Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Dumnezeu nu se simte bine

Creat de Urban, 20 Iulie 2009, 18:59:34

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban

Oare de ce nu mai face minuni ca la "inceput" ?
A facut Universul, apoi l-a facut pe Om, Sodoma si Gomora, apoi a despartit marea...a schimbat apa in vin.....acum singurul lucru pe care il face e sa aprinda lumanari ordinare si sa apara sub forma de cai verzi pe pereti...S-au cam diminuat "minunile" de-a lungul vremii...probabil a imbatranit Dumnezeu, puterile ii slabesc...cine stie, o fi pe moarte....
Sau poate datorita cresterii puterii de documentare, "minunile dumnezeiesti" devin din ce in ce mai slabe...?

Sau poate se "upgrade-aza" si incepe sa faca minuni via memory stick, USB....

Kymosabe

#1
Citat din: Urban din  20 Iulie 2009, 18:59:34
...probabil a imbatranit Dumnezeu, puterile ii slabesc...

Urban, cred cã ai gãsit singur rãspuns la aceastã întrebare.
În termeni de mitologie fraza de mai sus se traduce prin deus otiosus. Acest concept teologic este folosit pentru a exprima un mit al vechilor  popoare, care credeau cã zeii creatori, îmbãtrâniþi ºi obosiþi, se retrãgeau dupã o anumitã vreme în cer, întrerupând astfel orice relaþie cu lumea pe care au creat-o. Locul lor era însã luat de alþi zei, mai tineri, mai viguroºi.
De exemplu la sumerieni ºi babilonieni, zeii Enlil, Enki ºi mai târziu Marduk au preluat atributele zeului suprem Anu.
La egipteni zeul Ptah, care a creat lumea a lãsat locul  zeului Ra, mai tânãr ºi puternic. La greci Uranus a fost înlocuit de Zeus, º.a.m.d.
Iar acelaºi fenomen îl regãsim, vrem nu vrem, ºi în cazul creºtinismului unde Iisus Hristos  îl substituie pe Yahveh, Dumnezeul evreilor.  
Tot acest algoritm de înlocuire a zeilor vechi cu alþii noi era legat de precesiune ºi de trecerea soarelui prin constelaþii. Astfel viaþa unui zeu nu dura mai mult de 2160 de ani.

PS Un alt zeu se pregãteºte sã iasã la pensie (?).:lol:
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

alexbr

Aici vorbim de Dumnezeu creatorul Universului sau de "zeii" "cei care din rai pe pamant au venit" adica extraterestrii  :lol: ?

Don

Daca se urmareste cu atentie episodul urmator veti vedea ca dumnezeu a avut dintotdeauna minuni excelente si idei... pertinente!
Godless Comedy from That Mitchell and Webb Look - Abraham and Isaac







lylyt_ice

 Mai URBAN......lasa-l pe DUMNEZEU in pace ! Cauta alte glume... ca nu-i cazul ......... :cry:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Yagg

Dumnezeu face minuni în fiecare zi. Urban, necredinciosule, cum poþi tu sã te îndoieºti de minunile lui Dumnezeu ºi sã mai deschizi un subiect doar ca sã-l pui la încercare?

Soarele rãsare dimineaþa pentru cã... e o minune de la Dumnezeu!
Stelele sclipesc noaptea pe cer pentru cã sunt minuni de la Dumnezeu.
Dumnezeu i-a ajutat pe oameni, în istoria recentã, sã inventeze Internetul. Hello! Unde ai stat, sub o piatrã?
De exemplu, o altã minune recentã, care a fost fãcutã de Dumnezeu anul ãsta, este eliberarea lui Gigi Becali de Paºti. Deci tu vii acum ºi râzi ºi blasfemezi ºi te îndoieºti de puterea politi.. ºi mãreþia lui Dumnezeu. Adicã, Dumnezeu ºi-ar pierde timpul cu salvarea copiilor care mor în puþuri ºi în bãnci ºi sã rateze ocazia sã-ºi arate mãreþia prin Sf. Gigi.

