Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Codex Alimentarius

Creat de Urban, 11 Februarie 2009, 21:02:09

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ryn

Ca tot vorbim de paine!recomand folosirea tehnologiei urmatoare(daca nu aveti aparatura incercati sa cumparati de pe net sau de la nasha aaa Nasa. cumparati un kg de faina inferioara obtinuta prin super procedeul de mojarare a unui pumn de grau intre doua pietre. produsul obtinut se trece prin sita si se pune intr-un vas. apoi puneti un pic de drojdie de BERE in paharul nespalat de la anterioare actiuni bahice si adaugati ceva apa incalzita intre genunchi, daca nu aveti cine sa va incalzeasca genunchii cautati un pensionar care are guta.Maiaua, adeka amestecul de drojdie cu apa se adauga peste faina care a primit un pic de undelemn si nitzica sare. A, untdelemn inseamna grasime, e naspa daca o mananci, de preferat emulgatorii, ca emulgatori au mancat dacii si romani inainte sa se certe pe o ciosvarta de miel. Daca nu aveti grasime animala puteti sa va stoarceti dupa masa de Craciun.Deci (fara deci), aveti niste faina de grau in care faceti un crrater, in crater adaugati ulei si sare. Pana atunci puneti apa calda (cat sa insemne un sfert din cantitatea de faina) si o nuca (volum) de drojdie la dizolvat si adaugati lichidul peste faina. Acu e mai greu ca trebuie sa va murdariti mainile obisnuite cu tastatura, mestecati si faceti un amestec cat mai solid cu care e bine sa dati de masa de cateva ori. pana mai beti o bere sau un vin si va mai uitati la o teleno... adica puteti sa va uitati pe orice canal tv, pana la urma, coca o sa creasca (railor, nu Coca de la etajul trei ci coca - amestecul de faina si apa), daca a crescut ii mai dati o mama de bataie, ca bataia e rupta din Rai! dati foc la aragaz! eu am incercat de cateva ori dar a naibii de tabla se topeste doar la autogen. Aprindeti cuptorul. din coca ( deja vad pe unii zambind,ca din coca se obtin muuuuuulte) faceti un gogoloi si il puneti intr-o tava unsa cu ulei sau daca nu aveti grasime , puteti pune faina, si coaceti pret de juma de ora. Ca sa vedeti daca PAINEA e facuta puteti sa o intepati cu un fir de matura (matura obtinuta din alaturarea betzelor ce v-au ramas de la recolta de anu trecut de canepa indiana). Daca firul de canepa e lipicios, painea trebuie sa mai stea la cuptor. Pofta buna!
Acum serios - nu mai mananc paine din comertz de ceva ani. Am facut un experiment - aiurea, am uitat in sacosa de panza o bucata de paine facuta in casa langa o  felie cumparata. Am plecat de acasa si dupa cateva zile am descoperit aspirina numai pe felia de fabrica si nu pe bucata facuta in casa. recomand tuturor sa incerce reteta asta, e mancatoare de timp, dar e sanatoasa. Voi reveni cu privire la grasimea animala, si cum poate fi purificata.

padme

#136
Prima data sa ne lamurim: painea o faci chiar tu? Nu de alta, dar n-ar fi frumos sa-ti iei niste like-uri pe munca altuia!

In alta ordine de idei, mie nu mi s-a copt niciodata painea in 30 de min. desi asa scrie si pe pachetul de drojdie!? O fi pt ca nu dau foc la aragaz? Pe al meu il bag in priza - la inceput nu prea a incaput, dar acum bag prima data un colt, dupa aia pe al doilea ...
Painea mea miroase a...drojdie, nu stiu de ce, pun cantitatea care trebuie, o las suficient la dospit si tot tacamu'.

