Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Anomalii arheologice

Creat de Urban, 11 Februarie 2009, 20:57:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban

Citat din: Andy din  11 Februarie 2009, 15:47:11
Ar fi interesant un topic despre aceste sfere din Klerksdorp mi s-a parut ca s-a vb prea putin despre ele.

Grooved Sphere from South Africa (Figura 1)
A metallic sphere from South Africa (Klerksdorp) with three parallel grooves around its equator (photo courtesy of Roelf Marx). The sphere was found in a Precambrian mineral deposit, said to be 2.8 billion years old....[p. 813, Forbidden Archeology]

Interesanta vechimea sferelor din metal...aproximativ 2,8 miliarde de ani.
La fel de interesanta si "moneda" de 400.000 ani.
http://www.forbiddenarcheology.com/

Urban

Forbidden Archeology (cartea in format pdf)
The Hidden History of the Human Race
by Michael A. Cremo and Richard L. Thompson

Kymosabe

Citat din: Urban din  13 Februarie 2009, 23:48:30
Forbidden Archeology (cartea in format pdf)
The Hidden History of the Human Race
by Michael A. Cremo and Richard L. Thompson

Mersi, Urban.
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

angellla29

#3
Ca o micuta remarca a doua imagine parca reprezinta Death Star din filmul Star Wars...Da fratilor sunt un fan SW :-D.Acum trecand la lucruri serioase parca in urma cu 2,8 miliarde de ani Pamantul nostru era o planeta a vulcanilor ca Mustafar sa zicem deci nu avea ce cauta o civilizatie umana acolo....So ET strike again...

Fr0styan

piatra aia poate reprezinta planeta in miniatura, ecuatorul terestru si gaura, un crater dupa un impact cu un meteorit :P

lylyt_ice

 Tot ce-i posibil, dar prin ce procedeu, au fost gaurite acele sfere mici de piatra?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Fr0styan

sunt din metal:
"Interesanta vechimea sferelor din metal...aproximativ 2,8 miliarde de ani."
dar mai interesant de catre cine?  :roll:

escu

Nu este prima data cand se descopera obiecte/unelte/"chestii" acolo unde nu ar trebui sa apara. Cele mai multe se descopera in minele de carbuni (sunt locurile unde se sapa cel mai mult in scoarta terestra, nu?) si nimeni nu poate sa le explice prezenta. Nu ar mai fi o nigma daca s-ar accepta ca pe pamant ar fi existat mai multe civilizatii, care au urmat un trend sinusoida: marire, decadere, marire, etc.

LP

Am o intrebare pentru escu: ce descoperiri arheologice sunt in minele de carbuni legate de posibile "civilizatii" apuse?

klingonianul mascat

Doru Davidovici in cartea sa "Lumi galactice" precizeaza intr-un capitol ca in muntii Apuseni a fost descoperita o statueta dintr-un metal necunoscut de catre tatal unui coleg de-al lui care era miner. Statueta avea sase degete la fiecare mana si fusese "incastrata" intr-un strat de roca. Dupa ce a fost scoasa de acolo ramasese un contur in locul in care fusese prinsa. Cine facea astfel de statuete acum mii/milioane de ani?
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

Deanna

#10

http://weeklyworldnews.com/alien-alert/7929/200000-year-old-statue-found-on-moon/
Poate cele doua statui sint inrudite si au fost facute de cei care au facut-o si pe aceasta,acum cind se pune la indoiala ca omul a fost pe Luna,a aparut in presa o informatie "noua"ca de acolo ar proveni o statuie de acum vreo 200.000 de ani.Informatia o stiam din '95-'96,poza cu statuia si articolul este in almanahul Dracula din acea perioada,daca nu ma insel.Pun la indoiala provenienta lunara a statuetei,nu se spune unde a fost gasita exact si de ce a fost descoperit numai un singur artefact?

Kymosabe

#11
Statueta ar fi fost gãsitã într-o bucatã de rocã  lunarã adusã pe Pãmânt în urma misiunii Apollo 11. Deci povestea este cunoscutã de mult timp, doar cã nu existau probe care sã o confirme (aºa se explicã probabil de ce ea a apãrut ºi în Revista Dracula din 95-96).
În luna aprilie a acestui an, un anume Dr. Morris Charles a readus însã în actualiate aceastã poveste afirmând cã ar fi intrat în posesia acestei statuete,  prezentând-o chiar ziariºtilor .
Existã însã mai multe probleme :
- acest individ Dr. Morris Charles  a spus cã a lucrat în laboratoarele NASA timp de 23 de ani pânã în 87, dar se pare nu existã nici mãcar o singurã dovadã care sã probeze aceastã afirmaþie
- cel mai important lucru, pânã în momentul de faþã aceastã statuetã nu a fost predatã niciunui institut public din domeniu, nu a fost supusã niciunei expertize ºtiinþifice, cu alte cuvinte trebuie sã îl credem pe cuvânt pe dl. Morris care spune cã ,,geologii'' (cine sunt aceºtia nu dã nume) care au examinat-o au ajuns la concluzia cã are o vechime de aproximativ 200.000 de ani.  
Dacã dl. Morris Charles va continua în aceeaºi direcþie, adicã ,,iatã statueta vã puteþi uita dar nu o puteþi atinge'', atunci îl sfãtuiesc (nu cã ar conta sfatul meu) sã-ºi-o ia ºi sã facã cu ea acelaºi lucru pe care l-a fãcut acest individ .
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

