Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tavistock Institute – un secret intunecat.

Creat de Renovatio, 16 Noiembrie 2009, 11:43:18

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Renovatio



http://911newworldorderfiles.googlepages.com/sc0126bb07.jpg/sc0126bb07-full;init:.jpg
http://911newworldorderfiles.googlepages.com/NWOflowchart.jpg/NWOflowchart-full;init:.jpg





Istoria ºi adevãratele scopuri ale Institutului Tavistock din Londra ºi a numeroaselor sale institute ºi organizaþii subiacente au fost deconspirate în 1992 de John Coleman în cartea sa Conspirators' Hierarchy: The Story of The Committee of 300 (Ierarhia conspiratorilor: Istoria Comitetului celor 300). Mulþi dintre cei care au scris apoi despre acest subiect s-au inspirat din cercetãrile sale. Articolul pe care îl prezentãm este tradus din ziarul NewsHawk. Acesta aduce noi informaþii despre propaganda insidioasã, manipularea opiniei publice ºi proiectele de control mental realizate de cãtre Institutul Tavistock. Acest raport, ce demascã activitãþile sinistre ale puternicului institut britanic, a fost realizat în urma unor cercetãri temeinice, minuþios documentate.

Tavistock – un institut criminal de manipulare a maselor

Fondat în anul 1947, Institutul Tavistock este o organizaþie independentã non-profit, care îmbinã cercetãrile din domeniul ºtiinþelor sociale cu practica în sfera socialã. Sub pretextul dezvoltãrii unor noi programe experimentale, în cadrul acestui institut s-au realizat o gamã largã de studii în domeniul sãnãtãþii, educaþiei ºi dezvoltãrii comunitãþii. Institutul Tavistock deþine ºi editeazã lunar jurnalul Human Relations publicat de Plenum Press, care a ajuns azi la cel de-al 48-lea an de existenþã. Recent, a lansat împreunã cu Sage Publications încã un jurnal,  Evaluation.

Trei elemente combinate fac ca acest institut sã fie unul neobiºnuit, dacã nu chiar unic. În primul rând, Tavistock are independenþã maximã datoritã autofinanþãrii, nedepinzând de subvenþii de la guvern sau din alte surse. Apoi, orientarea acþiunilor de cercetare pe care le realizeazã îl plaseazã între domeniul academic ºi domeniul de consultanþã. În al treilea rând, gama de discipline pe care le abordeazã include domenii extrem de variate: antropologia, economia, comportamentul organizaþional, ºtiinþele politice, psihanaliza, psihologia ºi sociologia. Ideologia fundaþiilor americane a fost creatã de Institutul Tavistock pentru Relaþii Umane din Londra.

În 1921, ducele de Bedford, care totodatã era ºi marchiz de Tavistock, a donat o clãdire pentru Clinica Tavistock, clinicã ce era destinatã studiului efectelor pe care traumele suferite le aveau asupra soldaþilor britanici care supravieþuiserã Primului Rãzboi Mondial. Scopul era acela de a se stabili care era ,,limita de rezistenþã" a bãrbaþilor aflaþi sub influenþa acestor traume. Aceste studii au fost realizate sub conducerea Biroului Britanic de Arme însãrcinat cu Problemele Psihologice legate de Rãzboi – British Army Bureau of Psychological Warfare, comandat de Sir John Rawlings-Reese. Figurile cheie ale Clinicii Tavistock au creat apoi Institutul Tavistock pentru Relaþii Umane.

Biroul central al Institutului Tavistock se aflã în Londra. Mentorul acestui institut, Sigmund Freud, s-a mutat în Anglia stabilindu-se în Maresfield Gardens, într-un castel pe care i l-a dãruit prinþesa Bonaparte. Munca de pionierat a Institutului Tavistock în ºtiinþele comportamentale, având drept linii directoare teoriile freudiene ºi controlul oamenilor, a consacrat acest institut ca centru mondial al ideologiei fundaþiilor. Reþeaua sa cuprinde acum:  Universitatea Sussex din SUA, Institutul de Cercetãri Stanford, Esalen, Institutul Tehnologic Massachusetts (MIT), Institutul Hudson, Fundaþia Heritage, Centrul pentru Studii Internaþionale ºi Strategice  din Georgetown, unde sunt instruiþi angajaþii departamentelor de stat, US Air Force Intelligence ºi corporaþiile RAND ºi Mitre. Personalul angajat al acestor corporaþii are obligaþia sã treacã printr-un proces de îndoctrinare care se realizeazã într-una sau în mai multe instituþii controlate de Tavistock. O reþea de grupãri secrete, Societatea Mont Pelerin, Comisia Trilateralã, Fundaþia Ditchley ºi Clubul de la Roma sunt organizaþii care executã instrucþiunile primite de la institutul Tavistock.

Tehnici de spãlare a creierului de origine nazistã

Institutul Tavistock a dezvoltat tehnici de spãlare a creierului, în masã, care au fost experimentate pentru  prima datã pe prizonierii americani de rãzboi, în timpul rãzboiului din Coreea. Experimentele realizate de acest institut în ceea ce priveºte metodele de control al mulþimilor au fost folosite în mare mãsurã asupra publicul american. S-a realizat astfel un asalt ascuns, imoral ºi inuman asupra libertãþii umane, prin modificarea comportamentului individual cu ajutorul tehnicilor psihologice.