In painea pe care o faci, daca pui ulei de masline si daca mai adaugi si niste seminte GMO de in, floarea soarelui sau masline verzi fara samburi ... iese o bunatate, chiar si cu mirosul ala de drojdie :))))

ryn

Painea o fac chiar eu, sunt inebunit dupa gatit - am fost toata viata student si deci nevoit sa imi fac singur de mancare. Eu fac painea ceva mai mica, coace mai repede si in plus are coaja mai groasa si mai crocanta. Painea ta miroase a drojdie doar daca pui prea multa. Eu la 600 de grame faina pun jumatate din cubul de pakmaia, poate un pic mai mult. Fac si cu seminte si cu cartof si cu masline si cu ce vrei, iar cuptorul este unul obisnuit pe gaz. daca deranjeaza drojdia se poate face un aluat nedospit, si atunci ii dai forma de lipie. Eu unul o ung cu sos de rosii si o sarez cu sare de mare grunjoasa..  :roll:

Urban

Si mie imi place sa fac paine neagra dupa retete rusesti.
Pe asta am facut-o de Sarbatori, ar fi trebuit sa iasa un pic mai neagra dar nu am gasit melasa.
Ingrediente (faina de secara, seminte de in, miez de nuca, drojdie, curmale, miere).
Hai ca transformam subiectul in retetar.

Xanadron

Citat din: Urban din  17 Ianuarie 2013, 14:05:46
Si mie imi place sa fac paine neagra dupa retete rusesti.
Pe asta am facut-o de Sarbatori, ar fi trebuit sa iasa un pic mai neagra dar nu am gasit melasa.
Ingrediente (faina de secara, seminte de in, miez de nuca, drojdie, curmale, miere).
Hai ca transformam subiectul in retetar.
Bravo SI tie, Urban!
Dar, ca sa nu se transforme topicu-n retzetar, ar fi poate bine ca postarile de genul ultimelor (f. utile de altfel) sa fie mutate de stimabilii moderatori intr-un nou topic.

Titlu posibil: Luptati naturist contra Codex-A!  :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

#140
Citat din: padme din  20 Aprilie 2013, 13:34:41
Ca tot discutam odata despre cum sa recunoastem mierea buna de cea falsificata, nu mai stiu unde este discutia...

http://stirileprotv.ro/stiri/social/cum-puteti-deosebi-mierea-naturala-de-cea-falsificata-autoritatile-au-confiscat-peste-16-000-de-tone.html?utm_source=stirileprotv.ro&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+StirileProtv.ro+12all04%2F19%2F2013+22%3A37&utm_content=
criscln%40yahoo.com


Un apicultor din Băicoi a avut ideea să cumpere cîteva borcane comercializate în reţelele Selgros, Kaufland şi Carrefour şi să le ducă la laboratorul pentru chimia produselor apicole al Institutului Apicol Bucureşti. Rezultatele au fost revoltătoare, pentru că arătau că sub eticheta de miere se vindea în mai multe cazuri un produs amestecat, cu aditivi alimentari, fără proprietăţile terapeutice specifice. În alte cazuri, sortimentul de pe etichetă nu avea nici o legătură cu conţinutul din borcan. La firma Moş Costache în Kaufland şi Selgros se vindea ,,miere de salcîm" care era, de fapt, de rapiţă şi, mai grav, falsificată cu adaosuri de glucoză industrială. Tot cu glucoză era falsificată şi mierea de la firma Apimond, care se vinde în reţeaua Selgros ca fiind de salcîm, cînd, în realitate, este de rapiţă, de mană şi de păducel. Firma Tadasen vindea în Kaufland miere cu modificări organoleptice şi de rapiţă, cu etichetă de salcîm. Tot în loc de miere de salcîm Regina Mierii vindea în Kaufland de rapiţă 89%, iar Apidava vindea în Selgros cu doar 20% salcîm


http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=18982&Itemid=375

Dragă colegă padme , deşi ştiam că nu pot avea încredere 100% în ce spun etichetele tot puneam botu la o miere Carpatica sau Moş Costache unde scria  că este naturală dar ştiam că nu este pentru că unul din bunicii mei era mare pasionat de vie şi apicultură, dacă cu vinul făcea întradevăr impresie locală în ce priveşte apicultura avea cam 2 metri cubi de reviste apicole şi ..trei stupi !! Trei stupi dar ce mia rămas mie întipărit în memoria vizuală şi gustativă când trăgea mierea şi mă chema să gust erau acele picioruşe si aripioare de albine care rămâneau deasupra mierii când o centrifuga şi faptul că oricât îmi doream , nu puteam să mănânc mai mult de o lingură normală de miere .

