Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Termenul de extraterestru.

Creat de Miss extra, 01 Aprilie 2009, 15:53:15

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Yagg

Citat din: StarDust din  25 August 2009, 11:37:12
Da Yagg, dar aici discutam despre termenii "alien" si "extraterestru". Nu se cer dovezi.

Nu, s-a cerut literal "de unde vine termenul extraterestru? alien?"

Deci, eu am definit cei doi termeni. Doi foarte îngãduitor spus, pentru cã al doilea e în englezã.

Eu îmi pun întrebãri. Câþiva dintre utilizatorii forumului RUFOn îºi pun întrebãri, dacã nu, nu ar fi aici decât sã spunã poveºti despre 2012, 300 de dimensiuni ºi fantome. Întrebarea e unde gãseºti rãspunsul. Îþi oferi un rãspuns confortabil, care sã îþi convinã, care sã îþi confirme oarecum, în mare mãsurã, de dragul pasiunii pentru UFO ºi SETI cã fiinþele extraterestre existã fãrã sã avem ceva concret sau continui sã cauþi rãspunsul absolut.


Citat din: darksid3 din  25 August 2009, 12:09:33
Am mai spus-o odata: Omul, prin natura sa, crede ceea ce vrea.

Yagg: Ipotetic vorbind, sa facem un exercitiu al neuronilor, daca cineva ti-ar arata o poza, un film cu un "alien" (sa zicem ca dincolo de ce crezi tu, ar fi REAL) ai crede??? Pana la urma, ma gandesc ca dovezile exista dar unii le mai si conditioneaza.
Pana una-alta a infirma ceea ce unii spun aici este diametral opus, deci intri in categoria cealalta: Ai dovezi ca "aliens" nu exista?  :wink:

PS: Asta nu inseamna ca tot ce zboara se mananca si-ti dau dreptate...dar niciodata extremele nu aduc nimic bun.
Ideal ar fi sa filtram informatiile dar asta inseamna sa cunosti foarte multa "informatie" netrecuta prin filtrul mental, ce paradox ...abia mai departe se pot face niste conexiuni si in functie de logica, IQ, cultura, mediu, etc ar putea fi mai mult sau mai putin plauzibile.

PS2: Nu ti se pare ca tendinta de a nega vehement ceva anume seamana a un soi de programare mentala?

Scuze de offtopic

Ai mai spus o datã. Nu înþeleg de ce mã crezi pe mine extremist, eu nu am negat ºi nici nu am afirmat cã existã. Am spus cã existã o probabilitate când ne referim la al doilea sens al termenului extraterestru. Deja devine ridicol.

pai nu aº crede, mi-am exprimat opinia în legãturã cu chestia asta. Sunt multe aspecte pe care trebuie sã le iei în seamã în momentul în care vrei sã te convingi sau sã convingi pe cineva cã un fenomen existã. În primul rând ai nevoie de fenomen. Deci, zici cã existã dovezi ºi sunt condiþionate. Deci nu existã suficiente dovezi, dar tu tot crezi cã acel fenomen existã ºi nu îþi baþi capul sã faci rost de resurse ca sã fii sigur cã nu te înºeli ºi preferi sã rãmâi cu acest vis frumos(sau vis urât, cine ºtie...) sperând cã oricum vor veni timpuri când aceste "mistere" vor fi fãcute publice.

În spiritul conspiraþiei ºi al frumuseþii imaginaþiei umane sã presupunem cã, dacã iese Obama sau Premierul Marii Britanii mâine ºi spun cã... "Da, fraierilor, existã extratereºtri, puteþi observa la Nord-Est în douã minute, o navã extraterestrã de dimensiuni colosale, aceºtia sunt bãieþii, sunteþi mulþumiþi?"

Ce aþi face? Ce se rezolvã? Care ar fi senzaþia pe care aþi avea-o? "Shit! Am pus-o!" sau "Da, ºtiam eu! V-am spus eu cã existã." Adicã care e ideea?

Logica îþi scapã, chiar dacã ai folosit neuronii ca pretext, la faza cu:
CitatPana una-alta a infirma ceea ce unii spun aici este diametral opus, deci intri in categoria cealalta: Ai dovezi ca "aliens" nu exista?
Ia vezi, unde am infirmat? Iar eroarea logicã cu "ai dovezi cã nu existã?" o scot ºi extremiºtii religioºi când vine vorba de Dumnezeu. Pãi, eu fac afirmaþia cã extratereºtrii existã? Eu am spus cã existã o probabilitate ºi voi cãuta, voi încerca sã înþeleg. Cine vine cu afirmaþii excepþionale, trebuie sã aducã dovezi excepþionale. De exemplu:

