Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tractorbeam

Citat din: Biodegradabil din  11 August 2010, 23:00:43
....ii prinde bine fostei Securitati sa apara ca un institut de cercetare a stiintelor de granita, ceea ce nu a fost si nu va fi oricum niciodata, in loc de un aparat de reprimare a populatiei civile...

Aici esti in eroare, cunosc personal cativa ingineri super-inteligenti si f. bine pregatiti care lucrau acolo si care chiar cu asta se ocupau cu cercetarea, oameni racolati de pe bancile facultatilor si evident momiti cu salarii mai mari ca in restul sistemului, insa cercetarea era indreptata intr-un sens gen "reverse engineering" sau "cum sa facem microfonul mai sensibil  sa interceptam fraierul" ceea ce ne duce la adevarul fundamental ca Secu era o organizatie de reprimare. Asta nu poate fi negat indiferent de perceptiile subiective ale unora care au lucrat acolo si vor zice "dom'le eu nu am reprimat, eu am cercetat".

tractorbeam


"...care urmareste om-la-om-pe-tot-terenul pasii unui anume V.Rudan, te "vad" cu ochii mintii prin zona Buzaului, Buzioru,coltii Tainitei, exact pe unde umbla cei care vor sa cunoasca"

Sigur m-ai vazut stimabile, asa cum m-au vazut toti care au fost pe acolo.

Dar de unde am pornit? De la zona "paranormala" din Buzau evident. Acolo trebuie sa ne intoarcem pentru a gasi raspunsul. Cum zicea co-forumistul de mai sus oare ce incercam a fac? Sa pun in acord fenomenul cu teoria si nu gaseam raspuns drept care puteam si eu sa-l cataloghez drept paranormal.
Insa, pentru a intelege ca nu e nimic paranormal trebuie sa urmariti ceea ce voi scrie mai jos.
Faptul ca dl.Rudan l-a catalogat drept paranormal nu inseamna rea credinta din partea dumnealui ci pur si simplu faptul ca la vremea cand a facut-o nu erau cunoscute o multime de lucruri teorii si observatii empirice.

E foarte amuzant cum un lucru mic determina un lucru mare. Lucrul mic e bosonul lui Higgs iar lucrul mare e modelul standard cosmogonic din astrofizica. Stephen Hawking a pariat 100 de $ ca bosonul nu exista. INCLIN SA CRED CA ARE DREPTATE. Daca bosonul cu pricina nu exista atunci teoria modelului standard o aruncam la gunoi si ce punem in loc? O alta teorie. Asta au inceput cei de la CERN, e drept cu juma' de gura sa recunoasca jenati. Adica au cheltuit miliarde de coco ca sa afle ca nu exista bosonul.
Dar ce teorie punem?  Ha?  Pai alta teorie, eventual una care sa nu contrazica concluziile studiului WMAP. Ce o fi aia? E mai complicat, da un search pe net si vei vedea.
Deci.... o teorie exista sau nu? Raspunsul , cred eu, are numele de Teoria Universului Dual si creatorul este BERND URBACH -> http://www.journaloftheoretics.com/Links/links-theory.htm
Pe scurt, sa nu va plictisesc, acolo daca cititi e multa matematica superioara in complex, tipul zice ca universul in care traim noi U(0) importa materie si energie din universul U(1)

tractorbeam

si uite asa, apropos daca nu stiti ce e un laplacian un lagrangian sau un spatiu Minkovski nu va apucati sa cititi ca va prindeti urechile, descoperim ca materia trece de colo colo de fapt daca va imaginati o sfera buretoasa inconjurata de alta sfera buretoasa misterul e rezolvat. Asta nu stia sigur dl Rudan la vremea cand descopereau fenomenul si evident neputand sa-l explice in mod satisfacator l-au catalogat drept paranormal. Acum chestia e ca fostul decan al facultatii de fizica (Magurele) in 1989 a recunoscut el dupa revolutie in fata studentilor ca nu si-a mai revizuit notele de curs de circa 20 de ani (promitand lacrimogen ca o va face de dragul lor) iar jigodiile mistocare de studenti in spate in amfiteatru il persiflau cu: "Lupu isi schimba parul da naravul ba!", dapai alti formatori de opinie sau scoala, in genere odata ce ti-ai format o idee o pui la baza rationamentului tau si gata sta bine merci acolo, e caramida de baza si e riscant sa o inlocuiesti caci se poate darama toata sandramaua. 

tractorbeam

La ora actuala Urbach e pus la index de comunitatea astrofizicienilor deoarece e greu de digerat ca un matematician le poate da clasa. Pai e greu cand stai pe un scaun destul de bine platit intr-o universitate de prim rang sa admiti ca un neica nimeni iti arata ca esti in eroare.
Insa nu uitati ca si Einstein cand si-a cristalizat teoria era un biet functionaras la Oficiul de patente, ignorat de intreaga comunitate stiintifica de la vremea respectiva.