Germanul Kurt Lewin, cunoscut ºi drept fondatorul psihologiei sociale, a devenit directorul Institutului Tavistock în anul 1932. El a ajuns apoi în SUA în 1933, fiind unul dintre numeroºii naziºti care au fost ,,infiltraþi" acolo cu statutul de refugiaþi. Lewin a fost cel care a înfiinþat Clinica Psihologicã Harvard, care, printre altele, a iniþiat campania de propagandã ºi manipulare a publicului american împotriva germanilor ºi de implicare a SUA în cel de-al Doilea Rãzboi Mondial.

În 1938, Roosevelt a realizat o înþelegere secretã cu Churchill, care a permis ca în timpul rãzboiului SUA sã fie subordonatã Comitetului Executiv al Operaþiunilor Speciale (Special Operations Executive – SOE) englez. Înainte de a plasa Biroul de Servicii Strategice american (Office of Strategic Services – OSS), precursorul CIA-ului de astãzi, sub protecþia Comitetului Executiv al Operaþiunilor Speciale britanic, Roosevelt l-a trimis pe generalul Donovan, directorul OSS la Londra, pentru a fi supus procesului de îndoctrinare de la Institutul Tavistock. Aceasta a fãcut ca întregul program al OSS ºi apoi al CIA sã funcþioneze sub ghidarea Institutului Tavistock.

Institutul Tavistock este cel care a comandat criminalele raiduri de bombardare în masã a civililor, iniþiate de Roosevelt ºi Churchill, pentru experimentarea clinicã a terorii în masã; au fost realizate rapoarte care înregistrau reacþiile acelor oameni, folosiþi pe post de ,,porcuºori de Guineea". Tavistock ºi tehnicile fundaþiilor americane au un singur þel: sã ,,spargã" limita puterii psihologice a individului ºi sã îl predea astfel, neajutorat, fãrã capacitatea de a se opune în vreun fel, dictaturii Noii Ordini Mondiale. Orice tehnicã care duce la dezmembrarea unitãþii familiei sau la implementarea din familie a unor principii religioase rigide sau legate de o aºa-zisã onoare, ori de un comportament sexual deviat, este folositã de cãtre oamenii de ºtiinþã ai Institutului Tavistock ca armã de control a mulþimilor.

Metodele psihoterapiei freudiene induc tulburãri mentale permanente în fiinþa care se supune unui astfel de tratament, prin destabilizarea caracterului acesteia. Victima acestor metode de degradare psihicã este apoi sfãtuitã sã ,,stabileascã modalitãþi noi de interacþiune personalã", care în realitate o debusoleazã, datoritã lipsei relaþiilor personale stabile ºi profunde în viaþa ei. Institutul Tavistock a dezvoltat o asemenea putere de influenþã în Statele Unite, încât nimeni nu poate ajunge sã se afirme într-un domeniu, dacã nu a fost supus mai întâi îndoctrinãrii cu ºtiinþa comportamentalã promovatã de Institutul Tavistock sau de filialele acestuia.

Henry Kissinger, a cãrui ascensiune extraordinarã la putere este inexplicabilã în alt mod, a fost, la rândul sãu, refugiat german ºi elev al lui Sir John Rawlings-Reese. Dr. Peter Boure, psiholog al institutului Tavistock, l-a selectat pe Jimmy Carter pentru a fi candidat la Preºedinþia Statelor Unite, numai datoritã faptului cã acesta fusese supus unui program intensiv de spãlare a creierului, administrat de Amiralul Hyman Rickover la Annapolis. Experimentul realizat în domeniul integrãrii rasiale obligatorii în Statele Unite a fost organizat de Ronald Lippert, membru al OSS ºi director al programului de instruire a copiilor la Comisia de Relaþii Comunitare. Acest program avea scopul de a distruge sentimentul identitãþii personale, precum ºi cel al moºtenirii rasiale a individului.

Provocarea de cãderi psihice în masã prin intermediul drogurilor

Prin intermediul Institutului de Cercetãri Sociale, Tavistock controleazã, printre altele, Asociaþia Naþionalã a Educaþiei. Institutul de Cercetãri Sociale din cadrul Laboratorului Naþional de Instruire are rolul de a programa, prin spãlarea creierului, personalitãþile marcante din domeniul afacerilor ºi din guvern.

Puterea Institutului Tavistock este atât de mare încât, la comanda acestuia, întregul program de cercetare spaþialã al SUA a fost anulat timp de nouã ani, pentru a permite sovieticilor sã îi ajungã din urmã. Stoparea cercetãrilor în domeniul spaþial a fost cerutã într-un document semnat de dr. Anatol Rapport, fiind prompt aprobatã de cãtre guvern. O altã operaþiune proeminentã a institutului Tavistock este ªcoala de Finanþe Wharton a Universitãþii Pennsylvania.