- Dacă mânci două linguri din aşa miere , îţi stă inima  , spunea bunicul.

Acum vreun an jumate după ce am citit un asfel de articol ca cel de mai sus, cu falsificarea gravă şi periculoasă a mierii din comerţ şi după ce un cunoscător mi-a spus că un supermarket cu brand propriu de miere (mierea Stilla) o produc cu ingredient special care o zahariseşte imitând perfect mierea naturală am hotărât să nu mai consum deloc din comerţ. Personal am găsit o sursă undeva într-un sătuc pitoresc la poalele unei păduri ( Sinersig) , o familie care are 300 de stupi , pretul e mai mult decît accesibil şi nu poţi mânca mai mult de o lingură că ... îţi stă inima ! Vă doresc la toţi la fel.

   Şi ar trebui să înfiinţăm un fel de apendice al acestui topic pe sistemul ,,Turnaţi aici,, , unde să semnalăm  macar pentru noi  şi bineînţeles pentru cititorii noştri : SRI , Direcţia pentru Protecţia Siguranţei sau alte  variante de mâncători de fonduri care nu fac nimic să oprească aberaţiile la care se ajunge din cauza unor inconştienţi criminali avizi de profit .

O persoană care lucrează în vânzări  la o societate cu, capital străin din domeniul produselor chimice , pigmenţi , coloranţi pentru suspensii şi vopsele mi-a spus mie că :

  - Nu mai fac faţă cu importul de pigment alb pentru vopsele, pentru că vând cantităţi industriale fabricilor de lactate din centrul şi vestul ţării  (România)

Auzi nea ... SRI ?
Poţi face ceva în ce priveşte securitatea alimentară populaţiei ? Lactatele sunt consumate şi de copii , dacă nu poţi face nimic măcar fereşte copiii tăi să mai consume din comerţ deşii ar trebui să verifici producătorii de lactate şi să întocmeşti raport către guvern despre cum dracu vacile din ţara asta dau munţi de smântână supermarketurilor? Sau e doar amidon industral cu agenţi de îngroşare , poţenţiatori de gust şi pomenitul mai sus pigment alb pentru vopsele care cei drept ar putea fi mineral deci ..... natural !

Dacă aveţi cunoştinţă sau aţi lucrat direct în domeniul falsificării/otrăvirii cu bunăştiinţă a populaţiei şi aruncarea vinii pe Noua Ordine Mondială sau pe Codex Alimentarius , vă rog turnaţi  aici fără frică  şin fără jenă :
   Ex  , colega angella29 a spus  undeva pe forum că lucra la acel moment la o fabrică de fursecuri din alea veşnice ( care nu expiră niciodată) în Craiova şi că nu ar fi consumat nici în ruptul capului ceia ce producea...
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

padme

Citat din: SLEAH19 din  20 Aprilie 2013, 17:17:12
Un apicultor din Băicoi a avut ideea să cumpere cîteva borcane comercializate în reţelele Selgros, Kaufland şi Carrefour şi să le ducă la laboratorul pentru chimia produselor apicole al Institutului Apicol Bucureşti. Rezultatele au fost revoltătoare, pentru că arătau că sub eticheta de miere se vindea în mai multe cazuri un produs amestecat, cu aditivi alimentari, fără proprietăţile terapeutice specifice. În alte cazuri, sortimentul de pe etichetă nu avea nici o legătură cu conţinutul din borcan. La firma Moş Costache în Kaufland şi Selgros se vindea ,,miere de salcîm" care era, de fapt, de rapiţă şi, mai grav, falsificată cu adaosuri de glucoză industrială. Tot cu glucoză era falsificată şi mierea de la firma Apimond, care se vinde în reţeaua Selgros ca fiind de salcîm, cînd, în realitate, este de rapiţă, de mană şi de păducel. Firma Tadasen vindea în Kaufland miere cu modificări organoleptice şi de rapiţă, cu etichetă de salcîm. Tot în loc de miere de salcîm Regina Mierii vindea în Kaufland de rapiţă 89%, iar Apidava vindea în Selgros cu doar 20% salcîm