Cam asta e.

tractorbeam

Deci daca am descoperit ca ceea ce inainte era considerat paranormal poate acum fi vazut ca normal si explicabil de o teorie nu putem, pe cale de consecinta sa zicem ca ceea ce spune dl. Rudan este de fapt normal dar neinteles la ora actuala?
Multumesc, am incheiat.

StarDust

tractorbeam, evita te rog pe viitor postarile consecutive.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

abyss

Problema nu e ce zice dl Rudan ci ceeace poate dovedi. Eu unul ºtiu cã omul nu minte dar toatã povestea are iz de recrutare mascatã. Ceeace mã deranjeazã e forma sub care se face. Aºa doreºte dânsul sã ajute românii? Pt cã de aici s-a plecat... de la evenimente nasoale viitoare, bull bla bla and more bla bla... Deci un mix de teamã ce se inoculeazã pt a activa teama tribalã din noi ºi astfel candidaþii sunt programaþi mental din start. Eu am tot întrebat de la început fãrã sã primesc un rãspuns în privinþa identitãþii himerei... Prin urmare aceste fenomene ºi manifestãri exotice existã de zeci de mii de ani nefiind nevoie de dl Profesor sã ni le probeze.    

Adevãrul e cã nimeni nu ajutã românii. Când fiecare va înceta sã mai aºtepte de la altul rezolvarea problemelor va descoperi toate rãspunsurile în el. Trebuie doar sã-ºi asculte glasul minþii treze ºi sã-ºi astupe urechile la zgomotul din jur.

Toatã povestea asta cu "Ubermensch" nu este decât un alt mod de a distrage atenþia omului de la adevãratele puncte de interes sau valori, þinându-i atenþia ºi intenþia prizoniere, astfel fãcându-l sã creadã mereu cã alþii sau altceva îi vor oferi rãspunsul. În tot acest timp energia creatoare a omului este deturnatã cãtre alte scopuri. În prezent maºinile fac ce omul putea ºi trebuia face doar cu mintea iar rezultatul e cã toþi sunt somnambuli cu o raþiune egalã cu a maimuþei.  Cine profita? Care este himera? Unde e armata duºmanului? Deoarece fãrã o identificare clarã eroii se nasc degeaba, armele ruginesc.... Deci duºmanul s-a ascuns în noi înºine, încât nu-l mai putem distinge. Tare chestie, nu?  

Xanadron

#292
Fiindca tot a inceput stimatul coforumist tractorbeam (caruia ii urez si io bun-venit printre noi) "serialul" sau de postari (consecutive :-D) aici c-o citare dintr-o postare mai veche de-a mea, uite ca intervin din nou cu citeva idei.

Inclin asadar si eu sa-i dau dreptate in unele privintze - referitoare la facerea din tzintzar armasar a unor simple ipoteze inca neconfirmate prin rezultate concrete ale aplicarii presupuselor capabilitatilor paranormale ale... oricui, nu neaparat deci ale profesorului Rudan.

Inca stau si ma intreb totusi de ce oare profesorul V. Rudan - daca n-ar fi fost un veritabil remote-viewer si doar un simplu sharlatan ca multi altii - a fost folosit cindva de serviciile secrete ale armatei pentru coordonarea reala a unor experimente de telepatie, premonitie si chiar... teleportare, favorizata de inca nelamuritul fenomen al "cetzii albastre" - toate, mascate sub forma unor "expeditii pionieresti" (Burebista 2050).