Una din strategiile criminale folosite de institutul Tavistock este folosirea drogurilor. În cadrul sinistrului program MKULTRA realizat de CIA, unor oficiali CIA, care nu aveau cunoºtinþã despre acest program, li s-a administrat fãrã ca ei sã ºtie, LSD, iar reacþia pe care ei au avut-o în urma administrãrii acestui drog – care a fost studiatã exact ca în cazul cobailor de laborator – a însemnat, pentru unii dintre ei, moartea. Guvernul SUA a trebuit sã plãteascã daune de milioane de dolari familiilor victimelor, dar vinovaþii nu au fost niciodatã puºi sub acuzare. Programul a demarat atunci când Sandoz AG, o firmã suedezã de medicamente, al cãrei proprietar era S.G. Warburg  Co. din Londra, a descoperit Acidul Lisergic (LSD). Consilierul lui Roosevelt, James Paul Warburg, fiul lui Paul Warburg – autorul Federal Reserve Act – ºi nepot al lui Max Warburg – finanþatorul lui Hitler – a înfiinþat Institutul pentru Studii Tactice (Institute for Policy Studies) în vederea promovãrii acestei substanþe. Rezultatele nu s-au lãsat aºteptate: ,,contra-cultura" LSD din anul 1960 ºi ,,revoluþia" studenþilor, care a fost finanþatã de cãtre CIA cu 25 de milioane de dolari.

O parte a finanþãrii proiectului MKULTRA a fost fãcutã din fondul Human Ecology; de asemenea, CIA l-a finanþat pe dr. Herbert Kelman, de la Universitatea Harvard, pentru realizarea unor experimente de control al minþii. În anii '50, CIA a finanþat experimente în masã cu LSD, realizate în Canada. Dr. D. Ewen Cameron, preºedintele Asociaþiei Canadiene de Psihologie ºi director al Spitalului Royal Victorian din Montreal, a primit sume enorme de la CIA, pentru a administra unui numãr de 53 de pacienþi doze foarte mari de LSD ºi a le înregistra reacþiile; pacienþii astfel drogaþi au dormit sãptãmâni în ºir, dupã care au fost treziþi prin administrarea de ºocuri electrice.

Una dintre victime, soþia unui parlamentar canadian, a dat în judecatã companiile americane care au distribuit acest drog pentru CIA. Toatã baza de date a CIA ce cuprindea programul de testare a drogurilor, a fost distrusã la ordinul liderului programului MKULTRA. Datoritã faptului cã toate eforturile Institutului Tavistock sunt îndreptate pentru a produce periodic cãderi psihice în masã, efectele programelor CIA sunt în mod evident tragice ºi dramatice pentru populaþie.

Aceasta este moºtenirea pe care au lãsat-o americanilor familia Warburg ºi CIA-ul. Principalul lor agent de operare, Institutul pentru Studii Tactice, a fost fondat de James Paul Warburg; cofondatorul sãu a fost Marcus Raskin, protejatul lui McGeorge Bundy, preºedintele Fundaþiei Ford. Bundy l-a numit pe Raskin în  postul de reprezentant personal al preºedintelui Kennedy în Consiliul Naþional de Securitate, iar în 1963 ei au fondat Students for Democratic Society, organizaþie prin care CIA a controlat rãspândirea drogurilor.  Ziaristul R. Emmett Tyrell Jr. scria, pe 20 august 1984: ,,consecinþele mizerabile ale miºcãrii radicale a anilor '60, Miºcarea Studenþilor pentru o Societate Democraticã (Students for a Democratic Society, SDS) au fost creºterea ratei nelegiuirilor, a dependenþei de droguri, a bolilor venerice ºi a bolilor mintale".

O reþea internaþionalã de peste 3000 de organizaþii satelit

Institutul Tavistock administreazã anual diferite reþele de fundaþii în SUA, în valoare de  6 miliarde de dolari, toate fondate din banii contribuabililor. Zece instituþii principale se aflã sub controlul direct al acestui institut care are 400 de filiale ºi 3000 de grupuri de studii ºi ,,think tank-uri". Acestea au creat diverse programe pentru creºterea controlului exercitat asupra poporului american de cãtre reprezentanþii Noii Ordini Mondiale. Institutul de Cercetãri Stanford, învecinat cu Instituþia Hoover, opereazã anual cu 3300 de angajaþi ºi 150 de milioane de dolari. Acesta conduce programele de supraveghere pentru Bechtel, Kaiser ºi alte 400 de companii multinaþionale, precum ºi vastele operaþiuni de spionaj ale CIA. Este cea mai mare instituþie de pe Coasta de Vest care promoveazã controlul minþii ºi ºtiinþele comportamentale.

Una din agenþiile cheie în transmiterea instrucþiunilor secrete primite de la Tavistock este Fundaþia Ditchley, fondatã în 1957. Filiala americanã a Fundaþiei Ditchley este condusã de Cyrus Vance, fost secretar de stat ºi director al Fundaþiei Rockefeller ºi Winston Lord, preºedinte al Consiliului de Relaþii Externe (Council on Foreign Relations), membru Bilderberg ºi Skull & Bones. Soþia lui Winston Lord, Bette Bao Lord, la rândul ei membru al Consiliului de Relaþii Externe  ºi al Bilderberg, este preºedinte al Consiliului Freedom House. Acest consiliu este rãspunzãtor de manipularea drepturilor creºtinilor prin ridicarea problemei persecuþiei religioase.