Haide maaah Sleah, tu chiar ai impresia ca NU SE STIE ce fel de produse sunt pe piata?


uforever

Citat din: padme din  20 Aprilie 2013, 17:46:30
Haide maaah Sleah, tu chiar ai impresia ca NU SE STIE ce fel de produse sunt pe piata?

'mi-or sari dracii intr-o zi, pun mana pe pusca si ies la vanat, vad ca-i singura posibilitate sa papi ceva carnitza "curata". Mama lor de "bagabonzi", poate folosesc pusca si pe ei, am ajuns sa mancam "ceara de lumanari" in loc de miere, pai ce-am cerut sa ma spovedesc? Sa manance ei "pui culturisti" plini de steroizi, nenorocitii dracu' :x Cum facem fratilor sa ne caram de la oras? asa mai "akana j.r." :-D

fiulploii

#143
Citat din: uforever din  20 Aprilie 2013, 19:51:25
'mi-or sari dracii intr-o zi, pun mana pe pusca si ies la vanat, vad ca-i singura posibilitate sa papi ceva carnitza "curata". Mama lor de "bagabonzi", poate folosesc pusca si pe ei, am ajuns sa mancam "ceara de lumanari" in loc de miere, pai ce-am cerut sa ma spovedesc? Sa manance ei "pui culturisti" plini de steroizi, nenorocitii dracu' :x Cum facem fratilor sa ne caram de la oras? asa mai "akana j.r." :-D
:lol: De ce am impresia ca pana si dracusorii aia de care vorbesti nu sunt naturali ?
Vrei sa te cari de la oras? Esti atat de inglodat in sistem incat nu poti sa te rupi de el, intri in sevraj . Vinde tot ce ai si cumpara-ti casa si pamant . Sunt inca locuri , cel putin prin Transilvania unde cu 1000 de euro devii boier. Mai bagi inca pe atata sau maxim dublu pentru inceput ca sa aranjezi casa taraneasca , iti iei o machina la mana a doua-treia sa poti ajunge la oras si gata . Esti la tara, aer curat, vecini iscoditori la inceput apoi binevoitori , in general pensionari. Si fac pariu ca iti pui o parabolica si un generator , inveti sa mulgi vaca sau capra , sa faci managementul grajdului , sa faci tuica - asta ii musai sa stii ca ce sa faci din puzderfia de fructe care nu sunt dupa norme? Oricum, pentru toate astea poti sa iei lectii gratis de la vecini  :lol:
  Mai au si ei ce barfi pe la altii . :lol:
Interesant? Nu se potriveste pentru toti oricum ai gandi-o .
Parerea mea..

P.S. poti alege calea de mijloc adica sa iti iei acelasi teren ca si casa de vacanta .
P.S.2 @Urban , ce fatza de masa interesanta ai  :wink:

uforever

#144
Citat:lol: De ce am impresia ca pana si dracusorii aia de care vorbesti nu sunt naturali ?
Vrei sa te cari de la oras? Esti atat de inglodat in sistem incat nu poti sa te rupi de el, intri in sevraj .