maiami

asta da descoperire
schimba total conceptiile pe care le aveam despre lume in general
ori oamenii din antichitate erau extrem de dezcoltati, ori am fost vizitati de alte specii. :rocket:
VOICA MARIAN tel. 0746075513
va invit la cunoasterea prin stiinta

criss

Da,se pare ca astronautii au adus de pe luna cateva zeci de kg.de roci,praf lunar etc.O roca,parea sa aiba si un continut metalic,care ulterior sa dovedit a fi,,o forma care respecta matricea umana de 2,2,2,2''.NASA trebuie sa respecte un protocol de securitate,anume,carantina pentru tot ce vine din spatiu.Aici se ,,pierd ''dovezile referitoare la faptul,ca luna,a fost sau este un avanpost detinut de entitati biologice extraterestre.

fiulploii

''Un OZN şi o copie în miniatură a Sfinxului din Bucegi, descoperite la poalele Ceahlăului

Munţii Neamţului s-au remarcat, secole la rând, prin frumuseţea de neeglat a locurilor şi prin bogăţia tradiţiilor populare. Dincolo de acestea, însă, aceiaşi munţi s-au dovedit, ceva mai recent, a fi încărcaţi de taine pe cât de uluitoare, pe atât de greu de elucidat. Descoperirile făcute de un profesor din partea locului, au avut darul să stârnească largi controverse în rândul istoricilor şi să aducă zona în centrul atenţiei, transformând-o într-un ţinut al misterelor de nepătruns. Printre altele, aici au fost găsite tăbliţe din lut, imprimate cu pictograme care ar putea constitui forme ale cele mai vechi screri din lume,  precum şi două ciudate structuri din piatră, una semănănd izbitor cu un OZN, iar cealaltă aducând, la fel de izbitor, cu celebrul Sfinx din Munţii Bucegi.Tăbliţe scrise, vechi de 7.500 de ani
Dumitru Ioniţă este doctor în istorie, filosofie şi drept internaţional. Locuieşte în comuna nemţeană Farcaşa şi ativează ca profesor de ştiinţe socio-umane, la liceul din Borca. Este autorul a nu mai puţin de 220 de studii şi articole istorice, toate apreciate la nivel naţional şi nu numai. Şi-a dedicat viaţa descoperirii de comori arheologice şi, de-a lugul carierei sale de până acum, a scos la lumină peste 2.000 de piese, inestimabile valoric. În palmaresul descoperirilor sale -unele din ele strânse într-o colecţie personală unicat- sunt incluse sceptrul voievodal ceremonial al lui Ştefan cel Mare, sigiliul din aur al lui Cuza, icoana lui Daniil Sihastru, paftalele lui Petru Rareş, un pumnal al domnitorului Constantin Brâncoveanu, o halebardă de ceremonial a lui Ioan Vodă cel Viteaz şi harta de la 1590 a cartografului Abraham Ortelius, în care Dacia apare pentru prima oară trecută pe globul pământesc. Pentru activitatea ştiinţifică, arheologică şi publicistică, Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară i-a conferit profesorului Ioniţă un ,,Hrisov al recunoştinţei", distincţie cu care foarte puţine persoane din România se pot lăuda. În ultima perioadă de timp, profesorul Dumitru Ioniţă şi-a concentrat aria cercetărilor în arealul locurilor sale de baştină, convins fiind că acestea ascund comori istorice care aşteaptă să fie scoase la lumină. Convingerea sa a început să fie conturată în momentul în care, pe raza localităţii Farcaşa, a descoperit o conductă medievală de aducţiune a apei, construită din olane de ceramică, cea mai lungă de acest tip din ţară. Nu după mult timp, în situl arheologic pe care l-a deschis la poalele Masivului ceahlău, în punctul denumit Vadu Rău, profesorul a găsit 120 de tăbliţe din lut ars, incripţionate cu simboluri protoliterate -imagini reprezentând forme primitive de scriere, din perioada neolitică. Tăbliţele protoliterate descoperite de profesorul Ioniţă s-au dovedit a data din perioada anilor 5.500 înainte de Hristos şi sunt identice, ca formă şi mod de exprimare, cu cele din anticul Sumer şi din Insula Paştelui. Deosebirea este însă aceea că tăbliţele sumeriene, considerate actualmente a constitui prima formă de scriere din istoria omenirii, sunt cu cel puţin 1.000 de ani mai noi decât cele descoperite la poalele Ceahlăului! ,,Acest lucru dovedeşte, în mod indiscutabil, că primele scrieri din lume au apărut aici, pe plaiurile noastre şi nu în altă parte a globului pământesc", a afirmat profesorul Ioniţă. El a mai spus că va face toate demersurile pentru a ni se recunoaşte acest lucru pe plan internaţional.