Distrugerea fermierilor independenþi, o metodã stalinistã aplicatã în capitalism

Una dintre principalele, dar mai puþin cunoscutele, operaþiuni realizate de Fundaþia Rockefeller sunt tehnicile de control a mediului rural-agricol. Directorul acestei fundaþii, Kenneth Wernimont, a implementat programele Rockefeller de control al agriculturii în Mexic ºi America Latinã. Fermierii independenþi sunt o mare ameninþare la adresa Ordinii Mondiale, pentru cã ei produc alimente pentru ei înºiºi ºi astfel producþia lor poate fi transformatã în capital, ceea ce le conferã independenþã financiarã.

În Rusia sovieticã, bolºevicii credeau cã au obþinut controlul total asupra poporului, însã planurile lor au fost puse în pericol de independenþa încãpãþânatã a unor mici fermieri, numiþi apoi chiaburi. Stalin a ordonat OGPU (Serviciile secrete ºi poliþia politicã a URSS, premergãtoare KGB-ului) sã confiºte toate alimentele ºi animalele chiaburilor ºi sã îi lase sã moarã de foame. The Chicago American scria, pe 25 februarie 1935, pe prima paginã: ,,ªase milioane de morþi ai foametei sovietice. Recolta þãranilor porþionatã. Oamenii ºi animalele mor de foame." Pentru a distrage atenþia de la aceastã atrocitate, s-a spus mai târziu cã germanii, ºi nu sovieticii au omorât 6 milioane de persoane în acest fel.

Partidul Comunist, care se intitula partid al þãranilor ºi muncitorilor, a exterminat þãranii ºi a înrobit muncitorii. Multe regimuri totalitare au considerat cã micul fermier reprezintã o piedicã serioasã în calea monopolizãrii agriculturii. Regimul francez al terorii a fost condus nu împotriva aristocraþilor, pe care mulþi chiar îi agreau, ci împotriva micilor fermieri care refuzau sã îºi predea recoltele tribunalelor revoluþionare, în schimbul unei bucãþi de pãmânt. În prezent, în Statele Unite, fundaþiile menþionate sunt angajate în acelaºi tip de exterminare a fermierilor americani, pentru a-i forþa pe aceºtia sã devinã mânã de lucru pentru marile trusturi agricole. Instituþiile Brookings ºi alte asemenea fundaþii au creat programul monetar implementat de Sistemul de Rezervã Federalã (Federal Reserve System), pentru a distruge fermierii americani – o reluare a tragediei din Rusia – cu precizarea cã fermierul american va fi lãsat în viaþã, dacã va fi de acord sã devinã sclavul muncitor al trusturilor agricole gigant.

Sinistrele scopuri politice, economice ºi sociale ale fundaþiilor ,,caritabile"

Dacã cetãþeanul de rând ar deveni conºtient de adevãratul rol al fundaþiilor, ar putea înþelege de ce dobânzile ºi impozitele pe care le plãteºte sunt atât de mari, de ce fiecare agent al guvernului federal este împotriva sa; FBI, IRS, CIA ºi BATF trebuie sã se rãzboiascã cu cetãþenii pentru a aplica programele fundaþiilor.

Fundaþiile îºi încalcã în mod flagrant propriul statut, prin care se angajau iniþial sã realizeze acþiuni de ,,caritate", pentru cã ele nu fac nicio donaþie care nu serveºte vreunui scop politic.  Angajarea de spioni pe post de ,,lucrãtori caritabili", cum s-a procedat în cazul misiunii Crucii Roºii în Rusia, în 1917, expune sinistrele scopuri politice, economice ºi sociale ale Noii Ordini Mondiale, pe care aceasta le duce la bun sfârºit prin intermediul fundaþiilor.

Statul ºi cetãþeanul de rând sunt fraudaþi prin neplata impozitelor de cãtre fundaþii, acestea fiind scutite pe motiv cã fac acte de caritate. Ceea ce fac ele este sindicalism criminal, ofensivã conspiraþionistã împotriva Statelor Unite ºi împotriva Constituþiei. Unul dintre principalii fondatori ai acestor fundaþii criminale este Daniel Coit Gilman, care a creat Fondul Peabody ºi Fondul John Slater ºi a devenit membru al comitetului de conducere al General Education (azi Fundaþia Rockefeller). Gilman a fondat împreunã cu Andrew Dickson White ºi Frederic A. Delano, Trustul Russell în 1856, devenit mai târziu parte a Institutului Carnegie. Delano, a fost de asemenea, unul dintre fondatorii principali ai Instituþiei Brookings ºi a Fundaþiei Carnegie pentru Pace Internaþionalã (Carnegie Endowment for International Peace). Daniel Coit Gilman a fondat apoi Fundaþia Russell Sage, împreunã cu Cleveland H. Dodge de la  National City Bank. Fondatorii acestor fundaþii au legãturi directe cu Rezerva Federalã Americanã, cu Consiliul Industriilor de Rãzboi al Primului Rãzboi Mondial, cu Biroul de Servicii Strategice (OSS) din timpul celui de-al Doilea Rãzboi Mondial ºi cu CIA. Au de asemenea legãturi directe cu Corporaþiile Internaþionale Americane care au fost formate pentru a instiga la realizarea revoluþiei bolºevice din Rusia.

