Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Alimentele modificate genetic

Creat de Urban, 14 Iunie 2009, 18:52:58

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban



Deputatii si-au dat acordul pentru introducerea pe piata din Romania a organismelor modificate genetic.
Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu si introducerea pe piata a organismelor modificate genetic a fost votat cu 182 de voturi "pentru", doua "impotriva" si 12 abtineri...

http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6652&idm=2
http://www.green-report.ro/category/tag/ordonanta-43/2007
http://curcubeu.ro/index.php?artid=46
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=358

Seraphim

http://www.ghchealth.com/genetically-modified-foods.html
E incredibil cat de departe merg unii oameni ca sa faca mai multi bani.
Dar adevarul este ca si noi suntem partial de vina.
In loc sa mancam o rosie uscata pe jumatate plina de pamant de la bunici preferam rosii mari si frumoase dar care nu au nici un gust.

Kbal

#2
Citat din: Urban din  14 Iunie 2009, 18:52:58
Deputatii si-au dat acordul pentru introducerea pe piata din Romania a organismelor modificate genetic
Pai si ce e rau in asta ?
Citat din: Seraphim din  14 Iunie 2009, 19:41:49
In loc sa mancam o rosie uscata pe jumatate plina de pamant de la bunici preferam rosii mari si frumoase dar care nu au nici un gust.
Alea mari si fara gust nu au legatura cu modificarile genetice ci doar sunt un soi prost si umflate fortat cu apa.

"Asociind industria cu agricultura, biotehnologia a creat, prin tehnici de inginerie genetica, plante si animale ameliorate. Au fost obtinute plante rezistente la ierbicide si pesticide, plante care produc o gama variata de substante necesare pentru fabricarea de medicamente, in alimentatia umana si furajarea animalelor domestice.

Tehnicile de inginerie genetica contribuie la marirea substantiala a productiei de alimente si, in special, de substante proteice de care tarile sarace duc lipsa.

Prin tehnicile de inginerie genetica au fost obtinute:
- plante rezistente la seceta si daunatori;
- cereale cu un continut crescut de proteine;
- cereale fara gluten;
- orez cu un continut ridicat de vitamina A;
- seminte de rapita cu acizi grasi care pot fi utilizati in regimuri dietetice;
- plante fara proteine alergene (kiwi fara proteina alergena);
- bacterii acidolactice rezistente la bacteriofagi;
- tomate cu coacere in timpul transportului;
- cantitate crescuta de lecitina (prezenta, in mod obisnuit, in galbenusul de ou si soia) din soia si care este utilizata ca emulgator pentru margarina, ciocolata si alte produse alimentare;
- chimozina modificata genetic (in mod obisnuit, chimozina este o enzima extrasa din stomacul viteilor), care este utilizata in productia de branzeturi;
- fitaza obtinuta din OMG (elibereaza fosforul care este legat ca fitat nedigerabil) si care este utilizata in alimente de origine vegetala pentru dieta pasarilor si porcilor;
- vitamine si arome alimentare.
"

Asta e latura buna a stiintei, nu va temeti, nu e cazul, industriile biomedicale nu au cum sa progresese in detrimentul umanitatii, in schimb va pot ingrijora noile descoperiri militare, uitati un exemplu - XM25

Only the best is good enough ...

Seraphim

#3
Nu e chiar asa.
Sunt injectate si modificate sa creasca mai rapid si mai mari .

Kbal

#4
Cum, adica e injectata fiecare rosie in parte special ca sa creasca mai rapid ?  :lol:
Deci prin tehnicile de inginerie genetica se pote manipula materialul genetic. Mai concret, sa va explic ce se petrece, fiecarui organism ii corespunde o structura genetica, aceasta structura genetica se regaseste in toate celulele ce formeaza organismul respectiv. Prin ingineria genetica se pote: fie modificarea expresiei unei anumite gene de interes fie introducerea uneia sau mai multor noi gene de interes in patrimoniul genetic al celulei respective. Aceste gene sunt structuri ce compun nucleul unei celule, mai concret reprezinta secvente ale adn-ului. Prin urmare daca aceste modificari au un scop nobil precum cele enumerate cu verde in postul anterior, ce e rau in asta ? Este adevarat ca sunt si tehnici prin care legumele sunt crescute in mod fortat si artificial la dimensiuni mari si cu un continut scazut de vitamine si minerale dar asta e deja alta problema.
Only the best is good enough ...

lylyt_ice

 Nu mai este mult si vom avea CAINELE GAINO-VACA... :-D...ce-i rau in asta? Pazeste curtea si ograda, face oua si il mai si mulgem.......Si cine doreste poate cumpara unul(banuiesc mai scump) care are cap si gandire omeneasca... :-o Ca doar sumerieni n-au fost prosti deloc: dar de unde OARE aveau ei cunostiinte despre "ingineriea genetica" ? Hm.......hm...! 8-)
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kbal

#6
In fine, fiecare intelege ce vrea si cum ii convine, eu consider ca acest proces face parte din evolutie si fie ca ne convine sau nu asta e traiectoria care oricum urma sa aiba loc. Pana una alta de cand stiinta a avansat, in special in sfera biomedicala, se pare ca durata medie de viata a speciei noastre a crescut radical (cu cel putin 10-15 ani in plus fata de secolele anterioare) iar una din ramurile medicinii care au contribuit serios in acest sens este IGIENA. Bineinteles ca intre timp au aparut si factori negativi precum industrializarea drogurilor (tigari, bauturi alcolice, stupefiante etc.) poluare, stres, s.a.m.d. dar in ansamblu omenirea este intr-un progres pozitiv d.p.d.v. medical.

P.S. cui nui convine acest progres/evolutie stiintifica sa isi sadeasca singur ce plante doreste, in ograda ...  :-D
Only the best is good enough ...

Merkaba

Citat : P.S. cui nui convine acest progres/evolutie stiintifica sa isi sadeasca singur ce plante doreste, in ograda ... 


Doame-ajuta !   :-D