Toata zona de la sud-est de Gura Teghii e in orice caz teritoriul unor fenomene stranii (de la Coltii/Stilpii Tainitzei, lacul Hansaru sau Gotes, dealul Martirei si pina-n poiana Cozanei, unde-s resturile unui adevarat "sfinx") si chiar ar merita studiata de oameni cu capacitati paranormale.
Ca noi - mai mult cu berile si povestile... :lol:
Nu de alta, dar putini stiu ca deja celebrele... si terifiantele elicoptere israeliene CH-53 (nu doar enorme, ci si echipate cu sisteme avansate de cercetare electromagnetica) s-au "plimbat" o gramada nu doar prin Bucegi, ci chiar prin zona respectiva... Zic asta fiindca mi-au trecut chiar pe deasupra capului intr-o anumita locatie "sensibila", zburind la sub 100 m inaltime, cu un zgomot apocaliptic.

Pe unde am haladuit recent 12 zile si unde mi-a disparut de fapt si cainele acum 3 saptamini, in conditii ciudate :cry: - zic asta fara sa am insa "dovezi zdrobitoare" ca vreun ET mi-a rapit catzeaua border-collie.  In orice caz, n-am reusit (inca  8-)) sa gasesc presupusul loc in care, in 1974, se zice ca s-au descoperit (si... reacoperit rapid), undeva pe fosta mosie a Stroiestilor, locuri de patrundere in tuneluri si sali gigantice similare alora doar aparent "halucinate" de grupul care publica sub pseudonimul Radu Cinamar carti gen "Viitor cu cap de mort". In care - deloc intimplator, poate - e mentionat un tunel ce pleaca din asa-zisa Mare Sala din Bucegi chiar spre... Muntii Buzaului.

P.S.1 Mai stie oare cineva care-i starea actuala de sanatate a d-lui profesor? Caruia, evident, ii doresc si eu tot binele posibil.

P.S.2 (@calator-astral) Sa stii ca tractorbeam (cca 40 de ani, brunet, tuns scurt, tip militar) nu era la bordul elicopterelor alora (fiindca n-aveau tractiune 4x4). :-D


Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

calator astral

Citat din: @biss din  12 August 2010, 11:12:05
 Cine profita? Care este himera? Unde e armata duºmanului? Deoarece fãrã o identificare clarã eroii se nasc degeaba, armele ruginesc.... Deci duºmanul s-a ascuns în noi înºine, încât nu-l mai putem distinge. Tare chestie, nu?  

foarte frumoasa postare, felicitari biss! te urmez pe aceasta cale a "dusmanului interior" si propun un scurt clip, viziunea mea personala despre aceasta stranie ipoteza, a unui ipotetic anti-ego care nu se confunda cu Sinele Superior,atentie! :

queequeg

Nu vreau sa va supar, ca neica nimeni ce sunt, dar topicul asta a devenit un loc in care distinsii forumisti insinueaza ca ar sti mai mult decat spun... devine umoristic! De exemplu, ar fi interesant sa aflam EXACT in ce zi, la ce ora, cate elicoptere si daca chiar erau israeliene... Si mai ales, in ce loc... Nu de alta, dar credeam ca scopul unui astfel de forum este de a revela anumite adevaruri care nu se spun pe alte cai, nu sa adaugam smantana intr-o ciorba deja tulbure! repet, nu vreau sa supar sau sa jignesc, dar prea amestecam rudanii  cu bosonii!
Iar domnului energoatacat  ii doresc sanatate si multe aparitii la OTV! vezi youtube...

Queequeg

tractorbeam

Citat din: Xanadron din  12 August 2010, 14:49:21
...In orice caz, n-am reusit sa gasesc presupusul loc in care, in 1974, se zice ca s-au descoperit (si... reacoperit rapid), undeva pe fosta mosie a Stroiestilor, locuri de patrundere in tuneluri si sali gigantice
satul Stroiesti se afla pe un drum secundar care se desprinde din cel de Nehoiu, nu este mentionat nici in lista localitatilor din Romania si nici nu are oficiu postal, daca insa mergi pe sosea, dinspre Colti spre Nehoiu, o sa vezi pe dreapta un indicator. La capatul satului este o padure. Acolo mergi cumva la stanga. Poate un detector de metal     ti-ar fi de folos.  :wink:

Xanadron

#296
Citat din: queequeg din  12 August 2010, 16:10:39
Nu vreau sa va supar, ca neica nimeni ce sunt, dar topicul asta a devenit un loc in care distinsii forumisti insinueaza ca ar sti mai mult decat spun... devine umoristic! De exemplu, ar fi interesant sa aflam EXACT in ce zi, la ce ora, cate elicoptere si daca chiar erau israeliene... Si mai ales, in ce loc... Nu de alta, dar credeam ca scopul unui astfel de forum este de a revela anumite adevaruri care nu se spun pe alte cai, nu sa adaugam smantana intr-o ciorba deja tulbure! repet, nu vreau sa supar sau sa jignesc, dar prea amestecam rudanii  cu bosonii!
Iar domnului energoatacat  ii doresc sanatate si multe aparitii la OTV! vezi youtube...