Delano, unchiul lui Franklin Delano Roosevelt, a fãcut parte din primul consiliu al guvernatorilor Rezervei Federale a SUA în anul 1914. Cumnatul acestuia a fondat influenta firmã de avocaturã din Washington, Covington&Burling. Familia Delano ºi alte familii din conducerea Noii Ordini Mondiale sunt descendenþii direcþi ai lui William de Orange (prinþ  olandez care a trãit în secolul XVI).

Institutul Tavistock în Statele Unite

Planning Research Corporation, Arthur D. Little, G.E. "TEMPO", Operations Research Inc. sunt doar câteva dintre cele aproximativ 350 de firme care se ocupã de cercetãri ºi sondaje ºi fac recomandãri guvernului. Ele sunt parte din ceea ce preºedintele Eisenhower a numit ,,un posibil pericol la adresa siguranþei publice, care ar putea deveni ea însãºi prizoniera elitei ºtiinþifico-tehnologice."

Brookings Institution se ocupã de ceea ce numesc ,,agenda naþionalã". Ei sunt cei care scriu programele electorale ale preºedinþilor. Spre exemplu, au scris programul electoral ,,New Deal" (Noua Înþelegere) al preºedintelui Hoover, programul ,,New Frontiers" (,,Noi Frontiere") al preºedintelui Roosevelt, programul Administraþiei Kennedy (devierea de la acest program fiind unul din motivele pentru care John F. Kennedy a fost omorât) ºi programul ,,Great Society" (,,Societatea Mãreaþã") a preºedintelui Johnson. În ultimii 70 de ani, Brookings a dictat Guvernului Statelor Unite cum sã-ºi conducã afacerile ºi îi dicteazã în continuare ce sã facã.

Institutul Hudson are sarcina de a modela, prin manipulare în masã, felul în care americanii reacþioneazã la evenimentele politice ºi sociale, felul în care gândesc, voteazã ºi se comportã în general. Institutul Hudson s-a specializat în domeniul cercetãrii politicii de apãrare ºi a relaþiilor cu URSS. Mare parte a activitãþilor sale din domeniul militar sunt clasificate ca secrete de stat. Hudson este una dintre instituþiile Comitetului celor 300, care se ocupã cu spãlarea creierelor. Unul dintre cei mai mari clienþi ai acestui institut este Departamentul de Apãrare al Statelor Unite, care se ocupã de probleme privind apãrarea civilã, securitatea naþionalã, politica militarã ºi controlul armamentului.

National Training Laboratories (NTL) a fost fondat în 1947 de cãtre membri ai reþelei Tavistock din Statele Unite. NTL a avut ca scop precis folosirea tehnicilor de spãlare a creierului pe lideri ai guvernului, ai instituþiilor educaþionale ºi ai birocraþiei corporatiste, prin metoda Tavistock, iar apoi de a-i folosi pe aceºti ,,lideri" fie pentru a prezida întâlniri de grup gen Tavistock în organizaþiile lor, fie pentru a angaja numai persoane antrenate în acest mod. Mecanismele interne ale operaþiunii NTL se axeazã în jurul unei forme degenerate de psihologie Tavistock, numitã ,,dinamica grupului", dezvoltatã de agentul nazist al institutului Tavistock, Kurt Lewin, care s-a refugiat în Statele Unite în anii '30 ºi ai cãrui studenþi au fondat NTL.

Într-un astfel de grup lewinist de spãlare a creierelor (lewinite brainwashing group), anumiþi indivizi provenind din medii sociale diferite ºi având personalitãþi diferite, sunt manipulaþi de un ,,lider de grup" în direcþia formãrii unui ,,consens" de opinii, obþinându-se astfel o nouã ,,identitate de grup". Cheia acestui proces este crearea unui ,,mediu controlat", în care se introduce factorul de stres (uneori numit disonanþã), pentru a da peste cap sistemul de valori al unui individ. Sub presiunea celorlalþi membrii ai grupului, individul ,,cedeazã" ºi o nouã personalitate a acestuia iese la luminã, având un set de valori complet nou. Aceastã experienþã ce degradeazã individul implicã negarea faptului cã ar fi avut loc vreo schimbare. În acest mod, individul este spãlat pe creier fãrã ca el sã ºtie aceasta.

Aceastã metodã este aceeaºi, cu unele mici modificãri, cu cea folositã în aºa-zisele ,,grupuri sensibile" sau ,,grupuri T", de genul celor popularizate înainte de 1960 de Institutul Esalen, iniþiate cu ajutorul celor de la NTL.