Citat din: Tayka din  23 August 2009, 18:12:46
...LA ÎNCEPUT PÃMÂNTUL ERA GOL...deci nu se poate pune problema originii terestre-cu toþii sîntem de origine extraterestrã veniþi,sau aduºi aici-Pânã ºi apa mãrilor îºi are originea în comete care au lovit accidental sau voit pãmântul-poate doar materia-stânca din munte-este pãmânteanã,în rest-ce se vede-e creiat de EI
ºi fãcut de NOI.(Nu mã întrebaþi cine sînt EI cã nu prea ºtiu a vã rãspunde,ºi asta nu pentrucã nu aº vrea eu ci pentru cã aºa vor EI.) :rocket:

Sau, în cazul religiei, BOR când spune pe un portal finanþat din bani publici, portal creat de Guvernul României cã:
Citat
Întemeierea Bisericii noastre a avut loc la Cincizecime, atunci când Duhul Sfânt, în chipul unor limbi ca de foc, S-a pogorât asupra Sfinþilor Apostoli, aflaþi în Ierusalim. Au fost botezaþi atunci ca la trei mii de suflete, constituindu-se astfel prima comunitate sau obºte de credincioºi (cf. Faptele Apostolilor, cap. II). Noua învãþãtura s-a propovãduit în Ierusalim, apoi în alte oraºe ale Þãrii Sfinte, la început printre iudei.
http://www.romania.gov.ro/index.php?page=istoria-crestinismului-in-romania


ªi mai ales, cum sã aduc dovezi cã ceva nu existã?

CitatNu ti se pare ca tendinta de a nega vehement ceva anume seamana a un soi de programare mentala?

Ba da! M-ai deconspirat! sunt programat sã neg totul. Am negat totul vehement. sunt un robot. am fost trimis aici de francmasonii iudei sã neg existenþa fenomenelor paranormale ºi a extratereºtrilor. Bullshit! Deci? Þi se pare programare mintalã?  :evil:

Vezi cã pe bannerul din antetul forumului este un citat din "1984", George Orwell. Vezi dacã îþi spune ceva.



darksid3

#17
Pai normal ca se arunca cu "mamaliga" sa se tulbure apele. Nu e nici prima oara, nici ultima.

PS: Iti urez succes in gasirea dovezilor dar nu te agata prea mult de ce gandesc sau considera altii.... nu e altceva decat un pur spirit de turma  :wink:
11.11

Yagg

Citat din: darksid3 din  25 August 2009, 14:43:12
Pai normal ca se arunca cu "mamaliga" sa se tulbure apele. Nu e nici prima oara, nici ultima.

PS: Iti urez succes in gasirea dovezilor dar nu te agata prea mult de ce gandesc sau considera altii.... nu e altceva decat un pur spirit de turma  :wink:

Alþii care? Avem nevoie sã ne folosim de ce gândesc alþii ºi de a folosi doar acele idei care reuºesc sã ofere ceva concret, solid. Trebuie sã poþi sã faci diferenþa între totalitatea ideilor bune ºi a cunoºtinþelor ºi a tehnologiei de care dispune umanitatea (vezi TED) ºi spiritul de turmã. Spiritul de turmã e tribalism. În România e foarte întâlnit fenomenul, dar nu e maxim.

Turma religioasã, turma MISA, turma politicã care e sorã cu o mare parte din turma religioasã, turma microbistã ºi spãrgãtoare de seminþe, turma corporatistã ºi turma Becalo-Vadimã (care e o turmã separatã ºi distinctã faþã de cea politicã ºi religioasã printr-un atribut magic).

ªi iatã, iar avem o situaþie de George Orwell. România Orwellianã sau "Ferma animalelor".

darksid3

Corect....acum cum ti se pare istoria?...Solida?Concreta?....sau niste idei vehiculate si MAI ALES care sa para logice, adaptate la trendul de gandire generala?...si totusi majoritatea le accepta ca atare desi e foarte probabil sa nu aibe nici o legatura cu realitatea...de altfel sunt destule teoreme si axiome care par mult mai clare decat incercarea de a explica cum s-au facut piramidele, de exemplu.
Am bagat istoria in discutie pentru ca este un exemplu concret: Cand nu stii cu exactitate de unde "pleci", toata consecinta este falsa. Daca avem dreptate sau nu, timpul ne va dovedi.
Momentan stiinta oficiala da chix la mai multe chestiuni sau pur si simplu pune "vina" pe psihicul uman care si ala e cercetat doar prin niste metode statistice....stiinta era si acum cateva sute de ani cand era pamantul plat.
"Toate-s vechi si noi sunt toate"
11.11