OZN-ul din 90 de plăcuţe din piatră
În acelaşi sit arheologic deschis la Vadu Rău, profesorul Dumitru Ioniţă avea să mai facă o descoperire pe cât de uluitoare, pe atât de misterioasă. La doar un metru şi jumătate sub pământ, el a găsit o ciudată structură din piatră, semănând izbitor cu un OZN. Uimitor este faptul că obiectul, având greutatea de 12 kilograme, înălţimea de 14 centimetri şi circumferinţa de aproape un metru, nu este o creaţie întâmplătoare a naturii, ci -cât se poate de evident- un produs construit în mod inteligent. OZN-ul din Ceahlău este compus din nu mai puţin de 90 de plăcuţe din piatră, îmbinate între ele cu un material liant care, studiat fiind, s-a dovedit a fi cu desăvârşire necunoscut. ,,Nu este ciment, nici argilă şi nici vreun alt adeziv cunoscut şi folosit de-a lungul istoriei, până azi. Probabil că respectivul liant, de o duritate extremă, nici nu are corespondent pe Terra", a spus profesorul Ioniţă. La o primă examinare, straniul obiect a fost datat cu o vechime estimativă de cel puţin 2.000 de ani. Cât despre scopul în care a fost construit, părerile sunt, deocamdată, împărţite şi se limitează doar la presupuneri. Unii cred că ciudatul OZN avea rol de obiect de cult, în cadrul diferitor ritualuri religioase. Alţii, adepţi ai teoriei extraterestre, sunt de părere că ciudăţenia este o reproducere, la scară redusă, a unui obiect venit din Cosmos. Adevărul va fi elucidat numai dacă specialiştii vor reuşi să stabilească cu exactitate atât provenienţa şi menirea obiectului descoperit, cât şi compoziţia adezivului necunoscut. Până atunci, totul este sortit să rămână doar la stadiul de mister.

Fratele mai mic al Sfinxului din Bucegi
La puţină vreme după descoperirea OZN-ului din piatră, profesorul Dumitru Ioniţă avea să găsească, în perimetrul aceluiaşi sit arheologic, un alt obiect la fel de misterios. De data aceasta era vorba de o structură semănând pregnant cu profilul celebrului Sfinx din Masivul Bucegi. Obiectul, cu o greutate de 2,5 kilograme şi (în mod ciudat) cu exact aceeaşi înălţime de 14 centimetri, ca şi OZN-ul descoperit anterior, s-a dovedit a fi, la rândul lui, o creaţie produsă în mod conştient. Sfinxul miniatural descoperit pe Ceahlău este aşezat pe un mic piedestal din piatră, metoda şi materialul de îmbinare rămânând deocamdată, la fel ca şi în cazul OZN-ului, cu desăvârşire necunoscute. Conform primelor concluzii care s-au tras după descoperirea făcută, obiectul ar avea o vechime oarecum egală cu cea a OZN-ului pietrificat, adică de aproximativ 2.000 de ani, iar menirea sa iniţială a fost, cel mai probabil, de folosire ca obiect de cult. Asemănarea sa izbitoare cu Sfinxul din Bucegi este însă de natură să întărească o ipoteză care, ani la rând, a rămas doar la stadiul de simplă presupunere: aceea că şi binecunoscutul Sfinx, la rândul lui, nu a fost modelat de forţele naturii, ci a fost sculptat în mod conştient, cu scopuri încă necunoscute (posibil ca reprezentare a vreunei zeităţi), servind mai apoi drept model pentru unele copii în miniatură, făcute de civilizaţiile existente cu mii de ani în urmă, pe teritoriul ţării noastre. Dumitru Ioniţă este sigur că în România mai există şi alte reproduceri ale Sfinxului, nedescoperite, după cum este încredinţat că în situl arheologic de la poalele Ceahlăului mai sunt încă multe comori arheologice, care aşteaptă să fie scoase la lumină. ,,Situl de la Vadu Rău, deschis în octombrie 2009, a scos la iveală un sanctuar megalitic ce are corespondent cu cel de la Stonehenge, Anglia. Descoperirile făcute una după alta, în acelaşi perimetru, nu pot fi doar simple coincidenţe. Să nu uităm că Ceahlăul era considerat, cu mii de ani în urmă, munte sfânt şi sălaş al celui mai mare zeu dintre zei, Zamolxis. Poate că civilizaţiile de atunci, umane sau -de ce nu?- extraterestre, ne-au lăsat mesaje pe care noi, acum, trebuie să le descifrăm", a conchis profesorul Ioniţă.

Ciprian Predescu''


textul este de aici
http://www.revistaperformanta.ro/2010/10/26/ozn-si-copie-in-miniatura-sfinxului-din-bucegi-descoperite-la-poalele-ceahlaului/

erau si niste poze dar la mine nu se deschid .

Stie cineva si alte informatii despre acest subiect? Am vazut ca a fost si o stire pe antena1 in 2008 si cam atat  :-D