Începând cu anul 1950, NTL a trecut majoritatea liderilor corporaþiilor naþionale prin astfel de programe de spãlare a creierului, în timp ce derula programe similare pentru Departamentul de Stat, Marinã, Departamentul Educaþiei ºi alte secþiuni din birocraþia federalã. Nu existã o estimare clarã a numãrului de americani care au trecut prin acest proces de ºtergere a identitãþii proprii ºi implementare a unei noi identitãþi în cadrul NTL, ori în alte instituþii-satelit ale acestuia. Datã fiind amploarea acestor acþiuni, este posibil sã fie vorba de milioane de oameni.

Unul din grupurile care au trecut prin ,,moara" NTL în 1950 a fost conducerea Asociaþiei Naþionale pentru Educaþie (NEA), cea mai mare organizaþie a profesorilor din Statele Unite. În acest mod, perspectiva iniþialã a NEA a fost ,,ajustatã" de Institutul Tavistock, prin NTL. În anul 1964, Institutul NTL a devenit parte din NEA, iniþiind ,,sesiuni de grup" pentru toate filialele sale. Cu finanþare de la Departamentul Educaþiei, Institutul NTL a proiectat programe de instruire a profesorilor de stat pentru ºcoala primarã ºi secundarã ºi s-a implicat, de asemenea, în dezvoltarea reformelor educaþionale.

Cunoscut de asemenea ca Institutul Internaþional pentru Aplicarea ªtiinþelor Comportamentale, acest institut este un centru de spãlare a creierului prin crearea stresului artificial. În cadrul unor astfel de ºedinþe de instruire, participanþii se ,,trezesc" la un moment dat cã trebuie sã se apere vehement împotriva unor acuzaþii grave care li se aduc de cãtre conducãtorii acestor ºedinþe, fiind supuºi astfel unor factori de stres amplificat.

Universitatea Pennsylvania, ªcoala Wharton de Comerþ ºi Finanþe înfiinþatã de Eric Trist, reprezintã unul din ,,grupurile de experþi" ai Institutului Tavistock. Wharton a devenit pentru Tavistock unul dintre cele mai importante instrumente în cercetarea comportamentalã. Wharton atrage clienþi cum este Departamentul Muncii – care învaþã la Wharton Econometric Forecasting Associates Incorporated, cum sã producã statistici falsificate. Modelarea econometricã Wharton este folositã în peste 300 de companii din Statele Unite, Europa de Vest, inclusiv de Fondul Monetar Internaþional, Organizaþia Naþiunilor Unite ºi Banca Mondialã.

Institutul pentru Cercetãri Sociale (Institute for Social Research) are printre clienþii sãi Fundaþia Ford, Departamentul Apãrãrii al SUA, Serviciul Poºtal al SUA ºi Departamentul de Justiþie al SUA. Dintre studiile sale enumerãm: ,,Semnificaþia umanã a  schimbãrilor sociale", ,,Tineretul în tranziþie" ºi ,,Care este perspectiva americanilor asupra sãnãtãþii lor mentale".

Institutul pentru Viitor (Institute For The Future) nu este un institut tipic pentru Tavistock, deºi este iniþiat de Fundaþia Ford. Institutul pentru Viitor proiecteazã schimbãrile care vor avea loc în urmãtorii 50 de ani. În cadrul aºa-numitelor ,,dezbateri delphi" (delphi panels) se decide ce este normal ºi ce nu, ºi apoi sunt pregãtite documentele necesare pentru ca guvernul sã poatã preîntâmpina apariþia unor grupuri de persoane ,,care ar putea crea dezordine civicã", adicã grupuri care le-ar putea strica planurile.

Acest institut a recomandat de-a lungul timpului acþiuni cum sunt: liberalizarea legilor avortului, liberalizarea consumului de droguri, introducerea taxelor pentru maºinile care intrã în spaþiul urban, predarea metodelor contraceptive în ºcoli, impunerea înregistrãrii armelor de foc, transformarea consumului de droguri într-o încãlcare non-criminalã a legii, legalizarea homosexualitãþii, realizarea controlului asupra tuturor zonelor numai de cãtre stat, oferirea de prime pentru planificarea familialã. Dar cea mai odioasã propunere a acestui institut, în stilul dictatorului Pol Pot din Cambogia, prevede noi comunitãþi care sã se stabileascã în zona ruralã, asemãnãtoare lagãrelor de concentrare. Dupã cum putem observa, în prezent multe dintre þelurile lor au fost pe deplin realizate.

Institutul pentru Studii Tactice (Institute For Policy Studies – IPS) este unul dintre ,,marii arbori" ai Institutului Tavistock. IPS i-a creat ºi i-a recreat pe politicienii Statelor Unite, încã de când a fost fondat de James P. Warburg ºi familia Rothschild. Reþeaua sa din America include Liga pentru Democraþie Industrialã (League for Industrial Democracy). Printre jucãtorii de frunte ai acesteia se aflã Jeane Kirkpatrick, fost ambasador SUA la Naþiunile Unite, Irwin Suall de la ADL, Eugene Rostow, negociator al controlului armelor, Lane Kirkland, Labor Leader ºi Albert Shanker. IPS a fost cooptat de cãtre Marcus Raskin ºi Richard Barnett, în 1963, amândoi foarte bine instruiþi la Institutul Tavistock. Obiectivele IPS sunt cele stabilite de Institutul Tavistock.