Prietene "blanos alb", tu sti ca esti fratilii meu, ca sa vezi, culmea, o "oaie neagra" si-un "lup alb" :-D, dar te inseli aciulea... SEVRAJ!? INGLODAT!? Din pacate sunt in sevraj acum, vrei o zi din viata mea?! :| Sa vedem: ma trezesc cam tarziu(natura meseriei) si tre' sa ma spal pe dinti cu "crema de pantofi"(bunica se "freca" cu sare :lol:), dupa care, rapid mi-am luat "bumbii"(medicamente perfect legale, dar prost "legalizate"). Imi pregatesc ceva de mancare, in general incalzesc ce am gatit in noaptea precedenta, daca am noroc si mi-a trimis taica-meu vreo ratza, inseamna ca-s "plafar", daca nu, bag un ou "ecologic" de la megaimage :lol: Toate acestea se intampla, in timp ce ascult o "simfonie de bormasini si flexuri" regulate in "superbul meu castel", dar nu-i bai, probabil se construieste un o.z.n. fara stirea mea, e normal si respect "progresul "(mama lor de "reptilieni harnici!!!" :-)). Am uitat sa spun, e posibil sa ma trezesc dimineata cu "intreruperea furnizarii de gaze", la misto asa, desi nu primesc factura, dar baietii au chef de-o "gluma"(of course ca bag patentul in sursa, fara sa-mi pese de sigiliu si-mi dau "gaze" cat doresc). Dupa o zi "bestiala" ma intorc acasa si poate n-am "pui de la plafar" , dar sunt in SEVRAJ si jur ca in curand, scopul meu in viata, va fi sa plec din orasul asta de ignoranti.
Poate am batut campii fiulploii, dar iti spun sincer, singurul motiv ce ma opreste sa nu ma mut la tara, este BANUL, mai exact lipsa lui, taica-meu "o arde" pe 1000ron pe luna, cam nasol, avand in vedere ca are cateva pasari prin curte+caine+pisica+etc. Sa ma consider norocos ca o sa mostenesc una bucata pamant+casa la un moment dat? eu zic ca nu, daca n-am parale sa intretin locul... :|

p.s. dracusorii de care vorbim, cred ca traiesc pe sistemul: "cat de fantastic e in plastic" :-)

fiulploii

Citat din: uforever din  21 Aprilie 2013, 06:28:26
..Poate am batut campii fiulploii, dar iti spun sincer, singurul motiv ce ma opreste sa nu ma mut la tara, este BANUL, mai exact lipsa lui,..
Aici e buba  :-D  BANUL . Aici e sevrajul.
Saptamana viitoare poate vom discuta un pic despre noua moneda- aparuta de fapt mai demult- care nu e emisa de vreo banca deci nu se supune acelorasi reguli. O poti cumpara , tranzactiona sau transforma in euroi sau roni-ni  :lol:

padme

Citat din: SLEAH19 din  20 Aprilie 2013, 17:17:12
nu puteam să mănânc mai mult de o lingură normală de miere .

Stii ceva? I-ati o lingura de miere si restul trimite'l incoa'!

In lumina a ceea ce striga Sleah mai sus, articolele 34 (mai ales art.2) si art 35 din Constitutie, devin niste chestii de pagina comica! Sa nu mai adaug si oarecum infractiunea de inselatorie - pt ca eu ma simt si sunt inselata de eticheta care nu corespunde continutului!

http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0a35

classic

Citat din: alx din  15 Ianuarie 2013, 10:56:29
O stire care eu zic ca merge foarte bine aici:
http://www.antena3.ro/stiinta/bacteriile-probiotice-folosite-in-iaurturi-vin-din-flora-vaginala-si-din-rectul-animalelor-declaratia-uluitoare-a-unui-nutritionist-german-199201.html
Daca este sa studiem acum microbiologia pe siteurile antenei3, o sa ajungem sa nu mai mancam nimic. Referitor la stire, sunt convins ca majoritatea dintre noi sunt deja imuni la bacteriile provenite din sus-mentionata flora.   :roll:

Citat din: Ben Ami din  12 Ianuarie 2013, 21:35:49
deja pe paine scrie CodexA

Mai scrie si 666, daca citesti codul de bare de pe eticheta aflata pe verso, asta nu o face painea lui antihrist. :)
We all live under the same sky, but we don't all have the same horizon.
(K. Adenauer)

padme


fiulploii