... Iar in al patrulea rand,am pus pozele acolo pentru ca tu ai pus legenda FARA POZE.Adica AI COPIAT NEATENT! Asa ca,vorba unui fost profesor de-al meu: foarte bine,stai jos,nota...4!   Cat despre elitele de pe aici...iar m-ai facut sa rad!  :D

   Apropo,mie imi pare ca faci parte dintre aia care urlau tare: NOI NU NE VINDEM TARA!  Si apoi ati dat-o...PE GRATIS!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

mr

#596
Mesagerul si mesajul.

Sunt cazuri in care mesajul este in regula chiar daca mesagerul nu. In cazurile astea mesagerul este doar purtatorul mesajului si e in regula pentru cine intelege mesajul.

Sunt cazuri in care mesajul e varza iar mesagerul asemenea. In cazurile astea mesagerul urmareste scopuri meschine, constient sau mai putin constient.

Sunt cazuri in care mesajul e in regula iar mesagerul asemenea. Cazurile fericite in care are de castigat toata lumea.

Foarte putini oameni au acces la informatii veritabile care se preteaza titlului topicului (si altora asemenea). Acei putini oameni devin mesageri si se folosesc de mesaj in ipostazele prezentate mai sus, in linii mari.
Toti ceilalti participanti forumisti, prin natura obiectiva a lucrurilor, nu au acces la astfel de informatii, dar isi doresc sa aiba. Aici intervine calitatea mesajului transmis de mesager.

Pana acum colegul licuriciu, in calitate de mesager, a varsat cateva indicii pe care le-a impachetat cu multa spuma egotica. Acest lucru provoaca mult zgomot, dorit vizibil de mesager si complet inutil celor care astepta informatii veritabile.

P.S. a nu se subestima de catre mesager capacitatea de analiza (chiar si indirecta) a mesajului, din partea audientei...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

mariusvlad

Pentru a-si atinge scopul propus @licuriciu are nevoie de atentie, de multa atentie iar aceasta o poate capta doar atragandu-si oprobiul si inevitabil admiratia (caci unde-i una e si cealalta) din partea forumistilor. Motorul care pune in miscare masinaria gandita de @licuriciu este alimentat de scandalul in care doreste cu orice pret sa intre si cu cat dureaza mai multa aceasta tevatura cu atat mai mult riscam o martirizare.
La varsta la care unii priveau la tv de pe olita primul zambet a lui Iliescu, altii priveau cum cad bombele in WWII. Chiar daca acesta ar fi singurul atu al lui VR, bunul simt ne indeamna sa il respectam.

fiulploii

Referitor la gandirea oamenilor locului , asta vizavi de nemultumirea unor localnici .
  Cand mergi intr-o expeditie, excursie, tabara arheologica , oamenii locului sunt foarte iscoditori si doritori sa iti impartaseasca informatii, unele din ele umflate  pentru a fi in centrul atentiei lu' dom' profesor   si a fi motiv de lauda printre prieteni.
   Daca incep sa apara anumite descoperiri materiale cum ar fi podoabe din diverse materiale , picturi , morminte atunci se cam schimba foaia  :-D
    De exemplu, eram candva , la sapaturi intr-o necropola de incineratie de secole 2-4 i.e.n. in plin camp, toamna tarziu , dupa stransul recoltei . Stateam la cort , fiind singurul din echipa care nu era din orasul aflat la vreo 13 km. Domn profesor si ceilalti faceau naveta zilnic . Dupa ce s-a zvonit in sat ca s-au descoperit oale mari de pamant cu podoabe in ele , am avut parte de niste vizite nocturne .
    Cativa oameni , cu sape si lopeti venisera sa isi ia dreptul lor  :lol: Logica era urmatoarea : pamantul ala fiind al satului de cand se stiau , gasindu-se oale in pamant , insemna ca bunicii si mosii lor le pusesera acolo si deci erau ale lor .
    Nu vreau sa spun altceva decat ca povestirile oamenilor locului trebuie privite ca atare si nu luate cu titlu de adevar absolut . Fiindca oamenii sunt oameni ( asta a fost din putzul gandirii si fantana nemuririi extrasa  :lol: )

licuriciu

Si totusi, a sunat cineva pana acum dintre forumisti la Institutul de Geofizica pentru a verifica articolul Gura de Rai din Bucegi aparut in Libertatea? Personal, am multa rabdare, m-as putea numi alchimist, din acest punct de vedere.
In parte cei de dinainte au dreptate, strabunica-mea era nascuta in 1907 si a trait 95 de ani. Numai ca problema Gura de Rai (apropo, Bucegii sunt in Carpati, deci nu e offtopic) e mult, mult mai recenta. Dovada ca tov. Rudan nu s-a potolit, inconjurat sau nu de MILITARI.
Cat despre bolile sau fetisurile mele,... am mai scris, un seriff provoaca, stiindu-se cu insigna-n piept (si probabil cu petlitele sub piele, petlite detinute oficial sau doar ca o incununare a unei mentalitati). Pentru fetoisuri cu militari, recomand filmul romanesc "Trei frati de belea", unde hingherul, lucra"pentru guvern", ca-n filmele americane.
Elementul de noutate: Stie cineva cand a fost defrisata total, si apoi replantata Padurea Tainita? Copacii de acolo sunt tineri, nu cred sa aiba mai mult de 30 de ani max. Ceea ce inseamna ca tot terenul a fost luat la picior de echipele de forestieri. Nu cumva, vrand-nevrand, daca era ceva de gasit, dadeau astia peste el? Nu stiu perioada cand a fost taiata, dar pornind de aici si stoiind ocolul silvic, s-ar putea vorbi cu forestierii.
Cand mergeti in padure, va puteti usor ghida dupa pietrele borne puse de acesti forestieri. Sunt marcate cu rosu si alb. Liniile rosii, orizontale sau verticale, marcheaza limita unui careu (cartier). Daca intereseaza pe cineva o sa plasez o poza a unei astfel de borne.