IPS are o reþea de susþinãtori, consideraþi de public ca fiind independenþi, dar care de fapt acþioneazã împreunã, în aºa fel încât congresmanii ajung sã fie înconjuraþi din toate pãrþile de susþinãtori ai aceloraºi idei. În acest mod, IPS a fost ºi încã este capabil sã mânuiascã cu succes, atât pe reprezentanþii independenþi, cât ºi pe senatorii din Congresul american, determinându-i sã voteze legile ,,în direcþia în care merg lucrurile". Folosindu-se de oameni cheie din Congres, IPS s-a strecurat în infrastructura sistemului legislativ ºi manipuleazã modul de funcþionare al acestuia.

IPS a devenit ºi este ºi în zilele noastre una dintre cele mai prestigioase organizaþii care controleazã deciziile politicii externe, despre care oamenii de rând cred în mod prostesc cã sunt luate de cei pe care i-au ales. Prin sponsorizarea activismului militar ºi a abordãrilor revoluþionare, prin manipulare, prin asedierea structurilor corporaþiilor, prin diminuarea credibilitãþii unor organizaþii concurente, prin penetrarea organizaþiilor religioase ºi semãnarea discordiei prin intermediul unor politicieni radicali ºi rasiali, prin folosirea mass-media-ei pentru a promova ideile IPS, acesta îºi joacã rolul pentru care a fost creat, chiar sub nasul publicului prostit. Philip Stern, unul din administratorii IPS, a fost preºedintele Fundaþiei Stern, iar directorul acesteia, David R. Hunter, a fost anterior oficial al Consiliului Naþional ºi al Consiliului Mondial al Bisericilor.

Institutul de Cercetãri Stanford (Stanford Research Institute)
Jesse Hobson, primul preºedinte al Institutul de Cercetãri Stanford, a spus clar, într-un discurs þinut în 1952, care este linia pe care o urmeazã institutul. Stanford poate fi descris ca una dintre ,,bijuteriile" Coroanei Tavistock, care conduce Statele Unite. Fondat în 1946, imediat dupã încheierea celui de-al Doilea Rãzboi Mondial, a fost condus de Charles A. Anderson, care a acordat o mare importanþã cercetãrilor ce þineau de controlul minþii ºi de ,,ºtiinþele viitorului". Sub umbrela Institutului Stanford a fost inclusã Fundaþia Charles F. Kettering, care a dezvoltat Imaginile schimbãtoare ale omului (Changing Images of Man), pe care se bazeazã miºcarea New Age.

Unele contracte ale Institutului Standford au fost iniþial centrate în jurul sistemului de apãrare, dar pe mãsurã ce Stanford s-a dezvoltat, gama de servicii a acestuia s-a diversificat, acoperind ºi alte organizaþii: Aplicaþiile ªtiinþelor Comportamentale în Biroul de Gestiune a Cercetãrilor ªtiinþifice ºi Tehnologice (Applications of Behavioral Sciences to Research Management Office of Science and Technology), SRI Business Intelligence Program, Departamentul Apãrãrii al SUA, conducãtor al Cercetãrilor în Apãrare ºi Inginerie (U.S. Department of Defense Directorate of Defense Research and Engineering), Departamentul Apãrãrii al SUA Biroul Cercetãrilor Aerospaþiale (U.S. Department of Defense Office of Aerospace Research).

Printre corporaþiile care cautã serviciile Institutului Stanford se aflã ºi Banca Wells Fargo, Bechtel, Hewlett Packard, Banca Americii, Corporaþia McDonnell Douglas, Blyth, Eastman Dillon ºi Compania TRW. Unul dintre cele mai secrete proiecte ale Institutului de Cercetãri Stanford a fost realizarea armelor chimice ºi bacteorologice.

Institutul de Cercetare Stanford lucreazã cu cel puþin 200 de organizaþii mai mici, care realizeazã cercetãri asupra tuturor faþetelor vieþii americanilor. Aceasta este reþeaua ARPA ºi ea reprezintã cel mai amplu efort de a obþine controlul asupra mediului înconjurãtor, asupra fiecãrui individ ºi a întregii naþiuni. În prezent, calculatoarele Stanford sunt conectate cu 2500 de calculatoare ,,surori", incluzând CIA, Laboratoarele Telefonice Bell, Serviciile Secrete ale Armatei SUA, Biroul Serviciilor Secrete ale Marinei (ONI), Rand Corporation, Massachusetts Institute of Technology, Harvard ºi UCLA (University of California, Los Angeles). Stanford este institutul cu rolul central în ,,biblioteca" ce clasificã toatã documentaþia ARPA.

Pentagonul foloseºte adeseori dosarele principale ale SRI Business Intelligence Program ºi probabil alte agenþii guvernamentale ale SUA fac la fel. Problemele de ,,comandã ºi control" ale Pentagonului sunt rezolvate tot de Institutul Stanford.

În timp ce, de ochii lumii, toate aceste cercetãri criminale se aplicã doar în cazul armelor ºi al soldaþilor, nu existã absolut nicio garanþie cã aceleaºi cercetãri nu sunt aplicate la nivelul întregii populaþii civile.

