Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

WINDOWS 7 - spionul din casele noastre?

Creat de alx, 17 Februarie 2010, 21:49:21

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alx

Va invit sa urmariti urmatorul clip:

Ce parere aveti?  Sa fie reala "usa din spate"?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

StarDust

Nu am dovezi, dar nu am nici o indoiala ca sistemele de operare windows, inclusiv 7-le contin functii ascunse ce pot fi exploatate in anumite conditii. Dat fiind faptul ca acum calculatoarele fac parte din viata noastra, si mai mult, la un moment dat pot fi folosite de cineva in scopuri "malefice", calculatoare care in aceste cazuri trebuie cumva imediat reduse la "tacere". Citeam la un moment dat undeva ca inclusiv procesoarele din noua generatie contin niste coduri secrete (instructiuni) care daca sunt apelate de la distanta (remote) prin internet, etc pot declansa blocarea sau arderea procesorului vizat. Cred ca daca e adevarata teoria asta, e unul din cele mai bine pazite secrete...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Cautatorul

Auzisem prin anii 90 ca exista in SUA o lege care interzice ca firmele americane sa vanda ceva tehnologic care sa nu poata fi dezactivat sau accesat de serviciile de informatii americane. De exemplu daca puneai parola la BIOS, parola universala era ""condo,", adica orice parola ai fi pus tu, cu "condo," intrai.

Nu stiu de Windows 7 daca are vreo portita secreta, dar eu zic ca armatele sunt foarte vulnerabile daca folosesc tehonologie importata.
Si-mi aduc aminte ca in timpul razboiului rece, Germania a vandut Poloniei o centrala telefonica automata pentru convorbirile internationale. Numai ca... la o comanda externa acea centrala devenea inoperabila si se bloca. Asta s-a recunoscut oficial, si a fost o conditie a tarilor NATO pentru a se vinde acea centrala.

Ia cititi ce am gasit un articol legat de procesoarele Intel noi:

"Intel anunþã Core i5 ºi i7 cu suport vPro" si citez ceva foarte interesant:

"Printre cele mai importante inovaþii ale tehnologie vPro este Intel Anti-Theft Technology, care poate bloca un PC dacã severul central decide cã a fost pierdut sau furat. New Intel Anti-Theft Technology 2.0 vine cu soluþii de încriptare pentru dezactivarea accesului la cheile criptografice cu ajutorul unor device-uri hardware ºi face mai simplã reactivarea PC-ului de îndatã ce ajunge în posesia corectã." Despre ce server central e vorba? Pentru a intra pe net cumva ti se va da voie de un server central? Sau nu vei putea folosi un PC daca nu ti se da voie de un server?

Si dau linkul catre stire:

http://www.realitatea.net/intel-anunta-core-i5-si-i7-cu-suport-vpro_698734.html

dacian

Citat din: StarDust din  17 Februarie 2010, 22:32:48
Nu am dovezi, dar nu am nici o indoiala ca sistemele de operare windows, inclusiv 7-le contin functii ascunse ce pot fi exploatate in anumite conditii. Dat fiind faptul ca acum calculatoarele fac parte din viata noastra, si mai mult, la un moment dat pot fi folosite de cineva in scopuri "malefice", calculatoare care in aceste cazuri trebuie cumva imediat reduse la "tacere". Citeam la un moment dat undeva ca inclusiv procesoarele din noua generatie contin niste coduri secrete (instructiuni) care daca sunt apelate de la distanta (remote) prin internet, etc pot declansa blocarea sau arderea procesorului vizat. Cred ca daca e adevarata teoria asta, e unul din cele mai bine pazite secrete...
Sunt foarte mari sansele ca acele functi sa existe. Iar despre apelarea procesoarelor cu anumite instructiuni e posibil DOAR sub windows, sub linux nu se poate face asa ceva.
Iar despre noile Intel Core i5 si i7 cu acel suport nu stiu ce sa zic, dar, porbabil, comunitatea open source va gasi o solutie si la aceasta "noua facilitate".
Sfatul meu, cine vrea sa aibe un calculator cat mai "secure" sa instaleze si un sistem de operare alternativ (eu folosesc doar linuxul ca OS).

vasco

....."According to the filing, the actions of the school district were exposed when one of the school's vice principals disciplined Mr Robbins' son for "improper behavior in his home," and used a photo taken from the computer camera as evidence.

"Michael Robbins thereafter verified, through Ms. Matsko, (an assistant principal) that the school district in fact has the ability to remotely activate the webcam contained in a student's personal laptop computer issued by the school district at any time it chose and to view and capture whatever images were in front of the webcam, all without the knowledge, permission or authorization of any persons then and there using the laptop computer." the complaint states."......

...o traducere rapida, aproximativa(dupa Google pentru ca nu am timp), dar voi sinteti baieti destepti si intelegeti, ar spune in limba romana cam asa:"Potrivit depunere, acþiunile din districtul ºcolar au fost expuse atunci când unul dintre directorii de vice-ºcolii disciplinat fiul domnului Robbins "pentru" comportament abuziv în casa sa, "ºi folosit o fotografie luat din camera foto computer ca dovezi." Michael Robbins, ulterior, verificate, prin intermediul d-na Matsko, (un asistent principal), care districtul ºcolar, de fapt, are capacitatea de a activa la distanþã webcam conþinute în calculator a unui student laptop personalã eliberate de districtul ºcolar în orice moment, a ales ºi pentru a vizualiza ºi captura indiferent de imagini au fost in fata webcam, toate fãrã cunoºtinþe, permisiunea sau autorizare a unei persoane, atunci ºi acolo utilizând computerul portabil. "
..sint sigur ca dintre voi ati vazut "Die Hard 4", si ceva va aduce aminte de spionarea prin intermediul web-cam-ului incorporat si chiar si a microfonului incorporat, n-o spun eu ci articolul la care o sa va dau link-ul
http://dprogram.net/2010/02/22/big-brother-not-just-spying-on-schoolchildren-through-their-laptops/
   Daca un procesor poate opri, bloca un computer furat, sau in neregula, de ce nu ar putea comanda web-cam-ului sau microfonului sa inregistreze??!! Unde au EI mai mult de cistigat!!??
Va las ma duc la munca..!! Vasco

StarDust

Pentru comanda webcam-ului de la distanta cred ca nici nu e f. greu... functiile activeX permit asta, chiar se precizeaza in installer-e, daca nu ma insel ca functiile activeX daca le activezi, o faci pe riscul tau.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16