Queequeg
Nici vorba de suparare, queequeg. Cu bozonii aia ai lui Higgs :-P cam ai oricum dreptate (fiindca nu prea vad nici eu conexiunea cu controversata paranormalitate a cursului RV al profesorului Rudan), cu restul insa - nu prea.

M-am gindit un pic si cred ca, fie si dac-ai fi vreunul din "baietii cu ochi albastri" care survoleaza :lol: zona asta (sa fie sanatosi, ca tre'sa-si justifice si ei salariile cumva), n-ar vorba totusi de dezvaluirea vreunui secret de stat daca precizez zona in care am vazut (nu singur - cu martori deci) cele doua elicoptere CH-53: deasupra lacului Hansaru, venind cam dinspre Nehoiasu. Pe la orele 17.00, cu doua zile inainte de prabusirea unuia similar la Fundata. Inconfundabile in orice caz, de la inaltimea f. mica la care survolau zona.
...Multumit?!
O zi buna tuturor! - inclusiv scepticilor. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

rontzo

mi-a placut asta Xanadron !!!
si eu sunt convins ca nu cautau pe-acolo butonii pieduti la barbut ai lui Gigi sau almanahele lu' Vanghelie :p

Xanadron

#298
Citat din: tractorbeam din  12 August 2010, 16:43:11
satul Stroiesti se afla pe un drum secundar care se desprinde din cel de Nehoiu, nu este mentionat nici in lista localitatilor din Romania si nici nu are oficiu postal, daca insa mergi pe sosea, dinspre Colti spre Nehoiu, o sa vezi pe dreapta un indicator. La capatul satului este o padure. Acolo mergi cumva la stanga. Poate un detector de metal     ti-ar fi de folos.  :wink:

Multzam pt. precizari, tractorbeam - chiar daca stiam unde-i satucul respectiv. Detaliile mentionate de tine pot fi insa utile pentru vreun alt "explorator" al zonei.
N-am in plan insa cautarea unei... gauri 8-) in definitiv (fie ea REacoperita - cu ce anume? - n-am habar inca) cu detectoru' de metale (nu doar fiindca n-am asa ceva in dotare, ci si fiindca mi se pare ca-i si ilegal cumva).
In orice caz, luna trecuta am colindat - nu prea mult din cauza vremii si fara rezultate, din pacate - o alta zona, de pe Rusila, numita "la Stroiescu", care mi s-a parut mai plauzibila in sensul existentei unei asemenea "intrari" in presupusele retzele antediluviene ale centrelor de comanda/stocare date apartinind zice-se urieshilor / vechilor "jidovi" / "tatarilor" (tartari) etc.

P.S.1 Erata (fiindca n-am mai putut edita postarea anterioara): data exacta a observarii celor doua CH-53 e 11 iulie (in loc sa scriu "cu doua saptamini inainte de... etc" am scris "cu doua zile").

P.S.2 Chiar nimeni nu stie daca dl. profesor Rudan si-a revenit cumva in urma nefericitului accident vascular cerebral ?! :roll:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

queequeg

multumit si multumesc!

am gasit niste harti pe net ale muntilor Buzaului... ca vreau sa ma duc si eu la un moment dat pe-acolo:
http://softconsulting.cluj.astral.ro/public/kirandulasok/00_Harti/Buzaului/

in rest, oi fi eu mai naiv, dar nu pricep de unde teama de baietii cu ochi albastri: convingerea mea e ca cea mai buna arma impotriva lor e sfidarea : sa spunem cat mai multora ce incearca ei sa ascunda! imi pare evident ca si in Buzau si in Bucegi cautau ei ceva frumos...

si ca sa inchei in registru SF, astept urmatoarea carte a lui Cinamar sa ne spuna de ce a cazut elicopteru'  ;-)

queequeg