Institutul de Tehnologie Massachusetts (Massachusetts Institute of Technology – MIT) ºi ªcoala de Management Alfred P. Sloan (Alfred P. Sloan School Of Management)
Acest institut importat nu este recunoscut ca fãcând parte din Tavistock SUA. Legãtura dintre aceste douã instituþii este þinutã secretã. Cei mai mulþi privesc MIT ca pe o simplã instituþie americanã, dar aceastã viziune este departe de adevãr.

Câþiva dintre cei mai importanþi clienþi ai MIT:

- American Management Association (Asociaþia Americanã pentru Management);
- Committee for Economic Development (Comitetul pentru Dezvoltare Economicã);
- GTE – General Telephone and Electronics;
- Institute for Defense Analysis – IDA (Institutul pentru Analiza Apãrãrii);
- NASA;
- National Academy of Sciences (Academia Naþionalã de ªtiinþe);
- National Council of Churches (Consiliul Naþional al Bisericilor);
- Sylvania;
- TRW;
- U.S. Army (Armata SUA);
- U.S. Department of State (Departamentul de Stat al SUA);
- U.S. Navy (Marina SUA);
- U.S. Treasury (Trezoneria SUA);
- Compania Volkswagen.

Corporaþia RAND de Cercetare ºi Dezvoltare (RAND Research and Development Corporation)
Fãrã îndoialã cã RAND este ,,think tank-ul" cel mai îndatorat Institutului Tavistock, iar pentru RIIA (Royal Institute of International Affairs) este cu siguranþã cel mai prestigios instrument de control al politicii Statelor Unite la toate nivelele. Tacticile specifice RAND au fost utilizate pentru realizarea politicii externe a SUA, pentru stabilirea programelor spaþiale, în politica nuclearã a SUA, în analizele corporaþiilor, în cadrul sutelor de proiecte pentru armatã, în cadrul CIA, în ceea ce priveºte folosirea drogurilor care afecteazã mintea (cum sunt Peyote ºi LSD),  în cadrul acþiunii sub acoperire MKULTRA etc.

Fondatorul Corporaþiei RAND, Herman Kahn, a fondat în anul 1961 ºi Institutul Hudson. În cartea sa, Educating for the New World Order (Educaþie pentru Noua Ordine Mondialã), B.K. Eakman vorbeºte despre un manual de instruire pentru ,,agenþi de schimb", realizat pentru guvernul SUA de cãtre Corporaþia RAND.

Un alt manual, din 1971, intitulat Instruire pentru agenþi de schimb (Training for Change Agents), conþine numãrul de contact al Biroului pentru Educaþie al SUA (U.S. Office of Education) ºi are ºapte volume de ,,studii pentru agenþii de schimb".  El aparþine tot Corporaþiei Rand. Existã de asemenea o mulþime de însemnãri ºi documente care atestã existenþa unor experimente ºi metode de a ,,îngheþa" ºi ,,dezgheþa" valorile morale ºi sociale, de a ,,implementa schimbarea" ºi de a transforma, prin diverse strategii de tipul ,,Tehnicii Delphi", grupurile ºi comitetele potenþial ostile, în grupuri ,,de cauciuc",  obediente puterii.

Câþiva dintre clienþii RAND:

- American Telephone and Telegraph Company – AT&T (Compania Americanã de Telegraf ºi Telefon);
- Chase Manhattan Bank;
- International Business Machines – IBM ;
- National Science Foundation (Fundaþia Naþionalã pentru ªtiinþã);
- Republican Party (Partidul Republican);
- TRW – Thompson Ramo Wooldridge Inc.;
- U.S. Air Force (Forþele Aeriene SUA);
- U.S. Department of Health (Departamentul Sãnãtãþii SUA);
- U.S. Department of Energy (Departamentul Energiei SUA).

Existã literalmente mii de companii importante, instituþii guvernamentale ºi organizaþii care folosesc serviciile RAND. Lista lor completã ar fi imposibil de redat. Printre specialiºtii RAND existã un grup de studiu care dicteazã când ºi în ce direcþie se îndreaptã rãzboiul termonuclear ºi care realizeazã, în funcþie de concluziile sale, scenarii politice ºi sociale care vor fi apoi implementate în societatea americanã.

La un moment dat, RAND a fost acuzatã cã ar fi fost însãrcinatã de cãtre URSS sã elaboreze planurile de capitulare a guvernului Statelor Unite. Aceastã acuzaþie a ajuns pânã în Senatul SUA ºi a fost pusã în discuþie de senatorul Symington, care a devenit apoi, la comandã politicã, þinta bãtãilor de joc a presei, în vederea discreditãrii acestuia.

Toate aceste instituþii sunt printre cele care au instaurat Fundaþia Legii Uniforme (Uniform Law Foundation), al cãrei rol este acela de a menþine instrumentul de conducere al afacerilor în interiorul Statele Unite, în limitele Codului Comercial Uniform (Uniform Commercial Code) stabilit de liderii  Noii Ordini Mondiale.


Sursa:http://2012en.wordpress.com