Deºi îmi place ironia, consider cã fiecare trebuie sã aibã credinþa sau necredinþa lui ºi nu e necesar încã un subiect deschis pe tema existenþei dictatorului suprem.




lylyt_ice

#6
 tema ramane deschisa... :-D vorbim din nou dupa ce dam cu totii coltul si creerasii plus diplomele sunt deja cernoziom...atunci sa vedem cine mai stie cat de ingrat este DUMNEZEU.... :-(
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

darksid3

Legat de subiectul asta va recomand filmul "Convorbiri cu Dumnezeu" sau cele doua volume cu acelasi titlu...daca nu ma insel a aparut al trei-lea volum. Multi se vor gandi de doua ori inainte de a considera ca oamenii au progresat la ora actuala...din potriva, eu il consider un regres si o manipulare a istoriei pe o perioada determinata de timp care sa ne faca sa credem ca trecuturile noastre au fost "intunecate"
11.11

Urban


Urban

Religia prosteste ?

Pe forumul revistei XtremPC, un anume utizator intitulat big_smoke scrie pe un topic în care se discuta subiectul Large Hadron Collider:

"...pai oamenii aia care fac experimentul ala chiar sunt cam prosti.Ei au fel de fel de idei probabil vente cand stateau pe buda in momente de strafulgerare extrema.Ei spun ca nu stiu cum s-a format universul cu explozii and stuff,au probabil si niste explicatii destepte si pentru cum a aparut omul pe pamant sau mai stiu eu ce.Eu ii sfatuiesc sa puna mana repede si sa citeasca Biblia sau sa intrebe pe cineva care se pricepe pt ca vor avea o surpriza,isi vor da seama ca ei defapt cerceteaza nimicul..."

In nomine Pater, et Figli et Spiritu Sanctus !

StarDust

Urban, crezi ca e util sa citezi aici tampeniile debitate de un anumit nickname pe un anumit forum? Eu cred ca nu. Nici macar nu bag in seama un asemenea individ, care are impresia ca citind ceva din biblie a ajuns la adevarul suprem, iar restul toti sunt prosti si isi pierd vremea in van cu cercetarea REALITATII in care traim. Asemenea individ traieste ancorat inca intr-o realitate specifica evului mediu, si nu il vei putea scoate din "ale lui" sub nici o forma. Religia nu prosteste deloc, chiar nu strica sa tii seama de ea, in timp ce esti deschis REALITATII in care traiesti. Problema e ca religia, mai incape pe mana prostilor, si atunci, e vai de ei si de noi... la fel poate fi si cu stiinta. Iar referitor la titlul topicului tau, propunerea mea e sa discutam probleme constructive, si nu pe marginea prostiei unora.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Urban

#11
Pai este foarte constructiv sa discutam despre Religie, putem sa apreciem nivelul de evolutie la care Omenirea a ajuns.
Eu i-as trimite la biserica pe toti cei care au dureri de dinti, de burta, pe cei care isi rup un picior sau o mana si pe multi altii, sa nu mai mearga la doctor pentru ca acolo e Aghiuta si cu Uciga-l Toaca.
Si nu in ultimul rand, trebuie sa discutam si despre prostie, sa vedem care este cauza sau cauzele care duc la atata prostie.



jedimisu

Citat din: Urban din  21 Iulie 2009, 15:46:51
Pai este foarte constructiv sa discutam despre Religie, putem sa apreciem nivelul de evolutie la care Omenirea a ajuns.
Eu i-as trimite la biserica pe toti cei care au dureri de dinti, de burta, pe cei care isi rup un picior sau o mana si pe multi altii, sa nu mai mearga la doctor pentru ca acolo e Aghiuta si cu Uciga-l Toaca.

Multi o fac si refuza tratamentul. Eu am cunostinta de ceva cazuri.
Prostia vine din frustrarile si insuccesele pe care le au fata de ei sau de altii. Si mai vine si, cred eu, din mandria faptului de a fi in randul unei turme care-l "serveste" pe Dumnezeu. Pe mine aroganta oamenilor "credinciosi" ma lasa clanta.  Unii au o doza de rautate si egoism in ei de-ai zice ca au ceva personal cu tine.

darksid3

Este rezultatul programarii mentale a stabilimentului in care se nasc.
11.11

Fr0styan